Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   183 / 262
(#) Csaplar válasza David.zsombor hozzászólására (») Jún 25, 2011
Ez jó lenne, nem? inverter
(#) Csaplar hozzászólása Jún 25, 2011
Sziasztok!

Szeretnék egy hordozható füstgépet összeszedni. Találtam egy kisebb teljesítményű diszkócuccot: Füstgép

Az lenne a kérdésem, hogy ha ezt a gépet egy inverter segítségével egy 12V-os ólom akksira akarnám kötni, akkor mekkora teljesítményű akksiban lenne érdemes gondolkozni? A célom az lenne, hogy minél könnyebb legyen a felszerelés egyben. Nem kellene neki éjszakákat kibírni, csak mondjuk egy jó 10 percet.

Egy 9Ah-os zselés akksi nagyon picike lenne?

Tudnátok segíteni?

Köszi
Zoli
(#) Mary bx válasza Poc hozzászólására (») Jún 24, 2011
Elég drága az az inverter ami 1kw-ot tud.Indulásnál képes a motor a névleges teljesitményének akár 3-4 szeresét is felvenni.A 48V-ról járatott 36V-os vezérlővel könnyen ki lehet nyírni az akkukat,ha nem figyeli.Nem fog letiltani a /mélykisülés ellenei védelme/.Ugyhogy csak óvatosan.
(#) greenpower válasza Apec hozzászólására (») Jún 24, 2011
Ezt a típust használom 200W-osat
Bővebben: Link
(#) szendi001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 23, 2011
Nem kell izzót cserélni, tuti nem 6 Voltosra. Az MZ nek kiváló generátora van. A szabályzója eredetileg mechanikus. Az is jó, de idővel kopik, ha szét hangolták akkor sajna nem kezdő álítja vissza a normális töltést.
Érdemes beruházni egy elektromos szabályzóra és egy szénkefe szetre a forgórésznél. AZ öt érvég néha kontaktos. Diódákat ( ülés alatt) mérd ki. Utána lődd be a gyújtást, és lámpa is lesz töltés is meg power is. 5 e alatt van a cucc hozzá.
Eredeti kérdésre válaszolva step down inverter lenne a megoldás, de ide tényleg nem ez kell.

Mod.: és az összes biztit is nézd meg, ha nincs gerjesztés nagy fordulaton a maradék mágnesesség tud adni valamennyi villanyt...
(#) kameleon2 válasza végyé hozzászólására (») Jún 23, 2011
Sziasztok!
Én egy szivattyús projekthez most vettem invertert. A szivattyú 1000W-os az inverter 1500, de még így is kellett lágyindító, hogy ne verjem haza az induktív terheléssel az inverter félvezetőit. Tehát a kerti locsolással vigyázni kell az induktív lökések miatt (legalább 7, 8x!). Főként, ha még nyomást is tart az a szivattyú. én az Bővebben: Link oldalról vásároltam. Hozzá kell tennem, hogy a valós szinuszosnak mondott inverterek is inkább "szinoid" jelet adnak ki, de a motor ezzel már gond nélkül megy. Mellesleg kerti locsoláshoz a fúrógépes szivattyú+DC motor is jó lehet, ha nem kell magas vízhozam és akkor nem kell inverter
(#) végyé válasza greenpower hozzászólására (») Jún 23, 2011
Üdv
Neked bevált az inverter?
Én most vettem olyat amit mutattál kinából de még nincs itt.
Kerti locsoláshoz szándékozom használni amikor egész nap megy a szivattyú, akkor nem tud visszatáplálni
(#) Wegg válasza ocy hozzászólására (») Jún 23, 2011
Ocy
Semmit nem csináltál abból amit megbeszéltünk.!
Az inverter utáni rész a tranzisztoros fokozaton levő trafó után !Sajnos painttal nem tudok belerajzolni mivel az op rendszerem nincs a helyzet magaslatán.Légy szíves úgy alakítsd át ahogy a rajzot küldtem !
És akkorát fog rúgni hogy megemlegeted .
A polaritások nincsenek rendben dióda, tirisztor töltőkör.
És a diac vezérlése sem jó úgy.Az egész átalakítás nem tart sokáig 15 perc .Hasonlítsd össze a rajzokat.
De most már kíváncsi vagyok én is hogy a többi "pásztornak " mi a véleménye a rajz aljáról ami a felső trafó alatt kezdődik
üdv
(#) greenpower válasza végyé hozzászólására (») Jún 23, 2011
Igen, komoly. Múltkor észrevette hogy én is arról töltöm az aksikat,gondolta kipróbálja Ő is. Csak azzal nem számolt hogy be van kapcsolva a grid tie inverter és nem tölteni fogja az aksit hanem jól megszívni. Az az egy szerencséje hogy haver mert baseball ütővel mentem volna át hozzá .
(#) steelbird válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 20, 2011
Ott már TTL -szintű négyszögjelnek kell lennie, két HEX-inverter kapun küldik ki a jelet a Read szálra.
Tegnap valahol belebotlottam egy rajzba, de már nem tudom, hol... Sima erősítőfokozat, majd ez a két inverter és úgy megy a kimenetre a jel.
Ha rajta van az a motorzaj a jelen, akkor az inverterek rossz időpillanatban billennek, és emiatt nem azonosítható a jel a számítógép számára.
(#) pucuka válasza manumanu hozzászólására (») Jún 19, 2011
Nem tudom, hogy jön ide a Lenz törvény. Egyszerűen tisztán induktív fogyasztónak van impedanciája, és a rajta átfolyó váltóáram a rajta eső feszültséghez képest késik fázisban. Ideális induktivitásnál pont 90 fokot. (cos fi=0) Ilyen azonban a gyakorlatban sohasem fordul elő a veszteségek miatt, és különösen nem fordul elő villanymotorok esetében, mert a tengelyen leadott mechanikai terhelés valós fogyasztást okoz, és a villamos forgógépek hatásfoka elég magas. Úgyhogy a cos fi ritkán megy 0.6 - 0.7 alá- Persze ez igen nagy fogyasztás esetén jelent jelentős meddő teljesítményt, (100 kW felett) amit már kompenzálni kell. A nálad levő felhasznált teljesítmény meg sem közelíti az ilyen értékeket, ettől nem kell félned. Azért az inverter paramétereinél ellenőrizd, hogy mekkora induktív terhelést bír el.
(#) pucuka válasza laci669 hozzászólására (») Jún 18, 2011
Az akkuk töltésére aggregátor esetleg nem jöhetne szóba?
Mondjuk öntözéshez megfelelne egy kis benzinmotoros szivattyú, egy nagyobb víztartállyal. Minden energia átalakítás hatásfok romlással, veszteséggel jár, ráadásul egy autót használni aggregátornak, elég bizarr ötlet, igencsak szükségmegoldás. Az inverter meg miből töltene vissza?
(#) ludus válasza laci669 hozzászólására (») Jún 18, 2011
Hát nem tudom... Ha azt nézed hogy a 800W-os motorhoz kell mondjuk egy 1000-es inverter és megnézed annak az áramfelvételét akkor nem áll olyan jó a projekt szerintem!
(#) ludus válasza laci669 hozzászólására (») Jún 18, 2011
Attól függ mennyi ideig akarod üzemeltetni... Sajna a vízmű szivattyújához szinuszos inverter kell ami ugye nem olcsó, akksinál a darabszám a csillagos ég, minél több van annál tovább bírja! Mivel töltenéd vissza?
(#) laci669 hozzászólása Jún 18, 2011
Sziasztok!
1kérdésem lenne,800w-os házivízműhöz mekkora és milyen inverter kell (akksi mekkora kell Ah/ó)
(#) horvathrobert2006 válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 18, 2011
Az inverter tápja 12 V ,az megvan?
(#) tom75 hozzászólása Jún 17, 2011
Sziasztok!

Egy olyan segítséget szeretnék kérni, ha lehetséges.
Lcd monitorokban az inverter nagy fesz trafót sima ellenállás mérővel ki lehet mérni hogy zárlatos vagy szakadt esetleg jó e?

Köszi szépen a segítségeteket
Tamás
(#) ColT válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 16, 2011
Kondizd át az egészet, ár attól lehet, hogy megjavul. Ha nem, akkor az inverter valamiért zárlatot érzékel a kimenete felé, és azért kapcsol le. Trafó is lehet ilyenkor.
(#) Dancsi hozzászólása Jún 16, 2011
Sziasztok!
Sajnos sietve tudom csak írni a problémám, nem volt időm se végig olvasni a topicot. :S Ezért elnézést kérek, mindig szeretem magam megtalálni a hibát, és utánaolvasni, mielőtt kérdezek.
Szóval kaptam egy Benq Q7T4 monitort javításra. Bekapcsolásnál halványan láttam a képet, akkor már elkezdtem örülni, hogy nincs nagy baj, csak a háttérvilágítás. Kicsit olvasgattam, hát az inverter a hibás. Szét szedtem, egyik kondi volt púpos, azt kicseréltem. Bekapcsolom, egy pillanatra villan csak fel. Kérdésem az lenne: Többi kondin nem láttam semmi rendelleneset, és a panel sincs sehol megégve. Elképzelhető, hogy még egy kondit ki kéne cserélni? Esetleg a fetek mehettek ki? Holnap tudnék hozzá alkatrészt venni, úgyhogy elég sürgős. Köszönöm szépen! Várom a véleményeket...
(#) blackdog hozzászólása Jún 15, 2011
Sziasztok!

A CD4050 IC mire szolgál pontosan?
Ez ugye egy Hex inverter Buffer.
Nos ebből csak annyit értek, hogy inverter. Mit jelent és mire szolgál a Hex és Buffer?
Több IC-nél is láttam ezeket a tulajdonságokat, de nem értem.
(#) INFINITY80 válasza 424.247 hozzászólására (») Jún 15, 2011
Szia!

Köszi szépen!

Én most még csak később fogom tanulmányozni ezt és az ilyen kapcsolásokat, ugyanis tépek le mindent netről amit csak lehet, amíg el nem tünik!
Illetve most perpillanat a váltóáramú bontás érdekel a legjobban, csak ehhez nem árt egy brutális inverter, ezt is keresem, illetve azt, hogy mi lenne a legjobb.
Egy egyenáramú cellám már volt, azaz meg is van, bár az autóban nem volt tesztelve és nem volt vezérlője sem, de elég szépen müködött, csak 25-30A-rt fogyasztott és csak néhányszor pár percig használtam, mert a kábelei sajnos erősen forrósodtak. -Persze ettől nem adtam fel, csak másképpen közelítem meg a dolgokat, illetve ha másik megoldás nem lesz akkor kapni fog egy komolyabb hűtést a cella.

Illetve nekem nem volt ilyen szépen összecsavarozva, hanem egy zárt edényben volt.-Nem is tudom, hogy volt, vagy van ennyi türelmed vágni, fúrni és tömítést is gyártani hozzá..?

A másik dolog meg az hogy nekem eddig türelem miatt nem volt ilyen szépen kialakítva, viszont sokat gondolkodtam, hogy valahol nem is baj, mert egy zárt edényben azért csak könnyebb keringtetni (hűteni) a vizet, viszont a tied meg így helytakarékosabb.

Neked hány lemezből áll a rendszer?

Üdv:Infinity80
(#) nyemi válasza gabesz2 hozzászólására (») Jún 15, 2011
Igen .12Voltos akkumulátoról megy. Nyugodtan ad neki oda az egész linket neki mert a trafó készítéséhez és a inverter beállításához (frekvencia) van egy beállító kapcsolás is . Mert e kettő dolgot össze kell hangolni.
Üdv nyemi
(#) viezer válasza vgyula hozzászólására (») Jún 15, 2011
Közben szétszedtem egy monitort és abból kivettem a csövet. A baj az, hogy nem tudom működött-e, mert nem gyúl ki ha reteszem a beteg laptopra ez sem. Létezik, hogy az inverter ment meg a sokktól? Külső képernyőn amúgy van kép.
(#) vgyula válasza viezer hozzászólására (») Jún 15, 2011
Szia!
Helyettesíteni nem tudom mivel lehet. Lehet feszültséget is mérni az inverter kimenetén, de ehhez csinálj egy több ellenállásból álló osztót. A cél az, hogy az egy ellenállásra jutó feszültség ne legyen túl magas.
Üdv.: Gyula
(#) viezer hozzászólása Jún 15, 2011
Helló. Az lenne a kérdésem, hogy tudnám megállapítani, hogy egy laptop monitorban az iverter a hibás vagy a neoncső. Halvány kép van a képernyőn csak nincs háttérvilágítás. A monitornak a neoncsővel (inverter nélkül) mennyi az ellenállása vagy folytonosségot kellene mérni? Köszönöm.
(#) gabesz2 hozzászólása Jún 13, 2011
Már nem kormos a gyertya, a karburátor mioatt volt, azt már megoldottam.vlaki nem tudna nekem oylan cdi gyujtáshoz kapcsolási rajzot és alkatrészlistát küldeni amiben már benne van az inverter is és a megszakítóról kapja a jelet? Előre is köszönöm.
(#) LaciSupreme válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 11, 2011
Nem, nem akkora feszültséget mértem, hanem a dióda vizsgáló mutatja ezt az értéket. 0.112. Csak nem tudom, van-e ennek mértékegysége.

Rádurrantottam a feszültséget, eredmény: az inverter egyik trafójánál füstcsík 2 IC-ből, ami azt vezérli. Azokat kivettem, ekkor a tápot ki és be lehetett kapcsolni.

Főtrafó visszatesz, eredmény: semmi.
Hát nem túl biztató..
(#) LaciSupreme válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011
Közben teljesen kikötöttem az inverter részt, nem talált.

Aztán kivettem a fő trafót, úgy tűnik, mégiscsak le van égve.
Jól sejtem, hogy a szekunderi 0.0 ohmos ellenállás akármekkora freki, nem természetes?
Ha adok neki 24 voltot sem mérhető értékelhető feszültség a kimeneten, csak pár millivolt.

Kérdés tehát, mit lehet tenni? Ez van a trafóra írva, nem találtam így semmit:
PT-003184
2650C0089
LITAI 0505
(#) bbalazs_ válasza LaciSupreme hozzászólására (») Jún 11, 2011
Vedd le az invertert onnan, vagy ha egyben vagy, vedd ki az inverter biztositekat (csovek lehuzasa nem eleg!). Ha igy sem indul el (ami szerintem valoszinu lesz az elmondottakbol), akkor a 230-as tapja rossz valahol. Ha igy elindul, akor inverter.

Elsokent merj ra a nagy kondira, megvan-e a 315V koruli egyenfesz rajta?
Ha nincs egyaltalan, akkor biztositekot, ha kisebb, akkor ellenorizd a diodahidat.
Aztan nezd meg, hogy a tap masik oldalan semmi fesz nincs? Melyik aga a rosszabb? Az ottani Schottky-k mind jok? Mindket dioda mindket aga jo?
(#) LaciSupreme hozzászólása Jún 11, 2011
Sziasztok!

Azt hiszem, itt jobb helyen van a kérdésem.
Szóval Fujitsu Siemens 900P, feltehetőleg táphiba. Hallani, hogy el akar indulni, de egyből leáll, majd újrakezdi.

Az inverter 1-1 kondia alacsony kapacitású kiszáradt volt, cseréltem.
A trafó secunderénél lévő részen az egyik kondi púpos volt, csere.

Ami elvileg jó: elején a FET, trafó, scotchy, stabilizátor, többi kondi.

Ismert a hiba? Jelenleg semmi változás nem történt.
Kép

Köszönöm, László.
Következő: »»   183 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem