Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   881 / 4025
(#) martin96 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Hello!
Van egy videoton ra 6363-as erősítőm.Az a kérdésem, hogy hogy lehet rárakni fülhallgató kimenetet?Gondolom az erősítő kimenetére.Hogy kell bekötni az ellenálást ha kell egyáltalán?
(#) roland0327 válasza martin96 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Hello!
Nehogy a kimenetre kösd. Ha erősítő akkor van bemenete is és kösd oda. De ha keresőt használtad volna akkor már rég tudnád.

Üdv. roland0327
(#) martin96 válasza roland0327 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

A bemenetre van most kapcsolva, de nagyon halk.
(#) roland0327 válasza martin96 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Csinálj neki egy fejhallgató erősítőt és nem lesz halk.
Bővebben: Link
(#) nagy_david1 válasza roland0327 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Én mellesleg láttam volt olyan gyári erősítőt, hogy a végfokról volt ellenállással visszahozva a fejhallgató kimenet az előlapon. Martin96-nak meg: úgy volt megoldva, hogy két nagyobbacska teljesítményű ellenállás (talán 300 ohm körüli) volt sorba téve a fejhallgató hangszóróival, de én nagyobb ellenállásokkal kezdeném a próbálgatást és úgy haladnék lefele. De ennek valóban máshol a helye.
(#) roland0327 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Szerintem a bemenetre kell kötni, nem hiszem, hogy egészséges ha a kimenetre kötöd. Lehet tévedek.
(#) lapatharcos hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok!

Újra nekifutok:

Tehát van egy texas instruments MSP430F2618 mikrokontrollerem. Ez össze van kötve egy FT232R- vel a TXD RXD RTS# CTS# lábaival egy soros 220R ellenálláson keresztül.
Akkor még össze van kötve pár IC-vel I2C protokollon keresztül. Itt a 47R soros ellenállásokkal van csatolva a többi IC-re. Tehát van 1-1 ellenállás az MSP oldalán és van 1-1 az IC-k oldalán.

Bármilyen be/ki menetet soros ellenállásal csatolom az MSP-hez.
Ez a kérdésem, hogy minek a védelmét képezi ez.

Ez volt az eredeti kérdésem.

ÉS most ahogy átfutottam a kapcsolást észrevettem h kihagytam az I2C 10K-s felhuzóellenálásait
Tehát nincs az I2C vonalon se le- se felhuzó ellenállás bekötve. Fog igy működni? Sajnos nem tudok változtatni rajta mert már le van gyártva a panel.....
(#) davidovics válasza roland0327 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Írd be te is és meg tudod mi azzal a problémám...
(#) Vacok hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok!
Egy ilyen rádió után ha kötök egy sztereo decoder, akkor szetero lesz a kimeneten? Szóval a 19kHz az megjelenik valahol, hogy sztereo vételt tudjak csinálni?

névtelen.JPG

(#) roland0327 válasza davidovics hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Igen beírtam. És szerinted ha google nem mond róla semmit akkor mi honnét tudjuk?
Idézet:
„Van a bontott tápomból három trafó”

Ebből szerinted tudjuk, hogy milyen transzformátor?

Üdv.
(#) davidovics válasza roland0327 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Annyit még meg tudnál mondani,hogy be lehet-e valahogy mérni,hogy melyik láb mire van?
(mert van amelyiknek 10-8-5-stb. lába van és nem tudom melyik mire van )
(#) dugabácsi hozzászólása Máj 23, 2010 /

Üdv.
Egy LM3914 Led meghajtó bemenetére 9 V-ot kapcsolok. Az ellenállások R1=1.2k R2=5.1k. Kimértem hogy a bemeneten is megvan a 9V és a kimenetek lábain is megjelenik a 9V de a ledek mégsem világítanak. Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba. (ledek is 9V-ról mennek és jól vannak bekötve)
(#) pucuka válasza davidovics hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Azért ennyire nem kellene naívnak lenni. A Gugli is csak azt találja meg, amit valaki valamikor mint gyártmánya paramétereit az internet számára elérhetővé tette.
Ha pl. Te most egy meghatározott feladatra készítesz egy trafót, (bármilyet) akkor annak adatait hozzáférhetővé teszed az interneten, Úgye nem. Ha sok év múlva valaki kibontja az általad készített kütyüből, és a cikkszámát beírja a gugliba, szerinted mit fog talalni? Legalább annak a szerkezetnek a típusát beírtad volna, amiből kiszedted, előrébb lennél. És még ez sem garancia arra, hogy találni fogsz bármit is.
DE Meg lehet mérni, fáradságos munkával, és felteheted a kérdést megéri-e, vagy felhasználod a vasmagot, és tekersz rá egy számodra megfelelő trafót. (a továbbiakat a köbzoli által jelzett topikban)
(#) David.zsombor hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok megint én egy helyett két kérdéssel is:Ehhez
-Melyik ellenállást és mekkorára változtassam meg hogy 9v helyett 3v ról tudjam működtetni?
-Minek az értékét változtassam/Hová tegyek trimmert a villogás gyorsaságának a szabályozásához.
Előző válaszaitokért mindenkinek köszi
(#) Becsey hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a bci182 tranzisztornak mennyi az áramerősitése?Ha jól értelmezem az adatlapját akkor 50??Melyik grafikonból lehet kiolvasni?
Koszi előre is.

bc182.pdf

(#) karesz01 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna nekem benne segíteni hogy milyen alkatrész lehet a mellékelt képen látható dolog, én kondenzátorra tippelek lehet hogy igazam van lehet nem de ha valaki látott már ilyet akkor ha tud segítsen és az értékét 0,5 µF-osnak látom következtetem ki.
Előre vis köszönöm! Amúgy KAMA 8-as szivattyúból való!
(#) pcroland hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem:Ha mondjuk egy lednek 4.5 voltot adok 250ohm-os ellenálláson keresztül ugyanannyi lesz a rajta átfolyó áram ha a táp mondjuk 500mA-ig lenne terhelhető mintha 800mA-ig lenne terhelhető?
(#) kadarist válasza pcroland hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Röviden: igen.
(#) pcroland válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Köszi
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Jah és mejik a led és a kondik pozitív pólusa?
(#) gg630504 válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Igen, 0,5 µF == 500 nF, 500 volt.
(#) David.zsombor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Köszi szépen körülbelül semmit nem segítettél amit írtál azt tudom ezeketakkor így teszem föl:
(#) David.zsombor hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok megint én egy helyett három kérdéssel is:
-Melyik ellenállást és mekkorára változtassam meg hogy 9v helyett 3v ról tudjam működtetni?
-Minek az értékét változtassam/Hová tegyek trimmert a villogás gyorsaságának a szabályozásához.
-Melyik a led és a kondik pozitív pólusa a KAPCSOLÁSON bocsi ha nem voltam érthetőBővebben:link

Köszi azért a LED es linket elolvastam.Érdekes.

És mivel lehet a villogás gyorsaságát szabályozni?

Jó jó bocsi elnéztem Amúgy hogy műkodik ez a program sajna nem értem.amit én írtam annál 15 Ohm jött ki az nem túl kevés?

Oké rájöttem ne válaszolj.

Igen 2.1 helyett 2-t írtam.Még egy kérdés és utána békén hagylak. Akkor az 500 Ohm-os ellenállást cseréljem 150 Ohm-osra?És a másik kettő szabályozza a frekit?

Jó köszi. Te mondtad akkor még egy:olvastam itt valamit a LED-esnél a wikipédián egy villogó LEDdel és zener diódákkal lehet szabályozni a többi villogását?

Elolvastam még néhányszor azok csak összehangolják őket?akkor hogy lehet megoldani hogy 1 villogó LED villogtasson 1 sima LED-et?
Következő: »»   881 / 4025
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem