Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   107 / 107
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Lehet ezt a problémát orvosolni? Főleg, hogy kezdő Co-s vagyok. Egyébként hobbi-házkörüli munkákra használom.
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 30, 2021 / 1
 
Ha csinálsz képet a belsejéről, akkor tudom biztosra mondani. Látnom kell, hogy az a panel van-e benne, amit gondolok.
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Egyenlőre ez a két kép van. Ha kevés, vagy részletesebbre lenne szükség, holnap küldök. Kérlek írd körül, mire fokuszáljak.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2021

2.jpg

3.jpg
   
(#) mazsipapa hozzászólása Márc 30, 2021 /
 
Phile80 ! Nagyon lekicsinyítettem?
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Igen, ez az a gép. Láttam már vagy 10-et belőle, egyiknél sem működött a MIG mód normálisan. Mi is kaptunk belőle Kínából közvetlenül vagy 8 éve, de itt adtam a fórumon el őket, mert csak az MMA mód működött. Ahogy nézem, ennél sem használták csak az MMA módot.
(#) z3r0 hozzászólása Márc 31, 2021 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Kaptam egy megdöglött Iweld gorilla 185-ös gépet. A gép bekapcsol, minden érték állítható rajta, kijelzők mutatnak, ventillátor pörög, de sem MMA sem MIG módban nem fog ívet. 0,2V kimeneti feszültséget mérek a dinse csatlakozókon és a NYÁK-on is.
Előéletéről annyit tudni, hogy még garanciában cseréltek benne 1 vagy 2 alkalommal IGBT-t, mielőtt elhalálozott pár héttel cserélték ki a kábelezést a NYÁK és a dinse csatlakozók között, mert elégett a gyári saruzásoknál. Utána még használták, működött.
Mivel ilyenben még nem turkáltam, érdeklődni szeretnék merre, hogyan induljak el benne.
(#) mazsipapa válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Ismerem a gép előéletét, barátom használta. Szerkezeti lakatos munkákra (zártszelvény, idomvasak, laposvas, tábla lemez 0,6 - 0,8 - 1,25 ) igényes helyekre: kapu-, terasz-, kerítésre a MIG üzemmódban használta és jó varaatokat húzott. Szeme sajnos már nem a régi, ez miatt (is) számolja föl kis műhelyét. Tekintettel arra, használni szeretném én is a MIG üzemmódot, érdekelne: mi az a konkrét jelenség amiben az : "egyiknél sem működött a MIG mód normálisan" jelenség megnyilvánul?
(#) Phile80 válasza mazsipapa hozzászólására (») Márc 31, 2021 /
 
Nem volt megfelelő a munkapontja, kínszenvedés volt vele hegeszteni. Akinek van tapasztalata, hogy hogyan kell működnie egy inverteres MIG/MAG gépnek, az rögtön észreveszi hogy valami nem oké. Ezért is hozták a szervizbe. Olyan volt, mint valami barkácsáruházas trafós gép, amiből kispórolták a fele alkatrészt. Persze van akinek az is jó...
(#) szabados hozzászólása Ápr 5, 2021 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem egy stromo swm 270 co roncsot.
Amiből hiányoznak a potméterek. Esetleg ha valaki javított ilyen gépet potik értékét meg tudná nekem mondani? Meg kapcsolási rajzót is keresek. Hátha valakinek meg volna hozzá. Töltők fel képet a panelokról.
Előre is köszönök a segítséget!
Üdv Szabados
Következő: »»   107 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem