Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az a baj ezzel az inverter dologgal , hogy ez egy külön álló egység.Szóval ez kap 12v ot , és go.De egy monitornál nem csak az a lényeg , hogy világítson hanem ott fényerőt színeket stb is tudni kell állítani ezzel nem hiszem , hogy ezt tudnád , mert ez egy fix dolog.Persze ettől még lehet , hogy működne , de csak mindig egy az egyben , és az nem biztos , hogy mindig jó lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Ez sok minden függvénye nem csak annyi , hogy kb a cső akkora vagy sem.Rendelkezésre állnak e vezérlési dolgok stb, , akkor táprészről illeszkedne e hozzá stb stb stb.A képről, amit linkeltél semmi nem derül ki , csak annyi , hogy 12v os lcd inverter.De , hogy mire képes milyen csövet , csöveket tudna még meghajtani , arról nem írnak semmit.Ez lutri vétel lenne, de egyébként te tudod.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Sziasztok!
Van egy 19 colos (16:9es) monitorom, amiben az inverter 2 mp után letiltja a fénycsövet (tudom hogy sokszor előkerült). Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a fénycsöveket nem az inverter paneljáról hajtanám meg (mert kép van, csak mivel nem világít a fénycső, csak alig látható). Ilyesmire gondolok: inverter (elvileg 18 cm-es fénycső meghajtására tervezték), nekem pedig 18,3-as van. Működhet a dolog?
Szia!
Szétszedtem a monitort. Kicsatoló kondik cserélve voltak. Viszont amit észrevettem és szerintem a hiba kiváltó oka is ez. Vagyis az inverter trafó három lábán 14V van. Viszont azon az oldalon, amelyiken a gyengébb fényerőt produkálja, ott a szélső lábon csak a fele, kb 7,2V van. Nem kellene itt is 14-14,5V-nak lennie? Mitől lehet kevesebb, méregettem körülötte, de nem láttam semmit hibásnak. Amit még most észleltem, hogy a trafó serceg üzemi állapotban. Üdv:spgabor
Ok! Köszönöm!
Az ötlet mindenképpen nagyon érdekes lenne számomra mert egy stabil és jó hatásfokú invertert valósít meg. Ha jól értem a két fet ellen ütemben dolgozik kihasználva a két kilencvoltos kivezetés előnyét. Így jóval nagyobb a hatásfok és stabilabb az inverter. Láttam hasonlót igen profi pásztorban bár más volt a meghajtó ic... Eszerint marad a kísérleti verzió (és ha nem megy amúgy sem hibáztatnék mást magamon kívül hisz én rakom össze)
Visszakerestem a feltett tervet , ha akkor nem hibáztam valószínűleg működni fog az inverter (a nyákterved szinte tökéletes másolatnak látszik (ez nem baj!) Ha elkészíted még csak a fele lesz kész a pásztornak (a kisütőkör még hiányzik róla) ezt adoptálhatod az itt többször is megtalálható "inverteres"kapcsolásból .Szorítok neked és várjuk a fejleményeket
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
Mi a pontos típusa a monitornak ?És az inverter trafókat amiket cseréltél egyformákat tettél bele ?
Sziasztok!
Van egy inverterrel kapcsolatos problémám. Adott egy Samsung monitor, ami tele volt púpos kondival a tápban, ezért nem indult. Kicseréltem az összeset, valamint az inverter trafót, mert valami nem tetszett rajta (talán a kimeneti ellenállásuk tért el nagyon, de már nem emlékszem, mert nem mostanában csináltam). Ezek után a szokásos pár másodperc után kikapcsolok hátérvilágítás problémát produkálta. Megvizsgáltam a ccfl-eket, amelyek közül az egyik hibás volt, kb negyed fényerővel világított a másik háromhoz képest. Kicseréltem teszt jelleggel azt a pár csövet, amelyikben a hibás volt. Ekkor azt vettem észre, hogy fényerőkülönbség van a képernyő alja és teteje között. De a monitor már legalább stabilan üzemelt. Félretettem anno, hogy ha majd lesz négy egységes csövem, akkor azokat beleteszem, hogy a háttérfény egységes legyen. Most van otthon egy másik ugyanolyan hátterem jó csövekkel. Próbaképp a háttereket cseréltem egy az egyben. Viszont meglepetésemre a világítás most sem homogén, a teteje normál fényerővel világít, az alja (ahol a rossz cső volt), ott pedig nagyon világos. Valamint a teteje bekapcsolás után mintha picit vibrálna pár másodpercig. Szerintetek ez mi okozhat ilyet? Azért nem gondolom, hogy a cső rossz, mert több csővel is próbáltam. Üdv: spgabor
Annyi már mostanra kiderült, hogy a feszültségértékeket nem hozza az elvárható szintre.
Tehát az előerősítőn IC 9V (STK350-010A) míg a kimeneti tranzisztorokon 13V-ot mértem. Az inverter hibája lesz nagy eséllyel. A kettősdiódákat megmértem, azok jók. A kapcsolóüzemű FET-ek IRFZ44 típusok, a meghajtó IC uPC494C. Melyik alkatrész hibája lehet nagyobb eséllyel a táphiba, FET vagy IC?
Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok, de ezeket a funkciókat teljesen feleslegesnek tartom. A felhasználók 95%-a egyszerűen nem is tudja, hogy mire valók, de még ennél egyszerűbb összefüggések megértése sem szokott menni. Viszont ahhoz nagyon értenek, hogy egy ennél jóval egyszerűbb készüléket is tönkretegyenek. Pl. belerakta a jeladót egy vödörbe, letakarta fóliával. A fóliát elvitte a szél, viszont egész sok eső esett.. Ami a nyákon volt, az menthetetlen lett, de még a kondi lábai is lerohadtak. A trafó egyedül megúszta. (szó szerint
)Szóval azt mondom, hogy bőven elég ilyen helyekre az önrezgő, vagy az 555+tranyós inverter, meg a diac+triac-os kisütő elektronika. Méréshez meg pár ezerért lehet kapni kész glimmlámpás cuccot, de össze is lehet rakni, ha az ember olyannal találkozik, aki tudja használni.
Szia!
Inkább csináld meg ezt a javított változatot.
Ha eléri a MCLR lábon a feszültség a Vpp minimális értékét, akkor programozási módba lép...
Ha RS232 szintekkel dolgozol, akkkor úgyis kell egy tranzisztoros inverter, a kollektorára egy Vdd -re menő felhúzó ellenállás. Ezzel meg is van oldva a maximális feszültség és az ICSP lehetőség is. A programozás alatt nem szabad neki küldeni adatot. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Lehet,hogy valamit kihagytam,de gőzöm sincs mire akarod a váltakozó áramot használni.Ettől függetlenül egyenirányítva könnyebb elvégezni a mérést és olcsóbb mint 3 inverter,amit nagyon remélek,hogy viccnek szántad.Nekem már két éve van egy szélkerekem,ami hálózatba táplál és a termelési adatai hozzáférhetők az interneten.Most már azon gondolkodom,hogyan kellene szelet csinálni és mielőtt komolyabb költségekbe vernéd magad,neked is ezt ajánlom.(Persze,ha szórakozásból csinálod,az utóbbiakat visszavonom).
Üdv Mindenkinek!
Van egy Solter Cott 175s inverter nálam, ami nagyszerűen működik, csak ráz. Ez azt jelenti, hogy 105~115V körül mérek a kimeneten, amit már a lakatos palánták nem igazán szeretnek fogdosni. A hegesztő áram nagyságával nincs gond... Első kérdésem az, hogy merre keressem a hibáját, a második pedig a már ismert kérés: kapcsolási rajz/service manual. Legutóbb amikor javítottam egy smd ellenállás volt elfüstölve/megszakadva benne, amit kicserélve helyreállt a kimeneti feszültség (ez alapból 95V!<< ez a gyári adat). Most azon a környéken minden rendben... Service manualt/rajzot próbáltam kérni a gyártótól, aki szívélyesen tovább tessékelt a BLM-hez, hogy ők mindenben állnak a rendelkezésemre... Szerintetek??? ![]() Minden segítséget előre is köszönök! Imi
Itt vannak az említett fetek és az inverter bizti. A fetek általában dual fetek és van hogy valamelyik rövidzáras lesz. Először mérd ki azt a kis zöld pico fuse-t.
A FET hétköznap neve FET. 8 lábú SMD-k amik hajtják az inverter transzformátorait. A kondik mitől tuti, hogy jók?
Az aljáról jó lenne kép, amúgy kell lennie egy ki pico fuse-nak vagy hasonlónak, valószínű az ment ki. Ez az inverter rész előtt van, valószínű azért ment ki mert zárlatos lett az egyik meghajtó fet, azért kéne az aljáról kép, hogy lássuk milyen fetek vannak benne. Alapvetően pedig a panel tetején keress biztit. Nézd meg a panel pontos típusát, mert amit most felraktál az sem túl jó kép, hátha megtaláljuk típus alapján.
Ő az: 1.5v to 10v inverter kép
Sziasztok!
Építettem egy boost convertert, aminek a hőfokfüggő vezérléséhez szeretnék kérni segítséget. 1.5v to 10v inverter Befelé 6V megy, a végén egy 12V 10mA ventilátor van. A kapcsolás kimenetén van egy poti, amivel a leírás szerint tudom vezérelni a feszültséget, de biztos én vagyok a béna, mert nekem SEMMIT nem változtatott a feszültségen, se az áram felvételen. Hogy kéne átalakítanom, hogy egy 10 kilós thermistorral tudjam fordulatszám-vezérelni? Előre is köszönöm!
Üdvözlök Mindenkit !
Szükségem lenne az ESAB LHO150 inverter kapcsolási rajzára. Ha valakinek megvan és megosztaná velem, megköszönném. Leejtették, majd bekapcsolták. Nem kellett volna... A neten található service manualban nincs benne a kapcs.rajz. Köszönöm! Laci.
Nem zárlatos lesz, hanem kevés a kapacitása. Amikor képet adna, akkor leszívja a tápot és leáll a monitor. Amikor bekapcsolod akkor kezdődik újra. Persze ez lehet még az inverter tranzisztorai miatt, azokat is ellenőrizd.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az LCD halványulását mi okozza? Az inverter? Amúgy lassan LCD-t is kéne cseréljek mert a szélein már olyan minta bepenészedett volna azt se tudom mitől. Nagyon gagyi.
Idézet: „vezetékre rakja/cserélgeti a "+" és"-" ágakat” Ha jól értem akkor neked fél,vagy teljes H hídra van szükséged.Mint például ez.Ebből kiindulva, a nagyobb vasas trafó nélküli inverterek is hasonlóan működnek.Egy ferrittel kb 320Vot állítanak elő pufferre,majd a szükséges frekit/kitöltést H híddal vezérlik.Így már esetlen ha kell nagyobb feszt is küldhetsz rá.
Leáll az inverter, fénycső, inverter, táphiba okozhatja, de tényleg ezzel van tele az egész topik.
Idézet: „Ezért is utálja őket néhány inverter, mert a kondi kezdeti töltőáramát zárlati értékként kezeli és letilt.” Ez talán túlzás, ennyit még a kapható talán legkisebb 150 VA-s inverternek is illik tűrnie. Eddig egyetlen általam beállított szünetmentes sem tiltakozott, igaz, azok 400 VA-nál kezdődtek.
Teljesen igazad van, hiszen a tápjuk egyenirányítóval és puffer kondival kezdődik.
Ezért is utálja őket néhány inverter, mert a kondi kezdeti töltőáramát zárlati értékként kezeli és letilt.
A kompakt fénycsövekhez még inverter sem kell, vígan elmennek egyenfeszültségről. LED meg akár akkuról is. De akad 12 V-os kompakt is (aranyáron
)Ettől függetlenül nem életképes ötlet.
Az alternatív energia elkötelezett híve vagyok. Nálam a az egész ház teljes energia igényét (értsd: fűtés, hűtés, világítás, sütés, főzés, melegvíz) napenergia fedezi. Ezzel együtt nem találok okot a biztatásra.
Azért nem, mert Nálad a megvalósítandó energia igényhez képest nem érzem sem a bekerülési költségek megtérülését, sem a kivitelezhetőséget. Világítani akkor kell amikor nem süt a nap, de akkor a napelem sem termel. Ha tárolni kell az energiát akkor két út van: 1. hálózatba visszatáplálás, ami ekkora teljesítmények mellet nagyon nem rentábilis, 2. tárolni kell helyben az energiát, ami megint csak költséges és egy panelben nem is egyszerű, plusz inverter kell a fogyasztók táplálásához (ráadásul ezek egy része utálja a kompakt fénycsöveket). A másik probléma, hogy az ablak alá nem fognak engedélyt adni egy homlokzatot "elcsúfító" napelem elhelyezésére. A tetőt meg szerintem a közös képviselő fogja megvédeni Tőled.
A szerepe a vezérlő elektronika hűtése, ugyanis az vízhűtéses. Az inverter melegszik. Míg a lada motorja egyenáramú, a bogáré váltó.
Sziasztok!
Mint bizonyára úgy is kiderülne, nem értek az elektronikához! 10 emeletes panel lakásban lakom és a világítást szeretném megoldani, napelemes áramtermeléssel! A kérdéseim: - Engedély köteles e az ötlet megvalósítása? - Mire lenne szükségem, ha szeretnék 9 db lámpát megtáplálni? Energiatakarékos/LED es izzók vannak.(milyen napelem, inverter stb stb) - Megéri e a befektetést vagy maradjon minden a régi csak mindenhol legyen LED-es izzó? Biztos érdekesen néztek, hogy ilyeneket kérdezek, de nem találtam válaszokat a kérdéseimre a neten. Üdv.: dio A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

(és ha nem megy amúgy sem hibáztatnék mást magamon kívül hisz én rakom össze) 

)Ettől függetlenül nem életképes ötlet.