Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Találtam egy céget. CCFL csövek, inverter trafók, Fet-ek, vezérlő Ic-k egyéb monitor alkatrészek. Digitális Harcsa kft.
Üdvözlet!
Monitor inverter trafót szeretnék vásárolni. 8TC00332 Van bejáratott forrás ahol ezt meg lehet venni?
Kivettem az inverter trafót. (8TC00332) S1-S2 1024 Ohm P1-P2 0,1 ohm P3-P4 0,1 Ohm S3-S4 3650 Ohm Ezek jó értékek?
Szerk.: Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!? A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Hello
Eleg durva jelenseg meg ijennel nem talalkosztam szerintem szed szet es hatul kene legyen egy ket juk a ahol a neon csovek fenye latszodik nezd meg hogy azok kapcsolnak ki be vagy az inverter tap kabelt huzd ki a taprol anelkul is el kene induljon a tv es vilagits az lcd elejere egy asztali lampaval ugy halvanyan kene h latszodjon a kep szerintem inverter hiba de h lehete javitannia aszt nem tudom megmondani szerintam foraszd at az egesz inverter panelt es megtudod h sikerul vagy sem.
Sziasztok! Nem tudom későn írok-e vagy sem: Én többféle inverterrel dolgozom. A négyszög jellemzően az olcsó, PC tápokhoz jó. Ha motort kell hajtani, akkor többféle megoldás jöhet szóba. A hálózati "tiszta" színuszal szemben minden inverter Csak szinoid jelet fog előállítani. Ám ezek formája sokszor még jobb hatásfokot is jelenthet a nagyobb kitöltési tényező miatt. Az UPS-ek szinoid jelalakja általában fellelhető a neten: Tiszta színusz (pure sinewave) kvázi színusz A kvázi színuszos simítottal, szerintem nem lehet gondod, mert eleve torzulni, simulni fog a jelalak a felhasználáskor. A simított trapéz jelek nagyobb hatásfokot is eredményezhetnek, kárt nem okoznak. Nekem utóbbival megy egy szivattyú 2 éve, gond nélkül.
Idézet: „Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv. Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.” http://www.youtube.com/watch?v=VBXTflgZYyw Ez lenne a hiba jelenség.
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Elnézést hogy ide írom. Ami biztos a fénycsövei(2db kék vezetékpáros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. Így a védelem nem tilt. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 eredeti fénycső világítja a panelt?? (lehet ezek is rosszak?)
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Ami biztos a fénycsövei(2db kék páros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 darab fénycső világítja a panelt??
Nézd át az inverter részét, ott lesz a hiba!
Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv.
Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Egy stringes a rendszer, így 20 db panellal számolva az üresjárati feszültség 740V, a munkaponti 620V körül alakul. Nem szeretnék kókányolni a varisztorok átforrasztgatásával( bár megfordult a fejemben). EON mondhatni a legkekeckedőbb szolgáltatók egyike. Csak ő kér stringenként külön diódázást, külön DC lekapcsolót( inverter is tartalmaz), stb.
Nem csinálsz semmit a gyári inverter résszel csak lehúzod róla a csöveket. Így le fog tiltani bekapcsolás után, de attól még az LCD panel működik rendesen. A ledes kiváltásról nekem nincs jó tapasztalatom: 120db/méteres led szalaggal próbálkoztam, nem volt olyan fényereje mint az eredeti csövekkel. Kivettem és megjavítottam az invertert.
Felreertesek elkerulese vegett, egy panel a tap es az inverter.
Tehat akkor ha kikotom a ket inverter trafot, es oldalrol megvilagitom, lesz kep?
Akkor ezt egy egy ledcsikkal is ki tudom valtani, nem?
Az inverter védi magát, nem a monitor tilt le. Ha az inverter ki van kötve, nem védi magát.
Te még mindig nem érted a lényeget.
A szolgáltató nem fogja engedélyezni semmilyen házi készítésű inverter, inverterátkapcsoló, agregátor átkapcsoló megoldást. Még akkor sem ha az teljesen korrekten működne. Természetesen gyári szolgáltató által elfogadott megoldás bejelentés után üzemeltethető.
Köszi a tippeket mindenkinek.
Sajnos az inverter egyik trafójának a szekundere szakadt. Van valami ötletetek, honnan lehet beszerezni, vagy esetleg mivel pótolni? Ha nem tiltaná le a kijelzőt az inverter hiba, akkor még akár LED-del is kiválthatnám...
Hello!
Hogy a motoron hogy fog működni, azt nem tudom,mert részben nekem nincs motorom, meg én nem is építettem ezt meg csak megrajzoltam. De a beépítéstől és kialakítástól is sok függhet. A bemeneteken schmittes invertert használtam, tettem zavarszűrést. De ha hosszú madzaggal van elvíve a kormányig (vagy hova kell) akkor érdemes kéteres árnyékolt vezetéket használni. Belső ereken megy a nyomógomb két pontja, az árnyékolást meg (csak egyik végén) lekötni a vázra. Az áramkört érdemes fém dobozba tenni, amit szintén a vázhoz földelni. A kimenetekkel elvileg nem lehet túl nagy baj, azt söntöli az izzó. Sajnos a 4013-ak között már én is találtam differenciát. Meglepő módon a néhai NDK-s gyártmányok voltak a legkorrektebbek. Egyik általános hibájuk, hogy pont az órajel bement nagyon parasztosan lett kialakítva. Oda hiszterézises bement illett volna. Mert így az órajel felfutó élének minimális sebessége definiálva van. Ez nagyon korlátozza az alkalmazhatóságát, ha ne kimondottan digitális ki-bemenetekre kötjük. Épp a minap próbáltam ki, hogy egy potit kötöttem az órajelre, és azt tekergettem. A kimenet csinált is mindenféle fura dolgot. De nem véletlen, mert belül az órajel és annak invertáltja is szükségeltetik. Ha azok nem egyszerre váltanak, akkor gond van. Belső inverter meg épp hogy csak ellátja a feladatát. Nos, ezért persze nem lehet elmarasztalni a gyártót, mert adatlapon definiálva vannak a működési paraméterek, de azért kicsi odafigyeléssel korrektebb áramkört is lehetett volna építeni. Lehet ki kellett volna próbálnom egy 4027-et, hát ha az jobb, - mert az RS tárolót és a D-tárat ugyan úgy ki lehet abból is alakítani - de Ha jól tudom az nekem nincs, így megnézni sem tudom. (Persze gondolom ez benneteket baromira nem izgat fel, hogy mi is van..) Részemről a jó kívánságok.. üdv!
Igen, és is így értelmezem.
Nem mindegy, hogy az inverter kapcsol vissza a hálózatra, vagy a fogyasztó. Feri arra érti, hogy az inverter.
Nézd át akkor az inverter félvezetőit is és a transzformátorokat is.
Üzembiztonság veszélyeztetésének gyanúja estén, joguk van, ha megtagadod az együttműködést leválasztanak a hálózatról.
A te ellenőrzésed akkor szerencsés volt, általában nem ez a jellemző. "A napelem akkumulátort tölt, mikor fel van töltve akkor az inverter látna el egy pár fogyasztót, mikor már kezd lemerülni (de nem teljesen!) akkor visszakapcsol hálózatra.". Ez az állapotot a szolgáltatók tiltják.
Idézet Tőle.
"A napelem akkumulátort tölt, mikor fel van töltve akkor az inverter látna el egy pár fogyasztót, mikor már kezd lemerülni (de nem teljesen!) akkor visszakapcsol hálózatra." Ez szerintem kapcsolatot jelent a hálózattal. Nem akarok vitatkozni veled, de hidd el kapott már ki fogyasztó büntetést hasonló megoldás miatt.
Szeretnék összehozni egy félsziget invertert.
A napelem akkumulátort tölt, mikor fel van töltve akkor az inverter látna el egy pár fogyasztót, mikor már kezd lemerülni (de nem teljesen!) akkor visszakapcsol hálózatra. Esetleg ha az akku már teljesen fel van töltve és nincs akkora fogyasztás, akkor egy másik inverter boylerbe elfűtené az áramot, de nem az a fűtőszál mint ami a vezérelt áramra van kötve hanem egy másik, esetleg automata mosógépbe való dupla fűtőszál 1200/700W. Műszakilag menni fog, de jogilag bele tudna-e kötni az áramszolgáltató? Sajnos a napelemek látszódnak a tetőn
Némi problémának érzem ,a modul kimenő feszültsége L=0 H=2,8V a pickit meg szerintem 5V jelszintekkel dolgozik.Ettől kezdve eléggé megbízhatatlan még ha most jó is lenne.(a kondi szerintem némi feszültség többszörözést csinál ezért tűnik vele működőnek.)
Esetleg egy tranzisztoros inverter 12V kombináció és a gép soros portja ,vagy valami szintáttevő áramkör úgy a pickittre. Esetleg a pickitet megpróbálni 3,3V os USB portra tenni (ha egyáltalán van olyan). A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Igen a hálózatra táplálást, én is az inverter árak miatt vetném el. Így maradnak a használt, felújított aksik. De a hasznosság mellett, az alkotás öröme is motivál. Csak hát édesebb az öröm, ha hasznos is az alkotás. Épp egy vasdarab hiányzik, ez ismerős, mindig az nincs, amire szükség lenne. Szeretnék a tettek mezejére lépni, de minél többet olvasok, annál jobban tudom , keveset tudok.
Lapátformáról egy gondolat. Már tudom nem én találtam fel a spanyolviaszt. A Lenz2 lapátból kiindulva, arra gondoltam hogy a félkörív elé egy kúpos kialakítást rögzítenék. Ehhez képest a Canstein eleje már ilyen. Az enyém is ilyen lesz. Annak hogy a lapát azon része ahova a szél belekap félkörív, ahol pedig a szembe szelet kapja kúpos, gondolom nagy jelentősége nincs. A több anyag, több súly miatt rossz volt az elgondolásom, szerintem. Mellékelek egy képet hogy érthetőbb legyen gondolatmenetem. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Őszintén drukkolok! Kb. ez az alsó teljesítmény határ, ahol már beszélhetünk tényleges (értem alatta forintális) hasznosságról hálózatba tápláló inverter nélkül. Az akku lehetőség persze nagyon beleszól ebbe a hasznosságba.
Az én álláspontom, hogy vawt-knál célszerűbb a függőleges méret növelésével felületet növelni akár keretbe téve, alul-felül csapágyazva. 2-300-s névleges fordulatnál kisebb generátor realitása nagyon kicsi. Már 2 m átmérőnél is ehhez kell ~4-5-szörös áttétel! Szerintem és számos fórumtársunk szerint is ennél nagyobb felfele áttételezést kW körüli házi vawt szélgenerátoroknál nem célszerű beépíteni bármennyire nem ezt mutatják a leegyszerűsített hatásfok, nyomaték számítások. A kis (<5m/s) szeleknél, különösen áttételezéssel én elengedhetetlennek tartom az opt-TSR szabályzást. Oly módon, hogy 8m/s környékére tervezni a generátor névleges teljesítményét biztosító áttételezést és alatta gondoskodni az opt-TSR alá fékezés elkerüléséről. (Ez mechanikus, aerodinamikai trükkökkel is megoldható - gondolom, de én egyszerű elektronikával próbálkozok.) Kapkodni valóban nem érdemes, de túlelmélkedni sem. Mihamarabb nekifogni, mert csupán az apróságok - épp egy vasdarab, csavar, stb... hiányzik - a nagyobbakról, mint pl. a generátor nem is beszélve borzasztóan lopják az időt. Nem üzemi logisztikai háttérrel dolgozunk általában. Mindent magunknak kell kitalálni, beszerezni, MEGCSINÁLNI.>
Az én monitorom rendben.
Az inverter trafó volt a hibás. Kicseréltem, most már megy mind a két kör és nem kapcsol ki a világítás. Valószínű hogy neked is az inverter trafó a hibás. De hogy megbizonyosodj ahhoz meg kell nézned hogy megy e mindkét kör, vagy csak az egyik.
Sziasztok
Elromlott 50ps8000 típusú plazma tv mel akadtam el. A y inverter panelon volt 3 rossz fet és pár ellenállás. Feteket csak hasonlókra tudtam cserélni. Így már majdnem hibátlanul működik de kb 5perc használat után piros foltos lesz a kép majd egyre pirosabb. Mi lehet ez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |