Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   618 / 1190
(#) Buvarruha válasza totipityu hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Az biztos, hgy nem úgy készítették, hogy ceruzákat bontottak, de a legegyszerűbben így juthatsz hasonló anyaghoz szerintem, egy próbát megér mindenképpen.

Idézet:
„Azt azért kevéssé tartom valószínűnek, hogy ezzel közvetlenül hajtanák meg az izzót, hiszen annak viszonylag nagy az áramfelvétele és bármi is legyen a kontaktus, hiba esetén szikra keletkezhet.”

Ezen én is elgondolkodtam, de annó talán nem nagyon foglakoztak az ilyesmivel és az a 1.5W nem olyan vészes 12V-on.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) bbarna válasza totipityu hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Egy AAA méretű ceruzaelem grafitjával próbálkozz.A törött darab alapján tekerj rá azonos méretű rézhuzalt és próbáld ki egy "stampedli" benzinben. Ceruza béllel hasonló képpen, de ennek a kötőanyagát valószínű hamarabb oldja a benzin.
(#) nedudgi válasza totipityu hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Biztos, hogy szén/grafit az az anyag? Nem lehet véletlenül valamilyen ferrit?
(#) q765 válasza totipityu hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Nem lenne egyszerűbb egy sima NTK-PTk val megoldani? Vagy egy egyszerű bimetal kapcsolval?
(#) efraim válasza totipityu hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Szerintem itt kellene előbb széjjelnézned. Ez valami kapacitív elven működő szerkezet lehet.
(#) Prendick válasza totipityu hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Az egy sima szénrúd. Fizikai tanulmányainkból ismerjük (de az elektronikai gyakorlatból is kéne ld. szénréteg ellenállások hőfokfüggése) , hogy a szén, szemben a fémekkel, a hőmérséklet emelkedésével csökkenti az ellenállását. Nem véletlenül ajánlottak többen NTC-t, hiszen ez pont az.

Az elve mindössze annyi, hogy a rézvezetékeken és az izzón keresztül áram folyik, ami felmelegíti a szénrudat. Ha benzinben úszik, akkor az lehűti, de ha a levegőben van, akkor annyira lecsökken az ellenállása, hogy elindítja az izzót. A ceruzabél nem jó, mert a grafit túl jó vezető, de a szén-cink elem rúdja igen. Kell vele kísérletezni. A réztekercsek távolságát úgy kell beállítani, mint egy tolópotit. Esetleg le kell csiszolni az átmérőből, mert az elem szénrúdja vastagabb.

A rézhüvely azt a célt szolgálja, hogy törés esetén se gyulladhasson be a benzin. Ugyanaz az elv, mint a régi, sodronyburkolatú bányászlámpáké (Davy lámpa), amikben gázégő világított, de simán be lehetett menni vele a robbanós bányalégbe.
(#) tranyoval hozzászólása Nov 13, 2014 /

Sziasztok!
Van egy videó magnóból bontott TV tunerem.
Ez van rá ragasztva:
SAMSUNG
TECC0885VA14C
---------------------
SGBD GA

A neten nem találtam róla sok anyagot, valaki tudja,
hogy honnan lehetne előszedni ennek az adatlapját?
Segítségeteket köszönöm.
(#) kadarist válasza tranyoval hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Szia!
A videó kapcsolási rajzából kellene kiindulni.
(#) Baxi hozzászólása Nov 14, 2014 /

Hi Mesterek!
Találkozott már valaki ilyennel?
Az lenne a kérdésem hogy működik a vevőn a relé? Megkapja a jelet s behúzva maradt ameddig meg nem lesz nyomva újra a távirányítón a gomb. Vagy csak egy pillanatra vagy idejig maradt behúzva? Mert van ott valami az alján hogy T, és L interlock, de nekem nem mond semmit
Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
(#) nedudgi válasza Baxi hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Attól függ, gyárilag milyen az átkötések állapota. Ha lejjebb tekered az oldalt, láthatóvá válik az átkötések funkciója...
(#) Baxi válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Akkor azt tudom változtatni? Az lenne a T és az L interlock?Mert most akarom hozzá csinálni a panelt amibe benne lesz, nem tudom hogy csináljam meg. Azaz vegyem el a tápot a vevőtől s úgy ejtessem el a relét, vagy tudja magától. Nekem annyi kellene hogy engedjen el magától pl.: 100ms után. Az sem baj ha 1s múlva, csak ne maradjon behúzva a relé.
(#) Szpisti válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

A leírásból az is kiderül, hogy gyárilag egyik átkötés sincs beforrasztva, azt a felhasználónak kell szükség szerint megoldani.
Nekem az a tippem, hogy az "interlocking" azaz reteszelős állásban a távirányító pill. megnyomására öntartó lesz a relé, a másik átkötés esetén pedig csak addig húz amíg nyomják a gombot.
Már csak abból is kiindulva, hogy nem jellemző, hogy ilyen vevőbe beépítenek latchos és momnetary tipusú ic-t egyidejűleg.
Ebben momentary lehet, és a relével (plusz esetleg egy triaccal) megoldották az öntartást.
(#) Baxi válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Szia
Na ez jó hír nekem. PIC-re akarom bevezetni a jelét. Az indítana el egy folyamatot. Végül is a relé sem érdekes nálam, elég lesz a relét meghúzó jel is
Köszönöm a segítséget, s választ!
(#) Suncorgo hozzászólása Nov 14, 2014 /

Sziasztok!

Igazából a nevét sem nagyon tudom ennek a szerkezetnek amelynek érdekelne a "mi van benne" oldala. Az akkumulátor tehermentesítő-re semmi használhatót nem dobott ki a google.

Ezt a dobozt szokták a karosszéria lakatosok az akkumulátorra csíptetni hegesztés közben amelyről így elvileg nem kell levenni az akku sarukat és megvégi az akkut és az autó elektronikáját legalábbis ezt mondják.
(#) kadarist válasza Suncorgo hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Szia!
Angolul így hívják: Bővebben: Link.
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Köszönöm Mi kerül ebbe 15 ezerbe?
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Ez meg egy magyar cikk a témában: Bővebben: Link.

Az kerül ennyibe, hogy jól átvernek.

"Tartalma: b80c1500 egyenirányító
3300mf 35v kondi
p6ke27a taz
bzw06-15b suppreszor
kapcsoló + piros/fekete 10cm2 vezeték"

Tehát ha jól értem akkor ez egy túlfeszültség védő. Olyan mint egy zéner dióda, korlátozza a feszültség tüskék tetejét. (ha véletlen kialakulna)

Igen az. Mit gondoltál, hogy mi más lehet?
(#) Suncorgo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Erre gondoltam a kezdetek óta csak megerősítésre volt szükségem. Az egyik ismerősöm kért meg hogy nem lehetne egy ilyen kütyüt építeni ideiglenesen mert neki most kell, ahonnan meg redelte/kérdezte kb 1-2 hét mire megérkezik.
(#) kameleon2 válasza Baxi hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

"T" Toggle "L" Latch "M" Momentary . A toggle gyakorlatilag ugyanaz, mint az impulzusrelé. első nyomásra be, másodikra kikapcsolja a relét. A Momentary az simán amíg nyomod, addig adja az impulzust, a relé sima nyomógombként működik. Az "L" pedig több relé esetén érdekes, mert amelyik nyomógombot utoljára nyomtad - csak annak a reléje húz , a többit kikapcsolja. A "T" jelzésűnél és az "M" jelzésűnél mindegyik működhet párhuzamosan is.
(#) H2opok hozzászólása Nov 16, 2014 /

Üdv
Ismeri valaki esetleg ezt a kontrollert, vagy volt már valakinek ilyen projektje? Mivel lehet ezt programozni?
STC12C5A60S2
STC
(#) kadarist válasza H2opok hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia!
Olyan,mint egy 80C51. Rövid ismertető: Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza H2opok hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Google keresőbe beírni: <típusszám> datasheet
Avagy: http://www.alldatasheet.com/ http://www.datasheet4u.com/ http://www.datasheetcatalog.com/ ....
(#) H2opok hozzászólása Nov 17, 2014 /

Ezt már néztük,köszi. A programozásban kellene majd segitség, ha ugy alakul. Ebben kellene majd segitség.
(#) Bender92 hozzászólása Nov 17, 2014 /

Sziasztok. Segítséget kérnék tőletek. Jele nesetben tudom miről van szó és a beszerzésében kellene segítség. AZ alkatrész amire szükségem lenne az egy rezgéskapcsoló. Csőtest amiben egy rugó van elhelyezve.
(#) Hp41C válasza Bender92 hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Következő: »»   618 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem