Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
vargaf
ivan93 Sikerült, működik segítségetekkel. Másik jelszó volt beállítva amit nem tudtam mi, reset után lehetett belépni, beállítás után működik. 1 megásról váltottam 30 megásra, és sebességteszttel is 30 megával jön. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Én a gyári alapbeállítást írtam le. Ha valaki erről elállította akkor a reset után működik majd így.
A jelszót is kitöltöttem, köszi most már valószínűleg boldogulni fogok vele.
Nagyon régen ismerős állította be, úgy rémlik, hogy felhasználónevet és jelszót is megadott.
Az IP cím: 192.168.0.1, az alap felhasználónév: admin, a jelszó mezőt nem kell kitölteni. A reset gombot több mint 10 másodpercig kell nyomni.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Köszi. Van reset, csak röviden nyomtam. Holnap megpróbálom.
Szia! A legtöbbön van egy reset gomb, azt nyomd hosszan, akkor vissza kell álljon alaphelyzetbe. Próbálkozhatsz még az admin/1234 kombinációval is.
Még annyit, hogy dinamikus IP címet kell beállítani, de nem tudok belépni a routerbe, felhasználónév és jelszót nem tudom. Mindkettőbe "admin" írva nem jó. Lehet ezt valahogy alaphelyzetbe hozni?
Üdv. Nem értek hozzá, kérdezném segítőkész urakat. Net szolgáltatót váltottam, ahol a modem cserélve lett, de a D-link DI-624+ wifi touter maradt a régi. Igy nem működik, rádiókapcsolat van, nincs internet kapcsolat. A modemig jó, ha kábellel kötöm a számítógéphez az új modemet, tökéletes. Ha visszateszem a régi modemet, újra jó a router. Mit kellene átállítani az új modem miatt (típusa: Cisco EPC3925)? Köszönöm.
Úgy látszik, hogy meg lett, hogy mi volt a baj.
Nem mindegy, hogy a HGW-n melyik LAN portot bridge-em. Eddig a HGW az 1-es LAN porton adta ki a NAT-olt netet, a többi bridge-elve volt, 2-3 az IPTV-nek, a 4. meg üres. Ezen próbáltam volna a wrt-s routert PPPoE-vel, de nem ment. Átállítottam az 1-es LAN portot bridge-re, a 4-est Route-ra, hogy a HGW webes felületét még elérjem és így már ment is a csatlakozás a wrt-vel. De egy érdekességet észrevettem még a wrt-nél. Amikor összekötöttem mindent, akkor a teszteléshez használt PPPoE név meg jelszó volt beírva, amivel ugye nem tud csatlakozni a szolgáltatóhoz, és folyton újraindult a router. Így próbálná újrakezdeni a PPPoE kapcsolatot, vagy ez valami szoftverhiba lehet?
Gyári fw-el ment, de az nem tud annyit, mint a open-wrt. Sokkal több dolgot lehet benne állítani, meg ami nekem szükséges, az a dnsmasq DNS szervere, amivel tudok a gépeknek a helyi hálón domain neveket adni. Van itthon egy linuxos szervergép fájltárolásra meg játékszerverre, és így hogy tudok neki domain nevet adni, nem az IP címet kell beirkálni a gépeken, hanem a könnyebben megjegyezhető domaint.
Mobilon is előnyös ez a helyi domain, mert az android nem látja a windowsos netbios neveket, ami még a gépek közt menne is, de droidon már nem.
Miért nem próbálsz rá gyári firmwaret tenni? Legalább megtudod, hogy hardver vagy szoftver baja van.
Sziasztok!
Open-WRT vel kapcsolatban van itt Valakinek tapasztalata? Van egy TP-LINK TL-WR841N v11-es routerem, amivel ki akartam váltani az Inviteles HGW-t. Sikerült is összehoznom a dolgot úgy, hogy a HGW-ből kiszedtem a PPPoE kapcsolatot és bridge-eltem az egyik LAN portját, erre ment a TP LINK és ez végezte a PPPoE csatlakozást. Ment is jól a dolog, 3-4 hétig, ugyanis, ezután elkezdett fagyni a gyári firmware. Net hol volt hol nem, a webes felületet meg nem lehetett elérni, csak a ki-be kapcs segített. Garanciába nem tudom visszaküldeni, mert elvesztek a papírjai... ![]() De, aztán gondolkoztam rajta, hogyha már úgy sincs garancia, akkor tehetnék rá valami jobb fw-t. Elsőnek a dd-wrt-t próbáltam, de az nem volt jó, aztán tettem fel az openwrt Chaos Calmert (15.05). Ezzel már ment minden, ami kell, kivéve egy dolgot, a legfontosabbat, a PPPoE csatlakozást. Sehogy se akar az Invitelhez becsatlakozni. Ezt írta a logban: Plugin rp-pppoe.so loaded. Timeout waiting for PADO packets Unable to complete PPPoE Discovery Próbára itthon egy házi szerverre felraktam az rp-pppoe servert Debian 7 alá, és ahhoz minden továbbbi nélkül csatlakozott. Ha a HGW végzi a PPPoE csatlakozást, a TP LINK meg úgy van rákötve DHCP-vel, akkor van net rajta keresztül, csak ugye 2 routert meg nem akarok egymás után rakni. Mi lehet a probléma, illetve van-e erre valami megoldás?
Milyen feszültség jelenik meg az akkun? +5V? Az akku közben rá van kötve? Van az akkun töltésvezérlő áramkör, vagy csak a csupasz cellák? A második képen a 2 SMD alkatrész sorban van a +5V-al? A két alkatrész párhuzamosan kapcsolódik? A másik lábuk hova megy?
Újra átnéztem és sajnos tévedtem, de itt egy javított rajz. Ha rádugom a töltőt, akkor mint írtam korábban megjelenik a feszültség az akku érintkezőin.
Link
Ha az USB csatlakozón a rádugott táppal nincs meg a feszültség, akkor vagy a táp rossz, vagy rövidzár van testre és a táp letilt, esetleg már át sem jut a két csatlakozó között a tápfeszültség.
A fémlemez alatti részekhez biztosan nem kell majd nyúlni.
Az akkumulátoron nem lehet 5V, nagy valószínűséggel egy 3,7V-os LiIon akku. Az USB csatlakozó körül kellene keresgélni, arról kellene szép, éles közelieket csinálni. Vagy van ott egy párhuzamos dióda ami zárlatos lett, esetleg egy SMD biztosíték, soros ellenállás erre a célra, ami megszakadt...
ZTEDobtam fel pár képet. Az adapterben levő ic szó serint kifüstölt. Innen viszont nem tudom hogy milyen feszültség ment a routerre. Fordított 5, vagy esetleg több mint 5 volt. A lényeg hogy a router nem kapcsol be és a töltést sem veszi hálózati adapterről sem. Viszont ha rádugom a töltőt, akkor az akkumlátor ériintkezőin megjelenik az 5 volt. A panelon nem látszik semmilyen károsodás. Azt sem tudom hol kellene keresni a hibát, és ha meg is van honnan lehet megtudni a tönkrement alkatrészek értékét.
Ha tönkrement a szivargyújtó-USB adapter, akkor miről próbáltad, hogy a router is rossz?
Nem hinném, hogy a routerig eljutott volna a fordított feszültség...az USB adapterben addigra kiment a biztosíték, rövidzárat csinált a védődióda. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Esély van rá, de szerintem a félvezetők is elmentek az örök vadászmezőkre...
Szia! Be lett mérve a szivargyújtó, és sajnos fordítva lett bekötve, azóta ki van javítva a hiba. Az adapter, mint írtam elfüstölt. A router sajnos nem kapcsol be. Gondolom a fordított polaritás tett árt a készülékbe. Azt tudom hogy az elkok tönkremennek ilyenkor, de nem tudom mi a helyzet az smd kondikkal. Szerinted van esély a javításra?
Műszer kell és meg kell mérni. Ha fordítva van bekötve, akkor kijavítani, amíg más készülék nem jár így.
Nézd meg az USB adaptert, hogy nem az ment-e tönkre!
Tisztelt fórumtársak!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de remélem kapok választ. Van egy ZTE MF90c mobil routerem ami a napokban sajnos elhalálozott. Egy utólag beépített szivargyújtóba dugtam USB-átalakítóval. Hallottam egy szikrahangot és azóta a router nem kapcsol be. A szikra az átalakítóban történt, amiben elfüstölt egy ic. Sajnos nem volt alkalmam kimérni hogy esetleg fordított polaritással volt-e bekötve a szivargyújtó, valószínűleg igen. A szivargyújtó természetesen működik hiszen annak mindegy a polaritás. Nem tudom hogy a router emiatt fordított polaritást kapott vagy túlfeszültséget. A routert szétszedtem, átvizsgáltam nagyítóval, de semmilyen elfüstölt alkatrészt nem találtam benne. A kérdésem az lenne hogy van ember aki életet tud csiholni a készülékbe, vagy kuka az egész? Köszönöm előre is a válaszokat.
Átkapcsoltam a 13. csatornára itt most jó még. Viszont úgy tűnik az usb wifi adapter kezdi megadni magát, egy pár perces youtube-os videót szakadás nélkül nem tud betölteni. Ilyenkor az újra le/fel csatlakozás segít csak. A térerő 3 körül szokott lenni.
Értem.
Nekem a lényeg az, hogy a HGW-n ki akarom kapcsolni a NAT-ot, hogy az utána kötött routerem kapja a publikus címet és aztán ez végezze a NAT-ot, DHCP kiszolgálást stb., meg a net szétosztását UTP-n és wifin.
Ha együtt tud működni a két eszköz aktívan az adott csatornán akkor oké, ha nem akkor jön a baj.
Idézet: Routerként inkább, a modem az ami a szolgáltató által telefon, vagy koax vezetéken érkező jelet alakítja át TCP/IP-re. „Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni.”
Amit írtam, az csak a jelenlegi helyzetre igaz, a mostani HGW-el. Van benne wifi, meg egy LAN-nak konfigurált RJ45 port, amit switchel osztok, a maradék 3 meg IPTV, és ez végzi a NAT-t meg a DHCP kiszolgálást.
Én meg úgy akarom majd átállítani, hogy ez az 1 port WAN port legyen, amire majd a saját routeremet kötöm, meg kikapcsolom rajta a wifit is, hogy azt a másik router adja. Vagyis a HGW-t csak egy "sima" modemként akarom használni. Csak erre még nem találtam megoldást, mert a HGW beállításaiban a NAT elől nem engedi kiszedni a pipát, hogy letiltsam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |