Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelemes rendszer kérdés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) aquin hozzászólása Jún 14, 2019 /
 
Tisztelt Forumozók!

Segítséget szeretnék kérni egy alap kérdéssel kapcsolatban: van 2 db 150wos napelem, továbbá egy 300wos generátor ( szélerőmű) ami 6 ampert ad folyamatosan,( 12voltos torque motor tekeri)30a mppt töltésvezérlő, 2 db 56ah akksi, továbbá egz 2 kwos tiszta színusos inverter. Erről szeretném üzemeltetni a 30m3es medenceforgató szivattyút ami 75wos. A kérdésem az lenne, hogy ha a rendszerbe meépítenék egy ats vezérlőt, biztosítva a folyamatos feszültséget arra az esetre, ha nem lenne elég a töltés (pl szürkület, felhő, stb) akkor az a<= 10ms átkapcsolási idő tönkrevágja a motort, vagy annyit kell bírnia?
Köszönöm
(#) aquin hozzászólása Jún 14, 2019 /
 
Tisztelt Forumozók!

Módosítanám a dolgokat:

Segítséget szeretnék kérni egy alap kérdéssel kapcsolatban: van 2 db 150wos napelem, 30a mppt töltésvezérlő, 2 db 56ah akksi, továbbá egy 2 kwos tiszta színusos inverter. Erről szeretném üzemeltetni a 30m3es medenceforgató szivattyút ami 75wos (Schott tip. új generációs membrános motorú homokszűrős) vagy a 600w-os hagyományos tekercses szivattyút . A kérdésem az lenne, hogy ha a rendszerbe beépítenék egy ats vezérlőt( ami az inverter kimeneti 220v és a hálózati 220v között vált át kevesebb/vagy 10ms alatt), biztosítva a folyamatos feszültséget arra az esetre, ha nem lenne elég a töltés (pl szürkület, felhő, stb) akkor az a kevesebb vagy egyenlő 10ms átkapcsolási idő tönkrevágja a motort, vagy annyit kell bírnia?
Köszönöm
(#) davidovics hozzászólása Júl 6, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy napelemes ,visszatáplálós rendszeren töröm a fejem,viszont csináltatni horror ár. A terv az lenne, hogy a napelemeket én szerzem be,de gondolom utána még sok engedéllyel és pénzzel fog járni az egész. Van itt a csoportban esetleg valaki aki már végigment ezen a folyamaton és tudna segíteni?
(#) erbe válasza davidovics hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu