Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   161 / 161
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Szo, 15:33 /

Egészségügyi problémáim elfeledtetése miatt hozzáláttam a V-DMOS FET kivitelezésének terveihez.
Hasonlóan a hibridhez, mindentől elszigetelt független kétcsatornás módon tervezem az építését.
Üveggyöngyök alig pár darab, így a hűtőbordákra építem az erősítőt.
Hűtőborda volt a polcon kettő, ami a lamelláinak köszönhetően nem tud a nagyságához képest elég hőt a levegőnek átadni, így utánam a kukában végezné. Mondtam magamnak, erre talán jó lesz.
A lamellák töve elég széles a 3mm-es csavarfej felfekvéséhez, így ez előnyös kereszttartók rögzítéséhez. A vastag alapfal pedig nem igényel külön hőpufferlapot.
Építmény a bordára kerül, beleértve az LF356H hűtését is. Azonban ez a tömb el lesz szigetelve a bordától, mivel a borda a hátsó földcsillagpontba lesz földelve, az LF356H pedig az elsőbe.
Ez a kapcsolás légszerelésre termett. Pár alkatrész, kondi egyke, az se nagy.
Az LF356H tömbje, annak magassága magában kizárja a síkban szerelést, ezért a DN2540N5-G-t, és a 2SA769-et is hasonló magasságú tömbökre fogom szerelni.
Figyelembe véve a rövid huzal hosszat, és az alkatrészek saját kivezetéseik használatát a kötéseknél szemléletet, ez elgondolkodtatott, és ennek megfelelő kialakításra törekedtem. Ezért lett az a megoldás is, hogy az elvileg 5,1 ohmos ellenállás is hűthető, ha a DN2540N5-G tömbjén át köt a mínuszba.
A 2SK170 közvetlen a 2SA769 lábaira forrasztom majd, és a G-je direktbe egy madzaggal lesz a mínuszba vezetve.
A rajzok elektronikus skiccnek készültek. Nem mérethű, és hiányos az áttekinthetőség miatt. Pontosításokat majd a munkálatok során készült fényképek fognak tartalmazni.
Alkatrészek - van, ami megvan, - de jobbára vásárolnom kell majd. Poti volt, pufferek szerencsémre vannak, hasonlóak az EVAmp-ME-éhez. NEI 1001-re valószínűleg szükség lesz, úgy 15-20cm-re.
De ez vonatkozik az RCA aljzatokra, és a Dale ellenállásokra is. Teflon szigetelők azonban vannak. A tömböket viszont még méretezni, és gyártatni kell.
Üveggyöngy szerencsére csak kettő kell majd, mármint két kicsi, és két nagyobb.
(#) CHZ válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 12:39 / 5

Fiamnak is megtetszett a hangja amikor kipróbálta, neki is csináltam, majdnem azonos kivitel, mint az előző. Bekapcsoláskor sem jelentkezik semmi tranziens, brumm, zaj 0, fejhallgatón nem hallható semmi. Első bekapcsoláskor meghallgatva azt hittem nem működik...
(#) mek-elek válasza CHZ hozzászólására (») Vas, 14:22 /

Rómába sem egy út vezet.
Következő: »»   161 / 161
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem