Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   114 / 114
(#) torerv válasza torerv hozzászólására (») Szept 14, 2023 /
 
Sikerült beüzemelni a segédtápot , ha valaki belefut ilyen ac/dc gépbe ezzel a hibával szivesen segítek. Már 100 voltról primán megy a táp.
(#) Moderátor hozzászólása Zoli 2021 hozzászólására (») Szept 22, 2023
 
Ennek az Apróhirdetés rovatban van a helye, nem itt.
(#) Feki hozzászólása Okt 4, 2023 / 3
 
Sziasztok! A napokban kínlódtam egy Defort DWI-180S hegesztőinverterrel. Láttam itt a csoportban ,hogy nincs hozzá rajz. Addig addig túrtam míg ruszki barátainknál találtam rajzot. Feltöltöttem a tárhelyemre és most közkincsé tétetik. Remélem hasznos lesz még valaki számára.

Defort DWI-180S / 200S

Üdv. Dávid
(#) golyabacsi válasza torerv hozzászólására (») Okt 10, 2023 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Sajnos nem sikerült. Most pihen a gép a fiamnál. Egyébbként a hibát a stabilizátor után fordítva beforrasztott tantálkondi zárlat okozta . A stabilizátor szinte szétrobbant .
(#) Feki hozzászólása Okt 11, 2023 /
 
Sziasztok ! Meggyűlt a bajom ezzel a Defort csodával aminek a rajzát küldtem a napokban. Addig sikerült vele haladnom ,hogy izzó nélkül is hibátlanul indul. Semmi zárlat , indokolatlan áramfelvétel. Kimenő feszültség 80-83V. De az igbt E-G Lábain illetve a főtrafó szekunderén irreleváns jelalakot látok. Illetve a kimenő kapcsokon van 9-11V AC feszültség. Szerintetek ez mitől lehet?

A meghajtásban IRFD110-t cseréltem , Az összes diódát , zénert , és a két db pnp tranzisztort cseréltem bc857-re. Segédtáp puffereket cseréltem. Igbt-k utáni snubber kondenzátor tagokat cseréltem.

Üdv. Dávid
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2023
(#) dobo válasza Feki hozzászólására (») Okt 11, 2023 /
 
Szia . Az IRFD110 az melegszik?
Nekem melegedett és tönkre is ment. A gate trafót kellett ujra legyártani. egy hasonló méretű magra kell felcsévélni 3x20-35 menetet . A lényeg hogy ha az induktivitás le esik valamiért mondjuk a vas tulajdonsága megváltozik valamitől (tulmelegedés vagy sokáig egyenárammal van gerjesztve ezt nem tudom pontosan) Az biztos hog az orosz kolegáktól lestem én is el. Ellenállás méréssel mind a 3 tekercs pont 0,6-0,7 ohm . De induktivitás mérővel mérve nagyon kevés csak 0,4-0,5 mHenri mérhető rajtuk. Egyszerre mind a 3 tekercs ugyanannyira nem tud leégni ezért gondolok a vas hibájára. Olvass vissza leírtam részletesen a folyamatot. Légrés nélküli vas kell ez fontos!
A beszerelés után szép sarkos lesz a jel. 1,2mH 0,6 ohm amit el kell érni. Akkor nem fog melegedni az IRFD110 sem.
(#) Feki válasza dobo hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Szia! Nem éreztem ,hogy melegedne. Talán kézmeleg sem igazán volt. A gate trafót mértem már de nem emlékszek fejből az induktivitására. Talán 1.6 vagy 1.26mH volt mind két tekercs illetve 07ohm talán. 16:00 után megyek majd a műhelybe akkor rámérek újra.
(#) Phile80 válasza Feki hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Nem tettél fel teljes képet a készülék belsejéről, de abból ami látható, arra következtetek, hogy ez a gép egy Telwin Technology 175 nevű készülék kínai másolata. Ahhoz viszont van részletes letölthető szervizdokumentáció, kapcsolási rajzzal.
Azzal kellene kezdeni, hogy a tökéletes négyszögjel eljut-e az az IRFD110-re. Rendszerint, ha az tönkremegy viszi magával az UC3845-öt.

T175.jpeg
    
(#) Phile80 válasza dobo hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Ha legközelebb kell gate trafó, szólj, nekem van gyári kitben IGBT-vel, szerintem még a lábkiosztása is megfelelő.
(#) dobo válasza Feki hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Esetleg egy kicsit beterhelheted izzóval a kimenetet nehogy csak valami parazita jel legyen amit látsz a szkópon. Kimeneti diódákat kimérted jó mind?
(#) dobo válasza Phile80 hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Köszönöm de így egy kicsit tudtam tanulni újra a tekercselés világából is egy kicsit
(#) Feki válasza dobo hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Szia! Itt van előttem a gate trafó.
Primer : 1.2ohm 1.09mH
Secunder 1 : 1.4ohm 1.09mH
Secunder 2 : 1.2 ohm 1.07mH

Ez szerintem nem rossz.
(#) Feki válasza dobo hozzászólására (») Okt 12, 2023 /
 
Kimenő diódák mind jók.
(#) dobo válasza Feki hozzászólására (») Okt 13, 2023 /
 
Szia igen ezek az értékek jók. Hmmmm nekem akkor volt valami hasonló jelalakom amikor nem volt besszerelve az IGBT de ha a helyére beraktam egy 1nF os kondit akkor a jelen a lecsapott sarok vagy eltünt vagy jelentősen csökkent. Az IGBT gate kapacitása van ezzel helyettesítve.
(#) zoma hozzászólása Okt 25, 2023 /
 
Sziasztok!
Alig használt Hyunday MMA-141 inverteres hegesztőm elromlott, csak a 230-as főkapcsológomb világit.
Próbáltam javíttatni,de állítólag nem érdemes mert a javítás drágább lenne mint egy új. Gondolom max egy alkatrészt kellene cserélni. Van esetleg javaslatotok?
(#) kadarist válasza zoma hozzászólására (») Okt 25, 2023 /
 
Szia! Másik szerelőhöz kell vinni.
(#) alita hozzászólása Nov 23, 2023 /
 
Szervusztok !

Keresem egy Kínai inverteres hegesztő csodakészülék THO DH-MMA300A kapcsolási rajzát.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Inhouse válasza zoma hozzászólására (») Nov 23, 2023 /
 
Idézet:
„javítás drágább lenne mint egy új. Gondolom max egy alkatrészt kellene cserélni”

Gondold meg jobban... Ha ennyire vágod, előtted a lehetőség a javításra, hiszen csak egy alkatrészt kell kicserélni.
(#) ksanyi52 hozzászólása Dec 15, 2023 /
 
Sziasztok! Kaptam egy Thermal arc 150 Weldskil nevezetű inverteres hegesztőt. Megörültem hogy lesz egy csomó FET.em, vagy IGBt-m, de nincs ebbe semmi. 2-2 jelöletlen Fet, párhuzamosan kötve hídba, 2 szabadon futó dióda, és 2 db 150 amperes dióda, amint látom feszültségkétszerező kapcsolásban, valamint a vezérlés. Visszaolvastam itt a topicban de nem találtam hasonlóról információt. Univerzális műszerrel vizsgálgatva, a tranzisztorok, diódák jók, de nem indul, még a ventilátor sem. Nem is akarok én ezzel hegeszteni de szeretném életre kelteni, és esetleg egy 40-50 voltos tápegységet kihozni belőle. Megtudnám úgy hajtani a hidat, ( 555 ic-vel, vagy valamilyen műveleti oszcillátorral, ha igen melyik az a pont, ahonnan vezérelhetném? A segédfeszültség előállító ellenállásokon látok egy kis pirt, de más elváltozást nem látok. Csináltam pár képet róla: https://photos.app.goo.gl/8BFUghWX6rQn2XH78
ha tudtok segíteni megköszönném.
(#) dobo válasza ksanyi52 hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
Szia. A panelon mértél faszültséget? A nagy puffer elkókon nincs feszültség ? Elvileg 320 voltnak kellene ott lenni. Ha nincs akkor szakadt az egyik nagy teljesítményű ellenállás. néhány ohm mondjuk 47ohm 10W
A kapcsoló és a kábel vizsgálata sem elhanyagolható az is tud szétégni belül.
(#) ksanyi52 válasza dobo hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
A csatlakozókat lehúztam, és egy 12 voltos akkuról adtam feszültséget, az egyenirányító mindkét váltóáramú pólusára felváltva adva megjelent a feszültség a kondikon. A kábelt holnap megmérem, de úgy emlékszem hogy csipogptt a szakadás vizsgáló.
(#) Kubu1 hozzászólása Feb 14, 2024 /
 
Sziasztok ehez a géphez van esetleg valakinek rajza?
(#) dctacsi hozzászólása Feb 16, 2024 /
 
Sziasztok. Van egy 120A-es inverteres MMA hegesztőm.
Ki találtam, hogy egy kis kiegészítéssel használnám MIG hegesztőként porbel huzallal.
Sok külföldi videóban láttam, hogy ezz más is csinálja, viszont egy valamin el akadtam. Az MMA hegesztő az én esetemben 60V-ról megy. Viszint nem vagyok biztos a pontos értékben, ee a MIG hegesztők úgy 25V körül szoktak működni.
Szerintetek van bármi mód a fesz szabályozásra, vagy ekkora ampernél ezt nem fogom tudni megoldani?
A gép konkrét típusa: Mastroweld ONE IGBT-120
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Phile80 válasza dctacsi hozzászólására (») Feb 16, 2024 /
 
Ebben a csoportban találsz választ, hogy miért nem jó. Sokan kérdezték már ezt.
(#) coppola hozzászólása Feb 28, 2024 /
 
Sziasztok! Van egy 5éves iweld gorilla 170-esem (még a kijelző nélküli) kb 10 pálcát toltam el vele 5 év alatt, most kezdtem volna használni komolyabban, de 5 pálca után elfogyott a kraft belőle, éppen csak szikrázik minden féle pálcával, egész napos állás után 1 pálcát olvaszt le rendesen, aztán megint ugyanez 3 napja, nem jelez túlmelegedést, illetve nem is meleg sem a hűtőborda,sem a kábelek, 1-2 óra pihi nem elég neki, egy nap után megy megint 1 pálca. Mi lehet a gond?
(#) Temela hozzászólása Márc 21, 2024 /
 
Üdvözlet!

Segitséget keresek scheppach PLC 40 javitásához. Akár hasonló kapcsolási rajz vagy ötlet
formájában.
Gyújtás van iv nincs- ezt érzékeli is szerintem és leáll a gyújtás(, hacsak nem időzitős...)
Volt cserélve 10v zener és egy igbt, látszólag zárlat nincs, védelem nem kapcsol le, segéd tápfeszek megvannak (15v és 5v). Az "ellenőrizhető" diódák multival jónak látszanak...

Köszönöm a segitséget.
Következő: »»   114 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem