Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Erre gondoltam, hogy más a csatlakozója. De ha már itt tartunk, írtam egy hülyeséget: "be van kötve a középső csatlakozóra a test." Inkább középső érintkező lesz az. Bocsi
Amennyire én korábban utánajártam/kikövetkeztettem, annyi a különbség, hogy:
- más a színe - más csatlakozó van rajta - be van kötve a középső csatlakozóra a test.
Az alapot számomra mate_x és dtocy Digitális forrasztóállomás II. -je jelenti. Ezt módosítanám némileg: AVR vezérlés + Ds18b20 hőkompenzálás.
Van egy nagyobbacska toroidom, és azt tervezem, hogy abból készítek egy egybenövesztett labortáp + forrasztóállomás kombót, mivel pillanatnyilag mindkettőre nagy szükségem lenne. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
Nem, ez fekete színű, és be van kötve az ESD rajta. Erről van szó: Solomon SL-NI
szia
Kék színű? Ha az akkor elvileg SL-10/20/30 hoz való ami hőelem. A cikkek között találsz több működő kapcsolást, panelrajzot, leírást. Attila86 vagy vzoole által publikált kapcsolásokat ajánlom. Vannak digitálisak is.
Sziasztok
Elkezdtem építeni a forrasztóállomásomat, de én egy Solomon SL-NI pákát (ESD-s) vásároltam. Meg tudnátok mondani, hogy ebben melyik hőelem van, és hol találom az ehhez tartozó feszültség/ hőfok táblázatot?
Bocs. És köszi.
Ez valóban nem tűnik bonyolultnak, de egyenlőre nem értem mi ez. Utána kell néznem.
És köszönöm!
Akkor inkább relé helyett szilárdtestrelé (SSR) A PID hőstabilizátorok is úgy vannak megoldva.
Azt kell kitalálni, hogy mi és, hogy fogja figyelni a páka hőmérsékletét. A többi már könnyű lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Hello! Valaki tudna nekem ötetet adni, hogy lehetne egy 220 voltos állandó páka höfokszabályozasat megoldani? Arra gondoltam, hogy egy relé kapcsolgatná ki be a pákát, szabályoznám mennyi lenn a szünet. Ez elg durva megoldás. Tudnátok ötletet adni?
Köszi! A táp eddig is, és most is megvan. A doboz meg a jövő kérdése. Szeretnék valami szépet alkotni.
Nagyon szépen dolgozik
Hát nem ment egykönnyen, hamarosan az enyém is épülgetni fog, nagyon tanulságos az eseted!
Használd egészséggel, gratula!
Nézzétek csak! Bővebben: Link
Most megyek kijavítani a gondokat, meg összerakni. Aztán nagyvilág lesz...
No és képeket láthatunk a működésről..?
Hajrá Jani!
Nekem azóta is kifogástalanul működik.Ha már így alakult, nem kell az összes ellenállást kicserélni. Az egyik az MCLR portot tartja magas szinten, a másik a FET bázisára megy, ezek szinte mindegy, milyenek. A Jobb lenti viszont a 150k ellenállással az erősítés nagyságát állítja be, az fontos! Remélem, jól emlékszem
Nem kell bocsánatot kérned , mi nem haragszunk
Bocsi srácok. Én tévedtem. A dugót fordítva néztem, végig a hőelem kapta a 24-et... Elnézést...
Basszuskulacs! Pedig küldtem Janinak rajzot, hogy hogyan kell bekötni. Mondtam/írtam, hogy mérjen ellenállást és feszültséget a pákán.
Erre nem tudok mit mondani , ha nem hát nem , de nem is fog menni amíg meg nem cseréli
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
A hiba "az ön készülékében van " fel van cserélve a fűtőszál és a hőelem bekötése , az első bekapcsolásnál az én pákám is füstölt - de felcseréltem a kivezetéseket és azóta használom.
Mondjuk puffert sem láttam a 24V-nál...
Igazad van. 3-at is kimértem, mind 100 OHM...
100 ohm és hozzá 0 darab 0. Az 100ohm. Vagy ez valami új jelölés?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |