Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1230 / 1670
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
OK! Köszi
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Köszönöm. Nekem jó a flowcode is, csak legyen valami alapom. Persze van pwm szoftverem, így - ennyi infóval már annak is nekimehetek. Az ilyen programokat úgyis úgy szoktam írni, hogy kipróbálom kis frekin egy led-del és ha minden korrekt feltornászom a frekit és jöhet a szkóp.
(#) lajos1969 hozzászólása Szept 30, 2014 / 3
 
Legújabb alkotás!!

SDC10928.JPG
    
(#) nagym6 válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Régebben csináltam ilyet, de ha jól emlékszem, ilyen kicsi távolság mérését nem tudtam megoldani. A rezonáns adó UH kristály lassú beindulása-felcsengése miatt. Itt valamit kitaláltál amit én nem. Gratula. Mindenki maga tudja, de én magyar kiírással csinálnám.
(#) Bakman válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Ügyes! Pár kérdés, ha szabad. Milyen távolságig mér pl. egy nagy felületű sima falat viszonylag pontosan? Környezeti zajokra mennyire érzékeny?
(#) Alkotó válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 30, 2014 / 1
 
Nekem a "távolság mérés" felirat sokkal jobban tetszene.
(#) lajos1969 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Attiny2313 sajna én még mindig nem tudom átírni, tehát marad így!
Innen származik! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
(#) lajos1969 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Köszi! Még nem nagyon tesztelgettem!!
(#) lajos1969 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Semmi trükk az eredeti leírás szerint készült!
(#) sooty válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Nem tudom kezeli-e az lcd a magyar ékezeteket, de azért próbáld ki. Ha nem olvasható a felirat, akkor a másikat.
(#) lajos1969 válasza sooty hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Köszönöm szépen kipróbálom s jelzem ha jó!!
(#) lajos1969 válasza sooty hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Szia!
Kipróbáltam az első ez lenne gondolom az ékezetes, de az nem tetszik neki a másodikkal működik tökéletesen ékezetek nélkül!!
Még egyszer köszönöm!
(#) Gery78 hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Szeretném Nektek bemutatni a legújabb alkotásomat, egy Scan Speak és Fostex hangszórókból álló Transmission Line hangsugárzó rendszert. A teljes hangszórókészlet ALNICO mágnessel szerelt, benne van az anyag. A doboz lécbetétes bútorlap bükk furnérozással. Az elején lévő front lap rétegelt lemez, ez takarja el az illesztéseket. Ez a frontlap 2 réteg sötétbarna vastaglazúrt kapott, az oldala és a háta nitrolakk bevonatú, és natúr színű. Ezt a két színű designt találtam ki, mostanában sok cég gyárt hasonló kivitelű hangdobozokat. A képek sajnos egy kicsit sötétre sikerültek, mert sötét volt a szobában, ezért elnézéseteket kérem. Azért remélem valamennyire látszódnak. Életben sokkal szebb lett, a fénykép sajnos nem adja vissza teljesen a szépségét. A hangváltót még nem építettem be, hogy lehessen állítani rajta, most hogy a hangszórók bekerültek a végleges helyükre. Az eddigi meghallgatásokból ítélve nem kellett állítani rajta semmit sem. A mélysugárzó megkapja a teljes frekvenciasávot, de kb. 1,5-2kHz-nél befejezi a mondandóját, így nem került rá váltó. A középsugárzót nehéz volt illeszteni a rendszerbe, mert nagyon hangos volt a többihez képest, így kellett rá egy 5 Ohmból és egy 10 Ohmból álló feszültség osztó, és a közép szekció 20µF-os 6dB-s váltót kapott, és ezzel a beállítással kb. 1kHz-től indul. A magas szekció két részre van bontva, a dómsugárzó 1,5µF-os 6dB-s váltón keresztül megy, de nem megy fel elég magasra, ezért kellett még fölé egy Fostex ribbon magassugárzó, amely 1µF-os 6db-s váltót kapott. A hangja nagyon élethűre sikeredett, mondhatnám úgy is, hogy ez a hangsugárzó rendszer egy mérföldkő az életemben. El is neveztem Milestone-nak.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
(#) sooty válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
A kettő között csak a áéö karakterek különböznek. Ki lehetne studírozni, de csak erre futotta, mert a felhasználói karakterek definiálásához jobban bele kellene nyúlni a programba. (Akkor az első el se indult?)
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Köszi szépen a dicsérő szavakat Zolikám!
(#) Szpisti válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Gratulálnék szívesen a komoly vehemenciával készített hangsugárzóidhoz, de nekem ez a 4 hangszórós TL valahogy nagyon erőltetettnek tűnik.
Nekem a Tansmission Line dobozok arról szólnak, hogy egy darab viszonylag kisméretű szélessávú hangszórval szólal meg a zene a doboz jótékony hatásait kihasználva.
Amivel a hangváltók összes negatív hatását ki lehet küszöbölni.
Erre Te betettél 4 darab egymást kerülgető mindenféle sugárzót a hozzájuk tartozó fázisrongáló hangváltókkal.
Igaz nem olcsók az olyan szélessávúak, amik ilyen helyen önmagukban is megállják helyüket, de szerintem a négy darab árából kaptál volna egy FE206-ot, vagy egy FX120-at.
Biztos vagyok benne, hogy szebben és karakteresebben szólna ezekkel.
Ha meg már ennyit dolgoztál és ilyen igényesen megoldottad, ilyen sötét fotóval ne rontsd el a bemutatót. Egy gyenge kivitelű cuccot is megpróbálnak sokan fotosoppolni, Te meg pont a finom részleteket nem mutatod meg?
Azért meg ne sértődj, én is túl vagyok kb. a 15. hangfalpáromon, és én is azt hittem már az elsőről, hogy az a nonplus ultra
További sok szép és hasznos alkotást!
(#) Gery78 válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Hát... Ez is egy vélemény. Azért nem hiszem, hogy egy Scan Speak hangszórókészlet rossz lenne... Főleg nem a vintage darabok... Ha megnézed, a legdrágább és a legjobb hangú hangsugárzókba, ettől a gyártótól vásárolnak hangszórókat a nagy és neves hangsugárzó készítő cégek. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy ezek a hangszórók még békebeli darabok, és úgy készültek, hogy ne nagyon kelljen hozzájuk hangváltó. Magyarul abban a frekvenciasávban szólnak amire készültek. Említhetnék nem egy, nem kettő olyan hangszórót, például mélysugárzót, amelyik még 10kHz-en is szól. Na az nem mélysugárzó, annak kell meredek fázisrontó hangváltó. A középsugárzón is csak azért van kondi, hogy elválassza a mélysugárzótól, és ne kapcsolódjon az impedanciája párhuzamosan vele. Azonkívül elváltja magát. Nem csak lent, felül is. A magassugárzó ugyanígy. A Ribbonon is kell a leválasztás, mert az meg nem kaphatja meg a teljes frekisávot, mert elszáll. Azonkívül ez egy régi vita, hogy ki miben hisz, az egyutasban vagy a többutasban. Nekem innen úgy tűnik, hogy a többutas rendszerek vannak többségben, mert kevesebb kompromisszumot igényelnek, mint egy egyutas rendszer. Amit javasolsz Fostex FE206 kb. 200Hz-től szól lineárisan 1kHz-ig, onnan kb 15dB-t emelkedik a hangnyomás... Nevetséges. Az én hangsugárzómnak 25Hz-től 20kHz-ig lineáris a frekimenete... Hogy csak ezt az egy paramétert említsem. Én nem cserélném el erre a Fostexre az fix.
Igen abban igazad van, hogy sajnos a képek rossz minőségűek lettek, de szerettem volna már megmutatni Nektek az alkotásom. Majd ha lesz alkalmam, fogok még készíteni sokkal jobb képeket, ha olyanok lesznek a fényviszonyok, és akkor a legapróbb részletet is láthatjátok majd. Nekem ez a 7-es számú hangdobozom, és ez egy 15 éves fejlesztés eredménye.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
(#) CIROKL válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szép de kár hogy a dobozokból nem látni semmit , nagyon sötét és inkább a bútorzat ami dominál a képeken ...
(#) lajos1969 válasza sooty hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Elindult csak az ékezetes betűk helyett írt ki rossz betűket!!
(#) Csupasz hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok
Készült egy másodlagos forrasztóállomás, mert az első be van építve a labortápba, de sokszor kell csak a páka is.
Hakko forrasztópákát használok hozzá, meg vagyok vele elégedve.

DSC_0002.jpg
    
(#) whit33r hozzászólása Okt 3, 2014 / 1
 
Üdv!

Talán méltó a bemutatásra, egy analog forrasztóállomás vzolee tervei alapján.
IRON-N Solomon-al teszteltem, és tökéletesen teszi a dolgát, 160-450 fok között állítható.

Még kezdő vagyok PCB készítés terén, ez a második próbálkozásom Dry fóliával, de nagyon megvagyok elégedve, filc után ez egy nagyon nagy upgrade. //Fóliát ezúton is köszönöm kedves fórumtársunknak mate_x-nek.

A dobozolás még hátra van, valószínűleg egy ATX táp dobozába fog belekerülni.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Jól néz ki ! Legközelebb kipróbálom nálad, milyen vele forrasztani
(#) BODHEAD válasza whit33r hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szia.Nagyon szép munka.
(#) Frankye válasza whit33r hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Soha rosszabbat!
(#) Gery78 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Sajnos nagyon sötétek lettek a képek, meg elkövettem egy alapvető fotós hibát, hogy ablakkal szemben fényképeztem. Csinálok majd jobb képeket ha teljesen készen lesznek, és megmutatom még egyszer.
(#) enree válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Ereszd le a redőnyt, kapcsolj villanyt, ha kevés a fény, akkor statívot a gép alá, ha nincs, akkor legyél kreatív Függetlenül a hangváltó, nem hangváltó vitától, a bele fektetett munka ennyit minimum megérdemel, hogy jobban be tudd mutatni!
(#) Gery78 válasza enree hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Persze mindenképpen megérdemel még egy pár jó képet ez a szép munka. Fogok is majd csinálni még képet és megmutatom még egyszer.
(#) usane válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Ez saját gyártású kábel? Mit forrasztottál a végére?
(#) mate_x válasza whit33r hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szép lett, Csupasz a tiéd is Úgy látszik mostanában forrasztóállomás mánia van
Én is gyártottam ma egy nyákot.

dacnyak.jpg
    
(#) don_peter válasza mate_x hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szép.. Mivel készítetted el?
Fotózással?
Következő: »»   1230 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem