Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   324 / 585
(#) lazsi válasza mateatek hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Dehogy! Egy közismert történelmi dokumentumfilmben elhangzik a helyes válasz: "És így jöttek rá, hogy a Föld banán alakú!" Bár ezt a nagy igazságot csak mellékesen kotyogják ki a főszereplő, Brian háta mögött.
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 25, 2020 / 2
 
Nos én más véleményen vagyok.
Több mint 30 éve hallottam egy filozófiai tézist, ami azóta is itt motoszkál a fejemben.
Miszerint nem is létezik világegyetem, csupán egy tudat létezik, ami lebeg a semmiben, és ezt az egészet csupán képzeli.
Na de! Mivel ezeket a sorokat éppen én írom le, eszerint én vagyok ez a tudat. Így a nekem érkező válaszok is mind tőlem származnak, hiszen nincs más rajtam kívül! Sőt, minden regényt, hírt felfedezést amiről valaha hallottam, én alkottam. Még Einstein is csak a képzeletem szülötte.
(Csak tudnám, Hitlert minek találtam ki?.)
Ám valamit nem értek. Ha én gondolok mindent, akkor magamat miért egy fogatlan vén bohócnak képzelem, aki folyamatosan küzd a megélhetésért? Miért nem én vagyok a világ legmenőbb, legsportosabb, leggazdagabb csávója, akinek bomba nők kívánkoznak az ágyába? Miért?
Vajon mazochista vagyok, vagy szimplán csak hülye?
Várom válaszomat!
(#) sonajkniz válasza lazsi hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Bár az alkotó stimmel, a film nem.
Bővebben: Link
(#) granpa válasza mateatek hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Attól függ milyen alakú tepsiben sütik a prószát.
(#) Inhouse válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Több személyiséged is lehet egyszerre, egyik rosszabb, mint a másik. Pech!
(#) Ge Lee válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Idézet:
„Vajon mazochista vagyok, vagy szimplán csak hülye?”
Ezt én nem tudhatom, egyetlen dolgot tudok csak rólad. Bele vagy szerelmesedve abba amit csinálsz, igazából meg is vagy tőle részegülve.
Idézet:
„Ha én gondolok mindent”
A mindenbe a minden is beletartozik, nem csak a gazdag csávó, hanem a vén fogatlan is. Sőt, a mindenbe ennél sokkal több minden beletartozik, ez csak csepp a tengerben.
(#) sonajkniz válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Idézet:
„egyetlen dolgot tudok csak rólad. Bele vagy szerelmesedve abba amit csinálsz”

Na ezt most nem értem. Kifejtenéd bővebben?
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Azért vannak mindenhol ott, mert állambá jól megtámogatta őket. Az EU/USA egyik legnagyobb hibája volt, hogy úgy kezdett el Kínával üzletelni, pláne befektetni ott, hogy nem várta el ugyanazokat a szabályokat tőlük, mint amiket otthon.
Azzal nem értek egyet, hogy mindegy hogy NSN vagy hüvely, mert mind Kínában készül. Egyrészt a fene tudja, hogy az NSN/Ericcson hol készül, még az se kizárt, hogy nem ott. De az igazán fontos, az a sw. És nagyon nem mindegy, hogy abban gyárilag benne van a csájníz bekdór, vagy nincs.
Amit meg írsz, ez a árfolyambaromság, na ez konkrétan az, amiről én is beszélek. A menedzsment ebben érdekelt és más nem is érdekli.
(#) tbarath válasza lazsi hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Hélla, ne keverjük! Az a Gyalog galopp - noha az is történelmi
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Az IoT eszközök kiszolgálásához nem feltétlen kell 5G, lásd melléklet. Ha egy ESP8266-ot IoT eszköznek tekintünk, akkor annak kell WiFi, az pedig kb. teljesen mindegy, hogy a WiFi tulajdonképpen minek a segítségével kapcsolódik az Internethez.

Egyébként nekem ez az 5G olyannak tűnik, mint a számítógépeken/telefonokon az operációs rendszerek. Minden újban van egy csomó felesleges extra és a gyártók csak eröltetik ilyen-olyan módszerrel. Tök jó, hogy az 5G segítségével fognak menni az önvezető autók. Arra viszont kíváncsi leszek, mit szólnak majd ahhoz, ha kigurulnak a lefedettség alól, meghibásodik egy bázisállomás.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020

IoT.png
    
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Igaz!!!
Régen láttam már mindkettőt...
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Abszolút egyetértünk. Amit írtam, hogy m2m/iot/önvezető autó, ez _lenne_ majd, amivel ezt magyarázzák, hogy ez miért kell, miért jó - és hogy miért lesz drága. Mert az lesz, az lenne a lényege, hogy drágán lehessen adni.
Mert mára a mobilszolgáltatás egy kutyaközönséges bitpipe lett, a szolgáltatók egyre kevésbé tudják "lehúzni" az előfizetőiket. Az itthon méregdrága SMS-t szinte teljesen kiváltották a mindenféle IM platfromok (Whatsapp, Messenger, Telegram, Viber, stb.) a lakosságnál. A telefon is ahova drága, oda van alternatíva, én pl. a "jóárasított" EU-s 77 Ft/perc ára helyett kb. "ingyen" hívom a külföldre szakadt havert viberen. Még ha mobilneten tolom is, akkor se drága, 14 MB/h a sávszéligény, a legcsumpibb 1000 Ft-os netcsomagba is belefér 30 óra beszélgetés, ez kerülne valami 140 ezerbe "PSTN-en" (tudom, az se az).
Szóval kell nekik valami nagyot mondani, hogy mégis mire lesz ez jó, aztán az ájótí pont tökéletes buzzword ide.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
A "halado" tökés világ ugy kezdett el Kinával üzletelni, hogy a hasznuk megduplázodjon vagy meg triplázodjon. A 70-és évektöl bulldozerrel tolták oda az ipart minden know how -val minden berendezéssel - otthon meg hirdették a szennymentes csucsipart. A kinaiak meg nem annyira hülyék mint azt sokan gondolják. Megtanulták a technologiát, söt azt olyan szintre fejlesztették amire az öshazában még csak gondolni sem mertek, igy azt manapság aligha lehet visszatelepiteni Europába vagy a tengerentulra, mert ahhoz abszolut hiányzik itt a képzett munkaerö és a tapasztalat.
Igen az fontos, hogy benne-e van a csajniz bekdor, de az a fél vilagot nem zavarta, hogy a svájci Crypton berendezéseibe 1970 ota benne volt a CIA meg a BND különkijárata. És csak közel 150 országban ez a berendezés volt az érzékeny kommunikácio alapja. Minderröl sem a Bundestag, sem az amerikai kongresszus semmit nem tudott, márpedig ök a felügyelöi a fenn nevezett szervezeteknek.Az ügy akkor robbant ki, amikor lehallgatták a saját kormányaikat meg a NATO vezérkarát. Lehet, hogy most is onnan fuj a szél, hogy nem férnek hozzá a kinai berendezések szoftwareihez, hogy azt is manipulálni tudják.
(#) proba válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Ha valaki figyel, számomra mindegy hogy USA Kína, vagy EU az. Valaki úgyis fog . Szerintem az a rengeted IOT eszköz amit önként sőt követelve veszünk ugyan olyan potencionális kémeszköz lehet, mint a routerbe tett chip. ( elég ha egy jó billentyűzetre, monitorra lát, és valami rejtélyes szerveren keresztül érhető el, hogy mindenhonnét látható legyen a kamera...) Manapság már mindenki mindenkiről mindent tudni akar. Persze kormány szinten nem mindegy, hogy ki kinek jelent, de azt gondolom a gazdasági érdek sem elhanyagolható, egy vállalat elleni ilyen mérvű támadásban.
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
A drágasághoz pár gondolatot hozzáfűznék. Megy a hype, hogy mindenhova raknak bázisállomásokat. Kéremszépen! Ideális esetben három főnek egy heti munkája kell ahhoz, hogy egy állomást a nulláról felépítsenek úgy, hogy a torony, az áramellátás, a TRM és az anyagok is ott vannak. Ez van külterületen. Városi környezetben, ahogy csak pl. 8:00 - 16:00-ig lehet dolgozni, két hét is elmehet.

Arról nem is beszélve, hogy minden állomáshoz optikai kábelt kell húzni. Az igény már most akkora a 4G hálózaton, hogy a mikrós összeköttetések a gyenge pontok (ássák is serényen az üvegszálas hálózatokat), 5G esetén ezek egyszerűen szóba sem jöhetnek.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Ne írjuk le azért a mikrót, mert a fene sem fog ásni mindenhova kábelt.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Kína jelenleg nem technológiai (értsd: hightec) szempontból megkerülhetetlen, hanem alapanyag, logisztika és gyártás (összeszerelés) témában. Ez azért van, mert a (csak) rövidtávú profitot figyelő nyugati cégek odavitték a gyártást, kivéve a ritkaföldfémeket. Azzal pedig az volt, hogy nyugaton inkább abbahagyták a bányászatot, mert a nyugati környezetvédelmi szabályokat betartva nem volt piacképes. Na ilyenekre is figyelni kellett volna némi védővámmal, de már mindegy.
Az EU/USA nem áll rosszul képzett munkaerővel, és az autóipar "egyszerűsödésével" nagyon sokak munkája meg is fog szűnni, szóval épp lehetne is visszahozni a gyártást, csak rohadt drága lenne. És ugye továbbra is csak a tőzsdére figyelve gyúrnak a negyedéves jelentésekre, szóval...

A Crypton téma pedig megvan, a vezetők és a katonai dolgok mindig is high-profile célpontok voltak. És nem hiszem, hogy az lenne itt a probléma, hogy az usák nem tudja lehallgatni azt, amit akar. A fő probléma a kínai sw-rel van, mert olyan szintű kémkedést tolnak micimackó elvtársék, hogy az már kiverte a biztosítékot igen sok helyen.
És vissza az előző témára: nem véletlen az, hogy máig nem a kínai technológiát akarja ellopni az USA/EU, hanem fordítva.
(#) tbarath válasza proba hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Számomra nem mindegy, hogy ki próbál megfigyelni. A nyugati világban vannak törvények, amiket azért nagyjából betartatnak a mindenféle hárombetűsökkel. Kínában milliós átnevelőtáborok vannak...
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Értem amit mondasz, de a drágát nem úgy értem, hogy kiépíteni drága, hanem hogy drágán lehet adni.
És jelenleg egy lakossági előfizető se fog többet fizetni egy fillérrel se, csak azért, hogy 4G helyett 5G legyen a kijelzőn, miközben az élmény ugyanaz. Mert abban azért a gprs->3g, és a 3g->lte váltás eléggé érezhetőek voltak.

És amit írsz: igen, kell bővíteni, de a gerincet, mert az nem bírja. A hálózati infra az igen. (Amúgy amikor az LTE volt a Következő Nagy Dobás, akkor azzal reklámozták, hogy az már medzsik, mert baromi sokáig nem kell ehhez hozzányúlni, hanem elég lesz csak szoftveresen megpiszkálni ha nagyobb sávszél kell.)
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Senkinek nem mindegy, hogy ki probál megfigyelni.
A szomoru az, hogy abban a világban ahol "törvények vannak" 50 évvel késöbb derül ki, hogy a törvényeket kikerülve még azokat is lehallgatták, akik a törvények betertásáért felelösek, és azt sem tudja senki, hogy mire használták és kinek adták tovább a jelentéseket.
Igen Kinában sok állitolagos átnevelö tábor van ( föleg ha mindenféle kétes NGO-k fedezik ezt fel) -egyet én is láttam kivülröl az uygur vidéken, de van 2 milliárd lakos is, ami legalább 3x több mint az egész Kinát olyan nagyban kritizálo "demokratikus világ" lakossága. Mifelénk hány börtön meg Correction Camp van?
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 1
 
Idézet:
„Azzal pedig az volt, hogy nyugaton inkább abbahagyták a bányászatot, mert a nyugati környezetvédelmi szabályokat betartva nem volt piacképes. Na ilyenekre is figyelni kellett volna némi védővámmal, de már mindegy”


Mi ez, ha nem a nép átverése? Mi abbahagyjuk a bányászatot, mert veszélyes, környezetszennyezö meg ki tudja mi, viszont a kibányászott értékekre föleg nekünk van szükségünk (akkukra, elektronikára stb.) . Igy rávesszük a kedves "buta" harmadikvilágbelit, hogy ingyen, vagy apropénzért bányássza már ki nekünk azokat a veszélyes és fontos anyagokat, hogy az uraságnak legyen modern nem szennyezö e-autoja meg IoT kütyüje és hirdesse csili vili felületeken az egész világban, hogy milyen marha jo dolga van, meg milyen szuper kütyük vannak a boltban, a féleszü zöldeknek meg örök témája a világ klimaszennyezéséröl.
Itt kezdödnek a bajok....
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Hát igen ez az 5G másik hatalmas gondja. A németeknél majdnem emiatt is áll a bál. Ugy adták el méregdrágán a licenszeket, hogy a 4-5 bérlö egymástol "független" 5 G hálozatot épitsen (" hogy legyen konkurrencia, mert az leveri az árakat"). Az állambácsi a sok milliárdért még arra sem volt hajlando, hogy közös oszlopokat bocsásson a rendelkezésre. Az 5G-hez egyes hirek szerint 18-20 ezer oszlop fog kelleni. Ha most minden szolgáltato a másiktol függetlenül épiti a saját hálozatát akkor a fenti szám 4-5-szöröse kellene. ( ami valoszinü ingyen van, mert ilyesmivel nem számol a politika). A nagy politika azt javasolta, hogy "egyezzenek meg" és közösködjenek, amit persze mindenki elutasitott, hogy jön ahhoz bármelyik vállalat, hogy nagykeserven felépit egy oszlopot, odevezeti az optikát és baráti alapon odahivja a konkurrenciát, hogy ime az oszlop akaszgassátok fel rá az antennáitokat is. Tiszta röhej, és még mindig nincs végleges döntés, mert a polgármesterek meg nem hajlandok megengedni az oszloperdöket szerte az országban.
Ennyit az elöreláto döntésekröl.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Pedig fognak ásni, már most ez megy. Amivel elsősorban reklámozzák az 5G-t, az a rövid idejű ping. Az pedig nem megoldható mikróhálózatokon keresztül.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
"Ásni" ? Itt azt majd nem is kell.
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Na ez a zöld projektek csucsa. Rakétánként 60 müholdat tud fellöni, kb egy közepes europai ország éves CO2 termelése árán. Ha jol emlékszem 200 rakétát tervez fellönni.....és ha majd müködni fog a rendszer, mindig lesz kb.2x300 km-s késleltetés ( a földi hálozatban ez még 10 km sincs).
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Föleg kétes a dolog, ha már a miniszterelnök fö démonja is "szakért" a Huawei ügyben. Ettöl a dolog még inkább büzlik - de nagyon.
Fel kell venni a szemellenzöt.
(#) Epu2 hozzászólása Feb 26, 2020 /
 
Nem tudom írtam-e már, de olvastam, hogy űrstratégiai fontossága lehet a háttérben. A teljes hálózat berácsozza a Földet és lefedi egy homogén rádiójellel, hogy kintről, nagyon kintről, nehezebb legyen látni.
(#) lazsi válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 2
 
Miért? Kezdenek rosszul alakulni a tárgyalások a Galaktikus Szövetséggel?
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Ki mondja azt, hogy törvénytelenül hallgatta le az usák mindenféle államok kommunikációját? Aki ezt állítja, az kérem mutassa már meg azokat a paragrafusokat, amik ezt tiltják. A snowden balhéban se az volt a baj (befelé), hogy lehallgatták a fél világot (állítólag), hanem hogy a belföldi cellainformációkat törvényellenesen gyűjtötték. Ezért merülhet fel, hogy ez a csávó whistleblower, és nem csak simán hazaáruló.
Kínában pedig továbbra sincs 2 milliárd lakos (már nem először javítom ezt ki), 1,4 milliárd van. Ami szintén rohadt sok, de nem 1,5x annyi.
A mi börtöneinket pedig ne hasonlítsuk már a csájníz átnevelőtáborokhoz...
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
"kb egy közepes europai ország éves CO2 termelése árán."

Vagy inkább egy fullig tankolt Boeing 747-es repülése árán...
Következő: »»   324 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem