Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth adatátvitel
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Inhouse válasza zsa hozzászólására (») Nov 28, 2020 /
 
Vettem egy ilyet és működik. Annyi, hogy amikor adó módban van, automatikusan rácsatlakozik a közelében levő vevőre (ne legyen másik). Sőt, ha PC-be, laptopba van dugva, akkor megjelenik mint új audió eszköz és USB-n megy át a hang, csak át kell állítani a hangkimenetet a számítógépen. Ha csak áramot kap az USB-n, akkor mehet a Jack-en a hang bele.
Ja, legutóbb belekavarodtam, vevőként oké, az az egyszerűbb, adóként volt érdekes...
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
(#) tothbela válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Ezeknek az olcsó bt izéknek milyen a hangja?
Nekem is van pár bt átvitelem, mert a tv-n nincs csak bt meg optikai kimenet. Viszont az optikai kimenet hangerejét a tv távirányító nem kezeli, bár jobb a minősége. Csak hogy akkor már három távirányító van előttem.
Már nem mindig hiszek a kereskedésben, mert pl. A csr8675 chippel szerelt modult bt5 verzióként árulják, holott a qualcomm szerint bt4.2. A kínai ismeretlenek mev nem is tudom mit takarnak. Nyilván nem veszek 40E felett bt vevőt, mert inkább a tv-t hekkelem meg hogy legyen rca kimenete.
(#) tothbela válasza tothbela hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Megtaláltam a választ. Jó hír, hogy villámgyorsan csatlakozik az itthoni BT hangsugárzók bármelyikéhez. Viszont a hang egy csatornás monó mind vonalszintű bemeneten, mind USB eszközként. Lepattintottam a borítását, és úgy döntöttem jó lesz játszani a kutyának. Persze kutyám az nincs.
(#) Inhouse válasza tothbela hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Szia! Bocs, nem láttam a 2020-as kérdésed. Sem azt nem néztem, hogy sztereó-e, sem azt, hogy 4.2, vagy 5-ös-e. Amire nekem kell, arra pont jó, egy bulidobozt hajt meg, amit vagy szerelés, kinti munka alatt hallgatok háttérként, vagy baráti összejövetelen. Egyik alkalommal sem szükséges sem a sztereó, sem a legújabb BT szabvány. Ehhez mérten teljesen jól szól, az én célomnak tökéletesen megfelel.
MP3 lejátszó panelnél találkoztam ezzel, hogy totál monó volt, ott is az AUX bemeneten már rövidre zárták a 2 oldalt, azért az nekem sem tetszett.
A borítást szánod a kutyának, vagy az egészet? Egyébként most arról beszélünk, ami adóként és vevőként is működhet?
(#) FAZ1 hozzászólása Jún 16, 2021 /
 
Nemrég (kb. 10 hónapja) vettem egy Bluetooth "adaptert", amelyet állítólag USB dugaljba téve az érintett berendezést bluetooth adásra-vételre alkalmassá teszi.
Én pl. a Samsung TV-nhez gondoltam, de nem igazán csinál semmit.
Avagy - csak nem tudom, hogy mit kellene neki.
A benne levő LED - ha pirosan villog, akkor vesz (vagy ad), - ha kéken villog, akkor ad (vagy vesz).
Van a mütyürke hátulján Jack dugó aljzat is, tehát ott lehet a hangjeleket sztereóban beadni neki.
Ezeddig én bárhová dugtam - TV, számítógép, stb. egyszerűen nem tudom, hogy hol - és milyen néven - jelenik majd meg. Ha pedig bármi megjelenik, hogyan tudom hogy az az, és hogyan párosítani azzal az eszközzel, amivel épp én szeretném. És persze - hol és hová kellene beírni azt a kódot, amit ilyenkor az eszköz generál?

Samsung tévénk nem egy mai darab, viszont nemrég szereztem egy Wi-Fi modult Samsung-okhoz. Hozzá tudnám-e valahogyan adoptálni a mi TV-nk alaplapjához?
Gondolom, EU szabvány-csatlakozók (vagy DIN) nem igazán szoktak a régebbi készülékekben lenni. Ráadásul ez egy szlovák gyártmány, tehát nem a jászberényi magyar.
Netán mindegyik TV-hez a Samsung koreai anyavállalata küldi ki a cuccot, s a gyártásban érintett országokban csak simán összeszerelik belőle a TV-ket?
(#) Inhouse válasza FAZ1 hozzászólására (») Jún 16, 2021 /
 
Anélkül, hogy megmutatnád melyik fajta van neked, elég nehéz lesz. Van amelyiken egy gombbal, a másiknál egy kapcsolóval lehet váltani az üzemmód között. Sőt, van olyanom, ami PC-be dugva hangkártyaként is üzemel. A leírásuk azért használható, az alapján menni szokott. Ehhez a TV-nek egyébként semmi köze, csak az 5V-ot adja neki USB-n. Amit a JACK-en kap, azt adja tovább. Eddig 1-2 találkoztam olyannal, hogy egy BT kütyüt nem látott egy adott telefon, az összes többi, amivel néztem igen, de az nem. Viszont az a telefon meg látta az összes többit...
(#) FAZ1 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Az enyém olyan, hogy automatikusan vált. Nincs rajta gomb. Ha bedugom az USB-be, beindul az egyik funkció (például a vétel)
Ha éppen nem azt akarom, kihúzom majd újra bedugom. Ekkor egyből a másik funkció indul el.
A kétféle, éppen működő funkciót az oldalán piros vagy kék fény jelzi.
Annyit már kiderítettem róla, hogy SY317 az eszköz Bluetooth-os neve.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2021
(#) FAZ1 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
Azt én is tudom, hogy a TV USB csatlakozójáról csupán a tápfeszültséget kapja.
Szoktam neki néha telefon-töltőről is adni a +5V-ot, és a mobiltelefonom rögtön megtalálja, viszont a kommunikációjával még mindig bajban vagyok. Hiába adok neki hangjelet a Jack bemenetre, a telómon még nem sikerült előhívnom.
Csak párosodik az eszközzel - és annyi!
Valójában azt se tudom - analóg vagy digitális jelek közvetítésére lenne alkalmas és képes.
(#) uniman válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Mivel ez a kütyü "receiver" módban csakis a "Jack" kimeneten ad ki hangot.
(#) Macsek71 hozzászólása Nov 30, 2021 /
 
Van egy ilyen eszközöm. Ő elvileg audio - BT átvitelt tud, választható irányban.
Vevőként üzemeltetve, pc-ről, telefonról a régi HiFi-t nagyon szépen meghajtja .

Próbáltam visszafelé (TX üzemmód) a tv hangját bt-fejhallgatóra, vagy J*L zenedobozra küldeni. A pároztatásnál elakadtunk az eszközök nem "találják" meg egymást.

Van valami trükk, mit lehet(ne) tenni?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021
(#) Inhouse válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Necces a vevős rész, hiszen nem tudod, hogy mire kapcsolódik, nem látszódik. Legyen minden más BT forrás kikapcsolva, csak az maradjon, amire csatlakoztatni akarod. Utána már csak egy kis szerencse kell.
(#) Macsek71 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Sajnos ez ami nem megy ... Társasházban lakunk, mindig látszik néhány BT eszköz ... (Szomszéd tv-je, okosórája...)

Inkább elengedem ezt a dolgot ...
(#) dB_Thunder válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Mi családi házas övezetben lakunk, mégis előfordult, hogy a szomszéd akart a TV-nkhez csatlakozni BT-n! Áttelefonáltam, hogy az nem a ti tv-tek!

Menj ki a mezőre (100m-re messze a lakott területtől) a cuccaiddal, és ott próbálkozz!
(#) Inhouse válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 30, 2021 /
 
Tedd be a mikróba mindkettőt, de be ne kapcsold! Talán lefedi a külső zavarokat.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem