Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   6 / 21
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 6, 2018
Örülök, hogy sikerült!
(#) nagym6 hozzászólása Jan 6, 2018
vargaf
ivan93
Sikerült, működik segítségetekkel. Másik jelszó volt beállítva amit nem tudtam mi, reset után lehetett belépni, beállítás után működik. 1 megásról váltottam 30 megásra, és sebességteszttel is 30 megával jön.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018
Én a gyári alapbeállítást írtam le. Ha valaki erről elállította akkor a reset után működik majd így.
(#) nagym6 válasza vargaf hozzászólására (») Jan 5, 2018
A jelszót is kitöltöttem, köszi most már valószínűleg boldogulni fogok vele.
Nagyon régen ismerős állította be, úgy rémlik, hogy felhasználónevet és jelszót is megadott.
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018
Az IP cím: 192.168.0.1, az alap felhasználónév: admin, a jelszó mezőt nem kell kitölteni. A reset gombot több mint 10 másodpercig kell nyomni.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) nagym6 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 5, 2018
Köszi. Van reset, csak röviden nyomtam. Holnap megpróbálom.
(#) Ivan93 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018
Szia! A legtöbbön van egy reset gomb, azt nyomd hosszan, akkor vissza kell álljon alaphelyzetbe. Próbálkozhatsz még az admin/1234 kombinációval is.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018
Még annyit, hogy dinamikus IP címet kell beállítani, de nem tudok belépni a routerbe, felhasználónév és jelszót nem tudom. Mindkettőbe "admin" írva nem jó. Lehet ezt valahogy alaphelyzetbe hozni?
(#) nagym6 hozzászólása Jan 5, 2018
Üdv. Nem értek hozzá, kérdezném segítőkész urakat. Net szolgáltatót váltottam, ahol a modem cserélve lett, de a D-link DI-624+ wifi touter maradt a régi. Igy nem működik, rádiókapcsolat van, nincs internet kapcsolat. A modemig jó, ha kábellel kötöm a számítógéphez az új modemet, tökéletes. Ha visszateszem a régi modemet, újra jó a router. Mit kellene átállítani az új modem miatt (típusa: Cisco EPC3925)? Köszönöm.
(#) Pioneer94 válasza Pioneer94 hozzászólására (») Okt 26, 2017
Úgy látszik, hogy meg lett, hogy mi volt a baj.
Nem mindegy, hogy a HGW-n melyik LAN portot bridge-em.
Eddig a HGW az 1-es LAN porton adta ki a NAT-olt netet, a többi bridge-elve volt, 2-3 az IPTV-nek, a 4. meg üres. Ezen próbáltam volna a wrt-s routert PPPoE-vel, de nem ment. Átállítottam az 1-es LAN portot bridge-re, a 4-est Route-ra, hogy a HGW webes felületét még elérjem és így már ment is a csatlakozás a wrt-vel.
De egy érdekességet észrevettem még a wrt-nél. Amikor összekötöttem mindent, akkor a teszteléshez használt PPPoE név meg jelszó volt beírva, amivel ugye nem tud csatlakozni a szolgáltatóhoz, és folyton újraindult a router. Így próbálná újrakezdeni a PPPoE kapcsolatot, vagy ez valami szoftverhiba lehet?
(#) Pioneer94 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 26, 2017
Gyári fw-el ment, de az nem tud annyit, mint a open-wrt. Sokkal több dolgot lehet benne állítani, meg ami nekem szükséges, az a dnsmasq DNS szervere, amivel tudok a gépeknek a helyi hálón domain neveket adni. Van itthon egy linuxos szervergép fájltárolásra meg játékszerverre, és így hogy tudok neki domain nevet adni, nem az IP címet kell beirkálni a gépeken, hanem a könnyebben megjegyezhető domaint.
Mobilon is előnyös ez a helyi domain, mert az android nem látja a windowsos netbios neveket, ami még a gépek közt menne is, de droidon már nem.
(#) Ktulu válasza Pioneer94 hozzászólására (») Okt 26, 2017
Miért nem próbálsz rá gyári firmwaret tenni? Legalább megtudod, hogy hardver vagy szoftver baja van.
(#) Pioneer94 hozzászólása Okt 26, 2017
Sziasztok!
Open-WRT vel kapcsolatban van itt Valakinek tapasztalata?
Van egy TP-LINK TL-WR841N v11-es routerem, amivel ki akartam váltani az Inviteles HGW-t. Sikerült is összehoznom a dolgot úgy, hogy a HGW-ből kiszedtem a PPPoE kapcsolatot és bridge-eltem az egyik LAN portját, erre ment a TP LINK és ez végezte a PPPoE csatlakozást. Ment is jól a dolog, 3-4 hétig, ugyanis, ezután elkezdett fagyni a gyári firmware. Net hol volt hol nem, a webes felületet meg nem lehetett elérni, csak a ki-be kapcs segített. Garanciába nem tudom visszaküldeni, mert elvesztek a papírjai...
De, aztán gondolkoztam rajta, hogyha már úgy sincs garancia, akkor tehetnék rá valami jobb fw-t. Elsőnek a dd-wrt-t próbáltam, de az nem volt jó, aztán tettem fel az openwrt Chaos Calmert (15.05). Ezzel már ment minden, ami kell, kivéve egy dolgot, a legfontosabbat, a PPPoE csatlakozást.
Sehogy se akar az Invitelhez becsatlakozni.
Ezt írta a logban: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Timeout waiting for PADO packets
Unable to complete PPPoE Discovery
Próbára itthon egy házi szerverre felraktam az rp-pppoe servert Debian 7 alá, és ahhoz minden továbbbi nélkül csatlakozott.
Ha a HGW végzi a PPPoE csatlakozást, a TP LINK meg úgy van rákötve DHCP-vel, akkor van net rajta keresztül, csak ugye 2 routert meg nem akarok egymás után rakni.
Mi lehet a probléma, illetve van-e erre valami megoldás?
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 9, 2017
Milyen feszültség jelenik meg az akkun? +5V? Az akku közben rá van kötve? Van az akkun töltésvezérlő áramkör, vagy csak a csupasz cellák? A második képen a 2 SMD alkatrész sorban van a +5V-al? A két alkatrész párhuzamosan kapcsolódik? A másik lábuk hova megy?
(#) Tiborough válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 4, 2017
Lehet hogy találtam valamit..?
Link
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2017
Újra átnéztem és sajnos tévedtem, de itt egy javított rajz. Ha rádugom a töltőt, akkor mint írtam korábban megjelenik a feszültség az akku érintkezőin.
Link
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 4, 2017
Ha az USB csatlakozón a rádugott táppal nincs meg a feszültség, akkor vagy a táp rossz, vagy rövidzár van testre és a táp letilt, esetleg már át sem jut a két csatlakozó között a tápfeszültség.
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2017
Raktam két újabb képet. Méricskéltem.. A képre ráírtam a tapasztaltakat.
ZTE
ZTE1
A reset gom melletti alkatrészeket jónak nyílvánítottam. Az árnyékolt területen kívűl nagyon nincs is más. Van még egy LED driver, meg az antennák cuccai.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 3, 2017
A fémlemez alatti részekhez biztosan nem kell majd nyúlni.
Az akkumulátoron nem lehet 5V, nagy valószínűséggel egy 3,7V-os LiIon akku.
Az USB csatlakozó körül kellene keresgélni, arról kellene szép, éles közelieket csinálni. Vagy van ott egy párhuzamos dióda ami zárlatos lett, esetleg egy SMD biztosíték, soros ellenállás erre a célra, ami megszakadt...
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 2, 2017
ZTEDobtam fel pár képet. Az adapterben levő ic szó serint kifüstölt. Innen viszont nem tudom hogy milyen feszültség ment a routerre. Fordított 5, vagy esetleg több mint 5 volt. A lényeg hogy a router nem kapcsol be és a töltést sem veszi hálózati adapterről sem. Viszont ha rádugom a töltőt, akkor az akkumlátor ériintkezőin megjelenik az 5 volt. A panelon nem látszik semmilyen károsodás. Azt sem tudom hol kellene keresni a hibát, és ha meg is van honnan lehet megtudni a tönkrement alkatrészek értékét.
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 1, 2017
Ha tönkrement a szivargyújtó-USB adapter, akkor miről próbáltad, hogy a router is rossz?
Nem hinném, hogy a routerig eljutott volna a fordított feszültség...az USB adapterben addigra kiment a biztosíték, rövidzárat csinált a védődióda.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) dB_Thunder válasza Tiborough hozzászólására (») Feb 28, 2017
Esély van rá, de szerintem a félvezetők is elmentek az örök vadászmezőkre...
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 28, 2017
Szia! Be lett mérve a szivargyújtó, és sajnos fordítva lett bekötve, azóta ki van javítva a hiba. Az adapter, mint írtam elfüstölt. A router sajnos nem kapcsol be. Gondolom a fordított polaritás tett árt a készülékbe. Azt tudom hogy az elkok tönkremennek ilyenkor, de nem tudom mi a helyzet az smd kondikkal. Szerinted van esély a javításra?
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Feb 27, 2017
Műszer kell és meg kell mérni. Ha fordítva van bekötve, akkor kijavítani, amíg más készülék nem jár így.
Nézd meg az USB adaptert, hogy nem az ment-e tönkre!
(#) Tiborough hozzászólása Feb 27, 2017
Tisztelt fórumtársak!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de remélem kapok választ. Van egy ZTE MF90c mobil routerem ami a napokban sajnos elhalálozott. Egy utólag beépített szivargyújtóba dugtam USB-átalakítóval. Hallottam egy szikrahangot és azóta a router nem kapcsol be. A szikra az átalakítóban történt, amiben elfüstölt egy ic. Sajnos nem volt alkalmam kimérni hogy esetleg fordított polaritással volt-e bekötve a szivargyújtó, valószínűleg igen. A szivargyújtó természetesen működik hiszen annak mindegy a polaritás. Nem tudom hogy a router emiatt fordított polaritást kapott vagy túlfeszültséget. A routert szétszedtem, átvizsgáltam nagyítóval, de semmilyen elfüstölt alkatrészt nem találtam benne. A kérdésem az lenne hogy van ember aki életet tud csiholni a készülékbe, vagy kuka az egész? Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) Petyaa válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 24, 2017
Átkapcsoltam a 13. csatornára itt most jó még. Viszont úgy tűnik az usb wifi adapter kezdi megadni magát, egy pár perces youtube-os videót szakadás nélkül nem tud betölteni. Ilyenkor az újra le/fel csatlakozás segít csak. A térerő 3 körül szokott lenni.
(#) Pioneer94 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2017
Értem.
Nekem a lényeg az, hogy a HGW-n ki akarom kapcsolni a NAT-ot, hogy az utána kötött routerem kapja a publikus címet és aztán ez végezze a NAT-ot, DHCP kiszolgálást stb., meg a net szétosztását UTP-n és wifin.
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Jan 23, 2017
Ha együtt tud működni a két eszköz aktívan az adott csatornán akkor oké, ha nem akkor jön a baj.
(#) Inhouse válasza Pioneer94 hozzászólására (») Jan 23, 2017
Idézet:
„Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni.”
Routerként inkább, a modem az ami a szolgáltató által telefon, vagy koax vezetéken érkező jelet alakítja át TCP/IP-re.
(#) Pioneer94 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2017
Amit írtam, az csak a jelenlegi helyzetre igaz, a mostani HGW-el. Van benne wifi, meg egy LAN-nak konfigurált RJ45 port, amit switchel osztok, a maradék 3 meg IPTV, és ez végzi a NAT-t meg a DHCP kiszolgálást.
Én meg úgy akarom majd átállítani, hogy ez az 1 port WAN port legyen, amire majd a saját routeremet kötöm, meg kikapcsolom rajta a wifit is, hogy azt a másik router adja.
Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni.
Csak erre még nem találtam megoldást, mert a HGW beállításaiban a NAT elől nem engedi kiszedni a pipát, hogy letiltsam.
Következő: »»   6 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem