Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   109 / 109
(#) kako_j válasza foxi63 hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Hello!

tegnap volt egy kis idom, es mericskeltem. Az ellenallas, amit a relé kiiktat meghuzott allapotban, az jó. Alapból 88 ohmot mertem rajta. Egy kis bekapcsolt allapotot kovetoen (10-15mp) eleg rendesen fel is melegszik, akkor mar csak 68-70ohm. A korabban emlitett "nincs fesz a graetz bemenetén" dolog, az árnyékra vetődés volt. A nyák teljes forrasztasi oldala szintelen lakkal telibe van fujva, ugyhogy merhettem rajta barmit is. Vegulis a graetz-et is kimertem, az is jo, feszultseg is van rajta, mivel valami melegiti az ellenallast.
Ahogy olvasgatom a hozzaszolasokat, egyre gyanusabb, hogy a rele meghuzasahoz hianyzik a segedfeszultseg.
Azt, hogy IGBT kuka, azt hogy tudom eldönteni? Muszerrel ki lehet merni egyszeruen, mint egy tranzisztort, vagy eselytelen?
koszi
kako
(#) kivancsi4 válasza kako_j hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Nézd meg ezt.
(#) kako_j válasza kivancsi4 hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
koszi! Ezt kiprobalom.
(#) zamatőr válasza kako_j hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
Üdv!
Képek a gép belsejéről a panel mindkét oldaláról (éles kép az alkatrészek azonosításához) sokat segítene a kapcsolási rajz keresésben. Más gyártók is készítenek hasonló teljesítménnyel.
(#) Chipmunk1960 válasza Router hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Szia, Igen, ezzel a problémával én is gyakran találkozok. Látszólag minden ok nélkül elszállnak alkatrészek, majd minőségi betétele után működik sokáig-végtelenségig. Dehát a sorrol lekerülő tűrésen aluliakat is el kell adni valahogy, úgy kevesebb a veszteség...
(#) Chipmunk1960 válasza kako_j hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
12V/5-21W izzó a tápra s C-E, Az újammal a +-, és a G között kapcsolgatni tudom az égőt ki-be, ha jó az IGBT, annyi fesz elég a begyújtásához.
(#) martin66789 hozzászólása Júl 7, 2021 /
 
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni egy Güde Gis 200 inverteres hegesztő javításában. Olyan hibával hozták, hogy kiment benne a hővédelem. Az egyenirányító diódahídon lévő hővédelem (TH-B2D)volt levéve tulaj által és azon nem is mértem semmi sem így az hibás. Cseréltem egy hasonló értékűre de semmi változás, a gép nem indult be. Az egyenirányító diódahidak (2db) elvileg jó kimértem nem húznak át itt 325V feszültséget mértem mindkettőnél és a nagy kondenzátoroknál is. Hibakaresés közben láttam meg hogy van egy hibás ellenállás ami mellett egy kicsit fekete is a panel (3. képen bejelöltem R001 elem (Barna, Fehér, Fekete, Fekete, Barna színkódos 190 Ohm értékű. A hibás hővédelem helyét is bejelöltem a 3. képen.). Kicseréltem az ellenállást majd próbakor pár másodpercre felpörögtek a ventilátorok és ennyi, ugyanaz az ellenállás ment tönkre.
Merre keressem a hibát, az ellenállástól vezetősáv megy a két sárga tekercshez, lehet hogy valamelyik zárlatos lenne? (A relé jó, és a felette lévő két ptc ellenállás is kimértem 4 Ohm/darab)
(#) mószeraranka hozzászólása Júl 23, 2021 /
 
Jó napot.
Volna egy kis gondom.
A blm tm-1300 as hegesztőmmel van probléma.Azt csinálja hogy bekapcsolás után rendesen indul,de ahogy odaérintem az elektródát,egy szikrázás után rögtön kiold a hőkioldó s világít a led.
Hol kellene el kezdjem keresni a hibát?Első ránézésre nem látok hibát a belsejében.
Köszönöm előre is.
(#) mpisti válasza mószeraranka hozzászólására (») Júl 23, 2021 /
 
Valaki nem szedte szét előzőleg?
(#) majkimester válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1
 
A 190 Ohm még az E192 sorban sincs benne. Nem inkább barna, fekete, fekete, ezüst, barna? Ami 1 Ohm.
(#) martin66789 válasza majkimester hozzászólására (») Júl 24, 2021 /
 
De igen 1 Ohm, a kalkulátor szerint volt nézve és abban fordítva kell megadni. A hővédelem kiderült hogy jó 70 fokon kapcsol be. Rendeltem hozzá Viper22a és uc3843bn ic-t cserélni hátha az a bűnös.
(#) mószeraranka válasza mpisti hozzászólására (») Júl 25, 2021 /
 
A hálózati kábel lett régebben cserélve,de máshová nem lett még bele nyúlva,eddég tökéletesen működött.Mit volna érdemes először szemügyre venni benne?Nem vagyok teljesen laikus,bár inverteres trafót még nem javítottam.
(#) mpisti válasza mószeraranka hozzászólására (») Júl 25, 2021 /
 
Csak azért kérdeztem hogy nem volt-e szétszedve, mert ha a kimeneti áramot mérő mérőváltó fordítva van visszatéve a helyére, akkor pont ilyen hibát produkál a gép.
(#) mószeraranka hozzászólása Júl 26, 2021 /
 
Megnézem,bár nem nyúlt bele senki.Köszönöm.
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem