Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Mondanám, hogy nem csak az elektromos sem most találták fel...
Mit keres elektromos autó alatt a ronda nagy olajfolt?
![]()
Az egy koszfolt, ott szoktak ki-beszállni. De lehet kenőanyag is, mivel a csapágyak nem elektromosak.
![]()
Nem tudták, hogy nem kell bele olaj. Öntöttek bele valahova.
![]()
Ha jól látom, itt egyszerűen a memóra IC-hez való hozzáférés van terítéken. Komolyabban titkosított eszközöknél kár is ilyesmivel próbálkozni. Egyrészt a teljes terület titkosítva van, az egyész összesen egy lapkán van és még a szilícium lapka is fizikailag védve van, maga az IC tok feloldása sem ad eredményt.
Bokorra vagy Mezőkövesdre én is elmennék (közelebb van azért), ha lenne jelentkező, de még Paksra sem jött össze a minimum 10 ember a fórumról...
Én négyed magammal egy kis történelmi kirándulást tettünk.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
Erről Józsi ugrik be a *Robog az úthenger* filmből.
![]()
Mostanában jól jönne ez a gyors fagymentesítés.
Bővebben: Link
Érdekes a 40Khz, Én gravitációs hullámhosszal játszó kütyüre tippeltem volna
![]() hordozható atomreaktor A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
Én már igen. Ami nemrég meglepett. Két egyetemista kifejlesztett egy hanggal működtetett tűzoltó készüléket. Egyszerűnek tűnt így ránézésre. Egy csőben egy mélysugárzó hanggenerátorral hajtva. A titok a modulált hangban rejlik.
Nem újdonság. Tele van a Youtube autóhifis hajszárítóval.
![]() Jég, hó eltávolításra és dobhártya szaggatásra is alkalmas. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
Azért van benne pár dolog, ami szerintem meglehetősen félrenyúlás...
"vonónyaláb" kifejezés - helyes lenne, ha valóban vonzásról lenne szó... Vagyis, ha az eszköz felülről "húzná" magához a tárgyakat, nem pedig taszítaná. "... eszközök manipulálására az emberi testben." - leszámítva, hogy az emberi test (a konkrét anyagtól függő mértékben) a hangot elnyeli, visszaveri, módosítja. Így működik az ultrahangos vizsgálat... Kizártnak tartom, hogy ha a kísérletben alkalmazott hangszórók és polisztirol gömb közé akárcsak pár mm vastagságú bőrt helyeznének működne a dolog... Mint írták, a legtöbb anyaggal működik a dolog. Vagyis akkor az eszköz és a céltárgy közötti dolgokra is. "Korábban arra gondoltak, hogy ezt csak alacsonyabb hangmagasságon lehet elérni, ami a kísérletet hallhatóvá és veszélyessé tenné az ember számára." - A 40 KHz-et már valóban nem halljuk, de ettől még ugyanolyan veszélyes lehet, mintha hallanánk. Mert nem a frekvenciája, hanem a teljesítménye miatt veszélyes, ha veszélyes. Ha meg kicsi a teljesítménye, akkor megint csak nem a frekvenciája miatt veszélytelen... Bizonyára van értelme, de ez a cikk kicsit felfújja a dolgot. Látványos és érdekes, sőt akár ipari alkalmazása is lehet, de az emberi testen belüli manipuláció lehetőségét biztosan másodlagos szándék miatt írták bele (mondjuk szponzorok, az eredeti cikk megjelenési helye, társadalmi elfogadottság, stb.. miatt)...
Nem vitatom a valóságtartalmat, de érdemes azokat a híreket, cikkeket fenntartással kezelni, ahol a "brit tudósok" szókapcsoltat előfordul, főleg, ha az első mondatban, vagy a címben olvasható.
A brit tudós részt átugrottam, engem a lényegi része csigázott fel. Az örvény, aminek a belseje, csendes...
Vagy csak az SA-t kapcsolgatják.
Mellesleg idáig is örülhettünk/megszoktuk a jót... De egyébként ezt nem fogják az orrunkra kötni, hogy hogyan csinálják ![]()
Kicsit bővebben utánaolvastam a témának, és nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok élesben is zavarják/megtévesztik a GPS-t, pl. a Kreml környékén. De olyan is volt hogy egyes hajókon azt jelezte a műszer, hogy a szárazföldön vannak egy repülőtéren.
Azt akarják tesztelni, hogy ilyen környezetben hogyan tudnak dolgozni a pilótáik és eszközeik, nem az SA kapcsolgatásáról van szó. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
Csak magamat tudom ismételgetni:
Szerintem nem fogják az orrunkra kötni. De nem értek hozzá ![]()
Nyilván nem, nem is kérdés. De ez egészen logikusan hangzik.
Persze van az a mondás, hogy egy dolgot háromféleképpen lehet csinálni: jól, rosszul, és úgy ahogy a hadsereg ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |