Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4048 / 4048
(#) Geri86 válasza bitmixer hozzászólására (») Hé, 20:04 /

Labortápot hogyan állitsam be? Volt amper?
(#) Geri86 válasza kendre256 hozzászólására (») Hé, 20:06 /

Púposnak hálistennek egyiket sem láttam.
(#) proli007 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 20:09 /

Kezdetnek bőven elég, ha 12V és 0,5A-ra állítod. És nézed a feszültséget és az áramot. Ha eléri a 12V-ot és nulla lesz az áram, akkor lehet tovább emelni. Ha egyből nulla az áram, akkor vélhetően kuka.
(#) kendre256 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 20:17 /

12V-ra, az áramot meg 1A körülre. Ha nem növekszik az akku feszültsége, vagy 12V alatt marad, tekerd fel az áramot, ameddig bírja a táp. Ez azért kellhet, ha esetleg zárlatos egy cella, a nagy áram megszüntetheti a zárlatot. Ha a nagy árammal nem áll helyre a feszültség, akkor kuka. Nagy árammal nem kell sokáig "kínozni", ha néhány másodpec alatt nem megy fel a feszültség, utána sem fog.
(#) Geri86 válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 21:00 /

Köszi szépen mindenkinek, megpróbálom. Am elektromos rollerban voltak sorba kötve. A tulaj feltöltötte őket egy éve a saját 48 v 1,8 a töltőjével, majd lehúzta az akkupakot, nem használta, egy szobában volt. Ez lett belőle…
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:01

IMG_7232.jpeg

(#) proli007 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 21:03 /

Ha egy éve töltetlen volt, nem csoda hogy így áll a dolog..
(#) Geri86 válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 21:32 /

Sajna így került hozzàm. Nem volt töltve, feszültség kiegyenlítés hírből sem volt.
(#) kendre256 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 21:51 /

Nálam volt párszor a szomszéd elektromos robogója, ugyanez az összeállítás, abban sem volt kiegyenlítő. Ha nem látszanak nagyon pontosan egyformáknak, nem érdemes egyenként cserélgetni. A szomszéd először az olcsóbb megoldást erőltette, a csere után a következő leggyengébb döglött meg, pedig mondtam neki, hogy ez várható...
A jó megoldást végül mind a négy darab cseréje, egyforma, ugyanakkor, csomagban vásárolt akku oldotta meg. Ja, és robogóba való akku kellett, mert elég nagy áramok folynak.
Ilyesmi akku került bele.
(#) Geri86 válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 21:56 /

Egyébként a kiegyenlítőt azt töltés közben kell rátenni és úgy hagyni valameddig vagy töltés nélkül? Mennyi ideig, mi határozza meg?
(#) kendre256 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 22:20 /

Én állandóan rajta tartanám. A LiFePo akkujaimon is állandóan rajta van. Amikor még ólomakkut használtam a napelemes rendszerhez (nem volt jó ötlet!!!), azon is volt kiegyenlítő. Csodálom, hogy nem tesznek a rollerekbe ilyet, annyira nem drága.
Például.
(#) Geri86 válasza kendre256 hozzászólására (») Hé, 22:24 /

A linken látható terméken mi a különbség a HA02 és HA03 között?
(#) kendre256 válasza Geri86 hozzászólására (») Hé, 22:25 /

A HA02 négy akkuhoz való, a HA03 pedig öt akkuhoz.
Nekem is időbe telt, mire rájöttem...
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:26
(#) Régi motoros válasza kendre256 hozzászólására (») Hé, 22:30 /

Pedig a vezetékek számából ez ránézésre is viszonylag hamar kiderül...
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:30
(#) tki válasza Attilawap hozzászólására (») 0:02 /

Az nem lett tisztázva, hogy a teljes 10 A-t kell ki/bekapcsolgatnia, vagy az csak a maximális átfolyó áram. A lábvastagságok kitalálásához kevésbé kell, de az ajánláshoz amúgy kellhetett volna.
A hozzászólás módosítva: 0:03
Következő: »»   4048 / 4048
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem