Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső
 
Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   136 / 136
(#) tufatofu válasza MoNo67 hozzászólására (») Szept 18, 2023 / 1
 
A kimenőtrafó még akár jó is lehet, viszont az ECL82-ben van egy trióda is és emlékeim szerint, kevesebb anódfeszültséget bír mint az EL84. Szerintem érdemesebb szerezni egy EL84-et, ha nem szándékozol módosítani a rajzon, vagy egy 6P14P orosz csövet ami láb kompatibilis az EL84-el, és paramétereiben is megfelel helyette.
(#) Imi65 válasza MoNo67 hozzászólására (») Szept 18, 2023 / 1
 
Érdemes még a 6P1P-ben is gondolkodni, sokkal olcsóbb, mint a 6P14P. Valószínűleg többünknek is van még több példány félretéve, így az utánpótlás is biztosított hosszú távon. Gitárerősítőben nem tudom, hogy teljesít, normál kapcsolásban többen is elégedettek voltak vele.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 24, 2023 /
 
Mennyi az élettartama egy nyitva hagyott végfok csőnek? A Videoton rádiónak a kimenő trafóján nem volt terhelés (hangszóró). Ettől még lehetett rajta mű terhelés. A lényeg, hogy amíg ezt nem vettem észre addig szikrázott. De most, hogy vissza kötöttem működik.
(#) Imi65 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
A végcsövek (ez az ECL86-ra különösen igaz) vagy gázosak lesznek, ilyenkor "megszaladnak", vagy a katód gyengül meg, és nem képes leadni a szükséges áramot.
Az általad ismertetett esetben (ha jól értem, a csövön belül szikrázott) nyilván nem használt neki a jelenség, sajnos ilyenkor gázok is szabadulhatnak fel, amiből pozitív ionok is keletkezhetnek, amik a katódra visszazuhanva azt károsítják. Reméljük, a getter-réteg ezt szépen le tudta kezelni.
Szerintem erre vonatkozóan semmilyen adat nem áll rendelkezésre, hiszen ez nem normál üzemállapot, erre nem tesztelték a csövek tűrőképességét.
Következő: »»   136 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem