Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN router
 
Témaindító: Androla, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 19
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
A fémlemez alatti részekhez biztosan nem kell majd nyúlni.
Az akkumulátoron nem lehet 5V, nagy valószínűséggel egy 3,7V-os LiIon akku.
Az USB csatlakozó körül kellene keresgélni, arról kellene szép, éles közelieket csinálni. Vagy van ott egy párhuzamos dióda ami zárlatos lett, esetleg egy SMD biztosíték, soros ellenállás erre a célra, ami megszakadt...
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Raktam két újabb képet. Méricskéltem.. A képre ráírtam a tapasztaltakat.
ZTE
ZTE1
A reset gom melletti alkatrészeket jónak nyílvánítottam. Az árnyékolt területen kívűl nagyon nincs is más. Van még egy LED driver, meg az antennák cuccai.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Ha az USB csatlakozón a rádugott táppal nincs meg a feszültség, akkor vagy a táp rossz, vagy rövidzár van testre és a táp letilt, esetleg már át sem jut a két csatlakozó között a tápfeszültség.
(#) Tiborough válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Újra átnéztem és sajnos tévedtem, de itt egy javított rajz. Ha rádugom a töltőt, akkor mint írtam korábban megjelenik a feszültség az akku érintkezőin.
Link
(#) Tiborough válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Lehet hogy találtam valamit..?
Link
(#) Inhouse válasza Tiborough hozzászólására (») Márc 9, 2017 /
 
Milyen feszültség jelenik meg az akkun? +5V? Az akku közben rá van kötve? Van az akkun töltésvezérlő áramkör, vagy csak a csupasz cellák? A második képen a 2 SMD alkatrész sorban van a +5V-al? A két alkatrész párhuzamosan kapcsolódik? A másik lábuk hova megy?
(#) Pioneer94 hozzászólása Okt 26, 2017 /
 
Sziasztok!
Open-WRT vel kapcsolatban van itt Valakinek tapasztalata?
Van egy TP-LINK TL-WR841N v11-es routerem, amivel ki akartam váltani az Inviteles HGW-t. Sikerült is összehoznom a dolgot úgy, hogy a HGW-ből kiszedtem a PPPoE kapcsolatot és bridge-eltem az egyik LAN portját, erre ment a TP LINK és ez végezte a PPPoE csatlakozást. Ment is jól a dolog, 3-4 hétig, ugyanis, ezután elkezdett fagyni a gyári firmware. Net hol volt hol nem, a webes felületet meg nem lehetett elérni, csak a ki-be kapcs segített. Garanciába nem tudom visszaküldeni, mert elvesztek a papírjai...
De, aztán gondolkoztam rajta, hogyha már úgy sincs garancia, akkor tehetnék rá valami jobb fw-t. Elsőnek a dd-wrt-t próbáltam, de az nem volt jó, aztán tettem fel az openwrt Chaos Calmert (15.05). Ezzel már ment minden, ami kell, kivéve egy dolgot, a legfontosabbat, a PPPoE csatlakozást.
Sehogy se akar az Invitelhez becsatlakozni.
Ezt írta a logban: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Timeout waiting for PADO packets
Unable to complete PPPoE Discovery
Próbára itthon egy házi szerverre felraktam az rp-pppoe servert Debian 7 alá, és ahhoz minden továbbbi nélkül csatlakozott.
Ha a HGW végzi a PPPoE csatlakozást, a TP LINK meg úgy van rákötve DHCP-vel, akkor van net rajta keresztül, csak ugye 2 routert meg nem akarok egymás után rakni.
Mi lehet a probléma, illetve van-e erre valami megoldás?
(#) Ktulu válasza Pioneer94 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Miért nem próbálsz rá gyári firmwaret tenni? Legalább megtudod, hogy hardver vagy szoftver baja van.
(#) Pioneer94 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Gyári fw-el ment, de az nem tud annyit, mint a open-wrt. Sokkal több dolgot lehet benne állítani, meg ami nekem szükséges, az a dnsmasq DNS szervere, amivel tudok a gépeknek a helyi hálón domain neveket adni. Van itthon egy linuxos szervergép fájltárolásra meg játékszerverre, és így hogy tudok neki domain nevet adni, nem az IP címet kell beirkálni a gépeken, hanem a könnyebben megjegyezhető domaint.
Mobilon is előnyös ez a helyi domain, mert az android nem látja a windowsos netbios neveket, ami még a gépek közt menne is, de droidon már nem.
(#) Pioneer94 válasza Pioneer94 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Úgy látszik, hogy meg lett, hogy mi volt a baj.
Nem mindegy, hogy a HGW-n melyik LAN portot bridge-em.
Eddig a HGW az 1-es LAN porton adta ki a NAT-olt netet, a többi bridge-elve volt, 2-3 az IPTV-nek, a 4. meg üres. Ezen próbáltam volna a wrt-s routert PPPoE-vel, de nem ment. Átállítottam az 1-es LAN portot bridge-re, a 4-est Route-ra, hogy a HGW webes felületét még elérjem és így már ment is a csatlakozás a wrt-vel.
De egy érdekességet észrevettem még a wrt-nél. Amikor összekötöttem mindent, akkor a teszteléshez használt PPPoE név meg jelszó volt beírva, amivel ugye nem tud csatlakozni a szolgáltatóhoz, és folyton újraindult a router. Így próbálná újrakezdeni a PPPoE kapcsolatot, vagy ez valami szoftverhiba lehet?
(#) nagym6 hozzászólása Jan 5, 2018 /
 
Üdv. Nem értek hozzá, kérdezném segítőkész urakat. Net szolgáltatót váltottam, ahol a modem cserélve lett, de a D-link DI-624+ wifi touter maradt a régi. Igy nem működik, rádiókapcsolat van, nincs internet kapcsolat. A modemig jó, ha kábellel kötöm a számítógéphez az új modemet, tökéletes. Ha visszateszem a régi modemet, újra jó a router. Mit kellene átállítani az új modem miatt (típusa: Cisco EPC3925)? Köszönöm.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Még annyit, hogy dinamikus IP címet kell beállítani, de nem tudok belépni a routerbe, felhasználónév és jelszót nem tudom. Mindkettőbe "admin" írva nem jó. Lehet ezt valahogy alaphelyzetbe hozni?
(#) Ivan93 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018 / 1
 
Szia! A legtöbbön van egy reset gomb, azt nyomd hosszan, akkor vissza kell álljon alaphelyzetbe. Próbálkozhatsz még az admin/1234 kombinációval is.
(#) nagym6 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Köszi. Van reset, csak röviden nyomtam. Holnap megpróbálom.
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018 / 1
 
Az IP cím: 192.168.0.1, az alap felhasználónév: admin, a jelszó mezőt nem kell kitölteni. A reset gombot több mint 10 másodpercig kell nyomni.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) nagym6 válasza vargaf hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
A jelszót is kitöltöttem, köszi most már valószínűleg boldogulni fogok vele.
Nagyon régen ismerős állította be, úgy rémlik, hogy felhasználónevet és jelszót is megadott.
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Én a gyári alapbeállítást írtam le. Ha valaki erről elállította akkor a reset után működik majd így.
(#) nagym6 hozzászólása Jan 6, 2018 /
 
vargaf
ivan93
Sikerült, működik segítségetekkel. Másik jelszó volt beállítva amit nem tudtam mi, reset után lehetett belépni, beállítás után működik. 1 megásról váltottam 30 megásra, és sebességteszttel is 30 megával jön.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) vargaf válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /
 
Örülök, hogy sikerült!
(#) Ivan93 hozzászólása Jan 20, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy TL-MR3220 router-ünk, nagyjából 5 éves. Az a gondom vele, hogy a 100M internetből wifi-n maximum 42M körül enged át, másik szobában már csak 10-20M, de vezetéken tudja majdnem a maximumot. Laptop-on a kapcsolatot 150M-nek mutatja (N-es) jó jelerősséggel, de a sebesség mégis alacsony. A router szerint a szomszédságban van 2db 1-es csatorna, így a 6. csatornán megy a miénk, szerintem ez sem lehet gond. A titkosítást már átállítottam AES-re, mert előtte TKIP volt és az csak b/g-ig megy (előtte még kisebb sebességű internetünk volt, így nem számított) ~20cm antenna van rajta. Illetve valamelyik szobában a kapcsolat nem stabil.
A kérdésem, hogy mi okozhatja a lassabb vezeték nélküli sebességet? Létezik, hogy elöregedett a router? Illetve csere esetén melyiket ajánlanátok? TL-WR841N vagy Archer C25
Szóljatok, ha valamit kihagytam. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Joe_001 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Üdv!
Nekem a Linksys EA6500 routerem 1200 MB- visz át AC módban. (routerig)Ebből a szomszédban még 100 MB megvan. Ja 3 éve folyamatosan megy nem akad le mint a TP Link.(Mikrós netem van) E-bajon vettem 18-ért. (az új árával én se bírtam el).Ja a lakásban 600M mindenütt meg van a routeren lévő nagyobb vinyómig.
A lassabb sebességet az elektromos szennyezettség növekedése is okozhatja, mivel 2.4 MHz-n 13 csatorna áll rendelkezésére mindenkinek, és a növekvő AP-k száma miatt nem férnek el. Az 5GHz sávban több 100 csatorna áll rendelkezésre. Tehát ha túllépsz az N szabványon az segíthet, ami a kliens eszközök cseréjével is járhat...
(#) b10up válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Szia!

A WLAN-t engedd ki 40MHz-es módba a routerben is és a kliensekben is. Így nagyon ideális esetben ki tudsz belőle hozni 60-70 megabitet. A 150Mbit/s sebességű wifinek durván ennyi a maximális hasznos sebessége.
(#) Ivan93 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Köszönöm! Az AC mód és az 5GHz sajnos nem megoldás, mivel tudtommal egyetlen eszközünk sem támogatja. A szennyezettségre én is gondoltam, de az eszközök nem látnak másik AP-t, egyedül a router lát két szomszédot, mindkettőt az 1-es csatornán, így a 6-on megy a miénk.
(#) Ivan93 válasza b10up hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Köszönöm! Eddig automatikus csatornaszélesség volt beállítva, most átállítottam 40-re. Egyelőre úgy látszik kicsit javult, de majd figyelem még. Ezek szerint be kell érni ennyivel 2.4GHz-en.
(#) b10up válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Ha nincs szétterhelve a csatorna, a 2.4-es 150-es wifit 60-80 megáig fel lehet tolni.
Kliensen és AP-n is be kell kapcsolni a 40MHz-es sávszélt.
Viszont az AP-k nagy része visszafogja magát 20MHz módba, ha vannak a másodlagos csatornán. OpenWRT szoftverrel be lehet állítani, hogy fixen 40MHz sávszéllel adjon, néha segít.
(#) Ivan93 válasza b10up hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
A sávszélességnél választhatok 20/40/auto közül, most 40MHz-re állítottam, eddig auto-n volt. A klienseken hogyan lehet beállítani? (laptop, telefon) Illetve a N-es 300M-es wifi nem tudom hogyan működik, az képes lenne többre?
(#) Joe_001 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
2,4-en a 300 a csúcs. (N szabvány) Ebből ha 150 felett vagy akkor nincs sok gond.
(#) Ivan93 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Idézet:
„Ebből ha 150 felett vagy akkor nincs sok gond”
Ezt nem értem. Tehát egy 300M router képes lenne megközelíteni a 100M-t?
Egyébként láttam 450M N-es router-t is, de eddig úgy tudtam, hogy N-nél 150 a maximum.
(#) Dudus válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Egy csatorna max 150Mbit/sec 40MHz BW-nél, MIMO technológiával több csatornát fog egybe. Ahány csatorna (max. 3 ) annyiszor 150Mbit/sec ( 20MHz BW-nél a fele )

AC-nél 20/40/80/160MHz lehet a sávszélesség és szintén MIMO-t használ. 150/433MHz az egy csatornához tartozó sebesség 40/80MHz BW-nél, amit a Routerek tudnak. és 3/4 csatornát használ egy átlag router. Így jön ki a max sebesség
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) Ivan93 válasza Dudus hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Értem, köszönöm! És az átlagos eszközök kezelik a több csatornát, vagy ez is "új" találmány, mint az AC, és csak az újabb készülékek kezelik?
Következő: »»   16 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem