Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Immobiliser
 
Témaindító: Toomix, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 18, 2018 /
 
Köszönöm
(#) tete01 hozzászólása Aug 31, 2018 /
 
Sziasztok...segítség kellene, egy 2004-es fiat stilo 1,9jtd nem indul, csak teker az önindító! A műszerfalon a lakat az autóval visszajelző világít. Minden működik az üzaszivattyú pl. nem. Motorkód:192cxe1a 14c
(#) operable hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Sziasztok! Egy kis segitséget kérnék...
Adott egy opel frontera 2.0 benzin. Immobilizeres. Az auto az utobbi idoben elkezdte, hogy nem indult el. Ac megy szikra nincs. Ilyenkor kivagta a hatso ablaktorlo biztositekot. Csere... majd indult. Ezt neha egynap tobbszor is, minden leallitas utan. Belenyultak már az immoba mert az ac relének bevan már huzva külön egy pozitiv valamint biztositteknal es motorvezerlonel elcsipve a kabelek. A hatso ablaktorlo biztositekhoz jon egy kapcsolt pozitiv a gyujtaskapcsolorol es bele megy az immo vezerlobe. Legjobb lenne kiiktatni az egeszet. Vajon gyári lehet az immo? Comjuteréből kell kiütni, hogy ne tiltsa a gyujtast? Vagy egy hozzaerto anelkul is megtudja vajon csinalni? Hátha talalkozott mar valaki ehhez hasonloval.
(#) tete01 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Fiatszervíz megoldotta...
(#) Inhouse válasza tete01 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Ha már...akkor le is írhatod, hogy mi volt vele.
(#) tete01 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
A kulccsal volt valami, 52 ezer magyar forintba került, viszont kódkártyát is kaptam hozzá. Egyébként kódkártyát ingyenesen lehet igényelni márkaszervizben.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
(#) Inhouse válasza tete01 hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Köszi. Nem tudom, hogy a Fiat-nál hogy megy, de francia vonalon vannak lehetőségek...Érdemes elolvasni, mielőtt egy rakat pénzt kifizet az ember a márkaszervíznek, ahol leginkább csak komplett cserét tudnak csinálni jó drágán.
(#) ronika2007 hozzászólása Szept 8, 2020 /
 
Sziasztok! Adott renault Megan 1 cupe 96 benzin ! Több alkalommal nem volt hajlandó indulni! Most ott tartok, hogy nem indúl, gyorsan villog az immo led a műszerfalon! 2db kulcsom van de egyikkel sem hajlandó elindulni! Hogyan tudnám kiiktatni vagy esetleg működésrebírni?
(#) KBal76 hozzászólása Márc 10, 2022 /
 
Sziasztok!
Tanácsra, esetleg szakértőre lenne szükségem. Engem is megkértek, a kocsi Debrecenben van, én meg Bp., tehát nem tudok személyesen semmit megnézni. Egy Suzuki Liana 2002-es 1.6-os a beteg, aminek az egyetlen kulcsa csak véletlenszerűen indítja a kocsit. Amikor nem indul akkor két "sárga lakat" villog a mûszerfalon, indítózzák, és néha elindul. Már több hete áll a szervizben, nem tudják megoldani (szervizes nem akar "készletet" venni, bármit is jelentsen az). Ottani Suzuki szerviz még nem látott ilyent (?). Állítólag van egy másik kulcsa ami meg semmibe nem megy bele fizikailag, de nyitja az ajtókat a távirányítója (én ezt sem értem).
Van erre valami tipp, hova forduljon, hogy lehet ezt kiiktatni, kiprogramozni?
(#) Inhouse válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 10, 2022 /
 
Ha francia módszerrel csinálják a Ladáknál, akkor lehet törött forrasztás a távirányítóban. Ha NYÁK-on van az immo tekercsantennája, az szokott elválni, mint pl. a Renault-nál.
(#) elektrorudi hozzászólása Ápr 24, 2024 /
 
Sziasztok!
Adott egy 2007-es Ford Focus. Nyomógombos indítású.
Az kulcsból 2 hónaponként kifogy az elem, és cseréni kell, mert a ,műszerfalon "low battery" feirat látható, valamint a kocsi nem indul.
Kérdésem: Ez normális így, hogy két hónaponként elemet kell cseréni?
Pl. az Opel Astrámban kulcsában minimum 6 éve van ugyan az az elem, és még nem kellett cserélni.
Előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 25, 2024 /
 
Érdekes...van egyáltalán olyan immo, amihez kell az elem? Én még nem láttam ilyet.
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Nem az immo-ban van, hanem a kulcs távirányítójában.
Lehet, nem a legjobb topicban tettem fel a kérdést, de nem találtam jobbat, és nem akartam másikat nyitni, mert úgyis beszótak volna.
A lényeg, hogyha nincs melletted a távirányító-kulcs, akkor hiába nyomod a gombot, nem indul az autó. Ilyenkor ki kell piszkáni valahogy a sluszkulcsot fedő lapot, valamint a kulcsot a távirányítóból, és akkor ellehet indítani az autót. Adott esetben, ez egy nőnek nem egyszerű feladat.
A kérdés továbbra is az, hogy a távirányítóban lévő CR2032 típusú elem 1,5-2 hónap alatti kimerülése normális, vagy valami hibás a távirányítóban vagy a kocsiban?
Egyébként a "lemerült elem" feszültsége 3,00 Volt.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Ezt a megoldást nem ismerem közelebbről, bocs.
A CR2032 névleges feszültsége 3V, az újak pár tizeddel (3.2-3.3V) többet tudnak, de nem nevezhető merültnek egy pont 3.0V-os. Ott valami más baj lehet. És nem, nem nevezhető normálisnak, ha 2 havonta ilyen probléma van, szerintem.
(#) torkosborz válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Szia!
Szerintem nem normális. 0,5-1 évet kellene mennie minimum vagy (szerintem) rosszul tervezték.
Nem lehet hogy belül valamelyik alkatrész átvezet? Speciel smd tápszűrő kondira gondolok. Mérjél egy áramfelvételt és próbának vedd le majd úgy is mérj egyet.
A másik lehetőség hogy a nyákon alakult ki kúszóáram valahogy, esetleg olyan alkatrész is állandóan áramot kap aminek nem kellene.
(#) elektrorudi válasza torkosborz hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Szia!
Köszönöma válaszod.
Igen, én is úgy gondolom, hogy ez így nem normális, de konkrét választ keresnék, akinek mondjuk van ilyen kocsija, és ő tényleg 1 évente cserél elemet. ...vagy nem.
Az SMD szintű belemászásba vagy szétbarmolásba csak akkor mennék bele, ha egyértelműen kiderülne (mások tapasztalata alapján), hogy tényleg rossz és meg kell keresni a hibát. Az eddigi hozzászólások csak feltételezések, érzések, ahogy az enyém is.
Azért egy félig-meddig átvezető SMD kondenzátor megtalálása nem egyszerű feladat.
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
A teljesen új elem (2 napja tettem bele) 3,20V feszültségű. 3,00V-nál már alacsonynak minősíti a töltöttséget.
Viszont ez az is jelenti, hogy valóban jobban meríti az elemet, mint azt gondoltam. Most direkt feljegyzem a csere napját, és kíványcsi leszek, hogy pontosan mennyi ideig működik.
Valószínűleg kell keresnem egy Ford-os közösséget a neten, ahol esetleg ez ismert jelenség.
Köszönöm a válaszokat, segítséget.
(#) torkosborz válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Szia!
Egy fotót feltölthetsz a panelról, akkor okosabbak leszünk. A másik hogy mérd meg mekkora az áramfelvétele a panelnek amikor nem csinál semmit, pár 10 uA tartományban kellene lennie. Szerintem. De lehet hogy tévedek.
A CR2032 gombelem névleges kapacitása 225mAh körül van (Wikipedia), Ebből és a kisütőáramból meg lehet saccolni az élettartamot.
(#) Janszi válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
A jelenség nem régi,így kulcs a kulcsban...Tisztítva volt?
(#) elektrorudi válasza Janszi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Valamivel több, mint fél éve van meg az autó. Nem tudom, hogy az előtt így működött-e? Az elmúlt 7-8 hónapban 4x kellett cserélni elemet.
Tisztítani kellene? Vagy éppan az baj, hogy tisztították?
Ahogy nézem, roncsolás nélkül nem lehet kiszedni a NYÁK-ot a távirányítóból. Nem kell nagyon roncsolni, de gyárilag van benne, és szerintem még nem szedték ki.
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem