Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   807 / 848
(#) Medve válasza Kastler hozzászólására (») Dec 25, 2007
Hát barátom, Ebben az IC-ben semmi különleges nincs, egyet kivéve és az a lábkiosztása Nem ártana egy olyan nyákverzió, amelyen egy minden bokorban fellelhető quad-opa van. Talán többen tudnák megépíteni. (már dolgozom rajta)
(#) Kastler hozzászólása Dec 25, 2007
Sziasztok! Kellemes ünnepeket mindenkinek! Egy kérdésem lenne, Attila86 Labortápegységét épitettem meg és nem kapni RC4136N ic-t nálunk. Csak neten tudnék rendelni de ezt a 200FT-os IC-t nem éri meg annyi posta költségér meg rendelni. Nem tudnátok segítteni mivel lehetne helyettesítteni?
(#) Erick válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2007
Köszike de egyébként ennek a műszernek a méréshatárát lehet bőviteni is ha esetleg nem tudnátok!!!
Ha igen akkor meg bocs!!!!
(#) mex válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2007
Bocs egy korábbi rajzot küldtem. Az igazi ez:
Itt a feszültség századrészre van leosztva,mig az előzőn csak tizedére.

P M.2.pdf

(#) mex válasza Erick hozzászólására (») Dec 25, 2007
Kompromisszumot kell ahhoz kötni,hogy egy panelműszerrel kijelezd a 0-24V és 0-4A-ig terjedő tartományt. Ha az Rx-en leosztod a feszültséget a felére egy potival akkor a műszer 2V-os állásában az átfolyó áramnak pl 1A-nek a kijelzésképe=.100 lesz. A másik gond a fesz kijelzése. Szintén a müszer 2V-os állásában a táp feszültségét leosztva a század részére pl 24V=.240 Bár a kijelzett tizedespont nem minden műszer sajátja. A műszert külön tápról kell járatni,nem szabad közösiteni a labortáppal.

P .M..pdf

(#) molnarf hozzászólása Dec 25, 2007
Nekem is osszejott egy labortap vegleges kivitelezese!A kijelzok C520D keszultek (sajnos mar nem gyartjak).
Udv MFeri

munka 023.jpg

(#) Erick válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2007
Helló!!!
Itt van tessék ez van nekem megépítve!!!
(#) mex válasza Erick hozzászólására (») Dec 25, 2007
Korrekt válaszhoz kellene a tápod rajza.
(#) Erick válasza Erick hozzászólására (») Dec 25, 2007
Srácok ha valaki tudna rajtam segíteni annak nagyon örülnék!!!Mert sürgős lenne !!!

Köszi!!!
(#) Erick hozzászólása Dec 23, 2007
Sziasztok!!!
Itt keresgéltem a fórumokon olyan kapcsolásokat amivel egyszerűen és olcsón meg tudnám oldani azt hogy a készülő labortápomon egy panelmérővel tudjak egy kapcsoló segítségével Áramot és Feszültséget is mérni!!!
Ehhez találtam egyet,de sajna nincsenek rajta az ellenállás értékek!!
És azt sem tudom hogy jó-e egyáltalán ez a kapcsolás!!!Ha valaki tudna ezekben a kérdésekben segíteni az kérem írjon!!!!
Lent van egy kép a kapcsolásról és a műszerről!!
A műszer adatai:
3 1/2 digit max. kijelzés:1999
DC feszültség:+/- 2V
Mérési pontosság: +/- 0,5%
Bemenő impedancia: 100Mohm
Tápellátás: DC 8-12V
Mérete: szélesség: 68*magasság: 28*mélység: 44(mm)
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Dec 23, 2007
(#) mex válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2007
Szivesen.
(#) jdani válasza mex hozzászólására (») Dec 22, 2007
aháá. HA ez tényleg igy van, akkor nagyon-nagyon sokat segitelttél! nagyon köszönöööööömmm !!!!!
Itt van,ez alapján tájékozódj. A hatodik oldalon nézd.

Kijelző.pdf

(#) jdani hozzászólása Dec 22, 2007
na igy gondoltam én is. De még mindig kell segitség, ha tudna valaki.. Az én kijelző lábkiosztását tudom, de azeredeti nyákon a kis kijelzők lábkiosztását nem ismerem. És mindegyik közös anódu kicsi kijelző lábkiosztása ugyanaz. De én ezeket nem tudom. Teját azt jó lenne megtudni, hogy az eredeni nyákon, milyen a lábkiosztás..
Gondolom ezt Attilának irtad. A koncepció helyes. Annyit kell tenned,hogy az eredeti kijelző datasheetjét letöltöd,és a lábkiosztásának megfelelő forrpontokat beazonositod a szegmenseknek megfelelően. Nyilván tudod a te kijelzőid lábkiosztását is,igy nem okozhat nehézséget a vezetékezés. A pozitiv tápfeszt a te panelodon is kösd rá mindegyik kijelzőre és csak egy vezetékkel vidd át az eredeti panelra. Igy megspórolsz 3 db madzagot.
a konepció: Az eredeti nyákon vannak a 4 kijelzők. 1 kijelzőnek 5+5 lába van.azok között ott van a : a , b , c , d , e , f , g és a + láb. Ez eddig remélem érthető. És amit én mutattam a v.jpg képen, az csak egy egyszerű nagyobb kijelző, aminek ugyanezeka lábai megvannak. és ha minda 2-nél passzolnak a lábak, akkor már csak a helyes összekábelzást kell megoldani..
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2007
Üdv.!

Mindenféleképpen ezeket a kijelzőket szeretnéd használni?
A "v.JPG" képeden nem értem hogy mit kellene nézni. Ha ez valamiféle 'kijelző-adapter' huzalozás lenne, akkor nem jó. A labortáphoz szükséges kijelző lábai egyáltalán nem így vannak.
Nekem az a véleményem, hogy inkább vegyél 4db kijelzőt amit csak be kell ültetned, mert így nem kell vacakolni drótozgatással vagy nyáktervezéssel. Utóbbi szerintem nem is lenne igazán megoldható(, pláne hogy .brd-t még senkinek sem adtam).

Üdv.: Attila
Milyen jellegű?
de ahhoz, hogy meg tudjam ezt valósitani, egy kis segitség elkellene...
Talán még jobb is.. Nagyon túlhatározott az eredeti konstrukció.
igen.
Akkor külön panet gyártasz a kijelzőidnek?
elméletileg, én igy gondoltam. A emgfelelő lábakat, amegfelelő helyre forrasztom drótokkal.

v.JPG

Közvetlenül nem tudod beépiteni,mert a lábkiosztás más. Vagy flexibilis kötésekkel szegmensenként kötöd be a megfelelő helyekre,vagy áttervezed a panelt a kijelzőid lábkiosztásának megfelelőre.
helló. a labortápnak a vizszintes része már megvan. A függőleges oldalán van a kijelző. Nost a kérdésem. Vannak nekem olyan kijelzőim. Azokat bele-e lehet épiteni. Lényegében sak a lábakat kell a megfelelő helyre forrasztani nem? A labortápba közös anódú kijelző kell. Ez is olyan.
(#) PCB válasza Medve hozzászólására (») Dec 22, 2007
Szia !

Miért nem működik ? Tegnap este már jó volt.

Üdv!
(#) Medve válasza PCB hozzászólására (») Dec 22, 2007
Hello!
Jó és mégsem működik! Ám 0-16V elég sovány igy is, kevés az IC tápja?
(#) PCB válasza Medve hozzászólására (») Dec 22, 2007
Szia !

T1 forrasztási hiba okozta a gondot valszeg.

Üdv!
(#) Medve válasza Erick hozzászólására (») Dec 22, 2007
Ez esetben csak úgy tűnik, hogy valamelyik tranzisztor rossz. Lépkedj fölfelé az emittereken, valamelyiken már nem fog változni a feszültség....PCB?
Következő: »»   807 / 848
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem