Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   681 / 681
(#) szs hozzászólása Vas, 18:22 / 1

Aszteroida

Pont 60 leszek.
Születésnapomra érkezik
aszteroida
(#) Rosszmáj válasza Rosszmáj hozzászólására (») Vas, 21:02 /

Magyarul: izé.
(#) erbe hozzászólása Hé, 19:05 /

7 csöves rádió

No komment.
(#) pipi válasza erbe hozzászólására (») Hé, 19:22 /

Biztos lefűrészelt tetejű fémházas tranyókat adnak
pl:
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_oc1075.html
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:23
(#) Lacika válasza erbe hozzászólására (») Hé, 19:32 /

Nincs azzal semmi gond. Az angol nyelvben, főleg a régebbi irodalomban minden 3 lábú elektronikai alkatrész az tube. Az elektroncső pedig valve. A webáruház automatikus fordító-ferditője pedig hozta a színvonalat...
(#) erbe válasza pipi hozzászólására (») Hé, 19:44 / 4

Ugyan nem OC, de ez se most volt:
Nekem emlék, unokáimnak már csak papírhulladék. Ha egyáltalán átveszik valamilyen formában. Volt idő, hogy semmilyen papírt nem vettek át. Valószínűleg az iskolák miatt megoldották az újságátvételt. "-Kartont? Azt neeem!"
A hulladékudvarban egy időben undorral vették át a kartonhulladékot.
(#) erbe válasza Lacika hozzászólására (») Hé, 19:47 /

Létezik "vörös" cső is.
(#) Josi777 válasza erbe hozzászólására (») Hé, 22:08 /

Mi a hiba?

mirrorlol.png

(#) erbe válasza Josi777 hozzászólására (») Hé, 22:44 /

Minden.
(#) Udvari Zsombor válasza Josi777 hozzászólására (») Kedd, 13:12 / 1

Fordított sorrendben feliratoztak mindent?
(#) Josi777 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 13:28 /

Pontosan.
(#) Lacika válasza erbe hozzászólására (») Sze, 14:39 /

És igen ... Red Tube - Electric Cigarette ...... ugye erre gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Sze, 14:49
(#) gg630504 válasza Lacika hozzászólására (») Sze, 15:00 /

Most szedtem szét egy hasonló töltőt. A tápfeszültség csatlakozó aljzatát kellett újra forrasztanom.
Viszont a belseje telis tele dugig fullig volt dohány morzsalékkal.
(#) erbe válasza Lacika hozzászólására (») Sze, 15:37 /

Nem dohányzok.
(#) Lacika hozzászólása 9:39 1 /

A windows megfigyel

A Microsoft megerősítette: a Windows globális eszközazonosítót használ, amit nem lehet kikapcsolni.
Ez egy állandó, egyedi, digitális azonosító, amelyet a Windows-eszközökhöz rendelnek, és amely a felhasználó tevékenységeit az adott eszközhöz kötheti.

Bővebben: https://linuxmint.hu/hir/2026/07/a-microsoft-megerositette-a-window...-lehet
(#) Laci66 válasza Lacika hozzászólására (») 10:04 /

Szia!
Miért érdekesség ez?
A Windows mindig is rögzítette a net-es kereséseket. Ha "csak véletlenül" tévedsz is egy web oldalra az örökre ott marad a net-es előéletedben és a bíróságon felhasználható ellened.
Kicselezni sem tudod, mert ha a gép kikapcsolása előtt megszünteted a net kapcsolatot (hogy a szolgáltató ne rögzíthesse a keresési előzményeket) akkor a win a hdd-re menti azokat, aztán ha újra online leszel továbbítja a szolgáltatódnak. A mobiltelóval még rosszabb a helyzet... Mindent tudnak rólad. Sőt, állítólag a gondos óra is folyamatos lehallgatóként működik. A Nagy Tesó mindent figyel.
(#) uniman válasza Lacika hozzászólására (») 10:04 /

Régóta tudjuk, hogy x percenként (3) a számítógépünkről képernyőképet rögzítenek a MS szervereire. ... de ez titok!
(#) Tomi20 válasza Lacika hozzászólására (») 10:12 /

Úgy látom win7-ben nincs ilyen registry azonosító, bár nincs is félnivalóm...
(#) Laci66 válasza Tomi20 hozzászólására (») 10:27 /

Szia!
Ne hidd!
A gépemet használtan vettem, rajta a Win7 pro matrica. Jelenleg is a win7-et használom.
Néha bekapcsoláskor a win nem töltődik be, helyette valami korrupt izét ír ki. (Ki tudja hány gépet telepített az előző tulaj ezzel a kóddal...) Gondolom ha éppen valaki fent van a neten a gépem matricáján levő regisztrációval, engem másodikként korruptnak ítél.
(#) img válasza Laci66 hozzászólására (») 11:12 /

Szia!

"valami korrupt izét ír ki"

Korrupt mizét?

Egyébként tévedsz mert

a sérült registry-nek illetve rendszerfájloknak semmi köze a telepítési azonosítóhoz és kódhoz, sokkal inkább a halálán lévő HDD / SSD-hez, vagy a hosszú gombnyomással kikapcsolt géphez.
(#) Rosszmáj hozzászólása 11:35 /

Trafópapír, vagy mi

Lomipiacon szembe jött három tekercs, 8-10 cm átmérő, sacc 1 m hosszú. Ha valakit érdekel ...
(#) Skori válasza Lacika hozzászólására (») 15:28 /

Ebben kb. semmi meglepő nincs, sejthető volt, hogy mindenféle adatot gyűjtenek, amit csak arra érdemesnek tartanak. Kíváncsi lennék amúgy, hogy a linux kernel is kezel-e hasonló funkciót, vagy az egyes linnux disztrókba építettek-e ilyesmit. Mert a moibilok oprendszere, a tv-k oprendszere biztosan figyel. A tv-k is küldenek képernyő mentéseket, tehát az sincs feltétlenül védve, aki kizárólag monitorként használja, ha közben a hálózatra is rá van dugva a tv.

Amúgy nem olyan régen nálam a Telegram windows-os kliense bukott le, hogy olyankor használta a hangkártyát, amikor nem volt aktív hívás. Van egy kis gagyi USB hangkártyám, direkt a mikrofonos fejlhallgató számára, ezt használom Telegram-hoz és PC-s Viber-hez. Ezen aktivitás esetén villog egy piros led, egyéb esetben nem villog. Egy alkalommal észrevettem, hogy villog a hangkártya ledje, pedig nem használom éppen a mikrofon-t. Elkezdtem sorban kilőni az alkalmazásokat a Process Explorer-ben, és amikor a Telegram került sorra, akkor szűnt meg a villogás. Számomra elég egyértelmű a helyzet. Amúgy azóta figyelem, még nem ismétlődött meg (vagy nem vettem észre).
(#) Lacika válasza Skori hozzászólására (») 18:44 /

A linux is, már amelyik, de abban is kikapcsolható. Például az Ubuntunál jelenleg "Ubuntu Insights / Report" ez a hardveres összetevőket (CPU, RAM, GPU) és a rendszerverziót gyűjtögeti, azt hogy milyen programok vannak telepítve azt nem. A múltban, 2012 körül, a Dash felületen megjelenő online keresési találatok és az Amazon-ajánlások miatt sok kritika érte az Ubuntut, és sokan "kémprogramnak" nevezték. Ezt később teljesen eltávolították, mert tömegesen váltottak Linuxmintre vagy Peppermintre. Én is akkor mentem át Linuxmintre, mert abban nincs ilyen telemetria, meg a Mate ablakkezelő szinte ugyanaz mint a Gnome2, amit már addigra megszoktam, meg nekem nem csilli-villi kell, hanem rendesen működő és testreszabható.
Viszont minden böngészőben, külső féltől származó applikációban van. Persze a programok leírásában ott van, hogy hogyan lehet ezt kikapcsolni, de ugye a leírást senki sem olvassa el, a nagy többség nem is tudja, hogy létezik ilyen.
Ilyenkor jön a képbe valamilyen VPN amire egyesek képesek előfizetni is, aminek az égvilágon semmi értelme, ha a gépen bekapcsolva van a telemetria és ráadásul nem is egy.
Ugye sokan kaptatok a Google-től emailt, amiben értesítenek, hogy ezután jobban fognak figyelni az androidos telefonon keresztül.
Aki netán nem olvasta...
Android-eszköze hamarosan csatlakozik a Keresési központ hálózatához
Keresési központ hálózata
A Keresési központtal akkor tudja meghatározni eszközei helyét, amikor csatlakoznak az internethez. A Keresési központ hálózatával akár offline állapotú eszközeit is megkeresheti majd. Emellett a Gyors párosítást használó, kompatibilis tartozékokat is meg tudja majd keresni, amikor nem csatlakoznak az eszközéhez. Ilyen tartozékok például a kompatibilis fülhallgatók és fejhallgatók, valamint a pénztárcákra, kulcsokra vagy kerékpárokra rögzíthető követőeszközök is.
Az offline állapotban lévő eszközei megkereséséhez a Keresési központ az Android-közösséget alkotó több mint egymilliárd eszköz hálózatát használja, és eltárolja az eszközei legutóbbi helyadatait.
Hogyan működik?
A hálózaton lévő eszközök Bluetooth használatával keresnek közeli tárgyakat. Ha más eszközök észlelik az Ön tárgyait, biztonságosan elküldik a tárgyak észlelésének helyét a Keresési központnak. Az Ön Android-eszközei ugyanezt fogják tenni, hogy segítsenek másoknak az offline eszközeik helyének meghatározásában, ha észlelik őket a közelben.
Azért kapta ezt az e-mailt, hogy tájékoztassuk az Android-eszközével kapcsolatos fontos változásokról.
(#) Skori válasza Lacika hozzászólására (») 20:21 /

Ez nagyon durva, a totális megfigyelés felé megyünk.
(#) zolika60 válasza Skori hozzászólására (») 20:36 /

Szép új világ. Vagyis inkább 1984.
A hozzászólás módosítva: 20:39
Következő: »»   681 / 681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem