Fórum témák
» Több friss téma |
A megnyúlt tranyót hogy kell elképzelni: hosszabb az egyik lába?
![]()
Így. Az összes többinél amik jók, ott mindnél 650-700mV között vannak a tranyó diódáinak nyitófeszei, de ami a lényeg, hogy egyformák, azaz tokon belül egyforma nyitófeszültségű a két dióda, ennél pedig nem. Ez kisjelű tranyó, fémtokosnál ennél nagyobb eltérést is mértem már.
Olyankor van ez, amikor túl sokat disszipál egy tok. Pl. ezekre a TO92 tokokra meg van adva az adatlapban a 600mW, de ennek a felével sem szabad terhelni. Ez ha jól emlékszem 250mW-tól makkant meg néhány év alatt. A többi a környékén 80mW alatt disszipált, azoknak nem is lett semmi bajuk.
Nagyobb feszültségű tranzisztoroknál a B-C átmenet feszültsége magasabb szokott lenni, mint a B-E, de nem ennyire.
Hát, ennél a 13009-nél épp fordítva van.
![]()
Csináltam videót is a jelenségről. Az összes diódát átvizsgáltam dióda vizsgálóval, kiforrasztva. Ellenállásokat is, teljesen tanácstalan vagyok.
Bővebben: Link
Nem lehet, hogy a "fura cicergő hang" csak sima coil whine és a tápnak semmi baja, csak leesik a működési frekvenciája a hallható tartományba? Névleges terheléssel is ki lett próbálva?
Igen. Rá lett dugva 3D nyomtatóra és se kép se hang sajnos.
Nagyfesz táp kondit megmérted már?(előtte kisütni!)
-- Hasonló táp van a nyomtatómon, én a hűtését elégtelennek itéltem, igy a teljesítmény alkatrészeknél ( a képed szerint alul, és jobbra) barkácsoltam kivülre plusz hűtőbordát és tettem egy ventit ami a rácson keresztül befújja a levegőt ( a bordák környékén furtam még pár jukat, arrafelé is menjen ki a levegő A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2023
Addig a pontig jó volt még a tranzisztor rögzítő lemezke zárlatott nem okozott. A tranzisztorokat kicseréltem, meg egy 0.47R ellenállást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |