Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd meg ezt a linket - találsz pár használható tippet.
Állítólag az STK4133 II típussal helyettesíthető a linken látható módon. De ahogy elnézem, még kevésbé beszerezhető mint az eredeti SANKEN Én ennyit nem adnék érte, az olcsó Hongkongit meg nem rendelném, mert jellemzően hamisítják az ilyeneket. Lehet jobban járnál ha összedobnál helyette egy TDA7294-es kis panelt, ahogyan a tanyán javasolják...
Sziasztok,
néztem a lomexben próbapanelt, aminek ez a neve: PRÓBAPANEL PCB-1 (G-S) 160x115mm 2200 PONT Ez ugye forrasztható, sima lukacsos kivitel? (kimondottan ilyen kell, nem a műanyag)
Ha tippelnem kéne, akkor a "2200 pont" azt jelenti, hogy ez forrasztós, nem dugdusós, és van rajta 2200 darab egyedi forrszem, mindenféle összeköttetés nélkül.
Hogy egy- vagy kétoldalas-e a panel, az nem nyilvánvaló, én egyoldalasnak gondolnám.
Nem biztos, hogy jó helyre írom. Vettem egy felprogramozott chipet, amire kell forrasztanom fémréteg ellenállást. Honnan tudom, hogy melyik vége a bemeneti feszültség és melyik a kimeneti. Vagy mindegy, hogy melyik végére forrasztom? Válaszokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2012
Az ellenállásnak mindegy, hogy melyik vége van a csippre kötve.
Sziasztok, kaptam egy barátomtól egy régi mikrofont, találtam is leírást róla de nem értem, tudna valaki segíteni? Bővebben: Link AMD210-es.
Azt szeretném tudni, hogy ez miféle miki, milyen kategóriába sorolható, illetve mit jelentenek az adatok? Illetve találtam karakterisztikát is, esetleg mérésre kompenzálással alkalmas lehetne? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Akkor sem, ha készítünk egy sav file-t, azaz kikompenzáljuk, mivel ismert a karakterisztikája, gondolom annak a görbének lehet hinni, nem mai darab, akkor még rendesen dokumentálták.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a képen látható "dolgot" amatőr viszonylatban mire lehet használni? Kösz!
Jol lehet hasznalni fotoelektron sokszorozok erositojekent. AN-12.
Sziasztok! Lenne egy 24portos SMC switchnek a tápja amihez szükségem lenne a schematic-jára. Az R2-es ellenállás sült meg benne és nem tudom leolvasni az értékét. A táp típusa: YCL NAD-20F3. Előre is köszönöm!
Helyettesíthető igen az adatlapok alapján is , és leírás alapján is egyezik a két típus.
A két meghajtó abban különbözik (és ezért meglevő áramkörben nem lehet őket felcserélni), hogy más a bemeneti logika. A 2104-nek van egy shutdown és egy adatbemenete, a 2103-nak pedig két adatbemenete (ebből az egyik invertált). Ugyanarra a feladatra használhatóak mindketten, csak máshogy kell a bemeneteiket vezérelni.
Ha a 2103 úgy van meghajtva, hogy a két adatbemenete fixen össze van kötve, akkor helyettesíthető egy 2104-gyel úgy, hogy a shutdown lábról levágjuk az összekötést, és fixen tápra kötjük. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Akkor felejtős, mivel külön van meghajtva. Csak hát a 2103 1000Ft körül van a 2104 meg 400Ft. És ha kell belőle három, már nem mindegy.
![]()
Igen ezt el is felejtettem , ebben teljesen igazad van .
De egy kicsit másképp gondolnám igaz , hogy a 2103 nak két bemenete van , de az egyik magas High a másik Low alacsonyszintű tehát szerintem gond nélkül lehet alkalmazni 2104 helyett , mert a 2104 sd lába felel meg a 2103 low in bemenetének a magas szint pedig a 2104 in bemnetével azonos .Mind a kettő N csatornás Power Mosfetet , vagy Igbt meghajtására alkalmas 600v ig. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Szia!
Ha nem azonnal kell, akkor szerezd be külföldről.
Talán könnyebb lenne ha tudnánk mibe kell , vagy a körülötte lévő többi alkatrész , vagy ic típusából pontosabban meg lehet mondani , hogy jó e helyette , de szerintem igen
RC autó motor szabályzóban vannak ezek. Pár fet cserélve volt, mert elpukkantak, de nem megy úgy az autó, mint azelőtt. Ezért gondoltam, hogy a fetmeghajtó is tönkremehetett. A fetmeghajtókat egymáshoz képet kimértem, főleg a kimenetét. Kettőnél a kimenet és a tápok között 4-5MOhm-os értéket mértem, a harmadiknál 4kOhm-ot. Tehát valószínűleg az rossz lehet. Mikrokontroller hajtja meg a meghajtókat, ami pedig vezérli a teljesítmény feteket. Ja és a 2103-at kellene helyettesíteni, nem a 2104-et!
kadarist: Én is néztem külföldön, szerintem innen fogom megrendelni. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Az előpukkant fetek helyett gondolom ugyan olyat raktál bele , vagy ami azonos ,mert ha nem , akkor még nem biztos , hogy a 2103 a rossz , mert ha nem ugyan olyan a fet , és a nyitó árama más amit kap eredetileg , akkor lehet , hogy nem tudja kivezérelni rendesen a cserélt fetet , és azért nem megy úgy
Ez az ic ellen ütemű vezérlést valósít meg a Vout kimeneten 10-20 v ig kell mérjél , ha ez meg van , akkor jó a 2103.
Akkor már meg is van a bibi .Ugyan jó helyette ez , de viszont nem tud annyit a bemenetén .
Amíg az AON6718 nál a bemenet tól ig 1,3 - 2,2 v ig max lehet.Addig a CSD17311Q5 nél a tól ig 0,9 - 1,6 v ig max . És a bemeneteken az eltérő terhelések miatt már nem tudja kivezérelni , ezt a fetet. Igy nyilván a kimeneten sem fog annyit teljesíteni. A feteknél adott bemeneti terhelő ellenállásnál , és vezérlő feszültségeknél más , és más teljesítmény alakulhat ki .Nézni kell nem csak a max feszültséget, amit kaphat az alkatrész meg az ampert , hanem ezeket is , mert hiába tudja voltban , és amperban, amit kell ha más , és más bemeneti terhelő értékek miatt nem vezérlődik ki rendesen.
Az az érték a küszöbfeszültség, ami tudtommal azt a minimális értéket adja meg, amitől a fet nyitni kezd. Tehát az eredeti fet 1,3V alatt lezárva volt, efölött kezdett nyitni. Az új pedig 0,9V-nál. Szerintem ez nem lehet gond.
De azt kerdezte mire lehetne hasznalni.
![]()
Igen de a bemeneti terhelő impedanciája más , és emiatt nem éri el azt az kivezérelhetőséget mint az eredetinél.
Válogatok a kendermagban (gyűjtő fiók), és ilyeneket találok: LSC4500P2; uPD6251C; mindkettő DIP16-os tokozású. Meg ilyet: D9704G, ez 11 lábú. Mik ezek, megmondaná valaki? Hátha használhatóak valamire, a "gugli" nem volt a barátom. De a DOG50 (és 60) jelű diódáknál sem.
Köszönettel: Kálmán
Az uPD az valami mikrokontroller lesz, fésűnek, hátat vakarni, vagy egeret dobálni jó, másra sajnos nem.
Hátvakarás (0-ás a séró), és állatvédelem.
akarom mondani polcdísznek, kulcstartónak, nyakláncnak.
![]()
Azért a uPD6251C-t még ne fűzd fel a nyakláncra, mert egy elég nehezen beszerezhető EEPROM , és 6000 Ft körül van az ára ... Hátha valakinek pont az hiányzik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |