Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EPSON nyomtató
 
Témaindító: cssztivi, idő: Márc 13, 2008
Lapozás: OK   1 / 4
(#) cssztivi hozzászólása Márc 13, 2008 /
 
Helló mindenki

Van egy ilyen gépem már harmadik éve szolgál, és minőségre nagyon jó, csak a patronokkal van bajom. Itt a fórumon olvastam már valakinek voltak problémái, én sem tudom megoldani a chip-reset-et, és legtöbbször félig töltött patront kell eldobnom arról nem is beszélve hogy az utángyártott újak sincsenek agyontöltve. Nem tudom elhinni hogy senki sincs aki (élelmes magyar) ezt a bosszantó dolgot nem oldotta még meg. Ezért kérem a segítségét annak aki már tud erről valamit. Ezen kívül csinál még olyanokat is, hogy bekapcsolás után fejet tisztit ha kell ha nem. Mondanom sem kell, hogy az utángyártott patronok háromnál több tisztítást nem nagyon bírnak. Az is érdekelne lehetséges volna-e valami tisztítófolyadékos patront előállítani mert a sárgám rendszeresen beszárad. A tisztításnál meg mindegyiket kifújja.
Láttam itt reset készüléket de véleményt róla nem. Túl hamar bedöglött az előző oldal. Ezért szeretném felújítani, mert a probléma továbbra is probléma.
Sztivi
(#) kaqkk válasza cssztivi hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
Azt olvastam valahol hogy az epson 2 patron kódját tárolja . ha kiveszed a patront megtöltöd majd beleraksz egy régebbi patront kiirja hogy üres ezt megismétled egy másik rossz patronnal majd berakod a frissen töltöttet
teliként fogja felismerni .
(#) jdani válasza cssztivi hozzászólására (») Márc 13, 2008 /
 
Sok nyomtatónak van egyedi gondjai. Neke egy epson cx3200-asom van, és nekem is a patron a gondom. Vagyis mindig- és mindig belehúz nyomtatáskor egy csomó kék csikot.ÉN nekem ugy van, ha van egy üres patronom, veszek hozzá festéket, fecskendővel befecskendezem, kinullázom, és mehet. A kinullázót megvettem, de mméééreeg drága, és alig van benne valami tudomány...
(#) Moderátor hozzászólása cssztivi hozzászólására (») Márc 13, 2008
 
Címben a HELP-nek nem sok értelme van...

Gondolta mindenki hogy segítséget kérsz és nem palacsintasütésre hívod az itt lévőket.
(#) jdani válasza (») Márc 13, 2008 /
 
bocs, de ez igen jó!
(#) cssztivi válasza (») Márc 14, 2008 /
 
Hello
Mások is használták a Help-et, úgy gondoltam én se maradok le az átlagtól, de kösz a segítséget.
Sztivi
(#) cssztivi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 14, 2008 /
 
Hali
A tinta beszerzésnek a helyét is elárulnád? Úgy tudom valami vízbázisú tintát használnak. Tehát nem jó bele akármi.... Régi szép idők amikor méd a tűs EPSON-om
festékszalagját béjegző párnafestékkel felújítottam és prímán ment. Hmmm
Sztivi
(#) peter1995 hozzászólása Jan 14, 2010 /
 
Üdv.Van egy Epson DX7450-es nyomtatók de mostanába nem akar menni.Bekapcsolom és kifogyott tintát jelez pedig majdnem új van benne.emellett a nyomtatási kép rettenetes .-Valaki tudna segíteni ez ügyben?
(#) MetexM hozzászólása Szept 25, 2010 /
 
Hi, van egy DX4400 nyomtatóm, most cseréltem benne új megfelelő tintapatronokat. Nyomtatáskor úgy tűnik minden mintha nyomtatna, de a papír 100%-ban üres. Miért van ez? tudja valaki a választ? (ezelőtt csíkosan nyomtatott) Várom a válaszotokat mert nagyon fontos lenne! Köszönöm!
(#) zsa válasza cssztivi hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok.

Nekem is ilyen csodás nyomtatóm van. Lehet chip reset-et venni a patronokhoz (csak utángyártott patronnál működik azt hiszem), 3 féle reseter van epson-hoz neten megleled. És kiegészítésnek pedig ez a szoft: ssc serve utillity 4.3 ez teljes körű szervíz prg. A fejet pedig lehet tisztítani sima vízzel - és tiszta szesszel csak óvatosan a szennyeződéssel .
(#) zsa válasza MetexM hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Beszáradt a fejed valószínűleg. Soft-os fejtisztítás ha utána sem megy akkor marad a hagyományos szérszedem módszer a tisztításra.
(#) MetexM hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Szia, mechanikusan a fejtisztítást hogyan tudom elvégezni? Még sosem csináltam ilyet a szoftvers meg nem segített.
(#) zsa válasza MetexM hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Ha már nincs más út és gari is lejárt. Na és a kukába tételen gondolkodol nincs veszíteni valód. Epson 3600 Példa: A fej benne fix csak a patront cseréled mindig. Szed ki a patronokat alatta találod a fejet , azt hiszem 2db csavar tartja. A szalagkábelen azt hiszem valami védő borítás van (pattintós). Kijött a fej , a szalagkábeleket húzd ki belőle, így már nyugodtan hozzáférsz . (Én orvosi alkoholt használtam és vizet.) A fej alsó részét kezd letisztítani addig még a rászáradt festék el nem tűnik, még pár mm-er folyadékba is áztathatod egy darabig. Aztán a felső tüskés részt is tíszticsd meg. Ezután próba ha gondolod, de ha nem jó akkor szed ki a fejet újra és az egyik tűskére húz egy passzos csövet a másik végére fecskendő megy amibe alkoholt tesszel. Egyenletes nyomásra a fejből nagyon vékony folyadék fog spricelni ,de ha nem akkor marad az áztatás alúlról és felűlről is. Akkor jó a fej ha a folyadék egyenletesen folyik nyomásra ( sűrű esőfüggöny szerűn spricol , kihagyás nélkűl) . Mindegyik tűskén érdemes átmeni . Fontos csak nagyon tiszta és piszokmentes folyadékot nyomjatok a tűskékbe . (És a fejet eszetekbe se jusson szétszedni)

Remélem érthetően írtam le , és tudtok boldogúlni vele. Én így javítotam meg a nyomtatómat . Még kiegészítésnek a szines patronokat kitisztítottam és csak nulázom mindig őket. Igaz így feketét nyomtatok de 800ft egy patron és a szines tinta sem megy bele a tintapárnába 10-20 bekapcsolás után fekete nyomtatás miat.
(#) rockersrac hozzászólása Nov 9, 2010 /
 
Olyan kérdésem van nekem, hogy tudna-e valaki segíteni nekem abban, hogy: van egy epson cx 6400 típusú nyomtatónak a vezérlő panele(lomtalanításon szedtem ki a nyomtatóból, mert rossz volt) És kártyaolvasó is van benne, én kártyaolvasónak szeretném használni. Működik is kártyaolvasóként, de csak ha az előlap is csatlakoztatva van hozzá, ami nekem felesleges, mert nagy. Előlap nélkül meg nem hajlandó működni, csak ha az előlap csatlakoztatva van, és megnyomom a power gombot. Ezt szeretném úgy megoldani, hogy előlap ne kelljen hozzá, csak egy nyomógomb! Valaki tudna segíteni ebben nekem? :hide: Ja! És a nyomtató természetesen saját tápjáról üzemel!
(#) Hiroshi hozzászólása Jún 10, 2012 /
 
Olvasgattam már a témában, de nem sok eredményre jutottam. Hallottam erről a szerviz programról, amit egy orosz programozó írt, és közkincsé is tette
SSC Viszont ahogy látom 2007-ben leállt a fejlesztéssel és a legutolsó a 4.30-as verzió. Na most abban nincs a támogatott nyomtatók között a témában is említett 4400-es széria, és a patronok közt sem találtam T0711-14 es készletet. Igazából nem is a patronok resetelése lenne a lényeg, mert azt a CISS megoldja, hanem a számláló chip resetelése érdekel engem. Volt már aki sikeresen resetelt 4400 vagy 4450-es készüléket? Szerencsére ott még nem tartok, hogy már kiírta volna a "vigyed szervízbe köcsög!" feliratot, csak előrelátóan tapogatózok ^^

Köszönöm előre is a válaszokat
Üdv.: Hiroshi
(#) KoBalázs hozzászólása Júl 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Epson sx 125 nyomtatónak cseréltem a scannerüvegét, és azóta nem működik a scanner rendesen, mert bekapcsoláskor nem tudja megtalálni a scanner a végállását. Hol keressem a hibát? Mi lehet a probléma?
Köszi a segítséget!!!!
(#) cssztivi válasza KoBalázs hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
A kocsi alján kell lenni egy fotókapunak, és a ház alsó felében a kezdő végén egy nyúlványnak ami elzárja a fotókaput. Ez a végállás, vagy inkább kezdő állás. Ez nincs összefüggésben az üveggel. Ha a szerelésnél nem tört semmi akkor jónak kell lenni.
István
(#) uher hozzászólása Dec 14, 2012 /
 
Epson D 78, csíkos a nyomtatás, feketében szabályos közönként kihagy, kb. 2 cm-enként ismétlődik, emiatt a színes sem igazán jó,a patronokat már cseréltem, az eredmény ugyanaz, érdemes javítani? És ha igen, akkor kb. mennyibe kerülne?
Tud valaki segíteni?
(#) Leraz hozzászólása Ápr 2, 2013 / 1
 
Szervusztok.
Epson CX 3600/3650 típusú multinyomtatómmal van gond.Nyomtatáskor kifogyott a tinta a patronból, cseréltem őket, azóta csak villogó "E" jelzést kapok. Teljes takarítás, patroncsere után sem változott a helyzet. Odáig már működik,hogy a scenner már megy rendesen. A patronokat viszont nem érzékeli.
Valakinek van megoldása erre?
(#) Leraz hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Sziasztok.
Sikerült odáig megcsinálni,hogy a scaner megy, nyomtatás megy csak épp egy csepp tinta sem látszik a papíron.
(#) lac08 válasza uher hozzászólására (») Máj 21, 2013 1 /
 
Nekem is ezt csinálta legutóbb, egy pdf file nyomtatásakor. Mit kell ilyenkor tenni? Decemberben vettem és még garis. (EPSON Stylus SX235W)
Hordjam folyton ki Kőbányára a szakszervízbe? Egyszer már volt ott az idén, de az se járja, hogy hetente oda vigyem.

A régi HP fotonyomtatómnak 10 évig szinte semmi baja se volt, pedig azt tök ingyér vettem.
(a valamikori Sulinet égisze alatt).
Aztán egy nap alatt (amikor nagyon kellett volna) - hirtelen behalt ... ennyire lett volna neki gyárilag beprogramozva az élettartama?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) Leraz válasza Leraz hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Sziasztok.
Itt van egy SM. Ennek alapján lehet javítani őket.
(#) cssztivi válasza zsa hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
A leírás jó csak én körömlakklemosót használtam, és tökéletesen ki lehetett tisztítani. Volt egy Canon gép, amit már kb 10 éve nem használtak, de a patron benne volt. Ígaz sokat kínlódtam vele de sikerült helyre hozni. Csináltam egy leírást is erről képekkel az Elektrotanya első oldalán van, ha felgörgetitek a témákat, alatta vannak javítási leírások. Asszem belépés nélkül is látható
(#) cssztivi válasza zsa hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
A leírás jó csak én körömlakklemosót használtam, és tökéletesen ki lehetett tisztítani. Volt egy Canon gép, amit már kb 10 éve nem használtak, de a patron benne volt. Ígaz sokat kínlódtam vele de sikerült helyre hozni. Csináltam egy leírást is erről képekkel az Elektrotanya első oldalán van, ha felgörgetitek a témákat, alatta vannak javítási leírások. Asszem belépés nélkül is látható
(#) elektros90 hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Vettem kéztől egy használt Epson Stylus SX218 tipusú nyomtatót. Vettem bele utángyártott patronokat. Behelyeztem a nyomtatóba és felismerte 4db új patronnak. Nyomtattam nemnyomtatott. Aztán észrevettem, hogy a patronban van egy kis dugócska még, amit előzőleg nemvettem észre. Kihúztam belőle és visszatettem a patronokat. Azóta nem ismeri fel a nyomi. Mi lehet a probléma?

Köszönöm!
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Van olyan , amikor elég , ha az usb kábelt ki húzod , és vissza.
De próbáld meg azt is , hogy vissza teszed a régieket nem baj ha üresnek látja,és aztán beleteszed megint az újakat.Volt rá példa , hogy utána jó lett.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Visszatettem amik voltak benne, azokat felismeri azonnal, de üresnek látja. Amiket vettem, azokat nem ismeri fel. Megpróbáltam kihúzott usb vel, úgysem jó.
Nemértem... Ha dugóval jó volt, mit változtatott rajta, hogy kihúztam belőle?
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Szóvval... Visszatettem az eredeti feketét, azzal felismerte a szineseket. Majd vissza a feketét is. Így már felismerte mindegyiket. Nyomtat, csak éppen a papíron nincs semmi...
A tisztítás sem segített. Ezekszerint beszáradt a nyomtató fej. Gondolom, azt kilehet mosni, csak ahoz ki kellene szedni belőle...
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
De közben megnéztem az eredeti patronokban is van a kis dugó, de annak lyukas a közepe. Mintha az tömítés lenne, hogy ne folyon máshova csak a "szívókába". Viszont az enyémnek nem lyukas a közepe. Egyenlőre visszatettem. Majd meglátjuk mi lesz.
(#) cssztivi hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
egy kis segítség annak aki bele mer buherálni a gépbe.Tintás fej újraélesztés

Kaptam egy Epson Stilus 400 fekete patronos nyomtatót. Patron volt benne de már rég beszáradt.
Nem hagyott nyugodni a dolog, mondom ezért már nem kár és szétkaptam
Próbáltam sokféle vegyszert, de csak egy vált be a tisztításhoz.
Egyszerű KÖRÖMLAKK LEMOSÓ (aceton).
A fejet szépen megtisztítottam, ez viszont kevés volt a működéshez, továbbra is kuka.
1.kép (kinagyítva látszanak a fúvókanyílások)Eps.1_0.JPG
Ekkor támadt kínomban az ötlet, hogy megpumpálom egy kicsit. Kerestem hozzá "célszerszámot", egy 5 cm3 pumpát, aminek a vége passzolt a fej tintabevezető tüskéjéhez. (2.kép)Eps.2_0.JPG

A tüskének a hegyén vannak a nyílások, így a pumpa végét egy kicsit át kellett alakítani. Egy tűreszelő nyele pont az a méret volt, ami ki tudta tágítani a lyukat, a megfelelő méretre, hogy tüskére való rádugás után a levegő szabadon tudjon áramolni.
A tűreszelő nyelét megmelegítettem kb 200 fokra és belülről belenyomtam a pumpa csövébe úgy, hogy a végétől 2 mm-re megálltam. (3-4.kép)Eps.3_0.JPG Eps.4_0.JPG
Ezt fúrással is meg lehet oldani ügyesen. Az inj. pumpát ezután csavarva szépen rá lehet nyomni a festékbevezetőre, egészen tövig, (5-6.kép)Eps.5_0.JPG Eps.6_0.JPG
Ezután már csak szívni-nyomni kel a levegőt és közben adni neki a körömlakk lemosót, és láss csodát, minden pórus kitisztul, amit nagyítóval is szépen látni lehet. (7.kép)Eps.7_0.JPG

Ha nagyon nem megy akkor a pumpával fel lehet szívni a vegyszerből és belenyomni a fejbe, hogy oldja fel a festéket.
Ezután összerakás. Szereztem egy használt patront, ami még nem volt beszáradva, a kifolyó nyíláson keresztül megtölt, és a gép frankón üzemel. (ez még nem chipes)
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem