Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   5 / 21
(#) dB_Thunder válasza gyulank hozzászólására (») Aug 29, 2019
Lehet, ha értesz hozzá!

Tápfeszültségek ellenőrzésével kezdenék (5V , 3.3V stb) Ha ezeket rendben találod akkor már komolyabb baja lehet. Pl nem indul el a program, mert nincs órajel, stb...
(#) gyulank hozzászólása Aug 29, 2019
Ubiquiti airGrid M5 Nem látható rádión, se WAN porton de villog a piros LED az AP-n (azt írja nincs csatlakoztatva, és ha közvetlenül a gépbe kötöm, nem villognak a csatlakozónál a LED-ek) . Lehet ezzel kezdeni valamit?
(#) Szasza9668 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 5, 2019
Kiegészítés az előbbiekhez.
Az ntfs rendszert csak olvasni tudja a router. A Fat32 rendszert írja olvassa. Sajnos azonban a merevlemezt a windows nem engedi fat32 formátumban formázni. A megoldás egy "third party" alkalmazás ami legyalulja fat32- re a teljes lemezt. Így már van egy 460GB ftp server otthon a felesleges merevlemezek egyikéből. Az egyetlen hátránya a fat32-nek a 4GB file méret korlát. Így ami nagyobb azt darabolni kell.
A sebességnek csak a hálózati kapcsolat wifi/kábel szab határt. A következő feladat a meghajtóként való felcsatlakoztatás az összes otthoni gépre.

Üdv!
(#) Szasza9668 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 4, 2019
Na úgy tűnik sikerült megfejteni.
Nem elég bedugni az eszközt. A router menüben hozzá kell csatolni az ftp szerverhez egy mappát ami nem lehet a gyökér. Ezek után felhasználót hozzá adni mert az admin jelszóval nem működik. Eszi a fat32 és az ntfs formátumot egyaránt. Az usb csak 0.5A ezért egy régebbi telefon töltőre rá forrasztottam a tápfeszültséget az usb vezetékből.

Kacifántosan de sikerült!

Köszönet mindenkinek!
(#) Bakman válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 4, 2019
Pontosan milyen Router? Mit ír erről a részről a használati utasítás? Nem lehetséges, hogy csak USB-s modemhez való az USB csatlakozó? Milyen lemezformátumokkal próbálkoztál eddig?
(#) Szasza9668 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 3, 2019
Pendrival sem müködik.
(#) Bakman válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 3, 2019
Pontosan milyen router? Egy-két típusnak megnéztem a használati utasítását. Ha azt mondom hiányos, nagyon finoman fogalmazok. A gyártó oldala is egy katasztrófa.

Másrészt próbáld első lépésként egy pendrive-val. Lehet, hogy a HDD túl sokat fogyasztana, nem bírja az USB aljzat.
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 3, 2019
Sziasztok!

Van nekem egy lblink routerem ami usb felületen kezel háttér tárat. Sehogy nem tudom a routeren beállítani, hogy lássa a rádugott usb hdd-t. Van ennek valami trükkje? Más file rendszerre kellene formázni vagy valami egyéb? Van ftp beállítási lehetőség a routerben.

Üdv!
(#) Tom-ee válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 27, 2018
az azért durva... Esetleg tudsz segíteni, ha javításra kerül a sor? Őszintén szólva nem szívesen válnék meg tőle, masszívabb, mint sok mai darab.
(#) antikzsolt válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Én már szedtem szét egy két darabot és volt hogy kb 30 perc keresgélés után találtam meg a hiba okát. Az egyik ic sarka eltűnt.
(#) Tom-ee válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 27, 2018
Délután megtettem, elsőre nem jött szembe semmi gyanús. Összesen talán 3 ha van benne, meglepő módon mind - kinézetre - jó. Azért majd még egyszer bele nézek.
(#) antikzsolt válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Nem olyan biztos az. Lehet 1-2 kondi adta meg magát. Szereld szét és nézd meg.
(#) Tom-ee válasza yodee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Vagy még több... Telefon sem látja sajnos. Gondolom, nem javítható, vagyis nem éri meg...
(#) yodee válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Üdv! Mivel egy közel 10 vagy még több éves készülékről beszélünk, így akármi előfordulhat vele sajnos.
(#) pipi válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Hali!
A mosógép is így szokott elromlani Tegnap még mostak vele
(#) Bakman válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 27, 2018
Megeshet ilyen hiba. Ha más eszköz (pl. telefon) sem látja, akkor minden bizonnyal elromlott.
(#) Tom-ee hozzászólása Júl 27, 2018
Üdv. Egy gyors kérdésem lenne... létezik, hogy a Linksys router wifi modulja egyik pillanatról a másikra elszáll? Vihar nem volt, tegnap még működött, ma már nem. Újra indítottam, reseteltem, megnéztem a beállításokat, semmi. Ha vezetékkel kapcsolódok a laptophoz, teljesen jól megy a net. (net is van, először erre gyanakodtam) WRT54G a típus. Előre is köszönöm.
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Márc 20, 2018
Tárgytalan. Végül megoldottam.
(#) usane hozzászólása Márc 19, 2018
Üdv!
Remélem olvassák ezt hálózat guruk is
A következő a problémám.
Volt egy Telekomos előfizetés (üzleti, de ez lényegtelen) Dlink modemmel, asus router mögötte szolgáltatta a VPN-t a NAS eléréséhez.
Irodából lakás lesz. Új előfizetés van (lakossági) IPTV-vel. Hoztak hozzá egy szutyok sagemcom 3686 modemet. Legszivesebben összetörném. Az IPTV miatt bridge módba nem kapcsolható, tehát az asus router mint VPN szolgáltató kiesett. Ezen a sagemen meg sehogy sem tudom beállítani a VPN-t.
Valami javaslat? Bármiféle megoldás? Esetleg valaki ismeri ezt a sagemcom modemet?
Telekom nem segítőkész. Nem tudnak a modemmel kapcsolatban VPN problémáról, de segíteni sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
(#) Ivan93 válasza Dudus hozzászólására (») Jan 21, 2018
Értem, köszönöm! És az átlagos eszközök kezelik a több csatornát, vagy ez is "új" találmány, mint az AC, és csak az újabb készülékek kezelik?
(#) Dudus válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Egy csatorna max 150Mbit/sec 40MHz BW-nél, MIMO technológiával több csatornát fog egybe. Ahány csatorna (max. 3 ) annyiszor 150Mbit/sec ( 20MHz BW-nél a fele )

AC-nél 20/40/80/160MHz lehet a sávszélesség és szintén MIMO-t használ. 150/433MHz az egy csatornához tartozó sebesség 40/80MHz BW-nél, amit a Routerek tudnak. és 3/4 csatornát használ egy átlag router. Így jön ki a max sebesség
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) Ivan93 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Idézet:
„Ebből ha 150 felett vagy akkor nincs sok gond”
Ezt nem értem. Tehát egy 300M router képes lenne megközelíteni a 100M-t?
Egyébként láttam 450M N-es router-t is, de eddig úgy tudtam, hogy N-nél 150 a maximum.
(#) Joe_001 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018
2,4-en a 300 a csúcs. (N szabvány) Ebből ha 150 felett vagy akkor nincs sok gond.
(#) Ivan93 válasza b10up hozzászólására (») Jan 21, 2018
A sávszélességnél választhatok 20/40/auto közül, most 40MHz-re állítottam, eddig auto-n volt. A klienseken hogyan lehet beállítani? (laptop, telefon) Illetve a N-es 300M-es wifi nem tudom hogyan működik, az képes lenne többre?
(#) b10up válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Ha nincs szétterhelve a csatorna, a 2.4-es 150-es wifit 60-80 megáig fel lehet tolni.
Kliensen és AP-n is be kell kapcsolni a 40MHz-es sávszélt.
Viszont az AP-k nagy része visszafogja magát 20MHz módba, ha vannak a másodlagos csatornán. OpenWRT szoftverrel be lehet állítani, hogy fixen 40MHz sávszéllel adjon, néha segít.
(#) Ivan93 válasza b10up hozzászólására (») Jan 21, 2018
Köszönöm! Eddig automatikus csatornaszélesség volt beállítva, most átállítottam 40-re. Egyelőre úgy látszik kicsit javult, de majd figyelem még. Ezek szerint be kell érni ennyivel 2.4GHz-en.
(#) Ivan93 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Köszönöm! Az AC mód és az 5GHz sajnos nem megoldás, mivel tudtommal egyetlen eszközünk sem támogatja. A szennyezettségre én is gondoltam, de az eszközök nem látnak másik AP-t, egyedül a router lát két szomszédot, mindkettőt az 1-es csatornán, így a 6-on megy a miénk.
(#) b10up válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Szia!

A WLAN-t engedd ki 40MHz-es módba a routerben is és a kliensekben is. Így nagyon ideális esetben ki tudsz belőle hozni 60-70 megabitet. A 150Mbit/s sebességű wifinek durván ennyi a maximális hasznos sebessége.
(#) Joe_001 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018
Üdv!
Nekem a Linksys EA6500 routerem 1200 MB- visz át AC módban. (routerig)Ebből a szomszédban még 100 MB megvan. Ja 3 éve folyamatosan megy nem akad le mint a TP Link.(Mikrós netem van) E-bajon vettem 18-ért. (az új árával én se bírtam el).Ja a lakásban 600M mindenütt meg van a routeren lévő nagyobb vinyómig.
A lassabb sebességet az elektromos szennyezettség növekedése is okozhatja, mivel 2.4 MHz-n 13 csatorna áll rendelkezésére mindenkinek, és a növekvő AP-k száma miatt nem férnek el. Az 5GHz sávban több 100 csatorna áll rendelkezésre. Tehát ha túllépsz az N szabványon az segíthet, ami a kliens eszközök cseréjével is járhat...
(#) Ivan93 hozzászólása Jan 20, 2018
Sziasztok!
Van egy TL-MR3220 router-ünk, nagyjából 5 éves. Az a gondom vele, hogy a 100M internetből wifi-n maximum 42M körül enged át, másik szobában már csak 10-20M, de vezetéken tudja majdnem a maximumot. Laptop-on a kapcsolatot 150M-nek mutatja (N-es) jó jelerősséggel, de a sebesség mégis alacsony. A router szerint a szomszédságban van 2db 1-es csatorna, így a 6. csatornán megy a miénk, szerintem ez sem lehet gond. A titkosítást már átállítottam AES-re, mert előtte TKIP volt és az csak b/g-ig megy (előtte még kisebb sebességű internetünk volt, így nem számított) ~20cm antenna van rajta. Illetve valamelyik szobában a kapcsolat nem stabil.
A kérdésem, hogy mi okozhatja a lassabb vezeték nélküli sebességet? Létezik, hogy elöregedett a router? Illetve csere esetén melyiket ajánlanátok? TL-WR841N vagy Archer C25
Szóljatok, ha valamit kihagytam. A válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   5 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem