Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   532 / 562
(#) GPeti1977 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /
 
Inkább rakjál bele fojtó tekercset
(#) Dzsudimanó válasza GPeti1977 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Úgy érted, hogy a fojtó fontosabb mint a sok szálas tekercselés?
(#) kivancsi4 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
(#) Dzsudimanó válasza kivancsi4 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Igen, köszönöm és tudok erről, csak érdekes, hogy sok gyári gépnél nem veszik ezt figyelembe!
(#) TAttila77 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
(Bocsi, hogy beleszóltam) Ja. Ha pedig figyelembe vennék, akkor nem lenne sok,sok ilány minősíthetetlen gyárinak kikiáltott semmire való vackerály és nem hordanák pl. hozzám (is) javításra. Na meg a sok selejt bontásra ítélt inverter nem üdűlne szervízemben többek közt De asszem más is örűlne neki, de akkor sokkal drágábbak lennének és az árának nem is annyira örűlnénk. ((Ha figyelnének a szkin hatásra.))
(#) uniman válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
A "beszállító" meg a HOLLY Power Kínából...vagy nem?
(#) Dzsudimanó válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Teljesen igazad van,na meg sajnos sok más dologra sem igazán figyelnek.A most javított inverter az IGBT hiba mellett mechanikailag szét volt hullva ,a lemezcsavarok nem fogtak semmit... Sajnos ez van.Nem ilyen minőségű CO-t csináltam és persze az inverteres gépet is normálisan akarom kivitelezni!
(#) dokidoki hozzászólása Okt 23, 2020 /
 
Sziasztok, kérdeznék én is, javításra került egy IWeld tig 165idc inverter. Igazából nem találtam semmi szervizmanuált hozzá. A két combos mosfet és a fetmeghajtók és pár 15V-os z-dióda volt halott meg a 10Ohm 10W indító ellenállás. Ezek kicserélve, a segédtáp ellenőrizve elindult, minden jónak látszik. De kipróbálva még nem volt, mert semmit nem tudok az előéletéről, hogy mitől ment tönkre, ... Mert jó lenne az okát is elhárítani. Van e valakinek ötlete, hogy mit érdemes vizsgálni? A segédtáp egy uc3842 al működik, minden jónak tűnik vele, megmértem amit lehetett. A fő vezérlés processzoros, van valami szerviz - uart kimenete is, de még nem csatlakoztam rá... Lehet, hogy nincs is értelme. Nem merem kipróbálni még, mert ~28e az alkarész ismét, ha pukkan.
(#) TAttila77 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Ez sem olyan világi eget rengető probléma. de az, hogy ha már egy méteres munkakábelt löknek az ember orra alá velük, akkor oldanák meg, hogy a szélforgónak se nagyon való túlhajtott ventilátor/ocskáik/ és aerodinamikailag átgondolatlanúl kitalált szellőzőlyukaikon (mert ugye a légáram nem mindíg arra jár, mint amerre kitalálták volna ) ne röppenjen be egy-két izzó reve darab, esetleg szikra ami a percen lerendezi az SMD-s vezérlését is, lehet kilökni, meert a delikvens nem fizeti meg a kínlódást, inkáb elickázik a zsibire ugye és vesz egy huszasért másikat és veri a mellkasát, hogy ne magyarázzak, mert újat vett!
Na de milyet? Ahhoz már nincs esze, hogy felfogja. Pályafutásom alatt még egy kezemen megtudom számolni hány normális inyóval találkoztam.Most legalább négy darab semmire való vacak van bontásra ítélve nálam, Straus, Güde, meg valami narancssárga himi-humi nevű sose hallott nevű izé. Megépítettem pár éve a GeLee féle UKT-t. Sokkal különb sok hírhedtnek mondott, majd elvérző vackerálynál.
(#) Dzsudimanó válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 1
 
Én pedig a Gee Lee féle teljes hidasba fogtam.Egyelőre gyűjtöm hozzá az alkatrészeket ,na meg a megjavított inverterekkel a tapasztalatokat és ,hogy mit csinálnék máshogy!
(#) 13_Balu50 válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 24, 2020 /
 
Szerintem a Güde nem rossz , csak az a fajta jó amelyiken könnyü cserélni az igbt -_et, a másik fajta javitása körülményes amelyiken a panelra van forrasztva 5-5 db. Én vettem egy hibásat, megjavítottam több éve megy rengeteget használom, még kölcsön is adtam, nem volt vele még gond. testkábelem 5m-es a fogóé 3m és jó vastag kersztmetszetü.Igen nagyon fontos, hogy ha flex megy ki legyen kapcsolva, meg a cundert revét ne szívja be.A megbízhatóság az azért attól is függ ki és hogyan használja.
(#) staci123 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Okt 24, 2020 /
 
Szevasztok,
sok különböző gyártmányú inverteres hegesztőgépet
javítottam, még több fajtát láttam, készítettem is,
volt eset hogy a vasmag el volt törve, de idáig
leégett trafóval még nem találkoztam...
Némely cég, pl. Telvin hőérzékelő pogácsával látja el
a trafót, silányabb gépeknél igbt csere után
követendő példa...
Ugyanis a vasmag veszteségei bizonyos hőmérséklet
felett rohamossan nővekednek...
(#) Dzsudimanó válasza staci123 hozzászólására (») Okt 24, 2020 /
 
Szia! Köszönöm ,ezek szerint nem csak a félvezetők hűtőbordájára hanem a főtrafóra is érdemes egy klixont tenni...
(#) mpisti válasza uniman hozzászólására (») Okt 24, 2020 / 1
 
Szia Uniman!
De igen, a Holly a beszállító, az importőr -és a meós- pedig a Hetra. Tudod, a kis polski is autó, meg a Rolls-Royce is, de nem egy kategória. A többség pedig középkategóriás, ár/érték arányban a legjobb választást preferálja. Ugyanez a helyzet a hobbi gépek esetében is, lehet venni 17-20e ft-ért bóvlit, 1-2 hegesztés erejéig megy is, meg lehet venni Froniust, Kjellberget, EWM-et sok pénzért, na de ki ad annyi pénzt egy inverterért ha nem használja hivatás-szerűen? Itt jönnek a képbe a 40-70 ezer pénzért megvásárolható jól használható megfelelő szervízháttérrel rendelkező inverterek. Ezek azok, amire még érdemes a nem túl jelentős többletköltséget kiadni, s aztán használni amikor szükség van rá, akár egész nap is. Persze ezek is el tudnak romlani, -mint ahogy a király kategória is- de nagyon nem azonos a javítási költség. Közel 10 éve használok egy Holly MAG 180 inverteres Co hegesztőt, a kezdeti tapasztalatok alapján ismerősöm is kért egyet magának. Azóta már sok-sok dob 5 kg-os huzal lepörgött benne, de még az eredeti gyári kábel van hozzá, persze spirál és egyéb kopó cuccok cserélve rendszeresen. A sok cipeléstől a csavarkötések javításra szorultak, de ezen kívül soha semmilyen baja nem volt. Az ismerősöm gépének már a színe sem látszik olyan kopott, de a test csatlakozón és dugón kívül semmit nem kellett cserélni benne. Ő napi 6-8 órát használja lakatos ember lévén, és még a huzaltovábbító görgő is eredeti a gépében. Tehát -mint ahogy korábban is írtam- nem minden kínai termék vacak. Ami pedig nagyon olcsó, az már eleve gyanús.
(#) hg6dab válasza uniman hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
A hazai forgalmazó készséggel válaszol az érdeklődők kérdéseire, ahogy nekem is válaszoltak,
ezt firtatván:
Idézet:
„Minden kérdezett dolog elérhető a gépekről, de kapcsolási rajzot és műszaki dokumentációt nem adunk ki róluk. A gépek belsejéről ugyanakkor tudok küldeni képet, ha szeretné.
A Hetra invertereket Kínában gyártatjuk, de minden dokumentáció és alkatrész is megvan hozzájuk, így gazdaságosan javítani is tudjuk őket egy esetleges meghibásodáskor.”
(#) dokidoki válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Így járnék az alább kérdezett IWELD 165 -el bár annak a belseje Német garázdálkodásról árulkodik.
(#) Phile80 válasza dokidoki hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Miből gondolod, hogy az Iweldnek bármi köze van a németekhez? Az összes gépük kínai...
(#) ati790731 válasza Phile80 hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Ja! Mi hordjuk Halásztelekre 40-es tengeri konténerekben amiket kínában raknak tele.
Van a családban is IWELD Gorilla MMA hegesztő, apám vásárolta újonnan. Kb a 20. szál pálcánál köszönt el az egyik IGBT benne.
A 20 pálcát az összes használatra értem, amiből az utolsó alkalomnál kb az 5. pálcánál verte le a kismegszakítót ívfogás közben, úgy, hogy éppen csak koppintottam oda a vashoz, nem ragadt vagy ilyesmi, több mint 25 éve hegesztek, nem is értettem a dolgot.
Már nem emlékszem pontosan de kb 3000Ft volt bele a 2db Igbt.
Gyorsan vissza adtam az öregemnek, és inkább cipelem a Hetra 160-at, ha kell.
(#) dokidoki válasza Phile80 hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Összes matrica, meg az egész kivitel, beleértve az áramváltók és a műgyantával kiöntött nagyfeszgyújtó elektronika is annak tűnik.
(#) Phile80 válasza dokidoki hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Egy ilyen teljesítményű Németországban gyártott hegesztőgép ára alsó hangon is fél millió forint, de inkább 700-800ezer.
(#) Geri86 hozzászólása Okt 30, 2020 /
 
Hátha valakit érdekel.

Weld inv 1
Weld inv 2
(#) dara válasza Geri86 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Két hete csináltam meg pc táp dobozba.működik.
(#) Geri86 válasza dara hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Hány ampert tud neked? Amit észrevettem a fő trafó primerénél nem nagyon van sodrat, hanem talán 2x1,2mm.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2020
(#) dara válasza Geri86 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
80A,a trafót meg mindenki avval tekeri amije van.Én sodrattal.
(#) Geri86 válasza dara hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Csak a skin hatás miatt említettem meg.
(#) dara válasza Geri86 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Értettem elöbb is a célzást.Sok gyári gépben láttam tömör vezetékkel tekercselni a pri és szek vezetéket is.Az még a jobbik eset hogy 2-3 szállal tekeri a primert,de mikor 1-1 szál a prim és a szek?Na az már durva.
(#) Geri86 válasza dara hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Érdekes amúgy, hogy az orosz szerint ezzel az egy tranzisztoros megoldással 120-160 ampert is ki tud hozni.
(#) GPeti1977 válasza Geri86 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /
 
Ugyanaz mint a 2 tranzisztoros csak itt 1 van, azért mert egy frappáns snubber áramkörrel nem kell kettő, és nem kell a primer és a lemágnesező tekercsnek nagyon szoros csatolásba lennie.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
(#) bubuszoft válasza Geri86 hozzászólására (») Nov 19, 2020 /
 
Jó lenne a nyákrajz, és az összes doksi.
(#) Geri86 válasza bubuszoft hozzászólására (») Nov 20, 2020 / 1
 
Parancsolj. Eredeti nyelven.

Orosz 1

Orosz forum
Következő: »»   532 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem