Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   323 / 587
(#) nedudgi hozzászólása Feb 21, 2020 / 1
 
A Samsung akkumulátorgyártó részlegének honlapján találtam egy érdekes videót.
Nekem az nem újdonság, hogy az elemek adatlapja - gondolom üzleti érdekből - sok gyártó esetén nem hozzáférhető, de akkumulátorok esetén azért általában elérhető, ha az ember kiókumulálja a gyártót. A Samsung adatlapok viszont csak másodlagos forrásokból, valamelyik forgalmazó, vagy a Battery University oldalán találhatók meg. Hát ezért.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2020
(#) Firefighter1 hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Sziasztok. Kezembe került egy "Samsung Galaxy Alpha" SM-G850F az egyik érdekessége a leirása alapján hogy 4k képes a kamerája...
A másik hogy /mivel akkuhibás igy szétkeptam mint foxi a lábtörlőt../ az akkuján észrevettem egy "nyomtatott tekercset"
De csak 5 menet2 kontakt szállal..
Mi lehet ez?
(#) Frankye válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Nem lehet vezeték nélküli töltő?
(#) Spaten válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Valószínűleg NFC.
(#) kameleon2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
NFC tag. Nekem is ilyen.
(#) nagym6 hozzászólása Feb 24, 2020 /
 
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Ő már sehogy. Kihullott a rostán.
(#) gyerek67 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
Nagy port vert fel...
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Pláne úgy hogy rakéta sem kellett volna a látványhoz, elég ha befizet egy olcsó sétarepülésre, már onnan is látszik a föld görbülete (ami ha jól emlékszem 6,9km-enként 1 méter) de akár egy magasba felküldött quadkopterről is.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 24, 2020
 
Az, hogy valaki a hitét bizonyítandó az életét áldozza, nem alap arra, hogy csúfolják, viccelődjenek rajta. Kérjük, hogy ezt mindenki tartsa szem előtt!
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
A magasban lévő quadkopter képét lehet retusálni, azt hiszi el. Menet közben. Míg leér. Nem tudom most mennyit látott belőle, mielőtt tanulmányait befejezte..
Szerk: Jogos
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
(#) pucuka hozzászólása Feb 24, 2020 / 1
 
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
Ezt most találtam. És mégis lapos a föld?
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
Jajj.
(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
A tudomány jelen állása szerint, a két végtelen dologból, a világegyetem már vitatható, a másik viszont nem, az valóban végtelen
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Ez csemege. Köszi
(#) ha9pi.feri válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Több módja is van, hogy valaki ismertté tegye magát.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2020 / 2
 
Nem rossz irás, de sok helyen hösköltemény szagú.
Sajnos szinte ugyanabban a korban ment tönkre a "Nyugat" elektronikai ipara is. Akkor vitette a "nagyobb haszon érdekében" politika meg a hitelezök ( bankok, börzék) az egész (nemcsak) elektronikai ipart távolkeletre. Ennek most jelentkeznek a fatális következményei. Hiába ugrálnak sokan a Huawei stb ellen, ha NINCS egyetlen hasonlo tudásu és kapacitásu vállalat az egész világon Kinán kivül, amelyik rendelkezne azzal a know how-al, ami szükséges ahhoz, hogy konkurenciaképes termék szülessen. A beavatott ember csak kuncog, amikor az Ericcson, Ciscot, vagy a Nokiat ( esetleg a Siemenset emlegetik) amikor azok állitolagos konkurrens termékei vagy ugyanott vagy egy utcával arrébb készülnek, mint a Huaweié.
Sajnos ma nemcsak a magyar elektronika tünt el, mert nincs már amerikai sem, söt europai sincs. Hol vannak a néhai nagy elektronikai gyárak, mint az RCA, AEG, NEC stb. Ha némelyik még meg is van, nagyon gyakran az egyetlen házon belüli termékük a fejlesztés és a csillogo márkanév a berendezés valamelyik sarkán. Ráadásul a modern elektronika gyárto ipar nagyot változott, mig valamikor egy gyártosor felépitéséhez egy hatalmas csarnok kellett ma ugyanezt a teljesitményt egy irodaépület egyik szobájában is fel lehet épiteni és egy pár tucat embernek munkát adva nagyon rövid idön belül üzembe helyezni. Magam is átéltem egy ilyen folyamatot. A cégünk (USA multi) elöször Kinában épitett egy gyárat kb 270 ember számára ( bezárva a világon 14 telephelyének a felét). Alig 6 honappal a megnyito után a gyárat eladták és a produkciot átvitték Mexicoba, ahol a gyártást a kinai létszám felére csökkentve inditották el, mintegy 1 év késéssel. Az itt épitett termékek bázisa továbbra is jelentös kinai beszállitáson mulik ( mert a többi multi továbbra is Kinában vagy a távolkeleten gyártatja a termékeit, alkatrészeit). Sajnos még a legfelsöbb döntési szinten sincs egyértelmü válasz ezekre a lépésekre, leginkább a hitelezökre hivatkoznak, ahol manapság már 3 honapos rendszerességgel kell beszámolni, holott a termékek kifejlesztése még a legjobb esetben is 2-4 évet igényel. Azaz valahol a politika valahol a bank vagy a hitelezök döntik el a gyárak sorsát. És nem ritka a teljesen idegen döntés sem. Pl amikor Siemens >100 év után feladta a saját (mozdony és hasonlo) motorgyártását Europában, mert a távolkeleten olcsobb, viszont a cég a világ egyik vezetö vasuti jármü gyártoja. Vagy hasonlo fog manapság történni, amikor a német politika kitolatott a nukleáris energiábol, ezzel nemcsak az atomerüveket zárja be, hanem azt a 50-80 ezer fös háttéripart meg kutatást is, ami a nukleáris ipar fejlesztésén dolgozott. Viszont nukleáris termékek és hulladék ezután is keletkezni fognak (egészségügy, kémiai ipar, élemiszeripar, telekommunikacio stb) és nem is kevés, csak az atomerömüvekhez mérten sok nagyságrenddel kisebb, igy nagyon valoszinü, hogy ez a szétszort bázis nem fogja tudni eltartani sem a kutato, sem a fejlesztö ipart. Igy valoszinü, hogy nagyon hamar a németeknek is külföldi kapacitások után kell nézniük ezen a téren is, nemcsak az energia termelésben.
De vajon meddig tarthato fenn egy ilyen fejlödés, amikor még ilyen érzékeny iparág is a külföldtöl függ?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
(#) Istvanpisti válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 / 2
 
Dunning-Krüger hatás
Ez az a kellemetlen eset, amikor a hülyeség eltökéltséggel és szorgalommal párosul.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Az igazság odaát van.
És ha minden illúzió nem is valóság? Akkor mi van?
(#) Epu2 válasza sany hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
A különbség, már összemosódott.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Szerintem a huawei egyáltalán nincs olyan húde helyzetben. Mobilközpont témában 4G-ben kb. ugyanott tart, mint a többi említett (nsn, ericcson, stb.), 5g-ben olvastam olyat ugyan, hogy ők aztán hú de előrébb járnak bárkinél/vezetik a világot, de ezt leginkább csak a hüvely emberei nyilatkozták, illetve akik szerződést kötöttek velük. De még ha így is lenne, lemaradva akkor sincs senki. A 4G _nagyon_ sokáig elég lesz mindenre, amit el tudunk képzelni, baromi messze van még az az idő, mire tényleg _szükség_ lesz az 5g-re
Ezen kívül nagy mobilgyártók, OK, de ez jelenleg a tömegpiac. Kb. megveszed a tetszőleges SoC-t, a referenciadesign-t kicsit megfaragod, raksz köré érintőképernyőt, akkut, hangszórót, mikrofont, kamerákat, belerakod egy fröccsöntött műanyagházba és kész is vagy. Annyi a lényeg, hogy olcsó legyen, az pedig egy ennyire átláthatóan működő kínai cégnek simán megy.

Azt pedig, hogy 1 évre, rosszabb esetben 1 negyedévre előre néznek a cégek, azért nem a bankokat mega hitelezőket kell hibáztatni, azoknak semmi közük ehhez.
Itt a cég menedzsmentje a hibás, ugyanis semmi mást nem csinálnak, mint a tőzsdének próbálnak minél szebb számokat mutatni, rövid távon. Akkor is, ha hosszú távon ez fáj a cégnek, a lényeg az mindig a következő éves, rosszabb esetben következő negyedéves számok "szépsége". És ennek nyilván nincs semmi köze ahhoz, hogy az ő éves bónuszuk véletlenül pont ahhoz van kötve. Az meg csak külön motiváció, hogy mire kiderül, hogy rossz amit csináltak, ők már 2 céggel arrébb járnak - a fővezérek pedig már nyugdíjasként kortyogatják a napernyős koktélokat valami karibi tengerparton. Persze ezt nyilván nem fogják így őszintén beismerni...
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 / 1
 
A gravitációs erő, azaz a testek súlya is helyenként változó lenne lapos föld esetén, az elméleti tömegközéppont távolsága függvényében. Vennék a laposföld élén 1kg aranyat, eladnám a kör középpontjánál ahol sokszorosan nehezebb.
Nálunk néha furcsa növények nőnek ki, lehet, hogy a lapos föld másik felén vetik, csak erre nől, Nem merem kihúzni a földből, hátha luk lesz odaátra.
(#) lazsi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Idézet:
„A 4G _nagyon_ sokáig elég lesz mindenre, amit el tudunk képzelni, baromi messze van még az az idő, mire tényleg _szükség_ lesz az 5g-re”

Én ennél pesszimistább vagyok... Ha kiépül az 5G, a szolgáltatók/készülékgyártók meg fogják találni a módját, hogy szüksége legyen minél több embernek rá, csak azért, hogy cseréljék le a készülékeiket.
(#) bitmixer válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Majd te is meg/ki leszel itt moderálva, ha poénkodsz, és nem tiszteled mások hitét
(#) tbarath válasza lazsi hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Jelenleg azon küzdenek, hogy valahogy "eladják" az 5G-t, hogy legyen valami "killer feature" ami miatt kell az embereknek, és amiért az emberek hajlandóak lennének többet fizetni. Aztán jelenleg ott tartunk, hogy majd az önvezető autók, majd a rengeteg IoT device, a jövőben rengeteg m2m kommunikáció, stb. Várom.
(#) Elektro.on válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Nagyon tévedsz!
Középpont alapú gravitáció csak a gömb alakú föld elméletben van.
Nyilván lapos föld esetén ez sík.

( Már csak az érdekelne, hogy ez a lapos négyzetes mint egy füzetlap, vagy kerek mint a palacsinta.)
(#) nagym6 válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Idézet:
„A gravitáció, más néven tömegvonzás egy kölcsönhatás, amely bármilyen két, tömeggel bíró test között fennáll, és a testek tömegközéppontjainak egymás felé ható gyorsulását okozza”
Wikiből. Itt bármilyen alakot ért.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Ne érts félre, nem az 5G technikában vannak elöre, hanem abban, hogy mindenhol ott vannak, és sok esetben egy relative egyszerübb upgraddel 5G-re tudják átállitani a meglevö rendszert, mig a konkurenciátol mindent ujjonnan kell megvenni. (Beleértve az általában legdrágább távkezelési és felügyeleti rendszert). Ráadásul a konkurencia berendezései, mint ahogy irtam, ugyanott készülnek mint a Huawei-é - igy a mai indokok meglehetösen nevetségesek. Lásd a Crypton ügyet.
Az 5G elsösorban nem a mobilokrol szol, igy azt most nem lenne jo idekeverni.
Jo tapasztalat volt, amikor kb 2 évig ezt a tözsdei cirkuszt csinálta a cég. Mint jol tudjuk a telekommunikácio mindig is egy légvár volt ( ami rendszeresen elpukkan), igy bizony a tözsde meg a bank diktálta föleg 2008 után az ilyen cégek müködését és nem véletlenül tünt el sok vezetö cég a piacrol ( Motorola stb), ahogy a hálozatok is folyton tulajdonost cserélnek és nem véletlenül váltott rengeteg cég gazdát. Volt egy olyan év, ahol a bank 2 managementet is lecserélt(-tetett), mert nem tetszettek a számok. Egy idöben azt is bevezették az egyik ilyen világcégnél, hogy minden alkalmazott számitogépén minden reggel a cég részvényeinek az értéke jelent meg, és rendszeresen arrol kellett beszámolni - föleg ha a számok pirosak voltak, hogy ki mit hajlando/tud tenni, hogy a számok javuljanak. Késöbb persze a beszámoloknak következményei lettek....
(#) mateatek válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 25, 2020 / 1
 
Idézet:
„Már csak az érdekelne, hogy ez a lapos négyzetes mint egy füzetlap, vagy kerek mint a palacsinta.”


Egyértelműen prósza alakú.
Következő: »»   323 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem