Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp 230V-ról
 
Témaindító: cimopata, idő: Szept 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   717 / 717
(#) ferci válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Oké, semmi gond.
Nézz szét a cikkek és az oldal képei között is, minden infót megtalálsz a trafókról, többféle topológiánál.
(#) jdani hozzászólása Szept 4, 2018 /
 
Üdv. Általában Tvkben szoktam cserélni primer oldalon puffer elkókat. Nehány TVben 450Vos elkók vannak. Itthon viszont sok 400Vos van. Ez votl ,,épp kéznél,, hát ezeket a 450Vosokat rakták, vagy tényleg kell oda a 450V?
(#) kovacsj76 válasza jdani hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Szerintem, nem véletlenül 450 voltosat rakták bele. Èn többnyire 85 fokosat láttam. Tv-k Ben, Lehet hogy az alacsonyabb hő fok miatt, raktak nagyobb feszültségű kondikat. Mert árban olcsóbb jóval.
(#) Zsiroskenyer válasza jdani hozzászólására (») Szept 5, 2018 /
 
Az attól függ milyen TV-ről van szó. Régi képcsöves TV-kben, ahol csak simán egyenirányítva van a hálózati fesz, ott használható a 400V-os elkó is. Ősrégi készülékekben még 385V-os hálózati puffert is lehet találni (Pl. fadobozos ORION TV tápja). Az újabb LCD TV-kben viszont egyre divatosabb az aktív PFC, ami többek között megnöveli a primer puffer feszültségét 400V környékére. Ilyen helyen kizárólag a 450V-os kondi használható. Az ilyen tápokat onnan lehet felismerni, hogy a hálózati egyenirányító és a Primer puffer között van még egy méretes nagyfrekvenciás induktivitás (ugyanúgy néz ki, mint maga a főtrafó, de csak két kivezetése van), és egy nagyfeszültségű FET, a pufferre pedig az induktivitás és a FET közös pontjáról egy diódán keresztül jut el a fesz.
(#) jdani válasza Zsiroskenyer hozzászólására (») Szo, 19:48 /
 
Végülis került 450Vos.
Másik problémám a kapcsolóüzemű tápokkal. PWM vezérelt LED szalag van rá kötve. (Sok trafónál figyeltem már)
Szóval hangosan sípolnak a kapcsolóüzemű trafók. Van valami megoldás?
(#) Zsiroskenyer válasza jdani hozzászólására (») Szo, 20:53 /
 
Persze, fülhallgató!
Viccet félretéve, ha elég alacsony a LED szalagot vezérlő PWM freki, és kellően kicsi a puffer a tápban akkor bezavarhat a kapolóüzemű tápnak, erre egy nagyobb puffer kondi a táppal párhuzamba megoldhatja a problémát.
A másik, amitől ilyen lehet, hogy túl nagy tápra viszonylag kis terhelés van rakva, és nem tudja magát olyan kis teljesítményre állítani, ami kell. Én ezt egy USB kimenetű telefontöltőnél figyeltem meg, amikor egy kis ledes kivezérlésjelzőt hajtottam róla és a zene ütemére ciripelt a táp is.
Következő: »»   717 / 717
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu