Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   119 / 262
(#) Buvarruha válasza rakos28 hozzászólására (») Márc 21, 2014
Mindkettő LTA320W2, de a törött az L13, amit vennél az L14. Nézd meg a doksikat, LVDS feszültséget, inverter feszültséget,c satlakozót keress, de elég valószínű, hogy jó lesz.
(#) gaben62 hozzászólása Márc 21, 2014
Sorkimenő trafóból soha nem lesz ionizátor, ezt ti is tudhatnátok már, legfeljebb ózongenerátor, igaz játszadozni, kísérletezni kezdőknek megfelelő.
Az inverter trafó pedig gyenge ehhez, max.1-2kV-ot tud leadni, az ebay-ról belinkeltek, mind monitorba valóak,
(#) djseed1 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 18, 2014
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Elsőkörben én is arra gondoltam, hogy a trafóra tekerek még néhány menetet. Max 3-4 menet oldalanként. Nagy feszültségemelést nem akarok, legalább 5V-al lenne nagyobb. Olvasgattam a PC-tápos fórumokat ahol szabályozzák a kimeneti feszültséget. A tl494 van egy kicsit megvariálva. Erre is gondoltam.
Most akkor mi is legyen? Hagyjam így a fenébe, vagy próbáljam meg egy kicsit megtekerni a trafót, hátha?

Ja és hogy is értetted hogy nagyobb primer áram? Többet kakaót fog felvenni az inverter az akksitól? Mert ez nem lenne gond, így is alig fogyaszt ez valamit.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
(#) proli007 válasza andyka hozzászólására (») Márc 18, 2014
Hello!
- Igazából van ott már szűrő a 100nF személyében. De kapkodni nem fog, mert az RS tároló azt megakadályozza. A 100nF-okat a GND felé érdemes tenni, hogy bekapcsoláskor inkább tiltás legyen.
- Az inverter felesleges. A 4011 helyett 4093-at használjál, az hiszterézises. Ebből két tok kell. Négy kapuból, meg vannak az RS tárolók, két kapuból az inverter az "üres" elé és két kapuból az ÉS kapu.
- Reléhez célszerűbb 12V-ost és a stabi előtti szűretlen egyenfeszültséget használni. A stabi felé az egyenirányító hídról egy diódával menni. Ekkor csak az IC-k tápját kel stabilizálni. Kisebb puffer, nincs rángatás.
- A szonda feszültsége jobb ha pozitív, akkor inkább elhordja, mint rárakódik a valami.
üdv!
(#) djseed1 hozzászólása Márc 18, 2014
Üdv mindenkinek!
Nekem is lenne egy kis erősítő problémám.
Van egy Blaupunkt GTA250-es erősítőm. Az vele a gondom hogy egy kicsit gyengécske. Kb fél hangon elég türhetően dübörög, de tovább húzva átmegy torzításba, mint mikor elfogyik az áram a végfoktól. Ez is van vele. 2*20V van az inverter után, és ha adok neki egy kis hangot ez szépen esik lefelé.
Nos, az invertert szeretném egy kicsit átcuccolni, hogy valamivel több feszültséget adjon le. Legalább 2*25-30V között.
Az inverter lelke a jól megszokott TL494.
De egy életképes kapcsolási rajzot nem találtam. Mellékeltem valamit, de azon nem sokminden látható.
Szóval lehetséges az elképzelésem?
A válaszolat előre is köszönöm!!!Blaupunkt
Blaupunkt rajz
(#) Ricsi89 válasza karasz75 hozzászólására (») Márc 16, 2014
Ha tippelnem kell, akkor ez valami dupla inverter, illetve buffer lehet, mert ez hajtja meg a kimeneteket.
(#) mineral válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 16, 2014
Ilyen inverter van benne. F1 biztosíték jó. Q102 és 102 Fet nem zárlatos. D101 jó. Trafó primer és szekunder oldalán is 0,1 ohm-ot mérek. De rajz nélkül nem sokra megyek. Mekkora feszültségek kellene mérnem a kimenetén?
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) vicsys válasza BBoyBen hozzászólására (») Márc 15, 2014
Lehet inverter is (puffer is), a lényeg a schmitt triggeren van!
(#) BBoyBen válasza icserny hozzászólására (») Márc 15, 2014
Az R2,C1 tag végén az egy inverter,nem? Ha így van,akkor normál esetben itt alacsony szint van, nyomógomb működtetésnél pedig magas szint. Így van?
(#) clive válasza attila1 hozzászólására (») Márc 14, 2014
Szia!

Hát ez így nekem elég nehézkes lesz. Gyanús kondit nem láttam. Viszont amit észrevettem hogy mindent összedugva és a feszt rákapcsolva a puffer feszültsége 388V majd leesik 288 ra.
Ezek után, mikor a program+ gombot megnyomom rajta a puffer feszültsége ismét felugrik 380-390V ra. Majd ismét leesik és így megy ahányszor megnyomom a gombot. Az inverter kivezetéseinél oda van írva hogy 24V nak kellene lenni, ott nem mérek semmit.
Amelyik csatlakozó a tuner egységhez megy, ott a sok féle feszből csak egy 5V és egy 3 V található. A 12 és 24V ott is hiányzik.
(#) spgabor válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 14, 2014
Szia!
Kondikat cseréltem mindet a puffer kivételével, elégé halott volt mind. Puffer folyamatosan tartja a 305-310V-ot, ezért azt nem cseréltem. A kép jobb oldalán látható egy átkötés F2-nél, azt kivettem, hogy az invertert leválasszam. inverter helyén 12V 21W-os izzóval újraindulgat. Üresjáratban a 12V amúgy megvan, de a vezérlésre megy elvileg 5 volt, az tegnap este nem tűnt túl stabilnak. Amit még mértem, az a secunderen a két dupla tokú egyenirányító dióda. Ezek is jók, bár ami fura, hogy nem azonos típusú a kettő, amivel én még nem nagyon találkoztam. Lehet, hogy valaki cserélte az egyiket. Többek között ezt is meg akartam volna nézni a rajzon. Bár nem gondolom, hogy ez a baj, mert mind a kettő dióda 100V 10A.
A trafókat megmértem, 1-2 Ohm a különbség közöttük, szerintem nem azok jók.
(#) ufi hozzászólása Márc 14, 2014
Rendben,köszönöm a választ multiméterrel kitudtam mérni az inverter hibás.
Akkor már csak az a kérdés az inverteren hol lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014
(#) ufi hozzászólása Márc 14, 2014
Sziasztok!
Lenne egy laptopom amin nincs háttérvilágítás! inverter cserélve,de még mindig semmi!
A kérdésem az lenne hogyan tudnám megnézni,hogy eljut -e a feszültség az inverterig?
(#) clive válasza attila1 hozzászólására (») Márc 13, 2014
Szia! Megnéztem a feszültségeket a kondiknál.
A hálózati fesz rákapcsolásakor a pufferkondi feszültsége 388V, az inverternél lévő kondik 23V.
A pár másodperces várakozás után mikor kikapcsol standby ra a pufferkondi feszültsége leesik 288V ra, az invertercsatlakozóknál levő kondik feszültsége 0-ra.
Lehúztam az inverter csatikat, de akkor is ugyanúgy kikapcsolt 3-4 mp után.
Ezek után csak a stadby led világít. Ha kihúzom a konnektorból akkor tudom újraindítani a folyamatot.
(#) zozo93 válasza Anakin007 hozzászólására (») Márc 12, 2014
Nem, az inverter vezetékből nem volt égett vezeték csak egy vezeték szakadásos volt de még szigetelésen belül. csak a Kijelző vezetékei égtek zárlatba de abból is csak a piros,zöld,fekete,kék,fehér
(#) Anakin007 válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 12, 2014
Amúgy a kijelzőre menő kábelekkel égett zárlatba az inverter vezetékcsoportja? Mert ha nem, akkor szinte 100, hogy a DIP köre okoz csak vmi grimbuszt.
(#) zozo93 hozzászólása Márc 12, 2014
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni.Hozzám került a fent említett laptop. Tulajdonos arra panaszkodott hogy nincs kép ,ha megmozgatja a kijelzőt akkor néha vissza jön de csak fehér a kijelző ( csak háttér világítás van ) . Szétszedtem a lcd inverter szalagkábel zárlatos volt több ponton is(piros,fekete,zöld,fehér,kék,) kábelek össze voltak égve , a szalagkábelt feljavítottam,és beszereztem egy másik szalagkábelt is. most már háttér világítás van rendesen, de kép még mindig nincs. Arra gyanakodtam hogy biztos a zárlat miatt kiment az alaplapon vagy tcon panelon a biztosíték . Sajnos az összes biztit kimértem de mindegyik jó volt. Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a probléma? Elöre is köszönöm
(#) Buvarruha válasza theamp hozzászólására (») Márc 11, 2014
A legvalószínűbb az inverter trafó hibája. Mérd meg a szekunderek ellenállását.
(#) Chipmunk1960 válasza theamp hozzászólására (») Márc 11, 2014
Szia, Olvass vissza 3-4 oldalt, minden meg van tárgyalva, csövek tekercsek fesz-értékek....
Ha más nincs, volt itt az apróban valakinek komplett inverter paneljei olcsón, ha már annyira kivan, hogy nem érdemes vele küszködni. Üdv: Mike
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Márc 9, 2014
Az inverter2e általában 2 szál megy a scalerről. Az egyik a bekapcs, a másik a fényerő. Magas szinten, vagyik 3.3V-on (olykor 5) kapcsol be. Ha ez a jel úgy marad, akkor a scaler hibája, ha nem, akkor az inverteré. Olykor előfordul, hogy "beragadnak" fetek, vagyis nem zárnak le rendesen, amik az invertert kapcsolják, de olyan is van, ahol a vezérlő IC indítja az invertert.

Segítene a monitor pontos típusa!
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) zsoltee0001 válasza forma3 hozzászólására (») Márc 8, 2014
Hali
Minden inverter körébe kéne lenni egy biztosítéknak (valószínű smd) ha az ki van menve akkor az inverter meghajtó 2db mosfet közül valamelyik zárlatos.
Egyébként akár 5 voltról is mennie kéne, max nem világít valami erősen a lamp.
Üdv
(#) forma3 hozzászólása Márc 7, 2014
Kezd bennem megerősödni az a gondolat, hogy az inverter a ludas. Egy régi rossz ibm laptop kijelzőjét rákötöttem az inverterre, semmi nem történt. Utának ráraktam egy jó sok ohmos ellenállást, semmi reakció, semmi melegedés. Utána már rámerészeltem kötni egy kis izzót is, az égadta egy világon semmi nem történt. Amikor rámértem multival nem tette tönkre Zt, viszont 12V AC-t mutat. Lehetséges hogy az tekercs rossz az inverteren? Mert pl az IC lábain jónak látszanak a feszültségek. (amúgy sosem villant fel eg pillNtra sem, alrájöttem hogy csak az lcd bekapcsolását láttam amikor erős fénnyel rávilágítottam). A
(#) mpisti válasza Baxi hozzászólására (») Márc 7, 2014
40 ezerért még nem árulnak inverteres Co hegesztőt. Ha igen, az akkor elektródás inverter a jövő héten már csak 7999Ft lesz. Egy jó inverteres hobbi Co kb. 180000Ft-nál kezdődik. Aztán a minőség és megbízhatóság növekedésével szépen kúszik felfelé az ára. Egy megbízhatóan jó hobbi trafós gép kb. 120-130 ezer Ft. Néha lehet használtan venni 70-80 ezer Ft-ért egészen jó gépet, csak gyakran kell körülnézni különféle aukciós portálokon. Ha a javíthatóság is nyom a latban, akkor mindenképpen hagyományos gépet vegyél.
(#) nyekk válasza Baxi hozzászólására (») Márc 7, 2014
Attól függ mi a célod vele,ha sűrűn kell mozgatni egyik helyről a másikra,biztos praktikusabb az inverter.De én személy szerint inkább szavazok a vasmagosra,ha baj van,biztos egyszerűbb javítani.Egy békebelinek nincs párja,főleg ha négy ember kell a mozgatásához
(#) pcb12 válasza forma3 hozzászólására (») Márc 6, 2014
inverter kimenetét mérni felejtős, úgyse tudod megmérni. Barkácsolás megoldás nem vezet jóra esetleg a nagy fesz jól megcsap.

Gép korából ítélve majdnem biztos vagyok benne, hogy a cső a hibás.
Szerezzél egy másik csövet azzal próbáld ki
(#) proli007 válasza esemve hozzászólására (») Márc 6, 2014
Hello! Valószínűleg "túl keményen" hajtja az inverter a kvarcot. Tegyél ellenállást a kimenet és a kvarc közé, mint http://images.search.yahoo.com/yhs/search;_ylt=AwrB8pxSZBhTUxYAU1aJ...Search számtalan helyen látható. Az 1,5Mohm is kicsi lesz. A 100kohm-okra meg semmi szükség.
üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
(#) eSDi válasza gyorgyh hozzászólására (») Márc 6, 2014
Üdv!

Sajnos rosszul gondolod. Az alsó három az 2x12V(11.4V) és erre kapcsolgatta az inverter az akku feszültségét. Az összekötés pedig azért van, mert a piros vezetékre csatlakozik az akku pozitív pólusa, a vékony vezetéken pedig a töltőáram folyik. A többit pedig ki kellene mérni. Viszont nem biztos, hogy áttekerés nélkül tudnád normálisan használni. Teljesen másak a vezeték teresztmetszetek, mint egy normál trafónál.
(#) forma3 hozzászólása Márc 5, 2014
Sziasztok!

Van egy Clevo notim amin nincs kép csak rávilágítva látszik kicsit, tehát háttérvilágítás nincs. Emiatt inverterhibára gyanak(odtam)szom, szétszedtem, és az inverter kimenetén 12V körüli AC feszültséget tudok mérni. (rózsaszin/fehér kábel). Ekkora fesz jó? Vagy többnek kéne lenni? Csőhibás ezekszerint?

image.jpg

(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Feb 27, 2014
Na, probléma megoldva. CD4069-es inverter megfordítja a K176NE4 kimenetét és egy 65K ellenálláson keresztül kapcsolja a BC212 tranzisztor bázisát, ami meg a csőszegmenst vezérli. Természetesen az eredeti útvonalat átreszeltem a nyákon. Köszönöm mindenkinek a segítséget. A képeken jól látszik az "elegáns" megoldás.
(#) buburobi válasza Baxi hozzászólására (») Feb 26, 2014
A MIG/MAG (CO) feszültségtartó, a WIG/TIG/AWI/MMA (pálcás) áramtartó. Az inverter gondolata már nekem is megfordult a fejemben.
Következő: »»   119 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem