Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   138 / 262
(#) HnRcO hozzászólása Máj 2, 2013
Én is csatlakoznék a hasonszőrű hibákhoz...
Szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy Fujitsu L7300-as laptop, sötét kijelzővel.
Ami eddig történt,

inverter csere: http://www.laptophardware.hu/files/images_product/fujitsu-amilo-l73...02.jpg

LCD csere (illetve egy másikkal teszt ami törött, de a világítása rendben volt)
Szalag kábel cseréje.

A jelenség, hogy egy pillanatra felvillan a kijelző, vagy amilyenje éppen van..
Amennyiben nyomkodom a fedlap lecsukását érzékelő kapcsolót akkor villan egy pillanatra és egyből el is alszik.

Feltételezem, hogy itt is valami engedélyezéssel lesz gond, tehát alaplapon van valami bibi..
Annyira régi a laptop, hogy már csak akkor van értelme foglalkozni vele, ha tudok esetleg valami tanácsot adni.
Gondoltam, kiszedem az alaplapot és megnézem, hogy esetleg a csati körül nincs e valami kosz ami elvinné az engedélyező jelet.. hülye gondolat? Esetleg jobb ötlet?
Melyik lehet amúgy az engedélyező pin?

Köszönöm!
(#) JOJO hozzászólása Máj 2, 2013
találtam a netten egy 500w inverter egész jónak tünik mitszoltok hozzá
www.universalelectronicblockspot.com
(#) kameleon2 válasza macera2 hozzászólására (») Máj 1, 2013
Szia! Akár egyetértesz, akár nem - az elektronika - sajnos tudja a fizikát. Nekem és a cégemnek sokba fájt megszerezni ezt a tapasztalatot. Igaz az inverter forgalmazója is ludas volt, mivel kifejezetten induktív terhelésekhez árulta a készüléket - és nem tudta azokat a paramétereket, amik rá voltak írva. Azóta beszereztünk egy Conrad-os trafós Berel-t, ami betonbiztos. Többet nem szeretnék kisfeszültségű szigetüzemű rendszert építeni, mert csak kínlódás van vele. Hatalmas keresztmetszetű vezetők, nagy áramok, minden alkatrészből speciálisat kell keresni - még sorkapcsokból is. Ez a projekt volt az utolsó ilyenem. Azóta maradtam a jól bevált magasabb feszültség, kisebb keresztmetszet, több akksi - megoldásoknál.
(#) janosb hozzászólása Máj 1, 2013
Kössz Dara a válaszokat, az áteresztö üzemü tápot ezért gondoltam problémásnak mert a 3.25-ös pálcánál 230v csökken esetleg a 12v is . A 80mA-100mA miden nélkül csak az inverter rész
áram felvétele. Mitöl melegszik már terhelés nékül a 4 pár u47 ? A Tali bt adatai szerint 30khz-re
nem is jó a vasmag, aki használ U57-es magot menyire melegszik ?
A u57-es magokkal készült traszformátorhoz most akkor kel légrés vagy nem ? Ha kiveném a 0.1-02-es légrést szinte 0-lenne az áram felvétel üresjárásba .
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
(#) kameleon2 válasza macera2 hozzászólására (») Ápr 30, 2013
Idézet:
„Hogy az invertered 1800 W-os, az csak annyit jelent, hogy a 857 W bemenő, ill. a /600 W kimenő teljesítmény nem fogja tönkre tenni.”
. A teljesítmény nem minden. Induktív terheléseknél szigetüzemben az inverternek a tüskéket is el kell viselnie. Én is úgy gondolkodtam, ahogyan te - egy inverter látta a kárát. Nem véletlenül írtam a 7x-es túlterhelést indukláskor a motoroknál, szivattyúnál, kompresszornál - és a trafós kivitelt.. Egy szigetüzemnél, nem lehet bypassolni, átkötni a hálózatra túlterheléskor - hanem ki kell szolgálni.
(#) macera2 válasza Smarten hozzászólására (») Ápr 30, 2013
Az előzményeket nem ismerem, ezért csak a mostani adataidat veszem figyelembe. Néhány szempont:
A terhelés igényel egy bizonyos teljesítményt, amit az inverter kimenete biztosít. Ezt a teljesítményt, egy bizonyos hatásfokkal a bemenetéről veszi fel. Hogy a bemenetén lévő teljesítmény honnét veszi, aksiról, egyen, váltó fesz. forrásról, stb., azt már az adott inverter fajtája válogatja, ahogy azt is hogy a kimenő teljesítménynek milyen áram, feszültség paraméterei legyenek.

Pl. legyen a hatásfok 70%. Ekkor az előző példa adataival:
Pbemenő x 0.7 = 600 W. Ebből a felvett teljesítmény 857 W. Vagyis az inverter felvesz 875 W-ot ebből csinál 600 W-ot amit a terhelésre pumpál.
Ha pl. 12 V-os aksi szolgáltatja a bemenő teljesítményt, akkor bizony 875/12 = 73 A-t kell az aksinak szolgáltatnia.

Hogy az invertered 1800 W-os, az csak annyit jelent, hogy a 857 W bemenő, ill. a /600 W kimenő teljesítmény nem fogja tönkre tenni.
(#) Smarten hozzászólása Ápr 30, 2013
Sziasztok! Lakóautóban szeretnék üzemeltetni 220v-ra kitalált háztartási gépeket, mint pl vízforraló, kenyérpirító, mikró, esetleg mobilklíma. inverter nélküli használatuk, a készülékek átalakítása lehetséges? Kaphatóak eleve 12V-ról működő ilyen készülékek, de ezek ára elég horrorisztikusak, hogy finoman fogalmazzak. Elméletben napelem biztosítja az energiaellátást, de próbálnám leredukálni a fogyasztást amennyire csak lehetséges, kerülni az inverter használatát.
Újonc vagyok az elektronika világában, kérlek kíméljetek, ha nagy butaságot kérdeztem.
Köszönöm segítségetek!!!
(#) btoti válasza joco21 hozzászólására (») Ápr 30, 2013
Óvatosan csatlakoznék a diskurzushoz. Elég nehéz kihámozni, hogy ki melyik generátorról, milyen elrendezésről állítja a maga és a fizika igazát. Remélem, hogy nem kutyulom tovább ezt a már-már káoszt.

Ha gyorsan és olcsón akarsz 1-2 kHz-ig jól használható 2 csatornás szkóphoz, sprektrum analizátorhoz, jelgenerátorhoz jutni:
Én ezt használom a mellékelt saját tervezésű kompenzált előosztóval. Tetszőleges jelalak tényleges effektív értékét is kiszámolja. A túlvezérlésre kell odafigyelni (inkább csak max. 1Vpp a hang bemenetre), mert a PC-ben levő AGC-t nem lehet kiiktatni és a túlvezérés védő diódák is kezdenek kinyitni, ezek torzítást okoznak. Persze egy néhány százezer forintos szkópnak készült szkópnak én is örülnék, de ez van.

A Nagyzsak-nak adott (változatlanul dicséretesen) tekercstest az itteni rajzzal köszönő viszonyban sincs. Az általad leszerelt és méricskélt generátorról nem tudom, hogy ilyen tekercs - mágnes elrendezésű-e? Ha ilyenek lennének, akkor minden vonatkozásban ámuldoznék a szerintem legjobb elrendezéstől (térkihasználás, minden tekercs két oldala ellentétes pólus alatt van, fázisszög, átfedés vonatkozásban jó 3 fázisú jelalakok). És bizonyára nem mágneses térbe helyezett tekercsekről hanem irány szerinti indukció vonalakat irány szerint metsző ezekre merőleges eredő tekercs-oldalakról lehetne beszélni, és így a tekercsek kivezetésein megjelenő tényleges eredő indukált feszültségről.

A Nagyzsak készülő generátorához: Ha visszaolvasol, akkor épp azt hangsúlyozom több ízben, hogy ez egy kényszer helyzet az összedobott anyagokból. Ezekből is készíthető nem a legjobban, de működő és használható generátor.
Nagyzsak rajzán is láthatóan (amit nem javítani, csak az egyértelműség miatt rárajzolni szándékoztam az aggodalmaimat) duplán rakva tárcsánként 12 db-l ~0,1...0,15 T légrés indukció elérhető a pólusok alatt, ha nem rontja tovább a helyzetet a vastag acél csavarral, a vékony acél tárcsával. Sajnos ennek a pólusok alatti indukciós térnek a legjobb helyzetben is csak töredékét metszi tényleges vezeték, amiben feszültség indukálódhat. Ráadásul van egy felesleges plusz nullátmenet. - A meglevő anyaggal ezek kiküszöbölhetetlenek. Az alátétes fejelés szerintem akkor segítene legtöbbet, ha a külső átmérő 40...50 mm lenne, de a gyűrű mágnesek furatával egyező belső átmérőjűek acélcsavar nélkül ragasztva, vagy esetleg réz csavarral (ami meg persze biztosan nincs). A többi kártékony, de a meglevő készlet miatt adott jelenségeket le kell nyelni, de a generátor működni fog 3 fázisúként, csak az optimális (pl. neo hasáb mágnesek - majd, ha lesz) kialakításhoz képest nagyobb fordulat kell. Lehet, hogy nem úszható meg az áttétel 12 V-s akku töltéséhez, vagy min. 10...20 százalék veszteségű (ezek veszteségét tessék tudomásul venni) fesz. növelő inverter kellene.
(#) ligyakeli hozzászólása Ápr 29, 2013
Sziasztok mesterek.Egy alba lcdtvböl kivettem egy azthiszem kerámia kondit ami feladta,ezvan ráirva.2-7 3KV,az inverter panelon volt,az lenne a kérdésem,hogy uf-es,vagynf-es,ja meghogy mekkora az ellenállása,és mivel lehetne helyetesíteni.Üdv ligyakeli
(#) greenpower válasza palko73 hozzászólására (») Ápr 29, 2013
Szia

Kicsit összegzem a rendszered mert elég zavarosan van megfogalmazva, ha nem ez lenne a valóság kérlek javíts ki?
Napelem 3x 12V/100Wp = 300Wp
Akku kapacitás 350Ah/12V = 4,2kWh
inverter teljesítménye - ismeretlen
Napi fogyasztás 600W*2 óra = 1,2kWh

Linkelek két doksit a te rendszered paramétereivel, az egyiknél a fogyasztás 1200Wh a másiknál 600Wh. Az aksi leválasztást 20% állítottam a nagyobb élettartam végett. A végeredmény az hogy a napelem kicsi az aksi kapacitás kicsi a fogyasztás nagy. Fele ekkora fogyasztással (600Wh/nap) áprilistól szeptemberig működne a rendszer, előtte és utána már kevesebbet.
Remélem segítettem kicsit átlátni a dolgokat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2013
(#) tavako hozzászólása Ápr 29, 2013
Sziasztok!

Egy régebbi történet folytatása, okulásként. előzmény
Straus inverter, folytonos túlterhelés hiba.
Sok idő telt már el, de a kollégám most ért rá befejezni a művet.
Szóval hasonló lett a hiba oka, mint Chipmunk1960 esetében. A forrasztások újraforrasztása és egy apró törés kijavítása után, most jelenleg működik a kütyü.
Hogy meddig...
(#) Laslie hozzászólása Ápr 27, 2013
Sziasztok!

Elkezdtem összerakni - egyenlőre csak deszkamodell formájában - a "szegény ember"funkciógenerátorát . Elsőnek a négyszög részt ellenőriztem. Pont emiatt készítettem egy előtétet a hangkártya oszcilloszkóphoz, hogy lássam működik-e.
Négyszögjel nem volt, csak ha a kondenzátort az 1-es inverter kimenete helyett a 2-es inverter kimenetére kötöttem. Így már beindult, és megjelent a négyszögjel.
Ezen felbuzdulva elhelyeztem az alkatrészeket a háromszöget előállító inverter köré. És itt jön a problémám. Négyszög jel van háromszög helyett, és nem tudom, hogy miért. Utána néztem itt a HE-n ennek a kapcsolásnak (itt ebben a topikban és a frekvenciamérősben is), de nem írt senki ilyen problémáról.
Az alkatrészek összekapcsolását többször is átnéztem, hibát, elkötést, rossz helyre kötést nem találtam.
Van valakinek ötlete, hogy mit ronthatok el?
(#) mpisti válasza sityu13 hozzászólására (») Ápr 25, 2013
Megáll az ész, milyen bátorság szorult néhány emberbe-és ez rád is vonatkozik. Ne haragudj, de ha azt sem tudod minek a rövidítése a DVM (egyébként Digitális Volt Mérő) -bár szerencsésebb lett volna a DMM (az viszont Digitális Multi Méter) -akkor hogy fogsz megbirkózni egy hegesztőinverter javításával?! Kérlek, ne háborodj fel az előző mondataimon, de ha a műszerek nevét sem ismered, honnan fogod tudni hogy mit, és hogyan kell vele mérni, és a mért érték helyes, avagy nem?
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 25, 2013
Sziasztok, most nem rég hoztak nálam egy LG tévét 32LG3000 típusút, a probléma az vele hogy mikor be kapcsolom hallatszik az inverter részből egy visító hang, és utána szép lassan el halkul egészen addig még már nem is hallatszik, utána mikor megint rá jön a nyavalya megint sípol és megint el halkul, ezt különböző időközönként csinálja csak. Én most a táp részben a kondenzátorokat (1000µF/35V) ami meg szűri az invertert a be alimentálási részen, ki cseréltem egy 3300µF/40V-ra egy darab kondenzátora, arra gondolván hogy a kondenzátorok ki száradtak, mert közvetlen két darab nagy teljesítményű dióda mellet voltak, amik melegedtek, és szinte közvetlen hő kapcsolatban voltak a két dióda hűtőbordájával. A gond az hogy csak fenn áll ez a jelenség, nem a kondik voltak a hibásak!, nem lehet hogy a neonok kezdenek ki fáradni és azért sípol be az inverter rész?. Akinek van valami ötlete azt szívesen várom!.

IMG195.jpg

(#) pucuka válasza dobiedvin hozzászólására (») Ápr 23, 2013
A villamos motorokat ragyogóan lehet fékezni elektromos úton ellenállással rövidre zárva. Csak egy baj van vele, megállítani nem lehet, mert 0 fordulatszámon nem indukálódik feszültség, ezért csak bizonyos mértékig lehet fékezni. Erre találták ki az ellenáramú fékezést, de elvi okokból megállítani így sem lehet. Az ilyen típusú fékezést nagyon régen használják a villamos vontatásban pl. látszik a villamosok tetején ajó vastag ellenállás huzalból tekert ellenállás hálózat. Elvileg megoldható a visszatáplálás is, egész addíg automatikusan működik, amíg a motor fordulatszáma generátorként magasabb feszültséget termel, mint az őt tápláló feszültség. Így működik a lejtőn lefelé haladó jármű villamos fékezése, nem halad gyorsabban, mint ahogy a vonali feszültség egyébként megengedné. Manapság ezt a feladatot egy speciális inverter látja el, így a fékhatás kiterjeszthető egészen a megállás közeli helyzetig, miközben visszatáplál. Ez egy elég bonyolult szerkezet.
A lehetőséged az, hogy egy, vagy néhány fokozatban ellenállás fékezést alkalmazol, egy kapcsolóval váltogatva az ellenállásokat, amiknek az utolsó tagja rövidzár. Ha nem lényeges a finom, fokozatos fékezés, akkor elég a rövidzár is. Viszont ne felejtsd el a soros kapcsolásban üzemelő meghajtó motort párhuzamos kapcsolásba átkapcsolni, mert így biztos a generátor üzemmód.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
(#) _JANI_ válasza granpa hozzászólására (») Ápr 23, 2013
Megpróbáltam a visszatáplálást a motor felőli oldalról.
630VA-s trafó primer feszültsége 204V - 240V - 250V. ( Kicsit sántít még az inverter. )

A törpefeszültség a 630VA-s trafó 42V-os kivezetésén az orosz ( üres járású ) trafóval "megterhelve": 27.5V - 27.6V - 30V ( Y - ponthoz mérve: 13V - 15V - 15.7V Hmm, igen. )

174V - 181V - 195V az üresjárati kapocsfeszültség az orosz trafón.
( Az Y - ponthoz mérve: 85V - 100V - 104V ) Vagyis a csillagpontokhoz képest mérve közel arányosan jön át a feszültség. Most fáradt vagyok utánaszámolni. De látszik.
Sajnos csak ez az inverter tud részemre 3-fázist előállítani úgy ahogy...
Nem tudom mennyit segítenek ezek az adatok. Egy fázis 42V 50Hz-vel még meg tudom próbálni az orosz trafót ha van értelme.
(#) pucuka válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Ápr 22, 2013
Igen, mindegyik motor egyfázisú. A frekvencia váltót azért tettem idézőjelbe, mert akkor még nem így hívták. Egyébként egy normál hangfrekvenciás erősítőnek megfelelő kapcsolás volt, kimenő trafóval. Ne gondolj olyan nagy teljesítményekre, a tekercselő motorok kb 5 W -osak voltak, a főmotor sem volt túl nagy teljesítményű, már nem emlékszem pontosan, de 50 W -nál nem lehetett több. Csak a nagy tömege miatt gondolom volt szükség a nagyobb teljesítményre.
A 70' -es években már bőven léteztek Si tranzisztorok pl. a 2N3055 is, de volt a kezemben PYE gyártmányú 12/220 V -os, 600 W -os inverter például, ami a hatvanas években készülhetett, abban AZ12 tranzisztor volt, ami 25 A csúcsáramot bírt, 150 W disszipációval, igaz a közepén levő 1/4 " -os csavarral lehetett a hűtőbordához rögzíteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2013
(#) proli007 válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 20, 2013
Hello! Ez egy működő áramkör? Mert nekem itt valami nem kerek.
- Ha a számláló nullán áll a tranyó kinyit, inverter bemenete "L" szintű, kimenete "H". Vagy is Reset állapotban van a 17-es és nem is tud ellépni onnan. Hiába jön a csengetés.Mintha még egy inverter kellene oda..
üdv!
(#) Pulyka válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 19, 2013
Köszönöm szépen.
Én gondoltam, hogy összedobok belőlle egy komplett akkupack, fénycső, és inverter egységet, amolyan hordozható armatúra féleségnek, de hamar elvetettem az ötletet.
Biztos lehet hozzájuk kapni alkatrészt(ha tönkremennének), vagy helyettesítőt, de pl a tekercs is olyan régi(nem ezek a sárga fóliásak), hogy gondoltam, hogy egy gyűjtő elrakja emlékbe, hogy 1990 környékén ilyenek voltak az akkori elektronikák.
Nem tudom melyik, de az egyik fajta biztos, hogy 92-es, a többit csak saccolom, de biztos, hogy több, mint 10 évesek.
El is teszek szerintem 3 darab EVIG Budapest-eset emlékbe, azok amugyis csak nehezen akarnak begyújtani.
Én is 1-2 ezer körüli árra gondoltam egyébként, inkább 2 ezerre.

OFF: Napelemes rendszerhez nem, akkor már inkább összeszednék annyi napelemet, hogy meglegyen egy akkupack töltőfeszültsége, és ezeket a tekercseket sajnálom tönkrevágni.
Majd lefényképezem a belvilágot.
..úgy is van 7 db rossz, de van emelett 9 db jó, amiből 3-at elteszek.
..jah és a másik ok, hogy miért gyűjtőnek szánom(, de aztán bánom is én, hogy ki veszi meg, ha meghirdetem ), hogy akkor megéri LED-es világításba fektetni, én sem használnék fénycsövet, itthon is kevés kivétellel már minden fényforrás LED-es.

...de nem akarok ünneprontó lenni a fénycsöves topikban, azzal, hogy mindenkit rábeszélek a LED-ekre, mert NEM ez a célom.
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Ápr 19, 2013
Csak akkor "érzi" a táp a rövidzárat amikor bekapcsolna az inverter, azért marad meg a fesz.

Én a tápvezérlő IC cseréjével kezdeném, főleg, ha LAF0001, vagy FAN 7601. Konkrétan milyen készülékről van szó?
(#) Haszuboy válasza Pulyka hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Vonatokon használnak ilyet. 1-2 ezret szerintem megér. Ahova használni lehetne jelenleg: napelemes rendszerekhez. (nem neon hanem fénycső inverter, a neon teljesen más!) Szerintem el lehet adni. Teherautókra is tudják használni, pl raktér világításra.
(#) Buvarruha válasza koon hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Ha az inverter transzformátorára gondolsz, akkor azt ne kösd párhuzamosan..
(#) Buvarruha válasza koon hozzászólására (») Ápr 18, 2013
Cső, transzfomrátor, fet, vagy tranzisztor, ezt neked kell kiderítened. inverter környékén nézelődj..
(#) szsrobert válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 17, 2013
Idézet:
„este, amikor nem süt a nap - ezt hogyan fogod biztosítani”

Normál hálózati áram, vagy akku, de az sajnos drága kWh-ra számolva.

Idézet:
„nyilván egy hálózatra visszatápláló rendszernél is magasabb feszültséggel kell dolgozni, mint az előállítandó, hiszen a félvezetőkön is esik valamennyi és van veszteség is.”

Létezik 48V-os inverter is. Ha nem akarunk veszteséget, nem táplálunk vissza, hanem taermeléskor azonnal el is fogyasztjuk.

Idézet:
„Ha nem táplálsz vissza, akkor meg este kell megfizetned az áramot, holott a visszatáplált energia "rovására" is megtehetnéd.”

Pontosan. Ha visszatáplálsz, akkor 230V esetén minimum 325V-nál nagyobb egyenfeszültségű rendszer lenne ideális.
Kérdés a beruházás ára, megtérülése, gazdaságossága.
Az biztos, hogy a visszatáplálás előnye lehet elektromos járművek töltésénél, hogy a visszatáplálási teljesítmény többszörösével is terhelhetjük a jármű töltésekor a hálózatot.
(#) GPeti1977 hozzászólása Ápr 17, 2013
Step down konverter diódáját szerettem volna átalakítani szinkron diódásra FET-tel.
Sajnos nem sikerült.
Először a kapcsoló FET vezérlésének negáltjával kapcsolgattam (az inverter mikrokontrolleres így nincs lehetőség spec IC azért is mert ez egy napelemes töltő (MPPT) így mikrokontroller nélkül nem megy) persze holtidőt is adtam neki hogy ne nyissanak egymásra, az áramkör így nagyon melegedett. Gondoltam tovább van nyitva a FET mint a tekercs kisülési ideje.
A 2. módszernél induktivitásra tekertem egy segédtekercset és olyan polaritással tettem a fet-re hogy a tekercs kisülése nyissa ki de az eredmény ugyanez lett.
(#) kadarist válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 15, 2013
A te motorodnál, ahol U,V,W jelzések vannak és inverter hajtja meg ezeket a tekercseket, az azért egyenáramú motor, mert az inverter egyenfeszültségű táplálást kap. Csupán ezért nevezi a gyártó DC-motornak ezt a típust. A kivezetések számát relatív módon kell értelmezni, mert lehet, hogy főáramköri tekercseken kívül még az esetleges gerjesztőtekercs is ki van vezetve vagy esetleg a tengely-jeladó vezetéke stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) blackdog válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 15, 2013
Idézet:
„Ha nincs benne kommutátor, akkor csak AC lehet”

ECDC ?

Amit írtál azzal tisztában vagyok. Van egy motor amin U,V,W jelölésű kivezetések vannak. inverter vezérli. A gyártó ezt a motort úgy reklámozza, hogy egyenáramú (DC) motor. Én ezt nem hiszem el. De lehet valami nem tudok.

Én úgy gondoltam, hogy AC motornak 3 vagy 6 kivezetése van (fázisoktól és indítás módjától függően). DC motornak pedig 2,4,6,8 stb...
(#) blackdog hozzászólása Ápr 15, 2013
Sziasztok!

Miről lehet egyértelműen megmondani egy motornál, hogy egyenáramú vagy váltakozóáramú?
Teljesítménytől fűggetlenül.
Ha a kivezetésekre U,V,W van írva az szerintem nem egyenáramú. Szerintem háromfázisú és max. inverter vezérelt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) Imike008 hozzászólása Ápr 14, 2013
Udv mindenkinek!
Segitseget szeretnek kerni egy Telwin Technology 175 HD ,hegeszto inverter javitasahoz,a hiba oka hogy a tulaj bele ejtett a tetejen egy csavart ami zarlatba hozta a ket huttoi bordat a negativ es a pozitiv reszt ,vagyis amin 2 es 2 drb fet van rarakva ,mind a 4 fet ki is purcant sajnos.
Eloszor is megkernek szepen valakit hogy kuldjon nekem egy hozza valo rajzot,es esetleg ha van valakinek valami tipje hogy meg hol keressem a hibat,kicsereltem a 4 drb G30N60HS fet et es a melletuk levo 2 drb FES16JT diodakat is mer azok is zarlatosak voltak ,de egyeb hibas alkatreszt nem talaltam benne,van egy kis transzformator gondolom azon keresztul kapjak meg a fetek a vezerlest,de rajz nelkul sajnos nem tudom hogy mit merjek,ha bekapcsolom a zold es a sarga lampa folgyul az egyik rele be is kattan a fet ek meg is kapjak a 300 v ot a sarga led villog de annal egyeb nem tortenik,ha valaki segittene azt nagyonn megkoszonnem.
(#) Le-dee válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 11, 2013
Szia! nagyon egyszerű, mert egy fél inverter amit keresel, fogod a PC trafót, olyat keress aminek ki van vezetve felül a középmegcsapolása. Az 5V-os tekercseit meghajtod egy TL494-el Push-pull kapcsolással, belövöd 50Khz-re, a szekunder oldalon teszel egy nagyfeszültségű diódahidat, BY500-ból (hűtéssel persze) egy szűrőkondit (amit megint a PC-tápból kinyerhetsz), és kész. Több ilyet készítettem már, nem kell áttekerni, és a kimenten 150-200V-ot kapsz belőle. Kb 4V-os menetfeszültséggel üresen kb 0,5A-t vesz fel 12V-ról.
Következő: »»   138 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem