Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenyérsütőgép
 
Témaindító: morfondi, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 14
(#) elodke válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Igen kiszoktam.
(#) sprofan válasza elodke hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Túlságosan sok dolog szerencsére nem lehet. Motort kellene kipróbálni teljesen külön az elektronikától hogy megy-e bár az az utolsó alkatrész ami egy ilyen gépben tönkre szokott menni... Ezután a kapcsoló eszközt venném jobban szemügyre, láttam már reléset és triakosat is, ellenőrizd ami a tiedben van. Ha triakos akkor kimérni a triakot illetve a meghajtó optót, ha relés akkor ellenőrizni a relét hogy behúz-e illetve a kontaktus megvan-e amikor behúz továbbá a relét meghajtó tranyót is nézd meg. Első körben így ennyi de szerencsésebb esetben megtalálod a hiba okát.
(#) babm válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Köszönöm a tanácsot, valóban a keverőlapát tengelye volt az. Nem szedtem szét a csapágyat, mert nincs zéger-gyűrű fogóm, de mintha be lenne rágódva . Néhány csepp olaj után viszont simán forog, most már csak a pudding, akarom mondani a kenyér próbája következik...
(#) Matt hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Hausmeiset HM 1300 as kenyérsütőm. Egy alkalommal tökéletesen sütött. Másodszor ment egy darabig, majd megállt és nem csinált semmit. Újraindítottam az egész programot, de az előmelegítés alatt olyan, mintha nem melegedne a fűtőszál. Gondolom a későbbiekben ezért nem indul el a motor, mert nem éri el a kellő hőmérsékletet a fűtőszál. Valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a segítségét.
Üdv
(#) babm válasza Matt hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Nekem más típusú van, de gondolom, nem lehet nagy különbség. Ebben egy relé kapcsolja a fűtőszálat. A sütőtér oldalfalán, ahol bejön a fűtőszál, van egy fényesebb lemez, ennek a hátoldalán van 3 érzékelő. Ebből kettő egyforma, melyeknek hőbiztosíték funkciójuk van, a harmadik a hőmérő.

Az erősáramú részt vezérlő elektronika táplálása gyakorlatilag a hálózatról megy, nincs leválasztó transzformátor, ezért nagyon észnél kell vele lenni, ha esetleg méricskélni akarsz benne. Én legelőször a fűtőszálat mérném meg, nem szakadt-e.
(#) vazee hozzászólása Szept 15, 2013 /
 
Üdv.Van egy Clatronic bba2865 tipusú kenyérsütőm.Olyan gond lenne vele,hogy valamiért a motor nem forgatja meg a lapátokat.Néztem,a motor nehezen forog,de szemmel látható elváltozás nincs rajta,a lapátok tengelyei nincsennek megszorulva.És van egy Panflor 3000 ax tipusú kenyérsütőm is,egylapátos,azzal az lenne a gond,hogy ellenkező irányban forgatja a lapátot.Megoldási javaslatokat szeretnék kérni mindkettőre.
(#) sprofan válasza vazee hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Szia!
Én a caltronik mechanikáját cafatokra szedném és megtisztítanám. Utána a motor csupaszon minden féle fogaskerék nélkül megforgatnám hogy lássam, nem-e az szorul valamiért. Ezután hőálló zsír kíséretében vissza összeraknám. Ez azért jó mert ha meg van szorulva akkor összerakásnál is érezni fogod hogy az a két alkatrész túl szorosan passzol, illetve az öreg trutyi lejön a fogaskerekekről.
(#) vazee válasza sprofan hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Üdv.A mechanikával mint írtam,semmi gond,szétszedtem teljesen.A motort érzem,hogy szorul,nem is kicsit.Szétszedtem,külön-külön nem látok rajta semmit,és ha a középrészt csak az aljába,vagy csak a tetejébe teszem,akkor nem szorul.de ha teljesen összerakom a motort,akkor ugyan úgy szorul.
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Vazelinem nincs,és a környékemben nem is tudok.WD40 nem jó erre a célra?
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Esetleg olyant lehet csinálni,hogy a kettőböl egyet összerakni?A clatronic 800w-os,kettő lapátos,a másik egy lapátos 530w-os.
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Nálunk itt a faluban,ha kell valami a gyógyszertárból,úgy kell rendelni előre vagy 2 nappal.A felfogatást még össze lehetne hozni,de a tengely hossza a panflor-nál rövidebb.
(#) vazee válasza vazee hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Eredményem a clatronic-kal: wd40-el kezelve ahol kell,motor kézzel forgatva szépen akadásmentesen forog,összerakva az egész,elindítva a program,nem forgatja meg a mechanikát még mindig,kézzel forgatva forog szépen.most próbálom úgy,hogy az egész mindent kivettem a házból.
(#) vazee válasza vazee hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Annyira jutottam,hogy kiderült az,hogy ha leveszem az ékszíjjat,a motor akkor sem indul meg magától,csak ha kézzel rásegítek.Elképzelhető,hogy "elfáradt" a motor tekercselése?Vagy maga az egész motor?
(#) jethro válasza vazee hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Segédfázis tekercs?Kondi?
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Ránézésre a kondik jóknak tűnnek.
(#) vazee válasza jethro hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Melyik a segédfázis tekercs?Hogy néz ki?
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Csináltam képet róla,remélem látható a lényeg.Jobbat sajna nem tudok készíteni.A panflor ami van még nekem,azzal amit tudok kipróbálom,csak írjátok,hogy mit próbáljak ki
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013

DSC00025.JPG
    
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
A kondim kicsit másabb,mint a tied,a moci ugyan az.Fényképeztem a kondit külön.Szerencsére a panflor-ban ugyan ilyen van

DSC00026.JPG
    
(#) vazee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Rajta vagyok,csak a hülye panflor-ban nem csokis csatlakozás van,hanem valami fémmel nyomták össze,és műanyaggal szigetelték le.Egy kérdés:a clatronicé fekete-piros vezetékes,a panflor-é zöld-kék.Jól sejtem,hogy kéket a feketéhez,zöldet a piroshoz kössem?
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
(#) sprofan válasza vazee hozzászólására (») Szept 17, 2013 / 1
 
Ezek nem polarizált kondik, úgy kötöd ahogy csak akarod.
(#) vazee válasza sprofan hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget,egyenlőre működik,most teszem össze komplettre,és utána jön a puding,vagyis a kenyérkészítés próbája.
(#) vazee válasza vazee hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Sikerült,régóta porosodó kenyérsütőnk,új életre kelt!!!
(#) anyoka hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Szép napot!
Van egy Hauserem, nincs vele gond, csak éppen nem látszik a kijelző. tudom működtetni, de ha elvétem a progi számot, akkor lehet, h baguettet, vagy pizzát csinál kenyér helyett.
Lehet a kijelzőt valahogy láthatóvá tenni?
ui, nem hiszem, hogy ez kapható, vagy javítható lenne szervizben! köszike, valakinek van ötlete?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
(#) sprofan válasza anyoka hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Szia!
Lehet csak az átvezető gumi mozdult el, de általában nem egy könnyű feladat hozzájutni ehhez a részükhöz köszönhetően az összepattintott műanyag világnak... De ahogy Köbzoli is írja, egy kép azért sokat segítene.
(#) Samanoske hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
Üdv!

Van egy moulinex kenyérsütőm és a lapát nehezen forog vagyis megakad.
Lehet ezt javítani vagy tudtok egy megbízható(nem óradíjas)szerelőt?
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 25, 2015 /
 
Sziasztok.

Egy kenyérsütőgépet javítok ami nem akar dagasztani, az a baj, hogy nem tudom a munkamenetét annyira, progi választás után felmelegíti a fűtőszálat és elvileg akkor már kellene neki kavarnia, egy egyszerű motor van benne amit egy BT137 triac kapcsol amire egy kisebb tranyó adja az áramot, ezek mind jók és mégsem megy. Amikor szétszedtem egy hőbiztosíték volt kiégve ami a fűtőszállal van sorba kötve azt hittem ennyi lesz a baja, de furcsa, hogy mért nem tekeri a dolgot amikor nem sok köze van a kettőnek egymáshoz, A motor is jó mert ha a kis tranyót összezárom akkor elindul szépen, vagyis valami végett a kezelőpanel nem kapcsolja a tranyóra a feszt.
Ha valaki tudna valamit hozzászólni azt megköszönném.
(#) Joe_001 válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Üdv! A példány típusát nem ismervén de a hőmérsékletmérője rendben van? valószínűleg pt100 ha szakadt nem indul. A Tanyán van fenn rajz, bár most nekem csak a "502 bad gateway" honlapjuk jön be -igaz vidéken vagyok. Délután keress majd rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) lukovicsek válasza Joe_001 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Üdv.
Liberton a neve, ugyanaz a panel van benne mint ami lejjebb látható itt a fórumon felrakva, van egy alu lap a fűtőszál tövénél amire rá van szorítva két hőbiztosíték és felette a fokmérő ami gondolom jó lehet mert kapcsolgatja a fűtőszálat és egy idő múlva már amikor felmelegedett akkor már nem kapcsolja, viszont ha lehúzom a fokmérő csatiát akkor egyből bekapcsol.
(#) glazbox hozzászólása Jún 22, 2015 /
 
sziasztok!
Pár hónapja használtan vásárolt bomann kenyérsütőnek először az ékszíja adta fel a harcot, most kb a 20. kenyér után (a szakadás óta) se kép, se hang ha bekapcsolom.
Ez gyakori? Mi lehet a gond?
A hálózat földelésén áram van, mert nincs leföldelve, lehet, hogy ez vágta haza? Mit lehet kezdeni vele?
Elképzelhető, hogy az ic-jében van egy korlát, hogy x ciklus után feladja a harcot, vagy ez összeesküvéselmélet? A gépet egyébként 4 évesen vettük, de bíztunk benne, hogy ha eddig elzakatolt működni fog.
Bezzeg a szüleimnél hagyott 90-es évekbeli funai kenyérsütő még mindig remekül működik, csak nem épp felhasználóbarát.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) glazbox válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Termeszetesen a szijat kicsereltem es a szorulast is megszuntettem mar egy ideje. Utana jott az elektronikai hiba.
Következő: »»   2 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem