Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Geiger-Müller számláló (hobbi)
Lapozás: OK   23 / 52
(#) Collector válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Nem kell gyártani, a hidegháború alatt készült CDV műszerekből van még bőven. Még februárban láttam egy olyan hirdetést, hogy 217 darab CDV 700-as eladó 1500$-ért. Aki azt megvette, most nagyon jól járt.
(#) klemo86 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Nyugi, feltalálja magát mindenki, és akármit is hoz össze, megveszik!
Bővebben: Link
U.i.: Bővebben: Link
(#) velkey válasza klemo86 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Hát ezek tényleg nem normálisak...
(#) válasza velkey hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Nem baj, egy-másfél év múlva a csapból is sugárzásmérő fog folyni az ebay-en - és akkor már jóval közelebb lesznek a reális árakhoz, mert mindenki csak szabadulna majd a hozzáértés hiányában használhatatlan, és/vagy amúgy is okafogyott műszerektől.
Szóval majd akkor érdemes venni, ha valakinek esetleg ingere támadt rá...
(#) Collector válasza hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Addigra felvásárolják. Csodálkoztam is, hová tűntek a százszámra kirakott CDV műszerek, hát most már tudom, néhány előrelátó üzletember felvásárolta az összeset, és most 10x-es vagy inkább 100x-os áron adja őket.
Ebből a terra-p műszerből már 33-an vettek, 1500$ / darab áron, úgy látszik egyesek eladják a házukat / autójukat, csak hogy vegyenek.
Azt hiszem én is felrakom a műszereimet 2000$-ért, akár 10 év garanciával is, valaki csak elviszi
(#) elektromos válasza sztojanov hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Sikerűlt megnyitni a file-okat? A P-cad-est? Mert az altium simán nyítja, csak importálni kell a fájlt, és kijelölni, hogy p-cad, és simán nézhető.
(#) sztojanov hozzászólása Ápr 27, 2011 /
 
nézzétek csak meg! hibás doziméterek valaki ilyeneket árul, sztem nem is rossz áron, szerintetek meg lehetne javítani valamelyiket? a legtöbbnek az LCD-je döglött be... vélemény?
(#) sztojanov válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
nem sikerült még, viszont találtam P-CAD installt, 6 darabban, rapid-ról, most éppen ezeket töltöm, holnap talán ki tudom próbálni. Altium-ot egyből töröltem is ahogy kipróbáltam, most akkor tehetném vissza be tudnál szúrni nekem nyák tervet gif-ben, hogy lássam van-e értelme foglalkozni vele, vagy felejtős?! és akkor ez még csak a hardver, ott van a szoftver is... lenne meló vele!
(#) elektromos válasza sztojanov hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Szerintem felejtős, mert nagyon bonyolult. Használj portable verziót, azt nem kell telepíteni, csak elindítani, és mindig üzemkész.
(#) klemo86 válasza sztojanov hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Ennyit egy jól működőért adnék (De nem biztos…)
(#) Collector válasza sztojanov hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Rossz dozimétert 100$-ért jó áron?
Ha 10 darabot adnának 1000 forintért, akkor esetleg lenne jó áron.
(#) Beachway hozzászólása Ápr 29, 2011 /
 
Készen lettem én is az áramkörömmel. A kis trafót kiváltottam egy fazékmaggal, és egy 555-el csinálok 400V-ot a csőnek. Ezt voltam kénytelen változtatni az eredeti kapcsoláson. Viszont most már ott tartok, hogy nem tudom pontos e amit mérek vele. A 400V stabil, és az áramkorlátozó ellenállások értékei is pontosak. A szobában mért értékek GDR 0.75 - 1.32 uSv/h ,és a CPS:00 -04 közötti érték. Szerintetek ez így ebben a formában megfelelő??? Előre is köszönöm a segítséget.

DSC00143.JPG
    
(#) Laslie74 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /
 
A beütés érték reálisnak tűnik, tehát a csőfesz megfelelő, viszont a sugárzás értéke fals. Nincs valami kalibrálási lehetőség a szoftverben? A helyes háttérérték 0.1 uSv körül van.
(#) Beachway válasza Laslie74 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /
 
Hát sajna nem tudom. Igazából én csak feltoltam rá a programot. Sajna a program íráshoz nem konyítok.
(#) Beachway hozzászólása Ápr 30, 2011 /
 
Ha leviszem a cső tápfeszét 340V-ra sem változik számottevően az eredmény. A cső áramkorlátozó ellenállásai 1% pontosak.
(#) Collector válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Persze, hogy nem, mert a platófeszültsége a csőnek elég széles. Kisebb feszültség esetén valamivel nagyobb lehet az élettartama.
(#) banday hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
Esetleg gm csövet csinált már valaki??Esetleg tapasztalatok,méretek ezzel kapcsolatban?
Ahogy utánaolvastam nem lehet nehéz csinálni csak nem tudom hogy a méretek mennyire kritikusak.
(#) Collector válasza banday hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Sosem azzal van a gond, hogy lehet-e építeni, hanem hogy hogy kalibrálod. Úgy lenne érdemes, ha egy kész csövet lemásolna az ember. De ehhez is szükséges egy komolyabb vákuumszivattyú, és a gázok tökéletes aránya. Ha valaki sorozatban akarja gyártani, akkor biztos, hogy nagyon olcsón kijön 1 darab (pár száz forint).
(#) imi84 válasza sztojanov hozzászólására (») Máj 21, 2011 /
 
P-CAD viewerből nyomtattam PDFbe, remélem használható lett:
http://www.2shared.com/file/Ywk5Cp72/pdf.html

print.png
    
(#) Beachway hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Nos rájöttem mi is a probléma. Ha kiveszem a quarc-ot is működik a cucc.Pedig nem kellene! Tehát nem a külső kristályról megy, ha nem a belsőről. Amikor a fuse biteket beállítottam az RST DISBL=1 bitet nem engedte valamiért kipipálni. Ez az ablak nem volt aktív. Ezt kihagyva programoztam fel a mikrovezérlőt. Ez lehet az oka. Csak azt nem értem miért nem hagyja a Ponyprog magát??
(#) smark24 hozzászólása Máj 28, 2011 /
 
vettem egy fura alkatrészt. az eset a következő modellbörzén vagyok egy ember árul minden baromságot(pl képcsöves kaputelefont +kamot hozzá épp csak az előlap hiánya miatt életveszély...) vettem tőle egy fülest és megkérdeztem poénból h gm csöve nincsen e erre az arc előkap egy tictac os dobozt benne 2 fémes hengerrel belőle elszigetelten kilóg egy lábnak felfogható dolog.láb nélkül a cső cca egy cm hosszú és mondjuk 4 mm széles,hengeres alakú, végén nem kerekített hanem lapszerű zárással. azt mondta hogy 400 voltot kell neki adni és rákötni egy hangerősítőt. a csövön semmi jelzés sincs. hihetek e neki?nincs kéznél 400 volt hogy kipróbáljam de mivel 800 forintért adta gondoltam belefér a kockázat. ha valóban az tudna valaki segíteni hogy hogyan tudok egy 9 voltos elemről működő, fülesen hallgatható detektort csinálni ahol mondjuk vizuális jelként egy pár led villog.? a tervem az hogy egy műanyag dobozba menne az elem meg a cső és egy kapcsoló állna ki belőle, bekapcsolt állapot esetén zöld fénnyel, sugárzásra villogó vörös fénnyel reagálna. villogás sűrűsége=sugárzás mértéke. kapcs rajz kéne meg alkatrészlista. és nem háznyi gép kéne hanem mobil mondjuk 10X5X2 cm es méret
ui:lehetőleg úgy kéne hogy ne csak csernobilban menjen hanem ha beviszem a suliba akk villog és mondjuk világító óraszámlaptól is feljebb menjen a szintje
(#) Laslie74 válasza smark24 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Szerintem ezt építsd meg. A trafót például kiselejtezett vakuból tudod kinyerni.
(#) smark24 válasza Laslie74 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
a választ és a segítséget köszönöm de közben kiderült hogy az illető átvágott mert a csőnek nagyobbnak kéne lennie. jelenleg új darabot keresek.
(#) Collector válasza smark24 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Idézet:
„de közben kiderült hogy az illető átvágott mert a csőnek nagyobbnak kéne lennie.”

Már miért kéne nagyobbnak lennie? Csak emiatt egyáltalán nem biztos, hogy az nem GM cső. Egy fotó nem ártana róla.
(#) smark24 válasza (») Máj 31, 2011 /
 
Igazad van bár nevet nem mondtam.
A fotót ha tudok készíteni akkor elküldöm. A cső mérete nem tudom mért lényeges de azt mondták hogy ez kevés, én azért vagyok hajlamos elhinni mert minél nagyobb a felülete annál több esélye van hogy egy részecske belecsapódjon és bejelezzen. elvben nyilván iszonyú piciben is működhet csak akkor el kell vele menni olyan helyre ahol nagyon magas a sugárzás. A másik érv hogy kevés ócskapiacos hord magánál gm csövet.Én ugyanott mástól ingyen kaptam már rádiócsövet tök jól néz ki nem kiégett csak épp a feliratai olvashatatlanok ergo nem tudhatom meg mire lenne jó márpedig a tranzisztorok megjelenése előtt rádiócsövet is sokfélét csináltak. Ha nekem lenne egy jelöletlen alkatrészem, és elég gonosz lennék mások átvágásához lazán rásóznám annak feltüntetve ami neki kell és bíznék benne hogy nincs 4-500 voltja kéznél hogy kipróbálja.
Még egyszer elnézést többet nem írok másról ilyet bizonyíték nélkül.
(#) kadarist válasza smark24 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Szia!
Lehet, hogy egy félvezetős sugárzásdetektort kaptál, mert azok szoktak olyan méretűek lenni
(#) imi84 válasza smark24 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Az simán lehet SBM-10 vagy SBM-21 cső pl.
http://www.gstube.com/data/2396/
http://www.gstube.com/data/2399/
(#) sztojanov válasza imi84 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
köszönöm szépen! megnézegettem, és vannak benne szerintem furcsa vonalak is... ilyen kis vékonyak, azoknak tutti benne kell hogy legyenek?
(#) smark24 válasza imi84 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
namost. az sbm 21 re hasonlít arányaiban de a kiálló vége belóg és nem szélesedéssel csatlakozik mint a rajzon. ha félvezetős a cucc akkor hogyan tudnám használni? amúgy amint megkaptam utánajártam olyannál aki látott már gm csövet, érti az elvét és az elektronikához is ért.(erősáramú szak) ő mondta hogy nem az mert...(fentebb leírtak) azóta megmértem, ellenállása mindkét irányba végtelen.
(#) Collector válasza smark24 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
A félvezetősnek elég nagy súlya van. A GM csövek könnyűek, mert nagyrészt csak gáz van bennük, és végtelen az ellenállásuk, bármilyen méréshatárban.
Következő: »»   23 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem