Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   101 / 262
(#) tranyo22 válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 3, 2015
Érthet áramütés? Dugvillás Fi relét használhatok, azt be dugom az inverterbe + kismegszakitót.
Nappal feltöltődik az akku és ha nem süt a nap akkor kb. hány órát megy (60Ah akku 350W inverter)
(#) tranyo22 válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 2, 2015
Nekem nem jók a 12V LED-ek, 220/11W energiatakarékos lámpát szeretnék működtetni vele.
Lenne még egy kérdésem, reggel és este ha folymatosan megy az inverter az baj?
(#) kendre256 válasza tranyo22 hozzászólására (») Máj 2, 2015
Ha csak világítani szeretnél vele, akkor a napelemre tegyél egy töltésvezérlőt, arra akkumulátort, majd 12V-os LED-eket. Az inverter ebben az esetben kihagyható és nincs áramütés veszély sem. Ha kell 230V, akkor az akku után kell még az inverter is.
Pl. itt vannak 12V-os LED-ek
(#) greenpower válasza tranyo22 hozzászólására (») Máj 2, 2015
Szia

Nem tudom hogy az olcsó trapéz vagy négyszöginverter beindítja-e az energiatakarékos-t. A LED-et simán, de lehet hogy az energiatakarékosnak tiszta szinusz inverter kell.
Kérj kölcsön valakitől egyet és próbáld ki.
(#) tranyo22 válasza greenpower hozzászólására (») Máj 1, 2015
Ebből az izzóból veszek 10 db-ot akkor elbírja az inverter?
10*11W=110W
inverter 350W
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
(#) ferci válasza Satya77 hozzászólására (») Máj 1, 2015
Szia!
Nem hinném, hogy ha krízishelyzetről is beszélsz, akkumulátor nélkül megúsznád a villany hiányát.
Csak mobil töltést említsek és valami nagyon egyszerű elektromos cuccot, bármikor..
A napcella belső ellenállása se olyan, hogy pl. 150 wattnak megfelelő ampert a te esetben csak úgy kivegyél belőle, ehhez kell egy bejáratott, ismert inverter is..
A hatásfoknál nézd azt, hogy egy viszonylag változó feszültségból kell csinálnod a tv-hez eléggé stabil feszt.
Gondolkozz el a napkövetésen is, mert 09-től 16h-ig egész más a beesési szög és már itt megbukna a téma.
Akkumulátor esetén pedig pár kísérlet, mérés után dönthetnél, 2x12 voltos töltése elmegy-e még vagy kénytelen lennél 12 voltra vagy valamilyen közbülső értékű összetételre step-down rendszerrel átalakítani a napelemek bejövő feszét.
Szerintem mérések nélkül felesleges direkt inverteren gondolkoznod.
(#) tranyo22 válasza greenpower hozzászólására (») Ápr 30, 2015
Olvastam itt hogy ha az akksi 10,5 v alá esik akkor romlik, akkor menyi ideig használható az akksi?
(#) tranyo22 válasza greenpower hozzászólására (») Ápr 30, 2015
Hello, így biztosan működni fog az inverter?
Töltésvezérlő
75w Napelem
350W inverter
60Ah Akku
Kis megszakítót is teszek
(#) tranyo22 válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Bővebben: Link Töltésvezérlő
Bővebben: Link Napelem
Bővebben: Link inverter
ez az akku megfelel?
(#) tranyo22 válasza greenpower hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Akkor megveszem Bővebben: Link a napelemet

Veszek egy töltésvezérlőt

Egy autó akksit

350W invertert
és ha nem süt a nap akkor akúról működik az inverter
Nem használt régi készletből megmaradt
Bővebben: Link ezekből a cellákból nem lehet összeállítani anyit hogy működjön az inverter
(#) papus51 válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Ne sértődj meg, ha a kérdésedre nem válaszolnak azonnal. Egyrészt mindenkinek van egyéb elfoglaltsága is, másrészt meg az, hogy világít a zöld pötty nem jelenti azt, hogy nézem is a képernyőt. Általában reggel bekapcsolom a gépet, este meg ki és közben teszem a dolgom.
A belinkelt napelemet és invertert nem tudod összekötni, mert az inverter 12 vagy 18V-os (nem lehet jól kiolvasni a fotón), a napelem meg terhelten is 30, terheletlenül meg 40V felett van. Akku nélkül meg nincs szükség a töltésvezérlőre, mert nincs mit tölteni.
(#) tranyo22 válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Tudsz segíteni?
Van eza napelem, ebből hágy darab kell hogy működjön az inverter és ráköthessek az inverterre 60w lámpát (inverter 350W)
Akku Bővebben: Link

Napelem Bővebben: Link

inverter Bővebben: Link

Töltésvezérlő Bővebben: Link
(#) greenpower válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Az inverter meg sem fog nyikkanni ezzel a pár 100 milliwattal.
(#) greenpower válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 29, 2015
Szia

Az akkumulátoról nem írtál semmit (kapacitás, típus, stb.)
Ehhez a napelemhez kellene egy Step-Down konverter ha 12V-os aksihoz akarod használni, mert 30V körüli a munkapontja, vagy 24V-os aksipakkra váltani.
Cadmium Telluride típus - Ez nem nagyon környezetszennyező? (A hozzá értőktől kérdezném)
Ez a töltésvezérlő ha 30V-os bemenetet kap 24V-ra fogja tölteni az aksidat még akkor is ha 12V-os aksid van (magyarul kinyírja).
Ezért kellene levinni a bemeneti feszültséget 16V körülire Step-Down konverterrel, így a hatásfokod is megnő.
Az az inverter "No comment" kategória, elnézve a bemeneti konnektort még tűzveszélyes is, a kimenethez meg adapter kell majd mert nem a mi szabványunk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
(#) tranyo22 válasza greenpower hozzászólására (») Ápr 28, 2015
Napelemet találtam Bővebben: Link
Töltésvezérlő Bővebben: Link
inverter Bővebben: Link
(#) greenpower válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 28, 2015
Szia

Konkrétabban le tudnád írni?
Amiket én ismerek szolár lámpákat azok max. 1-2W napelemmel vannak meghajtva. Vagy ott vannak a LED-es ceruzaaksis mini lámpák.
Mekkora az aksid, milyenek a napelemek, milyen a töltésvezérlő és az inverter?
Ezek alapján lehet eldönteni hogy beválik vagy nem.
(#) pucuka válasza Satya77 hozzászólására (») Ápr 28, 2015
Természetesen megoldható, csak megfelelő inverter kell hozzá.
Csakhogy a helyzet nem ennyire egyszerű. Az adat, amit megadtál, az feltehetően a napelemek csúcs teljesítménye. A szolgáltatott teljesítmény viszont a napsugárzás függvénye, és elég kevés azon napos órák száma, ahol a napelem táblád a max teljesítményét le tudja adni. Másrészt, ha pont azokban az órákban, amikor a max teljesítmény rendelkezésedre áll, nem használod fel, akkor az a része, amit nem használtál el, elvész. Ezért kell a napelemes rendszerekbe optimális működésükhöz valamilyen energiatárolás. Ez egyszerűbb esetben akkumlátor, de lehet hálózatba visszatáplálás is. Az 500 W viszont nem az a teljesítmény kategória, ahol a visszatáplálással érdemes lenne foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
(#) szucsistvan123 hozzászólása Ápr 28, 2015
Azèrt kèrdezem, mert tudok szerezni olcsón egy hibásat, ami ha bekapcsol 10mp után nincs kèp. A tulajnak azt mondták a szervízben, hogy inverter hibás. Csak inkább ujjat vett. Ez javí
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 24, 2015
Elkészültem vele-sokkal erősebb lett, mint trafóval meghajtva a Fet-híd. A HIP4081 tényleg semmivel nem pótolható. Próbára lámpát tettem a táppal sorba, ez megvédte. kevesebbel indultam, de 100 K ohm lett a vége. Rájöttem, hogy csak jók oda a 100 K ohm-ok, amiket írogatnak az adatlapon. Csak ott a képen miért rajzol oda potenciométereket, azt nem tudom. Trafó primer tökéletes négyszögjel, szekunder színusz, mert kondenzátorokkal ki van hangolva. Egy rakás 100 pF / 100 Volt van ott párhuzamosan, jól kitalálták ezek a koreaiak (Daeyang). Viszont a CD 4069 nem jó oda inverternek, még az 500 KHz-et se tudja. Csináltam invertert 2N2222-vel, ha jól emlékszem pucuka javasolta nekem ezt a tranzisztort. Többet kipróbáltam, ezzel volt a legjobb. Oszcilloszjóp nélkül nem ment volna, mert azon láttam, a CD4069 mit csinál a négyszögjelből. Nagyon csúnyán lefaragja. Az valami nagyon alacsony frekvenciás inverter lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) belfi2 válasza djseed1 hozzászólására (») Ápr 22, 2015
Hali!

Válaszd le a scalert és próbálj tápot mérni. Ha nincs akkor szakítsd meg az inverter felé menő (14V) ágat és valamilyen műterheléssel rátéve mondjuk egy kis teljesítmény autó izzó 12V 5 W rátéve indítani.Ha világít és tudod mérni akkor már tudod a hiba helyét is . Ha nem akkor a vezérlő van be állva vagy valamelyik kondi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) Laurox hozzászólása Ápr 22, 2015
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni: Van egy Samsung 932b monitor, csak 1 másodpercre ad képet, belevilágítva marad a kép, csak nincs háttérfény. A csövek is jók! Az összes kondi cserélve lett, de még az inverter trafó is! (új) A hiba továbbra is fennáll. Esetleg vezérlő ic.t is cseréljek benne? Az ic felirata szerint nem találok hasonlót. ( MBRF10100CT ) Hogy kellene rákeresni? Üdv: Lauro
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
(#) ha1drp válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 21, 2015
Az RF visszahatás jól kezelhető külön árnyékolással, megfelelő hidegítő kondenzátorokkal. I0JXX, OZ1PIF, W6PQL, OH7SV illetve BEKO oldalain a képeken. Ők ugyan gyári tápegységet használnak -de annak az előnye hogy kevesebb probléma fordulhat elő.
Amiről nem tettél említést, hogy a tápegység modulálni fogja a (már megint az a fránya IMD) a végfokot. Kisebb feszültségnél még tartható , de magasabbnál már nem biztos. Nem is igazán elterjedt a csöves végfokoknál. Bár emlékeimben úgy él, mintha az FT250-hez is lett volna inverter.
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 21, 2015
Gondoltam. Az egész neten csak motorvezérlésre használják a H-hidat. Valahogy be kell játszanom potenciométerekkel. Csak a trafó helyére kell valami égőt tennem különben füstölés lesz. A gond az, hogy 48 Voltról dolgozik rá egy 4 menetes 2 mm vastag huzalból tekert trafóra. Ha csak egy pillanatra megáll, leégünk. A trafó meghajtás azért volt jó a Feteknek, mert megvolt a kényszerkapcsolat. Híd vezérlő HIP 4081-et a tiltó bemenetről kell elindítani? Mert a bemenetekhez még külön inverter kell az ellenfázisú vezérléshez. Másik kérdés az, ha a 48 V helyett kevesebbet adok kiakad? Vagy a 12V meghajtó táp körül lehetett gubanc. hogy füstölt? Az igazi gond az, hogy nem tudom, először mitől égett le a HIP a Fetekkel együtt, pedig csak 12-24 Voltról próbáltam. Az 1 MHz-et egy fémházas kvarc oszci állította elő, inverternek ha jól emlékszem egy BF240-et használtam. Az indítóra rakosgattam a testet, működgetett olyan 0,5 Ampert vett fel a végfok, mérni nem volt időm, mert egyszer csak zárlatos lett az egész.
(#) szendi001 válasza Antennaman hozzászólására (») Ápr 21, 2015
Kapcsoló üzemű tápról jut eszembe. Pár hete építgetek egy tápot a 230 Voltos kapcsolós topicban. Ami itt releváns: Ha rezonáns táp készül jelentősen kisebb a zavar. Ergo amit kínából rendeltél fly-back típusú ezért amatőr rádióhoz nem túl ideális. A tápot kifejezetten RF végfokhoz tervezem 600 volton tudna 500 mA-t. (A táp részét ne itt beszéljük meg) A lényeg az RF visszahatáson van. Sokat beszélgettünk a topicban a visszaható RF zajok hatásairól, de szerintem ahhoz itt van nagyobb tapasztalat. Mivel védenétek a tápot? Esetleg a korábban vázolt adó tápjáról (inverter) nincs valakinek rajza?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
(#) abcdabcd válasza Rezzhy hozzászólására (») Ápr 20, 2015
Szia! Rajzoltam gyorsan egyet (melléklet)
Ez elméletben azt csinálja, amit kigondoltál
R10-zel és R11-gyel kell beállítani, hogy a POT1 és POT2 milyen beállításai legyenek szükségesek a motor elforgatásához.
A két komparátor után egy diódás vagy kapu, utána egy inverter, és utána pedig a relét meghajtó tranzisztor... olyan relé kell, amit a tranzisztor meg tud hajtani, vagy olyan tranzisztor, ami meg tudja hajtani a relédet, amid van

A tiedet nem néztem meg annyira, viszont látom abban két relé is van, az tuti, hogy többet fogyaszt, viszont ehhez is annyi elemfeszültségre van szükséged, amivel működik a relé, meg a komparátor is, ami a kapcsolásban van, meg persze a motor, azt nem tudjuk hány voltos a motorod..

Mondjuk a kapcsolásnak, meg az ötleted egyszerű kivitelezhetőségének talán az a gátja, hogy a potmétereket alapból eléggé pontosan kell ahhoz beállítani tudni a megadott feszültségre, hogy a kapcsolás működjön... ha esetleg a potméter fizikailag nem állítható olyan pontosra, mint kellene, akkor lehet nem lehet olyan állapotot előidézni, amikor is a motor megmozdul

(mod: esetleg T2 bázisa elé egy kisebb ellenállás 500Ohm-1kOhm lehet kellhet, hogy alapból biztosan ne legyen nyitva a tranzisztor..)
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2015
Igen, nincs kizárva az sem, mert 9V AC az előerősítő betápja, az meg nemigen elég a csőnek, úgyhogy inverter biztosan van a tápjában.
(#) paramaibo hozzászólása Ápr 16, 2015
Sziasztok!
Egy sot-89 tokozású valaminek a beazonosításához kérném a segítségeteket...
Ennyi van rajtaF alatta RN...
Még a DF beazonosítható,de az RN nem megy....
Amúgy egy lcd monitor inverter trafójának a primer lábain csücsül belőle kettő...
Köszönöm...
(#) zoszka válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 16, 2015
Ez egy ifk120-as villanócső és egy inverter egyben. Nézd meg, hogy a cső két oldalán meg van e a kisütő feszültség 3-400V. Ha nincs meg akkor az önrezgő inverter része nem jó. A gyújtó kb jó értékeket mutat, bár a primer oldalon is kéne mérned egy kevés ellenállást olyan 0.5-1 ohm körülit.
Következő: »»   101 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem