Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   63 / 113
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Ha már itt vagy: a ventillátoros hősugárzó kell még, vagy tegyem vissza a felső polcra?
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Azokból kicsit nehézkes zöldségesládát barkácsolni.
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Nem hiszem, hogy akárki is lopásra buzdított volna. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy amikor kifizetjük a krumplit, leveszöldséget, megkérdezzük, hogy van-e eldobható rekeszük? Nálunk ez a szokásrend, és erre az eladó megmondja, hogy hová szokták kidobálni. Itt - vidéken - sokan hasznosítják a kamrában, sufniban ezeket a rekeszeket.
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Dec 23, 2021 / 1
 
Nem lopásra biztatom, nálunk az üzletek mögötti (egyébként zárható) szeméttárolók ELÉ teszik a bolti dolgozók ezeket a zöldséges, gyümölcsös rekeszeket. Megkérdeztem, ezek szabadon elvihetők, nem betétdíjasok. Már csak azért sem mertem kérdezés nélkül elhozni, mert éppen itt van a kerületi rendőrőrs is.
Nem tejes, húsos ládákat tesznek ki, azok el vannak zárva, nem is arról volt szó.
Eléggé félreértelmezed a dolgokat!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Dec 23, 2021 / 1
 
Nem értelmeztem én semmit félre
Azt felejtettétek el hozzátenni, hogy kértétek, és úgy kaptatok -holyette azt írtátok, hogy ami a bolt hátsó ajtójánál van, azt el lehet vinni. Talán nem oly nagy probléma, ha leírtam, hogy nem úgy van -főleg, mert van, aki tényleg úgy is hiszi, és lehet, hogy lesz, aki elhinné nektek.
Erre (utólag) megírjátok, hogy ti sem úgy gondoltátok. Ne nekem kelljen már magyarázkodni.
Persze, hogy semmi baj azzal, ha kértél és kaptál. Úgy én is szoktam dolgokat kapni.

Egész más súlyú az, hogy
-"a bolt hátsó ajtajától kell vinni, ott van lerakva"
vagy pedig
-"a bolt hátsó ajtajánál lévőkből lehet kérni -a tulajdonosától"
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Ha láthatóan egyutas ládákról van szó és nem M rekeszekről, akkor nem kérném a tulajtól, mert százasával dobálják ki őket, a jellegéből adja, hogy kidobták őket.
Ugyanakkor 7. kerületi lomtalanításon láttam 6 embermagasságú M rekesz kupacot kidobva, nagyon sajnáltam otthagyni, de esélyem sem volt elhozni.
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Úgy látom a szövegértéssel is gond van. Ezt írtam:
Idézet:
„Én az Alfi áruház mögött szoktam ilyen rekeszeket "kukázni", ha éppen szükségem van rá. Nálunk hetente két alkalommal szokták az eladók kitenni ezeket a számukra fölösleges, de egyébként hibátlan rekeszeket.”

nem azt, hogy a bolt ajtajából viszem el.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Látom, a fennsőbbségesség fontosabb, mint a lényeg, vagy annak elismerése, hogy félreérthetően írtatok (a többesszámot sem véletlen használom, a bolt hátsó ajtaját nem személyesen te írtad)
Azt sem írtad akkor (most is úgy idézted), hogy kérted.

Azért zárásként leírom: Magyarországon (ugyanúgy, mint a többiben) nem automatikusan a találóé az, amit nem őriznek, és nem a találó dönti el, mi a gazdátlan, és hogy az hulladék, kacat. Nem véletlen írtam a letett biciklit sem.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) nedudgi hozzászólása Dec 23, 2021 /
 
Ugye, most nem lesz lovagias ügy abból, hogy nem voltunk elég precízek?
Van akinek nem természetes az, hogy megkérdezi, elvihető-e egy nyüves rekesz? Azt se írtuk le, hogy be kell húzni a rögzítőféket, ha megáll a bolt előtt/mögött.

Békés, szeretetben gazdag ünnepet mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Dec 23, 2021 /
 
Nincs itt semmi, szavaiddal élve fennsőbbségesség, csak megjegyeztem, mivel nekem címezted a hozzászólást, nem a bolt ajtajából szoktam elvenni, hanem a jóval távolabbi kukatárolók elől, mellől.
Részemről ez a téma lezárva fölösleges tovább görgetni.
Békés, szeretetben gazdag ünnepet mindenkinek!
(#) 444Tibi hozzászólása Dec 23, 2021 / 8
 
Eldobós raklap, nem cserés eédobós műanyag rekesz (naponta kb. millió keletkezik) eldobós 3 és 5 literes befőttesüveg mertnem veszik vissza, eldobós pezsgősüveg, ez ám a tuti, legalább másfél kiló és megy a kkába, eldobós kaja hegyek, pláne karácsonykor és újévkor. Nem vicc, mindenki 5x túlvásárolja magát, kukkantsatok bele ünnepejk után a panelházak konténerkukáiba. A fele kaja.
Nagytételben főző (7000 fő) cégnél dolgoztam 21 évig, az alumínium és rozsdamentes tejeskannákat megszüntették és helyette jött az 5 literes nagyzacsis tej.
Egy tejbegrízes napon 3 darab 240 literes kuka lett tele a zacskókkal. És évtizeden át ment a szemétbe.
A cukrászatba zárható visszvivős 15 literes fém edényekbe jött a tojás sárgája meg a fehérje, Megszűnt és egy piskótás napon 50-60 10 literes műanyag kanna ment a kukákba. És folytathatnám sokáig.
Multinál dolgozik egy barátom, a zúzdába. Naponta kb. 25-30 m3 tömörített vegyes szemét keletkezik amibe van pl. bicikli, lapos tv, raklapnyi túrórudi ami holnap lejár, hús, pékáru stb. egy csomó étel, kishibás, tökéletesen műküdő vagy fillérekből javítható műszaki termék.
És nem lehet se elhozni, se bárkinek odaadni. Megy a zúzdába.

Megesz minket a szemét. Miért, ezt nem tudom, talán lehetne tenni ellene.

Bocs a szösszenetért meg az offért.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2021
(#) FAZ1 válasza 444Tibi hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Az "ötszörös túlvásárlásra" csak egyetlen példát tudnék felhozni. Valójában sohasem a vásárló pazarol, hanem folyamatosan a kereskedelem kényszeríti arra rá a vásárlókat!
Ott vannak, de nem sorolom fel őket - például a kefírek, joghurtok, sajtok, stb. Régen az ember megvett egy pohárral, megette - és kész!
Ma meg 4 darab van gyárilag összekapcsolva (van amikor akár 6 is), ráadásul mindet meg kell venni! Nem lehet széttördelni, mert hogy nekem csak 1 kell!
Vagy ott vannak példának a Maci sajtok (Medvés vagy más külföldiek).
Valamikor régen, amikor még csak 1,80 Ft volt egy sajtcikkely, meg is lehetett venni 1 darabot! Ma azonban meg kell venned (ha nagyon kell) a teljes kőrdobozzal (6 vagy 8 darabos)!
Csupán érdekesség, hogy a Túró Rudiból lehet pl. előre csomagoltan többet, viszont mégis lehet szinte mindenütt egyesével is venni!

Az eldobós üvegek - hát az bizony egy nagy vicc! Régen mindent visszavettek, még az üveges zöldborsókonzerv üres üvegje is 50 filléres betétdíjjal bírt. Ma meg?
A valaha 50 forintos pezsgősüveg megy a kukába! A külföldi sörösüveg - szintén. Valamikor a sörösüveg E szabvány volt, vittem én vissza egyszer pl. a magyar (Szolnokon vettem egy sör mintaboltban) Aranyhordó sörös üveget Romániában visszaváltani, a nagyváradi Alimentara-ban - és szó nélkül fizettek érte.
Ma meg - minden Lidl-s, Aldi-s, Tesco-s üveg "egyutas", azaz kiürülése után - kuka!
És akkor sírnak a környezetvédők és a zöldek, hogy túl sok kérem a szemét. Miközben saját magunknak okozzuk! De a menetes borosüveg is kuka, míg a visszaváltható az 10 Ft! Annyiért azonban soha SENKI sem viszi vissza!
A PET palack meg - külön kategória. Nem is ragozom.
(#) bbb válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Azért az is érdekes, hogy mit váltanak vissza és hogyan... Merthogy ha minden üvegfélét visszavennének kilóra, akkor lenne értelme visszavinni. Viszont akkor, amikor csak sejtésed van róla, hogy melyiket veszik vissza (hiszen már nem úgy írják ki az árát se a terméknek, hogy 111Ft+10Ft üvegdíj), akkor bizony lutri az egész és senkinek sincs kedve a fél cekkerrel hazamenni, mert azt nem hogy pénzért nem veszik be, de ingyen se tudod hova kidobni.
Ha megszűnne az üvegvisszaváltás lehetősége, akkor lenne életképes az üveg szelektív gyűjtése és nem üvegcserepek millióin kellene átgázolni, míg a szelektív konténerhez eljutsz (már ahol még van belőlük mutatóba!). Mert ugye most van az ember, amelyik nem tudja már melyiket veszik vissza, így nem is foglalkozik vele, behajítja a szelektívbe. Meg vannak azok, akik felborogatják a szelektívet, hogy kiszedjék belőle a visszaválthatókat, majd hatalmas szemétdombot hagynak maguk után
Véleményem szerint a kilós visszavétel lenne a legjobb megoldás, akár úgy, hogy a színes és fehér üveget külön árazzák, de vegyenek vissza minden üveget (persze a laminált üvegek, meg hasonlók az más tészta - most a mindennapi, csomagolásra használt üvegtermékekről volt szó).
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Elfogadom. Mázlid van. Ma Pesten leszek.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Akkor hosszú vonaljegyet (napijegyet?) vegyél, mert Gafly a másik végen van.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2021
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Már haza is értem.
Cucc leszállitva, asszony/sógor megismerve.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Még 1x köszönöm.
(#) lazsi válasza bbb hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
A Szigeti Auchan üvegvisszaváltójánál van külön konténer a nem visszaváltós üvegeknek (külön fehérnek és színesnek). Így amit a gép nem vált vissza, azt egyből oda lehet bedobni.
Egy negatívum, hogy pénzt nem ad, csak cédulát, amit le lehet vásárolni. De úgyis csak akkor megyek oda, ha egyébként is vásárolni akarok, így csak azzal lehet gond, ha fizetéskor elfelejtem beváltani a cetlit...
(#) nedudgi válasza lazsi hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Velem is előfordul, hogy a cetli a zsebemben marad. Semmi gond, állítólag hónapokig felhasználható.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 25, 2021 / 1
 
Én már úgy is jártam, hogy másik boltba mentem, nem ahová szoktam.
Megkérdeztem, hogy itt is beváltják-e a cetlit, mert a zsebemben maradt?
Mondta a pénztáros, hogy nem, csak abban a boltban.
Aztán vakarta a fejét, odahivta a főnököt, ő is vakarta fejét, és mondta hogy nem lehet, csak ott ahol leadtam a göngyöleget.
Aztán már ketten vakarták a fejüket, matattak a pénztárgépen és beváltották.
Pedig én csak megkérdeztem...
(#) mnyugger hozzászólása Dec 29, 2021 /
 
Valakinek volna e egy vagy két darab felesleges, 250W-os higanygőz lámpája, amit nekem adna.
Nem baj, ha a külső búra törött. Csak a bele működjön.
Mindegy, ha izzószálas, vagy fojtótekercses.
Köszönöm.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Ez megfelel?
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Meg, ha a cső 250W-os. Fojtóval szeretném működtetni, hogy ne fűtsön annyira.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
A búrájára volt ráirva, az meg nincs rajta.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Mi ez? Régi kvarclámpa?
Meg kéne mérni az áramát bekapcsolva.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Sok kedvem nincsen méregetni, meg a fene tudja hogyan volt méretezve az ellenállás.
Majd granpa megmondja, lehet fojtót is ad hozzá.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Fojtóm van. Még 1 menetes is.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Ha 250W-os akkor durván 1,3-1.5A közt kell lennie.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Az ellenállások egyenként olyan 28 Ohm-osak.
Ha a lámpa égésfeszültségét 110 V-nak vesszük, akkor 217 W.
Ha többnek, akkor kevesebb,
ha kevesebbnek, akkor több.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Vasárnap este buli lesz. Ha eső nem lesz, lesz, ha lesz nem lesz.

Köszi.
Következő: »»   63 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem