Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Fogyasztás mérés adatrögzítésselSziasztok,Szeretnék egy három fázisú rendszeren fogyasztást mérni adatgyűjtéssel. 3x50A a rendelkezésre álló kapacitás. Milyen formában tudom ezt egy low budget verzióban megvalósítani? Válaszokat előre köszönöm.
Talán ez segít
A hozzászólás módosítva: Csü, 4:45
Szoba világításÉpített már valaki power ledes világítást magának ami esztétikus is? A szobába kellene valami egyszerű de hatékony megoldás. Nem hátrány, hogy a hibás alkatrész cserélhető legyen.
Amiket Granpától kaptál, nem vállt be?
Nem vált be.
Nem kapott semmit, mert nem konkretizáltuk, mit, mennyit, mikor.
Mindenkinek mást jelent az "esztétikus". Nekem például nagyon tetszik a funkcionalizmus, vagy amikor minden műszaki megoldás szem előtt van, jól áttekinthető. Például a párizsi Pompidou központ. Mások meg hányingert kapnak az ilyesmitől.
![]() Úgy hogy a definíció nem egyértelmű. Vettem egy tekercs LED szalagot, amin sűrűbben vannak a ledek, és kifejezetten nagy fényerőt tud. Ezekből már felhasználtam konyha pult világításra két rövidebb csíkot, és végre fényár van a pulton. A műhely asztalom fölött lesz a következő állomás, mert ott is a lehető legnagyobb fényerejű megvilágítást szeretném biztosítani. Ezekből a szabadon szeletelhető szalagokból szerintem lehet esztétikus világító testeket barkácsolni, akár egy szépen lakkozott fa felületre, akár rejtetten háttérvilágításnak.
Szokás szerint elégtelen a specifikáció a megvilágítás mértékét, a rendelkezésre álló pénzt, a szükséges munka nagyságát illetően (bolti/házi arány). Az interneten több millió kép van mindenféle szép megoldásról.
Mondtam volna, hogy lehet böngészni, de van egy komoly támpont, ha szó szerint veszem a kérdést, ami jelentősen szűkíti a kört: hogy olyan beszéljen, aki már készített hasonlót. Ezért csendben maradtam. De ismerek olyat, aki... : -)
Hello! "Például a párizsi Pompidou központ."
Na, nekem az egy turbinacsarnok, csak ki van fordítva. Ezt néztem 37 évig, csak belülről.
Ami a funkcionalitást illeti, mondják, hogy "ami működik, az szép" (még egy könyvem is van erről, ajándékba kaptam), de ez azért nem ilyen egyszerű. Van egy régi elméletem, hogy mivel nagy pénzeket mozgat meg, az építészetben már sokkal korábban megkezdődött az alkotók és a befogadók észrevétlen átnevelése a jellegtelen, emberséget és esztétikai, pszichológiai, nemzeti, családi vagy egyáltalán bármilyen alapvetéseket és gyökereket tagadó rideg konzumvilágra - eleget láttam már a legközönségesebb szem- és ízlésrongáló alkotások érthetetlen magasztalását a világban, de mindig meg tudják magyarázni...
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:45
Tettél ki képeket? Emlékeim szerint nem. Mostanában 4 óráig dolgozok így talán a hétvégén tudnék átvenni bármit is. Ma voltunk Igalon a fürdőbe de hogy györökre mikor jutok el jó kérdés. Ezt cserélnénk.
Idézet: „35 W 3 db. (egyik 25°-os)” A 3 darabos elég lesz. Kicsit csodálkoztam is, hogy nem kaptad meg. Idézet: „Ezt cserélnénk.” Ez a fajta LED izzóhelyettesítő pont nem abba a lámpatestbe való, függőleges foglalatban jobban érvényesül. Egy lapon van sok LED, kb. úgy világít, mint ahogyan berajzoltam. A TUNGSRAM gyártott olyat, ami ugyanúgy világított, mint az izzó (majdnem 360° -ban), az jó lenne az izzóhoz gyártott UFO-ba, de olyan már nincs -legalábbis én nem találok A hozzászólás módosítva: Vas, 18:33
Filament-es LED-es fényforrásokat kell venni az ilyen lámpákba az oldalra szórja a fényt.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:34
Talán János olvassa.
De köszönöm én is, ha ez az utolsó TUNGSRAM tönkremegy, akkor olyat nézek A hozzászólás módosítva: Vas, 18:42
Én ilyen UFO-ba anno vettem egy Led-es gyűrűt táppal kb. 12cm lehet, ami mágneses talpú. Kidobtam a foglalatot és felcuppantottam. Nagyon jó homogén fénye van. De mostanában nem is látok ilyesmit.
Pontosítok. Ez megy a levesbe. Olyat szeretnék ami 360 fokban világít és nem alszok el a gyenge fénxerő alatt.
Idézet: „Olyat szeretnék ami 360 fokban világít és nem alszok el a gyenge fénxerő alatt.” Akkor a NAP-ot ajánlom...
Én ilyesmit vettem pár éve, tökéletesn működik.
"UFO lámpa belső"-re keressetek rá, sok helyen árulják, pl. itt: https://www.led24.hu/led-panel/ufo-lampa-belso
Ne ilyet, hanem "filament LED" felépítésű égőt tekerj ebbe a lámpába, azok majdnem minden irányba világítanak. Amiken a felirat nagyobb watt számú hagyományos égőknek felelteti meg azoknak nagyobb a fényük.
De ezt miért nekem mondjátok?
Jánosé, neki van vele gondja. Én csak elmondtam, miért nem jó az a fajta "izzópótlék" bele. A hozzászólás módosítva: Hé, 15:38
Nem követtem vissza, hogy ki kinek válaszolgatott, mire eljutottunk idáig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nem kapott semmit, mert nem konkretizáltuk, mit, mennyit, mikor.