Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum Idézet: „Maris talaltam benne hibat, 14V NEM megy az LCD panelhez, de mindegy.” A rajzon az inverter táplálkozik belőle, enélkül nemigen világítanának a csövek.
Maris talaltam benne hibat, 14V NEM megy az LCD panelhez, de mindegy.
Szoval azt ellenorizd, hogy az eloirt 14V megvan-e az inverter biztositeka UTAN. Bar a kepen se SMD sem sima biztit nem fedezek fel a 230-ason kivul...
Sziasztok!
Adott egy régi AIWA hifi, a CD-tár és a magnó deck-ek rég bekrepáltak, de a rádió, és főleg a vonalbemenet príma rajta. Eddig a PC volt rákötve amolyan erősítőként, saját 40W-os hangfalaival gyönyörűen szól. A kérdésem, hogy az ilyen hifiket meg lehet-e csinálni szivargyújtósra, vagy egyszerűbb és biztosabb autós invertert használni? Nem nagyon tudom mekkora inverter kellene, az egész hifi csak mint erősítő működne egy hangfalával. Megéri szenvedni az átalakítással, vagy használjak invertert? Ahogy nézem egy kis átdobozolással és a CD/magnó rész elhagyásával tök laposra lehetne építeni, amolyan szegény ember erősítőjévé.
Persze, hogy szep fenyes, mert olyankor nincs fenyeroszabalyzas es maxi kitoltesen megy az inverter, mert az a begyujtas szakasza.
Biztos, hogy te akarod szetkapni? Nem ugy tunik, mintha nagyon ertenel hozza... Mindig van rajta csavar, max nem latod. Altalaban takaro reszek alatt, talp felol, foliaval fedett reszeken. Elkepzelheto, hogy egeszen veletlenul meg sincs. Fogsz egy takarot, tobb retegben osszehajtod es arccal elore rafekteted a monitort. Az alja felol kezded es egy szeles pengeju zsebkessel (ha tompa, meg jobb) feszited a kozepet, egyszercsak kiugrik. Csavarhuzot ne hasznalj, az turja a muanyagot. A tobbit latni fogod, hogyan jon szet. A hatoldalan nezd meg, hogy a dugok oda vannak-e csavarva a muanyaghoz. Ha csak a belso femhez, akkor majd kesobb. Szoval szepen lepattogtatod a keretet rola, aztan latsz majd az LCD felol par csavart korben, azokat is kicsavarod, utana nagyon ovatosan kibuktatod a kijelzot. Vigyazni, mert kabelek kotik ossze a tobbi resszel, el ne szakitsd. Ha latsz csatlakozot, azt szinten ovatosan huzd szet, ha meg sohasem lattal ilyet, az gaz, mert tobbfele rogzitesi mod van. Alapszabaly, hogy nem szabad eroltetni. Aztan lehuzod oldalrol a fenycsovek negy csatlakozojat, ezeket eleg meghuzni, esetleg kicsit fel vagy lefele fesziteni. Utana mar a fem doboz a kezedben, onnantol egyertelmu. A kepernyore vigyazz, gyerekek es nok elol el kell rakni messzire, lapjaval, takaroba burkolva, mondjuk szekreny tetejere.
Szaiasztok találtam egy ilyen a neten MIG inverter MUREC tipusú. Remélem valakinek sikerül belőle valamit kihozni.
Üdv.
Van egy LG26LC2R típusú lcd tv.Nagy valószínűséggel inverter hibás.Meg tudná nekem valaki mondani,hogy mi a típusa az inverternek és hogy honnan lehetne megrendelni?? Köszönöm.
Nem a tápfesszel van baj, hanem az inverter kapcsol le, mert vagy túl nagy, vagy túl alcsony az áram. Mint mondtam, meg kell nézni trafókat, ha azok jók akkor jöhet a cső vizsgálata, de ilyen fiatal monitornál nem túl valószínű.
Ok, van kep, csak nagyon altalanos, feliratokat nem lehet elolvasni. A felso zold tarcsa alatt van egy biztositek, az a fobizti a 230-as oldalon, az az F1.
Te talan le tudod olvasni az F2 feliratot. Az lesz az inverter biztositeka. Akozott es a nagy femresz (fold) kozott merj feszultseget. Ha az egyik oldala jo, a masik oldala nem, akkor biztositekhiba.
Erre, vagy ilyesmi pc neonra gondoltam, inverter van is otthon, meg újonan is 1000ft kompletten.
"Mert az lcd alsó és felső részén is két cső van."
Megzavarodtam kissé. Nézegettem a hq video adatbázsát, ott találtam 19"-os monitorhoz csövet, de annak csak 2 kivezetése van. Nekem összesen 8 kivezetés van, az inverter panelon 2 helyen találkozok 2-2 pár. Egy szürke piros és egy szürke kék van alul is felül is. Akkor nem 4db rövid cső van benne?
Felvetnék még egy kérdést, ezeknek a csöveknek miért van 2x2 kivezetésük? Van egy pc neonom, annak csak 2 kivezetése van, pedig tudtommal az is ilyen. A PC-s neon ugyan rövidebb, de egy inverter 2 csövet is elhajt. Nem lehetne valahogy összekombinálni vele?
Akkor biztosíték baj nem lehet, mivel kap áramot az inverter, mert ugye beindul csak valamiért letilt.
Innestől kezdve lehet cső hiba, trafó vagy akár dualfet hiba is.
Én is gondolkodtam a ledszalagos megoldással szintén 68centis tv-nél de nem mertem belevágni.
Alsóhangon kéne vagy 10méter szalag, abból is olyan ami 60vagy 120ledet tartalmaz méterenkét. Meg akkor megkéne oldani a ledek fényerő szabályzását is. 20alatt ki se jönnél. Találsz az inverter panelen 8db fektetett elkót, azok lábain mérd meg a feszültséget mert ha ott nincs tuti bizti baja van. Az inverter "egységek" álltalában párossával vannak biztosítva egy egy biztivel, azaz neked összesen 4db-nak kéne lennie.
Csak megpróbálnám ezt az inverter feszültség megmérését, tudnál segíteni, hogy pontosan mit, és hol mérjek? Fentebbi hozzásólásomban van kép a panelról.
A panelen F2-vel lehet jelolve, vagy F akarhany. Nem biztos, hogy SMD, leget uveg is vagy mini. Elso korben a feliratot keresd, mindjart az inverter belepese korul. A tap szekundererol jo vastag foliacsik szokott menni az inverter fele, az egyik a tap, a masik a fold. Lehet a bizti az alkatreszoldalon is, de ha smd akkor a nyakoldalon lesz.
Sziasztok!
Mindig ez a probléma: más egy hálózati és más egy sziget üzemű és más egy hálózatra visszatápláló rendszer. Igen mindegyikben van inverter és tud 12V(DC)-ból 230V(AC)-ot csinálni de van egy sor más funkciója is. Tehát nem csak az a lényeg, hogy az invertere tudja amit kell - mert az tudja. Az a kérdés, mennyi vesződséggel jár átverni, átalakítgatni ahhoz képest amit akarsz. Tehát Elvileg jó, gyakorlatilag van, hogy többe kerül a leves mint a hús. Nekem is volt egy 20kVA-es szünetmentesem de éppen azért adtam el, mert "elvileg" jó lett volna, de mivel trafós volt és az kb 10% -os veszteséggel dolgozik, 2kW-ot "csak" elfűtött volna. Azaz gyakorlatilag nem volt erre használható. A félvezetői, a sínek stb alkalmasak voltak rá, de túl sok energia lett volna átalakítani - ráadásul egy 600 kilós szekrényt nem könnyű egy embernek ráncigálni. Lehet persze egy kis trükkel kisebb szünetmenteseket sziget üzemre bírni, sőt van ami akár át is kapcsolható, de az olcsók inkább trapézok, vagy szinoidok, az meg nem jó a hálózati visszatáplálásra, és hiányzik belőlük az ehhez szükséges biztonsági elektronika.
Azert az inverter feszultsegere ramerhetnel, mikozben probal begyujtani.
Szoval sokfele baja lehet, de hat ilyen ez a popszakma...
Üdv!
Ha kiderül, hogy a háttérvilágítás csövei adták be a kulcsot, esetleg az azokat meghajtó inverter, van valami esély a javításraŰ? Lehet ezekhez ilyen csövet kapni és ki lehet cserélni otthoni körülmények között? Szerszámok, forrasztó, műszer van.
Én ugyan sokat szereltem,de az itthoni árakrol sajnos fogalmam sincs! Irna valaki az itthoni ár-teljesitmény arányokrol tipus szerint? modul és inverter tekintetében? köszönöm!
Az ilyen inverteres megoldással az a probléma, hogy a felső és alsó oldal szinkronja elveszik az inverter késése miatt, emiatt nagyon meg kell majd növelni a holtidőt. (az IR2110-ben a felső és alsó oldal válasza direkt "tök azonosra" van csinálva).
BD modulációhoz vagy két darab szimmetrikus kimenetű komparátor kell, vagy négy darab normál komparátor. Azonban én a szimmetrikus kimenetű komparátoros megoldást ajánlom, ugyanis azok kimenetei totál szinkronra vannak csinálva, valamint az ilyen komparátorok alapból sokkal gyorsabbak. Ha invertálsz, akkor pedig meg kell oldani, hogy a két út (high és low) késése azonos legyen!
Cserélj motort, ha ezt a meglévő frekiváltót akarod használni. Vagy cserélj frekiváltót és motort is, ha érzékeny a bemeneti 3 fázis meglétére az inverter. És így tovább...
Nem inverter! Vasmagos trafo! Ma 2db 12V 50W halogen izzoval teszteltem.
1- egyik izzot tettem a hid utani kimenetre a masikat pedig a hid es az elso izzo koze sorosan. Meres: hid utan 8,9V-lampan 4,2V es 2,2A-t huz. 2-a ket izzot parhuzamosan kotottem hid utan. Meres: hid utan 6,4V-5,2A Mindket kotesnel a graetz forrosodik.a parhuzamos kapcsolasnal kulonossen. Normalis ez???
Ez az adatlap alapján is inverter ! Hiddjétek el . És a "magas" kapcsolási frekvencia miatt melegszik a híd .
(ha hiszitek ha nem most írom le utóljára) Ha valamit nem láttál csak képen hogyan állíthatsz róla bármit ? Vita részemről lezárva ! Chokapick : próbáld ki amit írtam köss rá egy izzót a leddel párhuzamosan (és láss csodát)
nekem van itt a polcon 3-4db hasonló inverterem , biztosíthatlak hogy nem csak egy hálózati trafó van benne (kapcsoló üzemű halogén inverter) Ja van benne trafó
Az inverter csak bizonyos terhelésre indul ,a ledszalaggal bekapcsol majd a következő félhullámnál a led (mint dióda) lezár és nem terheli az invertertezért az kikapcsol . Ebből adódik a villogás . ha egy 24v 10w os szoffita izzót kötsz még rá az inverterre akkor meg lesz az állandó terhelés és eldobhatod az egyenitányítót
Biztos lehetsz benne, hogy ha az inverter megterheli, akkor nem fog 20-120 V között ingadozni a feszültség.
![]() Ha azt írod, hogy 100 V-ot ad le, az magában semmit nem jelent. Hány wattot ad le ilyenkor? Majd ha 100 volton 1000 wattot lead, attól szorul az inverter. De ha a 100 V üresen vagy minimális terhelés, pl 230V 100W-os égő mellett jelentkezik, az még nem ok az aggodalomra. Az invertert meg lehet védeni a túlfeszültségtől feszültségfigyelővel kapcsolt párhuzamos terheléssel. Kívánom, minél gyakrabban legyen rá szükséged! Egyébként vannak hálózatra tápláló inverterek 125-600V bemeneti tartománnyal is.
Gondolkodom egy hálozatra tápláló inverteren, ki is néztem egyet, sajnos pénz nemsok van rá, ez egy 350w os ht inverter.A probléma az hogy nekem a generátorról 0-120V ig ingadozik a fesz de legtöbbször 20v és 60v között változik, persze széltöl függ.Az inverter bemeneti oldalán viszont 14v-28v ig mehet be, legalábbis ez van ráírva.Gondolom nemörülne neki ha egy erösebb széllökés után megízlelné a 100V feszültséget.
Kérdésem hogy mivel lehetne biztonságosan a feszt a megengedett tartományon belül tartani? (Autógenerátor diodákkal van egyenirányitva a lejövő)
Sziasztok! Változik az inverter helyzet - nekem előnyömre, mert az általam használt hálózatra visszatápláló nemiroknevet invertereket fogadják el a szolgáltatónál, és erre kapom a legjobb árat
Tehát ha valakinek hivatalos, a szolgáltatónál is elfogadott inverter kell kereshet, garantáltan a legjobb árakat fogja kapni. Lehet, hogy valami HE-s kedvezményt is ki lehetne alakítani? Így nem kell "szutyok" típusokat venni. Tudom, hogy árban kedvezőbb lehet a barkácsolás, de nem minden tetőhöz alkalmas(íves), így pld, ha netán valakinek hajlítható napelem is kellene... Szigetüzemű inverterrel éppen most vagyok gondban, mert én is vettem kici occó-t, csak mégsem occó, mert ötödik alkalommal kell vidékre mennem miatta és még nem látom az alagút végét... |
Bejelentkezés
Hirdetés |