Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   190 / 262
(#) Pocsay válasza didyman hozzászólására (») Márc 28, 2011
és az átvezetőkábel cserélhető? az inverter akkor biztos nem hibás? azt olvastam ha a cső hibás akkor nem éri meg javítani gazdaságosan igaz ez?
(#) didyman válasza Pocsay hozzászólására (») Márc 28, 2011
Ez egy remek R50-es gép. Az inverter a kijelző alatt van, nem az alsó felében. Lehet, hogy a cső hibás, lehet, hoyg az átvezetőkábel.
(#) Pocsay hozzászólása Márc 28, 2011
Sziasztok!
Lenne egy Ibm laptop nem valami extra (nem szeretném szervizben javíttatni mert lehet meg sem érné)
Minden működik annyi a baj, hogy a saját lcd kijelzője nagyon halvány ha megvilágítom akkor lehet látni. Rákötöttem egy monitort az oldalsó monitor kimenetre ott tökéletesen működik a kép. Kicsit olvasgattam itt a forumon és más is tapasztalt hasonló hibát. Azt írták, hogy több mint valószínű az inverter a hibás. A kérdésem az lenne, hogy az invertert az lcd képernyő mögött találom vagy a laptom alsó részén? Szétnyitottam a laptopot a kép csatolva. Hol keressem vagy már lehet is látni? Elnézést kicsit kezdő vagyok de ügyes kezem van

laptop.jpg

(#) Pocsay hozzászólása Márc 28, 2011
Sziasztok!

van egy fujitsu siemens monitorom a baja az, hogy bekapcsolás után csak kb 2 másodpercig van kép a logo bejön aztán még 1 másodpercre a windows is vagy amit épp látni kéne aztán elsötétül. utána jártam elvileg inverter hiba szét is szedtem de most egy kis problémába ütköztemnem tudom, hogy melyik lenne az inverter

1.jpg

(#) laszlo29 válasza erbe hozzászólására (») Márc 27, 2011
Szia! De ott van az a kondi 34 voltos szekunder feszültségnél, hidd el nekem! A cégnél van, ahol dolgozom 300A-os egyenáramú hegesztő (nem dinamó nem inverter, hanem trafós), jó nagy, ipari, és rövid a kábele! Üdv: Laci!
(#) musika hozzászólása Márc 27, 2011
Sziasztok !
A következő problémám lenne.Van egy Toshiba Tecra S1 típusú notebookom ami bekapcsoláskor mindig csak külső monitorról indul el.(nem bios beállítási hiba , illetve volt kivéve teljesen az akku és a bios t tápláló akku is.)
A funkció gombbal minden esetben visszaállítható a laptop LCD re a kép de újra indításkor minden esetben csak a külsőre teszi a képet.A laptopon lévő kép tökéletes.Szerintetek lehet vga probléma vagy esetleg inverter ?
(#) pucuka válasza James9712 hozzászólására (») Márc 26, 2011
Nem az áram a lényeg, hanem a felvett teljesítmény. Ebből mindíg veszítesz, amikor átalakítasz egy másik áramnemre. Mindegyik átalakításnak van hatásfoka, ami sohasem 100%, hanem annál (megesik, hogy jóval) kisebb. Így ahelyett, hogy kevesebb áramot fogyasztanál a hálózatból, többet kell. Pl. egy inverter hatásfoka, ha nagyon jó is, kb 60 - 70 %, ami azt jelenti, hogy ha csak ezt az egy elemet iktatod a tápláncba, máris negyedével többet fogyasztasz mint nélküle. Persze vannak helyzetek, amikor nem lehet mást tenni, akkor annak ez az ára.
(#) pucuka válasza James9712 hozzászólására (») Márc 26, 2011
A szivargyújtót max. 32 V DC-ig lehet használni. Arra nem szabad dugvillát szerelni, semilyet se. Végképp nem olyat, amit akár fordítva lehet csatlakoztatni.
Nincs-e véletlenül a hálózati dugvilla, és a szivargyújtó csatlakozó között egy kisebb - nagyobb (többnyire lukacsos) dobozka? Mert ez egy 230 V AC/12 (24) V DC adapter (tápegység) mert így érthető. De akkor minek az inverter, és a terhelhetőségeknek is összhangban kell lenniök.
(#) pudding1 válasza westhorses hozzászólására (») Márc 25, 2011
Ha van egy hivatalos kicsi sunnyboy-os rendszered (1100W inverter + 3-4 panel) Akkor már megkapod az áramszolgáltatótól az ad-vesz villanyórát. Ha az már megvan akkor mehet mellé a grid tie inverter "fű alatt" nem lesz bukta, főleg ha a naggyát el is fogyasztod a termeltnek és nem csinálsz gigantikus túltermelést, akkorát pl. mint amire a bejelentett termelő egységed 0 fogyasztás mellett sem lenne képes. Ha erre figyelsz nincs bukta. (nem mondom meg honnan tudom.. )
Hivatalosan elfogadott sunnyboy-os rendszer nélkül több gond is lehet, elromlik a villanyórád, vagy az újabbak regisztrálják azt is hogy illegálisan vissza akartál táplálni és jön a bünti, viszont ha már megvan az oda-vissza számláló óra akkor nincs gond.
(#) westhorses válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 25, 2011
A képen látható készülék csak egy sima inverter , és nem egy Grid Tie inverter!! Legalábbis szerintem. A kettő azért nem ugyan az!!
(#) bbalazs_ válasza gyongyb hozzászólására (») Márc 25, 2011
Ez egy nagyon egyedi problema. Sajnos, csak ez a forum es a TFT monitorok hibai cimu forum van tele vele.
Ha ott visszaolvasol, javasolunk megoldast is.
Cso vagy inverter (ritkabban tap) hiba.
(#) greenpower válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 25, 2011
Idézet:
„Azért arra kíváncsi vagyok, hogy az invertert hogyan teszed olcsóvá...”

Itt van két teljesítményben hasonló inverter.

SMA Sunny Boy Grid Tie Solar PV inverter - SB1200

1000w grid tie power inverter

Számomra mindkettő ugyan azt nyújtja, az olcsóbb még alkalmasabb is mert párhuzamosan használom a paneljeimet. Miért drágább 500%-al az SMA?
Szerintem a különbség ugyan az mintha mondjuk Hi-Fi-t vennél, miért vegyek high-end Sony-t mikor az igényeimet kielégíti az olcsóbb Tesla is.
(#) Lac364 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 24, 2011
Hú))nekem egy fél nap lenne ennyit leírnom,nem igazán tudok gyors gépelni)Szóval próbálok válaszolni minden feltett kérdésre.
Idézet:
„Mekkora az a trafó, amit oda terveztél?”

Természetesen 2 max 4 irfz44 est szándékozok használni még csak.Mint írtam eddig nem igazán volt szerencsém ezekkel a kapcs tápokkal.Remélem tényleg az volt a baj mint részleteztem az előző oldalon már.A trafó egy 12 220-as inverterből van ami gyári volt.http://www.argep.hu/popup.asp?pid=97763181&pnr=10001&foto=1Bővebben: Link[/url
400/800W -os hát ha fele igaz akkor már jó szerintem.
Idézet:
„Mekkora teljesítményt vársz a kimeneten?”

Mint mindenki a maximálisat szeretném valójában mikor elkezdtem ezt ugy terveztem hogy minimum 125/150w jó lenne .Mivel jelenleg is van egy inverter illetve erősitő a kocsinban amit én csináltam de nagyon gyenge a teljesitménye.Egy Stk4161 és fég fokot hajt meg .De az igazi zene i élmény elmaradt gyenge táp miatt.Abban 4db fazék vas mag van.De ez nem is lényeg.
Idézet:
„Milyen frekin fog menni a táp?”

Az inverterben amiben a trafó volt 42khz ment azt megnéztem a szkópon .gondolom az lehet az ideális.Ott a primer 2 x 3menet 3 x 0,6 vagy 0,8 huzallal
volt tekerve.Én egy izzót szoktam 80V tenni és ahol legerősebben világit és az üresjárati áram felvétel is jó
ott hagyom frekit eddig egyszer értem el azt hogy nem eset a feszültség 80 volt alá .Van még egy gyári autós erősítőből kiszedet szürke szinü kb 5-6cm átmérőjű gyürü mag az azthiszem 4 x 150W os volt . Más adatokat nem tudok a gyűrű magról. E z a kettő az amivel kisírletezni szoktam. Többit amit írtál azt áttanulmányozom.Lehet hogy rosszul értelmeztem azért rákérdezek még egyszer hogy az ic nek a + tápja és a remote nem lehet ugyanaz mert igy zavar lehet az ic indulásakor?
Idézet:
„Az a táp a fej egység remote kimenete lesz?”
A fetteknek meg az icének természetesen külön pluszt illetve negatívot szoktam vinni az akkumulátorról .

Az egészet tényleg csak hobbi ból csinálom valójában
Most is vehettem volna egy 1000w autós erősítőt de
nem vettem mert szerintem azt is szétszedtem volna Ha kell holnap lemérem a két trafót.Valamivel nagyobb mint amit a PC-ben használnak.De Al meg egyébb adatokat nem tudok.
(#) greenpower válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 23, 2011
Hello

Ebben egyet értek veled ha SMA vagy hasonló márkás cuccokról van szó és 50-100kW-s rendszeröl.
De a kicsi 300-1000W-os házi rendszerhez nem fogok venni egy 1,7kW-os SMA invertert, nem fogok 300-400V DC-t használni.
A házi rendszert (0,5-3kW) én úgy képzelem el hogy minden panelnek van saját 20-40V-os mikroinvertere ami 1-2m-es DC kábellal van rákötve és egy közös 220V-os dugaszba mennek. Mivel minden panelnek külön invertere van nem kell fürtözni és minden panel párhuzamosan a saját maximális munkapontján termel.

Ezek az inverterek 0.5$/W árban mozognak. Szerintem ha az SMA és hasonló nagyok be akarnak törni a házi naperőmű piacra rá lesznek kényszerítve hogy ők is kifejlesszenek olcsó 300-700W-os mikroinvertereket mert a Hong-kongi cuccok kiszorítják őket a piacról ugyan úgy mint anno az IT piacon történt.

Most tesztelek egy 200W-os 10,8-28V-os visszatápláló inverter meg kell mondjam hogy november óta sokat fejlődtek, és ha valaki honosítaná őket nálunk, pár hónap alatt a kis rendszereknél teljesen kiszorítanák a nagyokat a piacról.
(#) kameleon2 válasza greenpower hozzászólására (») Márc 23, 2011
Sziasztok!

Sok kicsi doboz drágább, mint egy nagy!

Hidd el, most számoltuk ki egy 150kW-os rendszernél, mert mi is agyaltunk rajta. A németek sem h...ék! A 400V-ot 10db napelemmel már el is érted (280W-os napelem!). Maximum pedig 800-1000V-osak az inverterek. Átlagban 6-os, 12-es mezőkben szokták használni őket. Persze vehetsz kínai 300W-os invertereket is 8-10.000Ft-ért, csak éppen egy fogyasztót tudsz táplálni róla, mert nem fürtözhető és négyszög a kimenete. Én dolgoztam párt évig inverteres közekben (UPS) , de a nagyobb gépek túl komolyak ahhoz, hogy olcsóak legyenek. Szinkronizálni kell, túlterhelés ellen védeni, feszültséglépcsőt állítani (1-5V-onként), 3 fázis esetnén asszimetriára figyelni, védeni, az okosabbak naplóznak stb. Nem gyerekjáték egy ilyen inverter. Főleg, ha a tönkretehetetlen kategóriába tartozik. Nem az eszközök drágák, mi keresünk keveset
(#) soczolaci válasza fpali53 hozzászólására (») Márc 22, 2011
Üdv fpali!

Kicsit számolgattam. A mostani rendszered ítad évente 1000Kwh-t termel. A rendszer bekülési költsége a napelem és az inverter 1420000. Ha 50 ft/kwh-val számolok ebbe bele fér az áram+apdílj+egyébb járulék. Akkor évi 50.000 ft értékű áramot termel. ennek a megtérülési ideje 28.4 év. ami kb megegyezik a rendszer élettartamával. Valamit elszámoltam volna? Én is rajta vagyok, hogy legyen egy saját rendszerem, de valóban megéri-e? Tisztelettel: soczolaci
(#) fpali53 válasza HeZ hozzászólására (») Márc 22, 2011
A 10db napelem 10x115000Ft, 1700w-os inverter 270000Ft. Áramszolgáltatónak nem kellett fizetni, de 5000Ft-omba került a bekapcsolási rajz, mert igaz, hogy én is villanyszerelő vagyok, de a saját lakásomról nem adhatok rajzot, csak Démász-partner. A szerelést én végeztem potom pénzből. Kb 900kWh az kb az évi, és 1000kWh körül termeltem. 2 hete bővítettem 7-ről 10 napelemre a rendszert. A mai termelés 8,5kWh lett. Ennyit még soha sem láttam.
(#) HeZ válasza fpali53 hozzászólására (») Márc 21, 2011
Nem kutakodni szeretnék a pénztárcádban, csupán érdeklődni, hogy az évi 1000 forintos villanyszámlád bekerülési költsége mennyi volt. Azaz a rendszered főbb elemei mennyibe kerültek: 10x180 W napelem, inverter, áramszolgáltató díjai (mérő csere, engedélyeztetés, stb). Mennyi kb az éves áramfogyasztásod (KWh)?
(#) didyman válasza viezer hozzászólására (») Márc 21, 2011
Ne fussunk ennyire előre. inverter kap engedélyező jelet, kijelző felvillan, vagy semmi? Tesztelés erejéig másik fénycső elindul róla?
(#) Mogyi85 hozzászólása Márc 20, 2011
Sziasztok!
Kaptam egy hibás Samsung 940N monitort!
Az a hibája hogy amikor bedugom feszkoba elöl a bekapcso kapcsoloja kb 5mp-éntt fell villan!
Amugy nemlehet bekapcsolni!
Mi lehet a probléma??
Trafo?inverter?
Valakinek valami ötlete??
Várom az ötleteket!
Elöre is köszi!
(#) didyman válasza attila571 hozzászólására (») Márc 20, 2011
Szétszeded, kondikat kicseréled, inverter+csatolókondik+nagyfeszcsatlakozók+bordán ülő, melegedő alkatrészek forraszait felújítod.
(#) sunam hozzászólása Márc 20, 2011
Sziasztok!

Motorakkuval kapcsolatos kérdésem lenne. A motoromban az akksi (12v 10Ah, gondozásmentes, "zselés") nehezen kiszerelhető, viszont kb kéthetente-havonta kellene töltenem. Mivel belvárosi ház udvarán tartom, ezért nem tudom a 220-ról tölteni, mert ott nincs konnektor.
Van viszont két másik, azonos paraméterekkel rendelkező akumulátorom. Arra gondoltam, ha azokat előzetesen feltöltöm, talán lehetne tölteni velük a gépjárműben lévőt. Szivargyújtó kivezetésem van erre a célra.

Ti hogyan csinálnátok? (Sorba, párhuzamosan kötni, kell-e inverter, stb.) Köszi előre a választ.
akksi
(#) Lac364 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 16, 2011
Bővebben: Link de irfz44 es fettel készitettem
(#) kadarist válasza steelbird hozzászólására (») Márc 16, 2011
Szia!
Erről van szó: Bővebben: Link
De inkább kapu lesz az a rács.
(#) jofy hozzászólása Márc 16, 2011
Sziasztok!
Én építettem egy rendszert ami a következőkből áll: 1db 12v36w,1db 12v,40w,1db 12v165w os napelem cella párhuzamosan kötve, 1db 20A-es töltésvezérlő ami egy 340Ah akkutelepet tölt. Az akkutelepről egy 1000w-os inverter üzemel.
A kérdésem az lenne, hogy normális-e ha töltés közben hangot adnak a cellák?(kb. olyan hangja van, mint egy trafónak) Mikor feltöltődtek az akksik és visszaszabályoz a töltésvezérlő, akkor megszűnik a hang. A cellák gyáriak és diódával vannak védve(gyárilag)
Előre is köszönöm a választ!
üdv.
(#) Ricsi89 válasza dara hozzászólására (») Márc 15, 2011
Csak annyit írt, hogy "end equipment: power inverter" tehát, hogy teljesítmény inverter készíthető belőle.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Palkoci hozzászólására (») Márc 15, 2011
Igen, jobb helyeken, gyárilag aszinkron motort használnak. De annak a fordulatszám szabályozása sokkal bonyolultabb mint egy DC motoré. Ráadásul nem vagyok biztos benne, hogy van kisebb feszültségre is 3f-ú motor, illetve, hogy hozzá lehet jutni. Ha meg 100 Hz-en akarnád járatni, ahhoz dupla feszültség kell... ez már 1000V körüli feszt igényel a 3f-ú inverter bemenetén, ha feltételezzük, hogy 3 x 400/230 V-os a motor. Nem biztos, hogy a motor szigetelése ezt kibírja és még nem szóltunk a csapágyazásról, a veszteségekről a 100 Hz miatt, stb. Szerintem, a 3f -ú motorhajtás már nem a hobbikategória.
(#) pipi válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 14, 2011
Szia!
az egy dolog hogy kondit cseréltél, de kéne méricskélni tápfeszeket, van-e egyáltalán, eljut-e az inverter tranyóira/trafóira...
(#) tbence3 hozzászólása Márc 14, 2011
Sziasztok!
Adott egy Samsung SyncMaster 740n monitor. Probléma: háttérvilágítás nem működik. Első nekifutásból az inverter rész 850µF/25V-os kipúposodott elkóit cseréltem le azonban ez sem hozta meg a kellő hatást. Ugyan olyan vak a háttérkép. Maga a kijelző működik mert haloványon látszódik a kép.
Szerintetek a csövekkel lesz a gond? Amennyiben igen, hogy tudom ezt teljes mértékben tisztázni? Feleslegesen csak ne rendeljem le a hozzá való csöveket.
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
(#) harald válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 13, 2011
Köszi az inverter egybevan a táppal pupos kondik nincsenek és a nagyfesz eltünik amikor a cső nem világit megmértem és egy külső csövet is tettem rá az is csak kettét villant utána semmi hogy kép van e nem igazán látszott de még megnézem és köszi a segitséget
Következő: »»   190 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem