Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 17
(#) B00 hozzászólása Júl 12, 2018 /
 
Na még annyi, hogy a mosógépmotor (ami a dobot forgatja) a második mosás után forró.
/4A mosással / Sok ruhával megrakva.
75 fokot mértem a villanymotor burkolatán.

Ez normális vagy lesz még vele valami baj?
(#) vision61 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 12, 2018 / 1
 
Szia!
A kékkel jelölt "elosztóból" a mosószer és az öblítő tartóbka vezetik a vizet, illetve a piros a túlfolyó.
(#) phr3ak válasza vision61 hozzászólására (») Júl 16, 2018 /
 
Mindegyikhez egyszerre megy a víz vagy valahogy kapcsolgatja? Csak mert öblítő programnál megy a víz a mosószertartóba, de az öblítőhöz nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 16, 2018 / 1
 
Hello! Itt két mágnesszelep van és három vízirány. A két szelep kereszt irányban nyomja a vizet a fúvókák segítségével. Ha a jobboldali fúvóka szelepe van nyitva, akkor a baloldali csövön megy tovább. Ha a baloldali fúvóka szelepe van nyitva, akkor a jobboldali csövön megy tovább a víz. Ha pedig mid két szelep nyitva van, akkor a két sugár a középső csőbe tereli a vizet.
A fúvókák és a nyelőcsövek a szabad levegőben terelik a vizet. De a vízből nem mind találja el a nyelőcső torkolatot. Így az lefolyik szabadon az üstbe. Tehát erről az "elosztóról" beszélt phr3ak.
Nem egy szerencsés megoldás, mert a fúvókáknál vannak vízterelő furatok, amik elvízkövesednek. Így a víz nem a nyelőcsőbe spriccel, hanem mindenhova. A vége, hogy nem oda folyik a víz ahova eredetileg szánták. Valamint kifröcsög az elosztóból és a gép házán folyik le, amitől rozsdásodik idővel a lemez.
Az öblítőbe egyébként is be szokott gélesedni az öblítő, mert nem folyik elég víz oda. Így használhatatlanná válik. A feleségem anno ezért az öblítőt mindig a mosás végén magára a dobra öntötte. Én pedig átalakítottam úgy, hogy a két szelepet és a csöveket összekötöttem közvetlen egy-egy sárgaréz csővel. Így a két szelep oda vezette a vizet, ahova kellett. Az öblítő tartály pedig végleg használaton kívül volt. Viszont így nem fröcsögött a víz mindenhová.
Ha ezt Te nem szeretnéd, akkor ki kell szedni az "elosztót" és a fúvókák végét és belsejét vízkőteleníteni kell. Az öblítőtartály átjárhatóságát biztosítani mosatással. Ez ideiglenesen megoldás lehet. Ha a fedél nem zár rendesen az öblítő tartály körül (és miért zárna jól), akkor sem tudja az öblítőt maradéktalanul kinyomni a víz öblítéskor az öblítőszert.
Remélhetőleg így már érthető a működése. Sajnos megspóroltak egy vízszelepet, mert hárommal nem lenne gond.
(#) phr3ak hozzászólása Júl 18, 2018 /
 
Hogy lenne érdemes egyedül leszednem a köpenyt? Ha jól látom most négy csavar fogja alulról. Arra gondoltam, hogy megemelem emelővel és úgy alányúlok. Viszont tartok tőle, hogy majd az összeszerelés, hogy lesz.
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Nem kell ekkora faksznit csinálni belőle! Leveszed a hátulját, kifűzöd a lefolyó csövet. Oldalra félre billentve a gépet kicsavarod az alsó csavarokat egyik oldalon, majd a másik oldalon. Dugókulccsal a legkönnyebb kicsavarni lemezcsavarokat.
Visszaállítod a lábára, két oldalról ráütsz a kabátjára kicsit lefelé és már lenn is van. Előrefelé lehúzható. A kabát pereme alá van dugva a fedlapnak. Ugyan így vissza is tehető, öt perc az egész.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2018
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
nekem picit nehéz a gép nem tudom tartani és közbe csavarozni is lehet hogy alátéglázom. leszedéshez még jó az emelő de félek, hogy a köpeny visszarakása nehézkes lesz.
(#) Gafly válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Én neki szoktam támasztani a falnak/kádnak...
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
és nem gurul el a kerekén?
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Nem fog elgurulni, de ha járólap van a helyiségben, célszerű egy vacak kis szőnyeget az oldalél alá tenni. (Néha célszerű lenne kipróbálni valamit, mert ha így mindenre rákérdezel anélkül hogy megközelítenéd a gépet, az életben nem lesz kész..)
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Júl 19, 2018 / 1
 
Elhozza Békéscsabára, megszereljük, ameddig a többiek hifiznek
(#) Z.Norbert hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok!
Az alany egy Hajdu Energomat 750.
A szivattyú első mosáskorok a szivattyú indulásokkor nyekereg majd elcsendesül. A második mosásnál ez nem jellemző.
Az eredeti szivattyú helyett ajánlanak univerzálisat (Askoll és mások).
Az eredetik 3 csatlakozósak Az enyémen fehér-kék, sárga-zöld és zöld-fekete saruzott vezetékkel van bekötve a szivattyú.
Az univerzális 2 csatlakozós. Ezt hogy lehet jól bekötni 3 sarus vezetékkel?
A másik kérdés, hogy hány literes szállítású legyen? Van olyan például, ami 20l/perces és 35W
Köszönöm.
(#) 1967ati hozzászólása Aug 19, 2018 /
 
Sziasztok!!! Energomat mosógép 1012.5. van nagy bajom!!! A program kapcsoló tekerőn csak 1 állásba hajlandó egy kicsit fűteni úgy 30 s !!! nem tudom mi okozza.
(#) phr3ak hozzászólása Aug 21, 2018 /
 
Szétszedtem a gépet de sajnos mostmár nem csak az öblítő bemosásával van gond, hanem az ékszíj is leszakadt. Mit kell majd kilazítani, hogy az ékszíjat vissza tudjam tenni?
(#) Gafly válasza phr3ak hozzászólására (») Aug 21, 2018 /
 
A motort. Ott van az erre a célra szolgáló csavar. Meg fogod látni.
Ha nem leszakadt, hanem csak "leszaladt", akkor ugyanúgy vissza is lehet tenni kicsit tekerve a dobot...
Ha leszakadt, akkor meg a régivel menj el "ekszíj boltba", ott olcsóbb mintha "mosógép elketrészként" vennéd...
Nem kell agyon feszíteni...
(#) phr3ak hozzászólása Aug 22, 2018 /
 
Hátul volt 2 csavar azt kilazítva mozdítható volt a motor, de annak a játéka is még kevés volt és csak nehezen tudtam ráugrasztani az ékszíjat egy csavarhúzóval.
(#) phr3ak hozzászólása Aug 24, 2018 /
 
Hajdú energolux. Ha csak az egyik befolyó szelepnek engedek áramot látom h megfeszül a cső de nem jön víz. Jól gondolom ha a sugártörő után lenne a dugulás akkor is jönne a víz mert utat találna a másik csövön? Ha igen, akkor arra gyanakszom, hogy a szelep és a sugártörő közötti cső van eltömődve. Mi a véleményetek?
Következő: »»   17 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu