Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   37 / 113
(#) szikorapéter válasza granpa hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
Rendben, megjegyeztem.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 23, 2020 /
 
Unokahúgomnak keresek használható laptopot. Elsősorban online oktatáshoz fog kelleni neki.
(#) antiktelefon válasza madzagos hozzászólására (») Nov 24, 2020 / 2
 
Felhasználás függ a dolog. Online oktatáshoz használt programok és online videómegosztó oldalak erősen hardverigényesek, ma már a youtube sem flash alapú, hanem html5-öt használ.
Mint például a te géped is, T**** processzorral, és valószínűleg maximum 4GB RAM támogatással ezzel nem birkózna meg.
Persze le lehet tölteni a videókat és offline nézni, de ezt senki sem fogja megcsinálni. 360/480p-ben meg nem igazán lehet egy videóból tanulni.
Arról nem is beszélve, hogy a 2GB-os DDR2 laptop RAM lényegesen drágább, mint a "GB-os DDR3 RAM, így az upgrade sem túl olcsó.
Nem kérdés, a win10 minimum hardverigényét teljesítik ezek a core 2 duo és celeron processzorok, de ilyet nem lehet ajándékozni, mert csak a gond lesz vele.
nagyszülőnek/szülőnek sem a levetett régi hulladék laptopot dobja oda az ember, mert abban nincs köszönet, csak szenvedés, mert az operációs rendszer betöltése után fél óráig maxon pörög a processzor.
Egy frissítés meg közel egy napig tart, persze lehet registryben bűvészkedni, hogy ne frissítsen a gép...
Szerintem egy olyan gép, ami tűrhetően futtat napi használatra windows 10-et, használt asztali gépnél 25, laptopnál 30 ezertől kezdődik, és akkor még valószínűleg HHDről bootolunk, kérdéses eredetű windowssal (kivéve Probookoknál és Thinkpadeknél, ahol beépített pro kulcs van, amivel win10 aktiválható).
Persze amerikánerrel is lehet betonba fúrni, de nem lesz egy élmény, és nagyon sok hasznos időt fog elvenni.

Szerk:.

Asztali gépet amúgy össze lehetne dobni alkatrészekből felajánlásból, de laptopnál nincs az, hogy x ad egy tápegységet és GPU-t, y egy monitort, z perifériákat és 775 alaplapot procival.
Pedig fölösleges 775-ös lap egy E5700-as procival egy nagyon fapados win10 élményt ad, de működik, és videókat is lejátszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2020
(#) 444Tibi válasza szs hozzászólására (») Nov 24, 2020 / 9
 
Csak offként,
szerintem nincs s földön senki akinek egyáltalán halvány elképzelése lenne, micsoda mennyiségű elektronikai (de bármire igaz) eszköz van felhalmozva z embereknél. Amiket soha de soha nem fognak már használni.
Pl. amikor megvették az új lapostévét 15 éve, akkor a crt-t levitték a pinyóba.
Miért nem adták oda ingyen valakinek? Most már értéke nulla, használhatatlan mert digit.adás van, dvb tuner nincs benn, és még fizetni fognak valakik egyszer azért hogy el legyen tüntetve.
Legpregnánsabb példámat saját szememmel tapasztaltam, egy családnál csak saccolva, kb. 12 videomagnó, 6 crt tv, 6 házimozi rendszer, vagy 10 darab receiver és külön végfokok, hangfalak, és nam a gagyi, hanem Onkyo és társai, egy nagyszobányi tökéletesen működő csak leselejtezett háztartási kis és nagygép, a padláson minimum 5 darab ágy, 3 komplett szekrénysor várja az enyészetet.
Pont a példánál maradva, van náluk 10 laptop, olyanok amikk évek óta nem voltak bekapcsolva, és porosodnak, tönkremennek csak, mert veszik a legújabb, legdrágább modelleket.

Én 21 évig voltam fuvaros és amikor ingatlan csere, eladás , haláleset volt akkor16 köbméteres konténereket töltöttek meg ilyan cuccokkal amiknek akkor amikor leselejtezték, sokan örültek volna.
De nem, inkább levitték a pinyóba, fel a padlásra és elrohadt, kiszáradt, tönkremet, aztán súlyos pénekért ment a szeméttelepre.

Érdekes mert kicsit arrébb, nem keletre gondoltam, a mai napig a működőképes műszaki cuccokat lenejlonozva kiteszik a kuka mellé, akinek kell vigye.
Csak ebből magyar honfitársaink virágzó üzletágat csináltak 20-25 évvel ezelőtt, kimentek kisteharautóval, futóval és mázsaszámra hozták be itt meg jó pénzért eladogatták.
Aki kb. velem egykorú az emlékezhet erre, gombamód szaporodak a kisboltok, Grundig, Philips, stb. készülékekkel tele.

És senki ne próbálja nekem bemagyarázni hogy kis hazánkba nincs most is legalább 50ezer okostelefon, 25ezer tablet, 10ezer laptop ami még vígan használható lenne de soha nem lesz és 5-10 év múlva műszakilag használhatatlan veszélyes hulladék lesz belőlük.
Lehet hogy egyszer elviszik jótékonykodni nagy mellénnyel, ilyet is láttam nemegyszer, pár éve egy ilyenen öszegyűlt egy utánfutónyi XP compatible laptop meg P3 vasházas pc. És amikor mondtuk hogy köszönjük de ezek nem kellenek mert ma már használhatatlanok, miért nem 15 éve hozták jótékonykodni, akkor vérig sértődtek az "adakozók".
Konkrétan egy iskola "koldult" még használható gépeket akkor.

Bocs a kirohanásért, de amit leírtam az úgy van. Mindenki ül a babérjain. Én 12 éve költöztem, 64 m2-es pincéből ami dugig volt autóalkatrésszel, elektronikai alkatrészekkel, készülékekkel.
Mivel racionálisan felmértem hogy a ház amibe költözök, nem rendelkezik se sufnival, se pincével, valamint nem lesz pár évig se helyem, se időm, se energiám bütykölni, az egészet szétosztogattam olyanoknak akik nagyon örültek a cuccoknak.
Nem 20 év múlva osztogtom amikor elrohadva, rozsdásodva, műszakilag semmi nem érnek hanem akkor.
Pl. 10 év múlva meghirdetnék elvihetőnek TBA810-es icket, két marékkal..? A D osztályú végfokok korában azt se tudják mi is az.
Menetne a kukába.
Akkor ajándékozgattam el amilor még használni lehetett.
(#) Gafly válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Ez pontosan igy van, ahogyan irod.
Szentesről sem sok mindent vittek el a fórumról kollégák, amikor meg volt hirdetve az ingyen "kutyavásár". Tisztelet a kivételnek, aki eljött, és örüljön az ingyen cuccoknak.
(#) antiktelefon válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Ez pontosan így van, de a legtöbb helyen akármilyen dolgot rak fel az ember ingyen vagy jelképes áron, megy a verekedés érte, hogy kinek milyen beteg családtagjának kéne, és egy hét múlva a Vaterán, Jófogáson és facebookon látom hirdetve. (Nem erre az oldalra gondolok, innen csak nagyon ritkán láttam ilyesmit)
Elég sokan millókat trükköztek össze németektől teherautóval behozott e-hulladékból, amiért kint pénzt kaptak, hogy megsemmisítésék, itthon meg halomra árulják.
Kedvencem a hibás német billentyűs laptop és a törött, német menüs tv, képesek ezeket is behozni és több tízezrekért árulni.
Illetve a törött kijelzős eszközök, hiszen csak a hatoda nem jó a kijelzőnek, az 5/6-a jó, így az eredeti ár feléért árulják, aztán vagy befolyik a kijelző egy idő után, vagy nem.
Nekem is van pár régi gépem, amibe csak kéne vennem RAM-ot és HDD-t, és bőven használhatóak lennének, csak ha felraknám pontosan a bővítésre ráfordított összegért, akkor a kereskedők vásárolnák fel, és a számítógépeket kevésbé ismerőknek nyolcszoros áron adnák tovább.

Szerk.: Ha jön a moderátor, áttenné az off topicba, vagy a beszéljük meg topicba az összes offot? Elnézést, és köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2020
(#) jani1987 hozzászólása Nov 24, 2020 /
 
Úgy látom jól megbolygattam a darázs fészket. Egy elektronika találkozón is vannak tucat szám eladható dolgok és mégis az ingyenbe ment. Amiket ingyenbe ajánlottam eddig: kérdéses működésű autós mp3, 5 sávos eqvalizer, és most egy 5.1 amit gőzöm sincs hogy küldök Bajára. Ezen kívül biztos van olyan amitől jó szándékkal megválnék. Aki ismer tudja, hogy nem vagyok egy minden áron anyagias ember. De inkább térjünk vissza a tárgyhoz mielőtt a modik lépnek közbe.
Aki emlékszik rá az tudja, hogy van egy iskolai készletem mutatós műszerekből. Ha lesz még találkozó akkor elviszem aztán lehet rabolni. Vagy egyeztetett időpontban nálam átveheti.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2020
(#) bbb válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Na igen, nekem is van egy IBM Thinkpad 570 gépem, amin még a szakdolgozatomat írtam, 6 évig nyúztam majd apukámnak adtam dolgozni, s mind a mai napig működik.
Viszont csak pentiumII 300MHz 128MB SDRam (max. 192 lehetett volna benne, de akkoriban NAGYON drága volt a memória bele, így ennyire bővítettem), már feltuningolva nyalánkságokkal: ha emlékem nem csal, akkor 40GB (lehet, hogy 80GB, erre tényleg nem emlékszem) IDE HDD, a modem kicserélve wifikártyára (természetesen az antennák behúzva a gép két oldalára), PCMCIA csatolós CD olvasóval, s XP SP3 fut rajta, Delphi 7 fejlesztőkörnyezettel
Hogy ezt mind hogy hoztam össze benne? Bizony durva, de ez a gép még ekkora HDD-ről nem tud önmagától bootolni, meg kellett hozzá erőszakolni, s a HDD amellett, hogy ketté van partícionálva, nem szabvány bootloader is van benne, ami a limitet megcsalja és a címzést meg tudja oldani, hogy a windows betöltsön - betöltés után már az kezeli a HDD többi részét. Az XP telepítése se CD-ről történt, hanem átraktam a merevlemezt egy USB tokba, majd azt felcsatoltam egy virtuális gépbe (microsoft virtualPC még hajlandó volt ezt megtenni különösebb trükkök nélkül), majd a telepítés végeztével ment vissza a gépbe, ott már csak keveset kellett bűvészkedni, hogy rendben menjen

Szóval ez egy nagyon klassz gép, amit nagyon is szeretek, sok emlék fűződik hozzá, viszont mára az értéke pont nulla. Bárkinek is odaadnám, csak mérgelődne miatta, mert gyakorlatilag semmire nem tudná használni - én is csak arra veszem elő talán egy évben egyszer, hogy kislemezt olvassak be vele, mert ehhez még van meghajtóm...
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 24, 2020 / 1
 
Idézet:
„Ha lesz még találkozó akkor elviszem aztán lehet rabolni.”

Ha engem kérdezel, akkor ne barmold/osztogasd szét, egyben még most is érték.
De nem értek hozzá.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Ezzel lehet könnyebb lenne tanítanom a zassonynak a villanyt.
A felajánlásban a dobozban lévő dolgok vannak benne?
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Idézet:
„Aki emlékszik rá az tudja, hogy van egy iskolai készletem mutatós műszerekből.”

Emlékszem. Fájt is rá a (nem létező) fogam -de mondtam akkor is: ne adogasd szét, ne add el, az tök jó lesz egyben neked.
De ha mindenáron meg akarsz szabadulni tőle, akkor egyben. Majd kirándulunk egyet, arra tévedünk, és megveszem (egy mindkettőnknek megfelelő áron)?? Lehet az!!
De, ha elajándékozod valakinek, akkor se darabonként...
(#) szikorapéter válasza szs hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Ha elajándékozná egyben vinném tőle, azért is írtam. Szoktam arra járni mostanság (pedig irtó messze van) de a meló miatt kell.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
nem akartam tovább offolni, de akkor elküldöm végül:
Csak az én véleményem, de ez a készlet egyben érdekes, vagy egy iskolának kéne adni, vagy egy rádiós körnek, ahol gyerekek tanulhatnak vele (már ha van még erre érdeklődés, ez a másik). Hatalmas zöldre festett textilbakelit panelen lévő potméterek és kapcsolók igazán napi használatra nem alkalmasak, azért a pár műszerért meg kár lenne széthordani a készletet.
Tisztába vagyok vele, hogy ezeknek a Tanért szetteknek a nagyrészét kidobálják, illetve csomó embert tudok, akik ritka műszereket bontanak, hogy az alkatrészeiket kiárulják valamivel többért, mint amit a műszer egyben ér, és ez eléggé fájó pont is nekem, mint ahogy a műszaki méhtelepekről sem lehet már vásárolni. Elképesztő mértékű a pazarlás. Nyilván egy leégett kompresszoros hűtőt senki sem javít meg, vagy egy szétkopott műanyag belsős nyomtatót, de annyi kondihibás és táphibás elektronikát, vagy szimplán régebbi eszközt láttam bezúzva, elbontva...
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Idézet:
„annyi kondihibás és táphibás elektronikát, vagy szimplán régebbi eszközt láttam bezúzva”

Hazahoztam a Luxman-t, elektronikai hulladékból. Két biztosítékot kellett benne cserélni, ami kisebb is volt (pedig ott van a felirat a NYÁK-on), meg F(ürge) volt T(ohonya) helyett (pedig az is oda van írva). Kidobták, mert nem szólt az egyik oldal...
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2020
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Igen. A volt mérőt 5, 50 és 500V-ra bővítettem ki. (0,06V-12Ohm). Az amper mérőt is módosítani akarom de a többivel most nem tudok mit kezdeni.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Leginkább interaktív "berendezésként" tudnám elképzelni a másik felemnek hogy meg tudjam neki mutatni mi miért történik az elektronikában.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 25, 2020
 
Egy fél oldalnyi OFF hozzászólást töröltünk, és még így is bőven maradt. Kérjük az OFF-olást befejezni!
(#) Electronix hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Ha van valakinek ebből egy felesleges példánya, azt szívesen elfogadnám
(#) FAZ1 válasza Electronix hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Miért nem töltöd le a netről?
(#) 444Tibi válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Szerintem neki valami HP specifikus telepítő kellene, gondolom a drivereket már nem lehet levadászni.
(#) jani1987 válasza 444Tibi hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Driverpack solution.
(#) Electronix hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Azért lenne szükségem erre, mert van egy gépem, amiről valami "barbár" letépte az OEM licensz matricát, noha tudomásom szerint a tulajdonos váltás nem érvénytelenítené az OEM licenszt. Elméletileg - ezt nem biztos, hogy jól tudom - az ilyen HP telepítő DVD-k az eszköz sorozatszáma alapján tartalmaznak beépített kulcsot, tehát helyrehozhatnám ezt a hibát. Lehetne amúgy ilyet venni is, eBay-en 5000Ft körül kezdődnek, de annyiért nem vennék sorsjegyet inkább.

Letölteni le tudnék telepítőt, és még a driverek is elérhetőek, de az nem olyan lenne, ami nekem kell, ezért most inkább ezzel szivatom magam
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2020
(#) antiktelefon válasza Electronix hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Ha van bármiféle kulcs, akkor az az UEFI biosban található. Bootolj bármilyen windowsról és az RW-Everything megfelelő pontjában megtalálod a kulcsot, ha van.
Ha pro kulcs, akkor bármilyen win10 prot aktiválni fog, ha más verzió, akkor némi kísérletezés kellhet. A DVDben biztosan nincsenek kulcsok.
(#) Electronix válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 1, 2020 /
 
Ezen a gépen nem volt soha Windows 10, csak Windows 7 (gyárilag azzal adták), és tudomásom szerint akkor még nem működött ez a kulcstárolás. Illetve a HDD-t is alaposan letakarították ahhoz, hogy ilyet információt ki lehessen belőle nyerni

De ha igaz, amit mondasz, akkor ezek szerint nem kell ilyen nekem
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2020
(#) antiktelefon válasza Electronix hozzászólására (») Dec 2, 2020 / 1
 
Akkor lehet, hogy nem fogsz kulcsot találni. Win8-tól biztosan van kulcs a biosban, ha gyárilag azzal jött, Win 8 alatt a matricán volt. A telepítő dvdről nem hallottam, így nem tudom kizárni a kulcsos dolgot, azonban a HPnek van elérhető eszköze, amivel a biosban az egyedi azonosítók szerkeszthetőek, így az érdekes lenne, ha azok alapján aktiválná a telepítő, de nem kizárt. Dellnél volt ilyen.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) tbarath válasza Electronix hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Akkor neked nem telepítő média kell, hanem kulcs. Ha az van, akkor kb. bármilyen cucc felmegy vele, akár ms-től letöltött is, max. a driverrel lehet szívás. Vannak olyan telepítők, amiknél a kulcs bele van drótozva, anno szervízesként én is ilyennel dolgoztam, de nem hiszem, hogy a "lakossági" cuccoknál így lenne.
Ha elég új a gép, akkor van rá esély, hogy a kulcs valahol benne van a hw-ben, régebbieken nem volt így. A win10 pedig feltelepül megfelelő win7 kulccsal, bár már rég "lejárt" a microsoft akció, de működött még pár hete (bő hónapja).
(#) Electronix válasza tbarath hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Ez egy régi kiszuperált "enterspájz" munkaállomás. Annyit már nem ér, hogy kulcsot vegyek rá legális forrásból, ezért gondoltam hátha ez így jó lehet. Az akció még van, szándékomban állt volna itt is kihasználni
(#) antiktelefon válasza Electronix hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Lehet szürke kulcsokat kapni windows 7 prohoz 3e alatt hardveraprón is, amik win 10 prot aktiválnak, igaz, az eredetük érdekes, leginkább megmaradt kulcsok mennyiségi vásárlásokból. Régi hibás laptopok aljáról/ biosából is lehet kulcsokat szerezni, szerintem az is sérti a felhasználási feltételeket, de az annyira nem érdekes, mert valódi kulcsról van szó, és az eredeti hardveren már nincs aktiválva. Hivatalosan eladásnál a windowt le kellett volna törölni, mert nem lehetett eladni, most nem tudom, melyik országban hogy van pontosan mert sokat vitáztak rajta, de senkit sem érdekel, amíg nem kulcstörővel van aktiválva. Mivel ma már a win 10 használatához gyakorlatilag nem szükséges aktiváció, így az egész nem túl érdekes, ha nincs szükséged a pro funkciókra (amiket home verzióban is el lehet érni, de nehezebben).
Mondjuk amikor volt kulcs a laptop alján, akkor is kulcstörőt rakott a gépre a baromi okos eladó
(#) Moderátor hozzászólása Dec 2, 2020
 
Kérjük, hogy az illegális tartalom irányába ne menjen el a beszélgetés!
(#) Electronix válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Az ilyen féllegális megoldások irányába nem szerettem volna elmenni egyértelmű okokból. Mert ugye az ilyen kulcsok maximum a lelked megnyugtatására jók, de attól még ezek a KMS vagy Volume MAK kulcsok így nem használhatóak, a laptopokkal stb. szállított OEM kulcsok pedig pláne nem másik gépen. Tudomásom szerint ez egyik sem volt, hanem egy OEM (SLP vagy System Builder), amit viszont használhatsz tovább is (újratelepítés után, sőt akár tetszőleges HW upgrade után is, kivéve az alaplapot, amit maximum ugyanolyanra cserélhetsz, ha meghal).
Tudok arról is, hogy aktiváció nélkül is használható, de ezt a gépet adományba szerettem volna kicsit szalonképesebbé tenni, és nem szerettem volna ilyen "sötét" üzelmekbe belefolyni.


De szerintem túltárgyaltuk Csupán azért dobtam be ide, mert hátha van valakinek.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
Következő: »»   37 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem