Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ST151 végerősítő
 
Témaindító: Dzsoni, idő: Szept 5, 2007
Lapozás: OK   82 / 82
(#) blasz válasza Mackrim hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Akkor tudod hogy minden zaj előtte keletkezik.Én is tettem rá előfokot,de percekkel később már kötöttem is ki a zaj miatt.Keverőről kapja a jelet és elég is neki.Ha kevés az erősítése akkor a 820R ellenállást cseréld a felére vagy ahogy érzed.Nekem 220R van beültetve tévedésből,elnéztem a számokat rajta de igy is tökéletes.Nincs zaj csak a számítógépről jött jelnél.Nem tudok mit tenni vele, igy megszoktam.De minőségi zenét nem ott kell hallgatni ez nyilván való.Én csak netes rádiót hallgatok számítógépről ott meg nem zavar.Akkora zaja nincs hogy mérgelődjek.
(#) Mackrim válasza blasz hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod!

Engem sem idegesít már annyira. Elég prémium hangkártya van az asztali számítógépben, ezért idegesít csak. Veszteségmentes zenéknél élmény a dinamikája,hangtisztasága. Holnap még szétszedem egyszer,lehet átvariálom az előerősítési tényezőt egy teljesen új ellenállásillesztéssel az elő- és a végfok közt,és meglátjuk. Ha nem jön be, akkor veszek valamilyen hangforrást hozzá (CD-lejátszó vagy valami mást), de ahhoz már valamilyen OPA előerősítővel építem át az erősítőt.
(#) Mackrim hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Félkész, amatőr, de nagyon szeretem, úgyhogy ne nevessetek ki vele!
(#) blasz válasza Mackrim hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Én szeretem a hangját bár sokan leszólják.Jobb mint a Quad. Szerintem..
(#) vede hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Próbálta valaki ezt a kapcsolást úgy, hogy a teljesítmény tranzisztorokat MOSFETekre cseréli (a nyugalmi áramot beállító osztót persze át kell méretezni)? Milyen lett a hangja?
(#) Mackrim válasza blasz hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
QUAD-om még nem volt. Ebben nem tudok nyilatkozni. Azt tudom, hogy én borzasztó sok műfajban hallgatok zenét, és idáig még nem fürdött be.
(#) reloop válasza Mackrim hozzászólására (») Aug 18, 2018 / 1
 
A huzalozásból sajnos nagyon kevés követhető nyomon. Mérd meg az ellenállást a PC-táp háza és a bementi RCA aljzat test között!
A jelvezeték az árnyékolt kábel? Nem tudom a kivenni a kép alapján.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2018
(#) Robi85 hozzászólása Aug 26, 2018 /
 
Sziasztok. Elkészült az én ST151-em is végre már. Még valamikor a tavasszal vágtam bele, de aztán félre kellet tennem a projectet egyéb okok miatt. Lehetne szebb is a belseje, de majd alakul. Egyébként semmi alapzaj, semmi búgás. Egyből indult ahogy kell. +-60V a tápfesz. Alkotó nyáktervén alapul, amiben több hely van az alkatrészek között. Elég lesz ez a hűtés vajon? Nem tervezek vele komolyabb hangosítást, csak szobai zenélgetés. Trafó lefogatás nem marad ilyen, de éjjel nem tudtam hozzá elkészíteni a lefogatót, így aztán ezt a bakelit lapot találtam. Próba erejéig jó lesz.
(#) blasz válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia ha rendesen pasztázva van a borda és az alulap közt akkor elégnek kell lennie.Még annyit hogy az MJE 340-350 kis hütőbordája melegedni fog,mert vizszintesen vannak a bordák,nincs meg a "kémény" effektus ilyenkor.Nekem is ihy van annyi különbséggel hogy megfúrtam a kis bordát függőlegesen 3db 2.5 furattal,igy már jár a levegő ahogy kell.
(#) Robi85 válasza blasz hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia, igen be van kenve rendesen. Mindenhol szépen elterült a paszta. Most megy a teszt üzem két kisebb 8 ohm-os hangszóróval. Szép hangja van. Most még nem melegszik, de hogyan is melegedne ilyen 20 wattos hangszóróktól. Jelenleg egy MP3 lejátszó adja a jelet, de ez kevésnek bizonyul. Mindennapos használat során majd egy Numark DXM 09 lesz elé kötve. Azzal biztosan jobban szól majd.
(#) Robi85 válasza blasz hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Igen, azokat is lecserélem majd, de mikor megrendeltem az alkatrészeket még régebben akkor elfelejtettem kis bordát rendelni. Idővel ki is ment a fejemből, de majd pótolom.
(#) blasz válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Örülök ha tetszik a hangja,időt álló strapabiró darab,és nekem is bejön a hangja.Épitettem már sokat belőle soha semmi gond sem volt.Pedig csináltam már 500w verziót is kíváncsiságból,4pár MJ21194-95 tranzisztorokkal oldalanként, gyötörtem eleget és müködik ahogy kell.
(#) blasz válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Ha megfúrod ahogy kell, akkor tökéletes hidd el.De persze ahogy neked jobb.
(#) Robi85 válasza blasz hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Nekem egyelőre bőven megteszi ez is. Ha jól emlékszem akkor Reloop ekkora táfeszültség mellet olyan 120-130 wattot említett 8 Ohm-ra. De lehet rosszul emlékszem. Rég volt már.
(#) blasz válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Ha otthoni zenehallgatásra szántad akkor több mint elég a teljesitménye.Tudod jól hogy lakásban 40-60w az már igen hangosan bir szólni.Sőt....
(#) latyakosa válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
Bocs, hogy bele szólók, nekem tetszik a belső építészetileg is amit kitaláltál.
Viszont +-60V DC-ből többnek kellene kijönnie 8 Ohm-n 130W-nál, persze kérdés, mennyit esik a tápfeszültséged terhelésen!
(#) Mackrim hozzászólása Aug 27, 2018 /
 
Sziasztok! Köszönöm a segítséget, úgy néz ki megoldódott a probléma. A PC táp helyett kapott egy toroidos tápot az előerősítés és a vezérlés, a táptranszformátor 4 gumibakon van őt leválasztottam a védőföldről, illetve a vezérlés tápegységnek sincs köze a védőföldnek, erre is vigyáztam, hogy véletlenül sem kerüljön feszültség alá. Megszünt a földhurok.
(#) fachyga hozzászólása Pé, 12:44 /
 
Sziasztok!
2pár MJL tranzisztornak 4ohm-on kergetve mennyi lehet a max táp feszültsége amivel még üzembiztos?
Köszönöm.
(#) latyakosa válasza fachyga hozzászólására (») Pé, 19:46 /
 
Feltételezve, hogy a hűtőborda megfelelően el tudja vezetni keletkező hőt, illetve 21193/94-re gondoltál, olyan +-40-45V között lehet, de ez így nem egzakt. Csak egy becslés. Van néhány hangszóró paraméter amitől is függ (pl impedancia menet)
Következő: »»   82 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu