Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   143 / 262
(#) _vl_ válasza -Thomson- hozzászólására (») Feb 24, 2013
A fogyasztó nem tud róla, hogy előtte vannak átalakítók; ha 220V-ot kap, akkor X Wattot vesz fel. Akár inverterből, trafóból, akár a hálózatból közvetlenül kapja azt a 220V-ot.
A trafó + inverter pedig nem tud a "semmiből" teljesítményt/energiát varázsolni, tehát ami kijön a kimenetén, annak a bemenetén be is kell mennie (ill. picit többnek kell bemenni, mert még veszteségük is van, azt is pluszban be kell táplálni).
Ezt hívják energiamegmaradás törvényének.
(#) -Thomson- válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 24, 2013
na várjunk, de a hűtőládának semmi köze nem lenne a hálózati áramhoz közvetlenül! Csak a trafókon keresztül, akkor is ugyanannyit fogyasztanának?
Mert hasonlóképp lenne megoldva:
Trafó 220V--->12V ----> inverter Trafó 12V---->220V ----->fogyasztó (hűtőláda)

A számítást értem mert a hűtőláda plussz trafó páros, de hogy lehet az, hogy nem fogyasztana kevesebbet?
Hát az a trafó ami 220-ból csinál 12V-ot az nem fogyaszt 130W-ot vagy így mégis?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) Bloodeye válasza proli007 hozzászólására (») Feb 24, 2013
"Bele való" sajnos nincs, mert gyárilag nincs benne. :S Akkor megnézem jó-e az inverter, aztán ha nem akkor keresek valami olyat amit beleműthetek.
(#) Bloodeye válasza proli007 hozzászólására (») Feb 24, 2013
12V-os egyenáramú autóakkuról menne, járó motor mellett, szóval nem fogja nagyon leszívni az akksit szerintem. Kb 10perc és 3 óra közötti időtartamokat kellene mennie. Az inverter pedig (elvileg) nem négyszöges(???), hanem sinusos(??)(legalábbis ezen a címen került 3x annyiba még anno) csak elég nagydarab a rendelkezésre álló hely mellé, szóval ezért szeretném kihagyni.
Ha meg át lettem verve és nem eszi meg a motor, akkor megint nem tudom mit fogok csinálni.

Szívesen beraknék trafót csak úgy tudom egyenáramot nem lehet transzformálni, de totál laikus vagyok a témához, szóval ha valami bődületes baromságot mondok akkor se nevessetek ki!
(#) Tóth Vilmos hozzászólása Feb 23, 2013
Lakásban használtam az autóerősítőt, 14 Volt DC tápról.
Egyszer csak a Power led lassan pislogni kezdett durva zajok kiséretében.
A Hifi hibájára gyanakodtam, és itt olvastam azt, hogy ezek az erősítők valójában nem 12 volt DC-ről mennek, hanem nagyobb tápfeszről. Ekkor vált gyanússá a végfok tápja.
Szétkaptam a cuccot és valóban, egy inverterrel kezdődik, mely + és - 16 voltot csinál. Mérésekkel megállapítottam, hogy az inverter a rossz.
Innen már könnyű dolgom volt, készítettem egy dupla külső tápot, és leválasztottam az invertert a végfokról. Ez nem volt nehéz, logikusan látszódott minden, a végfok és az inverter felépítése egyaránt.
Azóta is jól "muzsikál".
(#) _vl_ válasza -Thomson- hozzászólására (») Feb 23, 2013
Idézet:
„akkor csak azt a 40-50W-ot kellene fizetni a 3 hűtőláda után”

Egészen biztosan rosszul gondolod. Ha most X Wattot fogyasztanak, akkor a megoldásoddal a fogyasztás X+Y Wattra fog nőni, amiből az Y Watt az a teljesítmény, ami a trafó+inverter pároson hővé alakul.
Energiamegmaradás törvénye, általános iskolai fizika, 6-7. osztály.
Ha nem ezt méred, akkor hibás a mérésed!
(#) -Thomson- hozzászólása Feb 23, 2013
Üdvözlök mindenkit, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Nos arról lenne szó, hogy én egy olyan invertert szeretnék készíteni ami hálózatról megy, jogos, a kérdés, hogy annak mi értelme van. Az lenne az értelme, hogy van nekem itthon egy szünetmentes tápból kiszerelt inverter trafóm és azt nem akkumulátor+DC elektronikával hajtottam meg, hanem egy egyszerű elég erős 12V-os váltóáramú trafóval (ez a trafó dupla huzallal van megtekerve 2.5-ös vastagságú rézdróttal 12V-ra szóval nem hiszem, hogy gyenge lenne). A művelet be is jött mert a 400W-os 3A-es inverter trafóm meghajtotta a Tv-t, a kis 200W-os tápegységű számítógépemet (persze külön, külön)!
És a fő kérdésem az lenne, hogy mivel észrevettem, hogy a hűtőládák fogyasztanak a legtöbbet mert van belőle 3 is örömömre! Ehhez szeretnék egy régi hegesztő trafót úgy újratekercselni ha egyáltalán lehetséges, hogy egy olyan inverter trafót kapjak, ami AC 12V vagy 24V-ról 230V-ra alakít áramot olyan 13-16A-es erősségűt, mert ugyebár induláskor elég sok áramot fel tudnak venni ezek a hűtőládák, főleg ezekhez szeretnék kitalálni valamit!
azért gondolkozok ilyeneken, mert akkor csak azt a 40-50W-ot kellene fizetni a 3 hűtőláda után!
Szeretném leszögezni, hogy az itt leírtakban egyenáramról nincs szó!
Előre is köszi!
(#) lsilent válasza zetyere hozzászólására (») Feb 23, 2013
Sok jót nem remélj, ha 19V-ot tessékeltél rá az 5v-os vonalra.

A bekapcsolo gombon kellene feszt mérned, van e rajta vmi, vagy nincs semmi.

Aztán meg tudjuk mondani talán kb mi lehet a gond. Nem a pontos okot, de egy iránymutatás talán tudunk adni.

Eleve halott ötlet volt, az inverter kiváltani ledszalaggal. Egyrész nem gondolom, hogy olcsóbb a ledszalag, mint egy bontot inverter, vagy éppen cső. Kettő hogy képzelted a vezérlését? Folyamatosan világít majd csőgázon?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) sargarigo válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 22, 2013
Ha csak a dolog technikai részét nézzük, akkor ugye adott a kitöltési tényező mint információ forrás. Ez arányos a nyitási idővel. A kitöltési tényező középértéke pedig tekinthető egy analóg dc jelnek. Tehát fogod a "negatívokat", amiket kapnak az injektorok, ezeket odaadod egy valamilyen tranzisztornak (vagy valami inverter kapunak, ezen a ponton még lényegtelen hogy mivel oldod meg), és az így leválasztott jelet ráereszted egy mezei kivezérlésmérőre. Ebből van egy pár itt a fórumon is. A kitöltési tényező csinál egy arányos "analóg" jelet, amit a kivezérlésmérő szépen megmér neked. Szerintem kár lenne ettől jobban elbonyolítani.

De másfelől mire is lesz ez jó neked???
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) verdan válasza norby_torok hozzászólására (») Feb 22, 2013
Úgy még nem próbáltam, hisz nem tudom melyik az inverter panel, mert ennél jobban még nem szedtem szét mint ahogy a képen látszik. A két panel közül egyiksem az, gondolom.
(#) mineral válasza agressiv hozzászólására (») Feb 21, 2013
Vettem új inverter trafót. Beépítettem a monitor prímán működik. Köszönöm a segítségeteket.
(#) agressiv válasza Kokany82 hozzászólására (») Feb 21, 2013
Az egyik inverter nem megy, mérd meg a transzformátorok szekunderének elenállását, ha nem egyformák, megvan a válasz.

Viszont a piros kábel, lehetséges, hogy a trafó lábára köti a nullát, ami most így megszakadt és csak az a gondja.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) norby_torok válasza verdan hozzászólására (») Feb 21, 2013
Hello
Akkoris halatszodik a csatogas ha az inverter panel nemkap aramot?
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Feb 21, 2013
Találtam egy céget. CCFL csövek, inverter trafók, Fet-ek, vezérlő Ic-k egyéb monitor alkatrészek. Digitális Harcsa kft.
(#) mineral hozzászólása Feb 20, 2013
Üdvözlet!

Monitor inverter trafót szeretnék vásárolni. 8TC00332 Van bejáratott forrás ahol ezt meg lehet venni?
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Feb 20, 2013
Kivettem az inverter trafót. (8TC00332) S1-S2 1024 Ohm P1-P2 0,1 ohm P3-P4 0,1 Ohm S3-S4 3650 Ohm Ezek jó értékek?

Szerk.: Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) norby_torok válasza verdan hozzászólására (») Feb 20, 2013
Hello
Eleg durva jelenseg meg ijennel nem talalkosztam szerintem szed szet es hatul kene legyen egy ket juk a ahol a neon csovek fenye latszodik nezd meg hogy azok kapcsolnak ki be
vagy az inverter tap kabelt huzd ki a taprol anelkul is el kene induljon a tv es vilagits az lcd elejere egy asztali lampaval ugy halvanyan kene h latszodjon a kep szerintem inverter hiba de h lehete javitannia aszt nem tudom megmondani szerintam foraszd at az egesz inverter panelt es megtudod h sikerul vagy sem.
(#) kameleon2 hozzászólása Feb 20, 2013
Sziasztok! Nem tudom későn írok-e vagy sem: Én többféle inverterrel dolgozom. A négyszög jellemzően az olcsó, PC tápokhoz jó. Ha motort kell hajtani, akkor többféle megoldás jöhet szóba. A hálózati "tiszta" színuszal szemben minden inverter Csak szinoid jelet fog előállítani. Ám ezek formája sokszor még jobb hatásfokot is jelenthet a nagyobb kitöltési tényező miatt. Az UPS-ek szinoid jelalakja általában fellelhető a neten: Tiszta színusz (pure sinewave) kvázi színusz A kvázi színuszos simítottal, szerintem nem lehet gondod, mert eleve torzulni, simulni fog a jelalak a felhasználáskor. A simított trapéz jelek nagyobb hatásfokot is eredményezhetnek, kárt nem okoznak. Nekem utóbbival megy egy szivattyú 2 éve, gond nélkül.
(#) verdan hozzászólása Feb 20, 2013
Idézet:
„Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv.
Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.”

http://www.youtube.com/watch?v=VBXTflgZYyw

Ez lenne a hiba jelenség.
(#) 1984white hozzászólása Feb 20, 2013
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Elnézést hogy ide írom. Ami biztos a fénycsövei(2db kék vezetékpáros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. Így a védelem nem tilt. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 eredeti fénycső világítja a panelt?? (lehet ezek is rosszak?)
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013

P1050685.JPG

(#) 1984white hozzászólása Feb 20, 2013
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Ami biztos a fénycsövei(2db kék páros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 darab fénycső világítja a panelt??

P1050685.JPG

(#) mefi01 válasza mineral hozzászólására (») Feb 19, 2013
Nézd át az inverter részét, ott lesz a hiba!
(#) agressiv válasza mineral hozzászólására (») Feb 19, 2013
inverter, vagy csövek.
(#) verdan hozzászólása Feb 19, 2013
Üdv urak! olyan problémám van, hogy adott egy Grundig 32 lxw 82-8600 dl tipusú lcd tv.
Bekapcsolás után kb. 15-20percel elkezd villogni a kép, mintha ki-be kapcsolgatnám marha gyorsan. Kb másodpercenként villan. Mi lehet ennek az oka, én gyanítom hogy az inverter. esetleg lehet-e javítani?Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Barni87 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 19, 2013
Szia! Egy stringes a rendszer, így 20 db panellal számolva az üresjárati feszültség 740V, a munkaponti 620V körül alakul. Nem szeretnék kókányolni a varisztorok átforrasztgatásával( bár megfordult a fejemben). EON mondhatni a legkekeckedőbb szolgáltatók egyike. Csak ő kér stringenként külön diódázást, külön DC lekapcsolót( inverter is tartalmaz), stb.
(#) Twicezo hozzászólása Feb 17, 2013
Sziasztok! Egy Samsung 940n monitor táppaneljén ki akarom cserélni az inverter trafót.
Az volna a kérdésem, hogy nem baj az hogy az alsó azonosító nem egyezik meg? Egyáltalán mi a külömbség?

Erről szeretném:
Kép

erre:
Kép2

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) stadlergab válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 15, 2013
Nem csinálsz semmit a gyári inverter résszel csak lehúzod róla a csöveket. Így le fog tiltani bekapcsolás után, de attól még az LCD panel működik rendesen. A ledes kiváltásról nekem nincs jó tapasztalatom: 120db/méteres led szalaggal próbálkoztam, nem volt olyan fényereje mint az eredeti csövekkel. Kivettem és megjavítottam az invertert.
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 15, 2013
Felreertesek elkerulese vegett, egy panel a tap es az inverter.
(#) gordonfreemN válasza agressiv hozzászólására (») Feb 15, 2013
Tehat akkor ha kikotom a ket inverter trafot, es oldalrol megvilagitom, lesz kep?
Akkor ezt egy egy ledcsikkal is ki tudom valtani, nem?
(#) agressiv válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 15, 2013
Az inverter védi magát, nem a monitor tilt le. Ha az inverter ki van kötve, nem védi magát.
Következő: »»   143 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem