Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fóliahiba érzékelő
Lapozás: OK   1 / 1
(#) papppista hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Üdv Urak,

a segítségeteket szeretném kérni egy hibaérzékelő áramkör építésében, az áramkör feladata a következő lenne:
Egy fóliavágó gépen kellene jelezni ha fólián látható hiba van, például hiányzik a festék vagy túl vékony a réteg. Nem minimális hibákat kell érzékelni lényeges differencia van az ép és sérült fólia fényáteresztése köszött.

A fólia elhaladna 61 darab érzékelő (fotodióda vagy fototranzisztor vagy bármilyen más javaslatot elfogadok) előtt, másik oldalon velük szemben 61 darab LED-es megvilágítás lenne, a fotodiódák vagy fototranzisztorok által érzékelt fényt kellene összehasonlítani egy referencia érzékelő értékével( szintén LED+érzekélő páros közötte egy ép fóliacsík). Ha bármelyik mért érték adott (lehetőleg állítható) értékben eltér a referenciától, akkor át kellene billenni a kapcsolásnak, ekkor kapcsolna egy figyelmeztető fényt esetlen egy relével a leállító gombot.
Remélem érhetően sikerült leírnom a kínom, bármilyen hozzászólást szívesen fogadok, sajnos a feladat meghaladja a képességeim, viszont nagyon hasznos lenne a munkámban.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) proba hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Vagyonvédelmi kamera, aktivált mozgásérzékelővel. ( gondolom a hiba mozog, a többi rész meg homogén) Persze lehet nem a legolcsóbb, de lehet már kész van. Ledekkel is meglehet, sok sok műveleti erősítő komparátor módban, egy közös állítható referencia feszültséggel.Esetleg ha durva a különbség akkor elég az összes vevőt párhuzamosan kötni, a kimenetükön, ha jelentős a feszültség változás akkor riasztás.
(#) papppista válasza proba hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
a hiba általában karc vagy teljes festékhiány a fólián
(#) csavarkulcs hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Annyit tudok javasolni hogy fénycsővel világítsd meg, és a fénycső frekvenciáján futtasd a szallagot előtte, így szokták vizsgálni az újságokat amikor nyomtatják azokat.
Az esztergáknál is emiatt van egy izzó, pótvilágításnak, nehogy állógépnek látszódjon, ha úgy van.
(#) nedudgi válasza papppista hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
A fólia sebessége is lényeges paraméter lehet, befolyásolhatja az elektronika működését, a detektálható hiba méretét. Ilyen nagyságrendű érzékelőt talán jobb lenne csoportokba osztani, és a csoportok eredményeit összegezni - ekkor több azonos panelre van szükség.
Miért éppen 61 érzékelő, miért nem 64, ami legalább egy kerek szám?
(#) Sebi válasza proba hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Idézet:
„gondolom a hiba mozog, a többi rész meg homogén”

Nagyon lényeges, hogy mi van a fólián... Mert ha csíkok - párhuzamosan a haladással - akkor jó lehet a módszer, de mi van, ha geometriai alakok, ábrák szaladnak az érzékelők előtt?
Ilyenkor esetleg működne, ha az ismétlődő szakaszról letárolva egy képet, azt összehasonlítani a haladás közben "látottal".
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem