Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hello!
Belefutottam egy apró, de macerás problémába... Egy csőhibás Fujitsu monitorba bettem LED kitet, összeraktam, szépen megy. Viszont vibrál. Néha. Azt tudom, hogy a gépemből kijövő VGA jel kritikán aluli módon zajos, rosszabb szűrésű monitorok rendszeresen vibrálnak tőle, de ez más; látszik, hogy a háttérvillany villódzik, de nem folyamatosan, néha abbahagyja, és hosszú ideig stabil. Az inverter tápját adtam neki oda, a vezérléseket is szépen megette. A LED kit ilyen Szóval szögegyszerű, egy driver IC és csókolom. Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja, és mit lehet ez ellen tenni? Köszi bármilyen tippet
A feszültségingadozás nem lehet akkora, hogy egy ilyen kis motornak és időzítőnek megártson. Éppen az a pláne benne, hogy egyszerű. Ha nem lehet kiütni az épület oldalát, hogyan akarsz szárítani? Vannak kondenzációs szárítók, de az jóval többet fogyaszt, nagyobb is és ahhoz a napelem (plusz a hozzá való inverter) még drágább. Mit csináltok akkor, ha két-három napig felhős idő van? Ha azt akarod, hogy felhős időben is legyen elég áramod a napelemekből, jó nagy területet kell lefedni vele.
Akkor az egy kis FET: Gate, In es Out. A bazisnak a Gate felel meg. Azon mit mersz kikapcsolt es bekapcsolt allapotban?
Ha az jo, akkor ez a hibas. Ezek szerint egy kozos csati viszi fel a kijelzore a kepinfot es a hattervili dolgait is? Ha osszedugod a csatit, akkor a kis FET outja kisipoltathato az inverter engedelyezolabakent? A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Na jó az inverter! 2 db van az inverterböl! Van rossz kijelzőm amibe a cső jó!
Pillanat akkor csinálok képet!
Nos gáz van,mert nem mükszik és az inverter lábán is 2.98v lett!
valószínűleg elszállt az inverter?
A géphez csak anyi útmutató van, hogy mit kell állítani, de nemis értem, hogy jön ez ide? Mivel a leírás azt tárgyalja, hogyan kell beállítani a sinergikus részt és nekem, olykor arra nincsen szükségem! A lényeg az lenne, hogy, vannak feladatok, amiket egy mindenttudó elektronika nembír kiszolgálni maximáslis mértékben, és hagyományos módon jobban belehetne állítani a gépet, mint, amit az elektronika tesz! Ezért jó lenne, ha olykor kikapcsolható lenne a sinergikus rész és használhatnám a hagyományos rendszert, a kiváló inverteres alátámasztás segítségével! Gondoltam egyfajta műterhelésre, az inverter bizonyos részénél, hogy úgy érezze, a vezérlő, mintha hegesztenék, de akkor mégis külön állíthatnám a huzalelőtolást. De az a baj, hogy , ha kiveszem az áramkörből a huzalelőtolást és magam szabályzom az inverter teljesítménye szabályozva van, de állandóan változóan.
Mennyire bonyolult a sinergikus rész kikapcsolása, úgy, hogy közben az inverter működjön rendesen, tehát nekem ne szabályozgassa semmi sem a kimenetén az ampert és előtolást, mert az csak hobbyhegesztőknek való szerintem, akik nemtudják mit szeretnének és így a gépre van bízva, hogy beállítsa az optimális viszonyokat számukra.
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék! Van egy jasic mig 200-as gépem, ez egy inverteres masina. És az a gondom vele, hogy szeretném kiiktatni a "sinergikus" huzalelőtolást a gépben, mert már új kora óta nem úgy működik ahogy kellene! Olyan vele a hegesztés, mintha a gép hegesztene és én csak egy kellék vagyok, aki tartja a pisztolyt. Szeretném, hagyományos módon használni az előtolást, de nem tudom hogyan lehetne kiiktani ezt a funkciót, hogy az inverter működjön, de a huzalt nem ő adagolja! Próbáltam , hogy kiépítettem egy áramkört az előtoló motornak külön, függetlenűl a gép tápjától, de az volt a baj, hogy az inverter, valahogy kaphat valami jelet, illetve visszacsatolást, a huzal felől és nemcsak az előtolást, hanem az ampert is egymás függvényében változtatja. Tehát nekem olyasmi megoldás kellene, hogy én szabályozom az inverteren az ampert és azt ténylegesen állandóan leadja és a huzalelőtolást én magam állítom amilyenre szükségem van! És az sem ártana, ha megmaradna az íyhosz beállítási lehetőség! Ha valakinek lenne jó ötlete, kérem segítsen! Előre is köszönöm!
Nos! Egy kis előrejutás az ügyben!
inverter müködik,alaplapon van hiba mert a csatlakozónál is csak 0,8v van! Szalagkábel is jó,mert találtam itthon egy alaplapot ami ugyanolyan inverter+szalagkábel kell hozzá! Na most jön a probléma az alaplap! Használtan vettem,nem bolti! Ezt a hibát lehet javítani? Szerintem a 15v is kevés,mert a másik lapon igaz más a tipusa de ott 18,8v van! 19v-os táppal hajtottam meg,a Toshiba meg csak 15V-os!
Eloszor probald meg az 5.11V-rol 1K-n keresztul - kozben merd, hogy fel tudja-e huzni az eredeti erteket.
De ha a lap is uj es az inverter is, megsem vilagit, akkor szerintem a kabel hibas/szakadt. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Azok BEMENO feszultsegek. A 0.76 gyanus nekem kisse.
A 2.79 valoszinuleg a fenyero, az 5.11 a logika tapja. Probalj meg 1K-n keresztul adni a 0.76-osra 5V-t. Amiket rendelsz, az mind ugyanolyan, belevalo inverter?
Engedélyező jel? 5 lábas az inverter.4 lábon van fesz, 1 pedig a GND ha jól tudom!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
A rajzokon az R1 értéke 1 - 2 kohm. Ehhez válaszd az R2 értékét. Minél nagyobb a kimenőfeszültség értéke. annál nagyobb legyen a két érték között az R1 értéke. Az R1 -en kell 1,25 V (referencia feszültség) körüli feszültségnek esnie. Az osztó áramának nem kell túl nagynak lennie.
Idézet: „Vin(min) milyen érték legyen egy elemnél,ami mindig változik?” Attól függ, milyen elem adja a tápfeszültséget. NiMH cellánál 1 - 1,4 V között, de nézd meg a használni kívánt elem/akkumlátor kisütési karakterisztikáját. Az sem lenne baj, ha egy kikapcsoló áramkört építenél a tápforrás, és az inverter közé, az elem/akkumlátor védelmére.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Ilyennel még sosem találkoztam. Nem tudtam eldönteni, hogy az inverter vagy csőhiba, illetve a vezérlés lehet a probléma. Az előbb gyorsan elővettem picit újra mérni. Azért gondoltam, hogy vezérlés hiba, mert ha bedugom jelforrás nélkül, akkor nem kapcsol le a háttérvilágítás. Ha jelforrást kötök rá, akkor lekapcsol. Ha a jelforrást lehúzom, akkor a monitor következő áramtalanításáig ugyanúgy lekapcsolgat. Áramtalanítás után bármilyen jelforrás rákötésig a háttér "rendesen" működik. Megint kimértem az on/off és a dim jeleket, de mindet rendben találtam. Labortápról megnéztem a csöveket egyesével meghajtva. Mindegyik 0.75-077mA közötti áramfelvételt produkál és a fénye is rendben van, ezért gondoltam a hiba nem ott lesz. Utána rádugtam a csöveket kettesével (duplán egybe integrált csatik) és ekkor meglepődtem. Az alsó két cső meghajtása nem megy. Ez azért lepett meg, mert jelforrás nélkül kötve sem megy, de valamikor a védelem mégsem tilt le és a monitor háttere bekapcsolva marad. Jelforrással viszont a hibát egyből észre veszi. Szóval ahol az inverter trafó ellenállása kb 100Ohm-mal kevesebb, az az oldal nem jó. Így szerintem első körben egy új trafót rendelek bele, aztán meglátjuk. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
Sziasztok.
Van egy ilyen frekiváltóm. Itt a manuálja,az a problémám vele hogy nem csipázza az 550w-os mocikat,370w-ossal használom de kipróbáltam egy orosz és egy Siemens 550w-ossal és egyikkel sem megy deltába,csillagba megy de ugye úgy nem tudja az 550-et.Manuált olvasgava a SW10-essel kapcsoljuk hogy milyen motort hajtunk vele 0.37 vagy 0.55kw-ost,ezt kapcsolva sem szeresse az emlitett két motort.Valami ötlet?
é
Sziasztok! Bocsi, de ismét van egy kérdésem. Ismét Samsung monitorral kapcsolatos. Ha rá van dugva a monitor bármely bemenete a monitorra, akkor kikapcsolja a háttérvilágítást. Ha nincs rádugva, akkor nem kapcsolja ki 5-ből 4-szer. Kondikat kicseréltem a tápban. Annyit találtam rajta, hogy az inverter trafó két oldala között kb 100 Ohm különbség van (950-1050Ohm). Ez okozhat ilyen problémát? Abból gondolom, hogy táp hiba, hogy az ON/OFF jel megvan stabilan. Feszek is stabilak, illetve az inverter 13V-ja helyett üres járatban 14V, bekapcsolva viszont 17-18 közé megy fel. inverter trafó hiba lehet, vagy esetleg keressek tovább? Előre is köszönöm a segítséget és üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Sziasztok! Olyna problémám van hogy van egy samsung lcd monitorom aminek elment a háttér világitása a kép megvan. Szétszedtem és láthato hibaként találtam az eggyik inverter kivezetö kerámia kondia kipukkant. Ertek nincs ráirva igy nemtudom mekkora kellhet oda!? De ettöl letilthat az inverter? Ja amugy kettö darab 9962gh fet vezérel. Ezeket hogyan lehetne ellenörizni? Elöre is köszi a valaszokat remélem erthetöen fejeztem ki magam.
Szia Mike és sziasztok mindenkinek! Kissé szomorú vagyok! Összeraktam a masinát és gyönyörűen dolgozott nagyobb áramokkal, olyan 80A-ig, de amint alámentem, azonnal vége lett! Most is vékony (1,5-ös lemezt) anyagot kellett volna hegesztenem 1,5-ös pálcával és ugyan úgy jártam, mint az előző alkalommal,,,,,, letekertem a potit olyan 70A-ig és amint odakoccintottam a pálcát, azonnal lecsapta a kismegszakítót! A gépet már nem is kapcsoltam vissza, egyből a műtőasztalra került! Az eredmény ugyan az, mint az előző alkalommal is,,,,, a szemben levő oldalakon átlósan 1-1 IGBT tönkrement! Az egyiknek mindhárom lába mereven zárlatosra, a másik a C-E lábai között lett folyamatos vezető! Teszek még egy kísérletet, kicserélem meghajtókörben és az IGBT-k környezetében található összes diódát és kondit, meg persze az IGBT-ket is! Ha az IGBT-k meghajtó panelján minden rendben van, akkor honnan szedhet még össze valami gyilkos jelet? Találtam egy fotót, amin szinte minden, tökéletesen megegyezik az én gépemmel. http://www.aliexpress.com/item-img/IGBT-ZX7-200-PCB-for-jasic-ZX7-2...6.html Esetleg ehhez a készülékhez tudna valaki egy rajzot küldeni? Csak műkedvelő műszerész vagyok, erősáramú végzettségem van, de a hiányosságaimat kitartással és türelemmel próbálom pótolni,,,,,, több kevesebb sikerrel! Most éppen kevesebbel, de sebaj,,,, lesz ez még jobb is!
Nocsak, öröm látni
Meghajtás jól dolgozik? Mert ugye ki kellett valahogy ütni a védelmet. A trafó szekunderét viszont ki kéne gyantázni, úgy látom, gyári állapotban van még. (De tehetsz nyugodtan rendesebb inverter trafót is gyantázva, nálam annál 10 kV-ig átütésmentes volt, tovább nem is néztem.) Idézet: „Azt nem tudom hogy lebomlik e az ózon mert kis fürdőnkben 2 óra alatt telítődik a levegő ezzel a szaggal amit közvetlen közelről is érezni.” Igen, sajnos itt jön a bajos rész, tényleg nem bomlik le fél óra alatt. (Főleg, hogy az "felezési" idő lesz.) Idézet: „Ezt az alu tetőt nem értem.” Persze hogy nem kell alu tető, annál nehezebb elszigetelni. Közelebb sem ajánlom, hogy tedd a tüskéket, mert csak ózont termel úgy. (Az Ionizátor II-ben erre kitértem.) Idézet: „Amennyiben más nagy felületű fém lemezt helyezek oda azt milyen potenciálra kapcsoljam? a 0V-ra vagy a -10KVra?” Földelni nem ártana, tehát nulla, mert gondolom a kialakításodban a nulla és a föld közös potenciál. Viszont így valóban földelni javasolt, míg a műanyag dobozos megoldás kettős földelésnek minősül, ide ez elég jó megoldás. Idézet: „Ez egy prototípus a munkahelyen dobtam össze amikor volt egy-egy szabad órám.” Jó kis munkahely, nem vesznek fel embert? És hát akkor a végére hagytam a fekete levest, ide vonatkozó cikk: Veszélyes az ionizátor?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Gorenje WA 65205 tipusú mosógép inverter javításában. A gép F4 hibakóddal megált, ami a gépkönyv szerint inverter hiba, és tényleg nem hajtja meg a motort. Tudtok ajánlani olyan szakembert Budapesten vagy környékén aki foglalkozik panel javításával? Köszönöm, üdv Tamás
30v-ról megy az inverter. egyébként megoldódott, de elég érdekes volt. az egyik cső vezetékén volt megégve a szigetelés. De érdekes a dolog mert az inverter teszterrel miért világított? meg ha volt még mellette másik 2 cső akkor miért csak a 4. csővel küldte le a tápot?
Egyébként a táp is elég stabil. 5,2V és 28V mérhető, nem ingadozik. Ha 3 fénycső fel vannak dugva akkor is tartja stabilan. De ha mind a 4 fenn van akkor újraindulgat a táp. Mindig akkor indul újra amikor indulna az inverter.
Üdvözlök mindenkit!
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a kapcsolásban, ha kicserélem a kondit (1n/1600V) Egy valamivel nagyobbra, a hatótávját meg tudnám növelni valamivel? Úgy nagyjából 1Km-es a kerítéshossz, vagy inkább építsem meg ezt a fajta inverter trafósat?
Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 943-as monitorral háborúzok. A tápban összes elko cserélve. Hibajelenség az, hogy ha mind a 4 fénycső fel van dugva az inverterre akkor indulásnál az egész tápot lelövi kis idő után Újra indul, de ugyan ez a szitu. Most jön az érdekes rész: ha csak 3 cső van feldugva (Mind1, hogy melyik 3) akkor elindul csak az inverter kör tilt le pár másodperc múlva. inverter trafókat mértem, ugyan az a 2 trafó értéke, egyik sem szakadt. Feteket mértem elvileg jók. A csöveket ha meghajtom egy sima nem "figyelő áramkörös" inverterrel azok világítanak mind a 4. Valahogy nem lehetne átverni ezt a "figyelő áramkört", hogy ha még 3 csővel is csak kibírna 1 hónapot és veszek utána másikat.
Tényleg csak egy ugrásra vagy,ha gondolod emilben megbeszélhetünk időpontot jövő hétre.
A méréseid nagyon jók,csak gratulálni tudok,különösen örülök a rövid idejű,nagy felbontású mérésednek,amely jól mutatja a szélsebesség igen gyors változását,ami pont úgy néz ki mint nálam és amit nemigen akartak elhinni nekem.Érdekes,hogy ez a nagyméretű rotor is simán követi ezeket a gyors változásokat.A tiéd jobb alacsonyabb sebességeknél,az enyém 10m/s-nál 4-500W-ot ad le attól függően,hogy az MPPT-nek mennyi ideje van,viszont valóban jóval nagyobb generátor van rajta,tehát a növelése segíteni fog.Én is beteszem a márciusi hónapot,nálam mintha kisebb szél fújt volna,1,5kWh lett betáplálva(ehhez még hozzáadható az inverter 20% körüli vesztesége,hogy arányos legyen a tieddel).Örülök,hogy egy picit túlléptünk a kiégett autóizzókon.
Igazából engem a monitor eprom programozás csak mellékesen foglalkoztat. Most Arduino-t olvasgatok és szeretnék kicsit ezen a területen elmélyedni, csak ezért kérdeztem. Kezdő lévén viszont a programozók tekintetében nem sok tapasztalatom van. A piacon elég sok megtalálható különböző áron és tudással.
De van egy konkrét felmerülő kérdésem is, ami már kapcsolódik a topichoz. Adott egy Samsung 940N tápja. A hibája a pár másodperc után háttérvilágítás kikapcsolás. Volt már javítva, látszott a kondik forrasztásán. Kicseréltem ezeket, mert sima kondik voltak és a forrasztásuk is kontaktos volt. Ez után sem kapcsolt be. inverter trafót is kicseréltem, mert az egyik fele szakadt volt. Ez után sem lett jó. Csöveket egyesével leellenőriztem, mindegyik rendben van, azonos az áramfelvételük. Kicsatoló kondikat is kivettem, egyik sem bizonyult hibásnak. A monitor táppal is egyesével kipróbáltam a csöveket és itt jött elő, hogy az egyik oldal nem megy. Vagyis csak akkor egy nagyon kicsi fényt látni, ha mindkettő cső rá van dugva. Ha csak az egyik, akkor nulla fény. Végig mértem az smd ellenállásokat és a diódákat a két oldal között, de nem találtam különbséget. A fet tűnt gyanúsnak, ezért kivettem, de külön mérve jónak tűnik. Igazából kifogytam az ötletekből ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy mit nézzek még esetleg. Képen a pirossal jelölt csatlakozós oldal a hibás. Tudtok segíteni?
Üdv Mindenkinek!
Elkaptam egy érdekes hibát. Ariston AQXF109 típusú gép. Centrifuga programon teszteltem eddig csak és az a jelenség, hogy minden menne rendesen, de egyszer csak kikapcsol, majd villog az összes kijelző és csinálja tovább, de ismét kezdi elölről, hogy kikapcsol, villogás, és visszakapcsol és próbál menni tovább. Hát én rögtön gondoltam, hogy a tápegység omlik össze, (és valószínű, hogy ez is a hiba) ezért az összes kondenzátort kicseréltem, beleértve az inverter pufferkondiját is. Nem néztem meg tüzetesebben, de ha valakinek van más ötlete kérem ossza meg velem. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Nem tudom esedékes-e még, de ez az inverter ami itt szóban forog melyikről lehet a koppintás? az szerintem a velder vagy veld zx7-200II koppintása, mivel most ez van nálam boncasztalon. Így képről első ránézésre 2 kis eltérést láttam, de azt leszámítva ugyanaz szerintem. Remélem érdekes vagy hasznos valamelyest ez az infó, ha nem akkor bocs, hogy fogja a helyet a fórumon a szöveg. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Ok köszi az infokat este szétszedem hogy milyen inverter kell bele azt proba szerencse...
ezt nem tudtam hogy 5-15€ de ebben a szellemben még a gondolattal sem játszadozom A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
En sima LED szalaggal nem jatszottam meg soha notebook eseteben
Szerintem nagy kuzdelem lenne... Masik torott LCD-bol mar epitettem at LED vilagitast halott CCFL helyere de ne felejtsd el, hogy kell a LED meghajto elektronika is amit en bevezetekeztem szepen es igy mukodott a fenyero szabalyozas is. Viszont kerdes, hogy megeri e. Mert ha nem sikerul 100% beepiteni es rogziteni akkor mar 1mm is eredmenyezhet inhomogen hatterfenyt. Borzaszto jatek szerintem ahhoz kepest, hogy a CCFL cso maga 5-15€ korul mozog. Kiszurni lehet ugy, hogyha van inverter tesztered (gondolom nincs), vagy olyan feszultseg merod ami kepes az inverter frekvenciajan ilyen magas feszulzseget merni. En mondjuk altalaban annyit csinalok, hogy egy jo csovet (amit egy rossz monitorbol szedtem ki anno) radugok az inverterre. Ha nem vilagit, akkor meg is van az inverter hiba. Ha nincs csoved sem akkor nehezkes biztosra menni. A cso kiepitese egyertelmuen megmutatja, hogy a cso hibas e, de ennel szemetebb munka nem sok van... Ha a vegei korom feketek, a kotesei ategettek a szigetelest stb. akkor majdnem biztos, hogy a cso a ludas. Ahogy leirtad a hibat, nekem az mondjuk inkabb inverter hibara utal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

valószínűleg elszállt az