Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 58
(#) Atka15 hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
Sziasztok.
Ezt a témát azért nyitottam, mert van egy kis problémám a nibusz klímapanellal, és így akinek még problémája van a panelokkal az ide írhat.
Az a gondom, hogy kaptam egy panelt.(nem tudok se számot, se semmit a gépről, csak annyit hogy nimbusz.)
Az a gond, hogy kiír egy hibakódot, de nem tudom mit jelent, mert nem találtam sehol. A hibakód ez: E4
Nem indítja a kompresszort(egyik eset), a másik eset meg, hogy nem állítja meg!! (kicseréltem már benne egy tranzisztort, de nem tudom, hogy ez a hiba befolyásolja-e a működést. Azt tudom, hogy más eszközökön az "E" kezdetű hibák a hőmérséklet érzékelőt jelenti, de itt nem hinném. Aki tud segítsen.
Előre is köszönöm.
(#) interferi válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 16, 2010 / 6
 
Szia!
A vezérlö panelen lévö csuszosarus csatlakozású (panelbe forrasztott) kompresszor inditó rellék szeretnek tönkremenni . Szenzor hiba az lehet hogy a kültériben lévö höfokszenzor.
(#) Atka15 válasza interferi hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Köszönöm segítséged, a relék jók, de a szenzor helyett mit tegyek be szerinted??
Mivel nincs nálam a szenzor, ezért megpróbáltam direktbe(egy dróttal) összekötni, de így is ezt írta ki.
Nyilván ez már fejlettebb elektronika, és így is tudja hogy nem szenzor van rajta. Ha berakom neki egy másik(hűtőkben lévő) hőfokszabályzó érzékelőjét, vagy egy NTC-t akkor jó lesz szerinted, vagy lehet jó??
Amúgy a másik kettő érzékelője az jó, relé is jó.

Azt esetleg meg tudnád nekem mondani, hogy egy IC-t hogy lehet megnézni, hogy jó-e??
Ez mellékes kérdés, mindig szenvedek az IC-kkel, hogy méregetem-méregetem, de nem tudom hogy mit kéne látnom. Honnan tudjam azt, hogy ha jó egy IC, akkor mit kéne mutasson a multiméter, és milyen állásban??(tehát, hogy szakadáskeresőben vagy ellenállásmérő állásában stb.)
(#) Stewe válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 17, 2010 / 6
 
Integrált áramkört multiméterre vizsgálni teljesen felesleges, minden egyes IC másképp működik, egy "combosabb" kicsengetővel jó eséllyel tönkre is teheted.
(#) klimás56 válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 17, 2010 / 6
 
Általában 3 szenzor van egy ilyen masinában, kettő van a beltériben, egy akülsö egységben.
1. szenzor a teremhőmérséklet
2. az elpárologtatóra van rögzítve , érzi ha megindul a hűtés
3. a kültériben van , fűtés üzemmódban van szerepe.
Próbálkozz FISHER névvel keresgélni ott találkoztam hasonló hibakód kijelzéssel ..hátha
(#) Atka15 válasza klimás56 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek, de a fishert nem találtam.
Egyébként a külső hőmérsékletfigyelő(lefagyásvédő) volt a hibája.

Van egy LG panelom is ami meg azt csinálja, hogy a tesztprogram tökéletesen megy, de a távirányítóval, ha beállítom, akkor csak azt jelzi hogy késleltet és nem csinál semmit. ez mi lehet?? Úgy néztem, hogy a reléket ki-be egy KID65004AF IC kapcsolgatja, meg még 1 IC de arról le van kaparva a felirat. De mivel a tesztprogram jó, lehetséges hogy csak az a baja, hogy nem a helyén van bekötve, hanem az asztalon próbálva??
(#) dcsabi hozzászólása Júl 17, 2010 /
 
Én is klimát babrálok ebben a forróságban.
Van egy Stiebel Eltron ACPS 11C-s hordozható készülékem.
A kompresszora nem akar elindulni.
Ha a relét összezárom, akkor természetesen megy.
Egy idő után A3 hibakóddal kikapcsol minden, csak hálózat újrakapcsolásával éled fel.
Csak a ventillátora megy és a menűvel lehet játszadozni.
Valaki ismeri-e ezt a készüléket, mi az A3 hiba?
Valójában 3db informáió megy be a panelra, ezek megvannak.
(#) Atka15 válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 17, 2010 / 1
 
Szia.
Ez a kód valószínűleg csak annyi, hogy visszajelzi, hogy nem megy a kompresszor. Csak azért mondom, mert más gépen ez volt már, de ezen a fajta klímán még nem találkoztam ezzel.
Egyébként, valószínű, hogy a relé kapcsoló IC, vagy a tranzisztor a rossz, mert én is találkoztam már ilyennel, és ott a tranzisztort kimértem szakadáskeresővel és sípolt, szóval ki kellett cserélni, és kicserélés után még az IC-t is ki kellett cserélni, ami a ventillátor reléit kapcsolta.
Szerintem kövesd vissza a nyákon, hogy mi vezérli, majd cseréld ki.
De ezek csak a tapasztalatok, konkrétumokat nem tudok.
Remélem segítettem.
(#) dcsabi válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Szóval, a relét egy tranzisztor kapcsolja, -ez jó.
A relé jó, ez egy robusztusabb darab a tranzisztoron keresztül behuzattam 1K-n keresztül a bemenetére...
A "processzor" nem ad ki kapcsolójelet.
Tehát, józan paraszti ésszel, mivel a prociban valami program van ezt próbálja végrahajtani.
A végrahajtáshoz a nyomógombok és a három db bemenet ad információt.
Amit el tudok képzelni, a bementi NTC-k nem korrekt jelet adnak. Ha lehuzom a bemenetről akkor hibát jelez.
Esetleg ami még gyanus, a vizszint érzékelő bemenete tönkement a procin, mert csak egy ellenáláson keresztül van becsatolva és bármilyen impulzus bejuthat.
(#) dcsabi hozzászólása Júl 18, 2010 /
 
Átvizsgáltam mindent a panelon, a reléket a tranzisztorok bázisára tett 4.7k-val be lehet huzatni.
A processzor kimenetén nem jelenik meg, a +5v.
Mi az oka? Mit nem kap meg a proci?
A processzor megy, mert 2db hétszegmens kijelzőt is hajt multiplexelve, -meg néhány ledet. (PIC16C57)
Már régen tettem volna rá egy PIC16F876A-val egy másik programot, ha nem lenne ennyire macerás a kijelzés és a nyomógombos része.
(#) Atka15 válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
A processzor stabilan 5-5,3V-ot kap??
Mert ha nem akkor a proci működik, de nem tökéletesen.(én már találkoztam ilyennel, igaz csak mósógépben.)
Amúgy az én panelomnak az volt a baja még, hogy nem volt a helyén.
(#) dcsabi válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
A processzor megy, mert a kijelzést és a nyomógombokat kezeli, illetve a levegő ventilátort is kapcsolja.
Továbbá ha lehúzom valamelyik hőérzékelőt, hibajelzést ad. A táp 5,08V.
(#) interferi válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 19, 2010 / 1
 
Az uszokapcsolót kimérted hogy kapcsol-e mert arra is megáll a klima ha tul magas vízszintet érzékel
(#) interferi válasza Atka15 hozzászólására (») Júl 19, 2010 / 1
 
Szenzort kihelyettesitheted a proba idejére egy ellenállással. Végigméred a szenzorokat hogy mekkora az ellenállásuk és az alapján választasz, ezzel az érzékelöket is le tudod ellenörizni.
(#) stevenbow hozzászólása Júl 26, 2010 /
 
Van 3 Argo klímám az egyik a minap megadta magát vagyis minden megy rajta csak nem hűt
Egy barátom megnézte,szerinte a gáz ment el..
Tud valaki egy jó és olcsó szerelőt?
Bp. XX. kerületben lakom...s.o.s

köszi
(#) Tubi56 válasza Atka15 hozzászólására (») Aug 7, 2010 1 /
 
A kültéri egység hő érzékelője nagyon sok klímában egy hőellenállás, ami 10 KOhm a mérete több egységben is 5-6mm átmérő és 20-30mm hossz! Az ellenállása csökken a hő hatására és egy szintnél ami lehet 2-3kOhm kapcsolja le a klímát! Megnézni hogy jó-e egy ellenállásmérővel lehet és egy öngyújtóval melegíteni vagy pákával!
(#) GZoli7 hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Nimbusz 2,6kW-os split klímám. Teljesen jól működik, azt leszámítva, hogy fűtéskor nagyon hamar leáll, és a beállított hőmérsékletet jelzi, a szoba meg hideg marad, attól a pár perc fűtéstől.
Valami szenzorra gyanakszok, de melyik lehet, és mi lehet a probléma?
Köszi
(#) Atka15 válasza GZoli7 hozzászólására (») Szept 9, 2010 1 /
 
Szia.
Nem biztos hogy a szenzor rossz. Először meg kellene keresned, hogy hol van, mert sokszor rossz helyre teszik az érzékelőt(valahova oda ahol fújja a levegőt)és így már amikor bemelegszik a levegő, akkor úgy érzi hogy megvan a hőfok.
(#) GZoli7 válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Azt a hőmérőt, amelyik elől van a szűrők alatt, már próbáltam arrébb rakni, meg leszigetelni.
Amit itt olvastam, hogy a külső szenzornak van a fűtésben szerepe, abból gondoltam, hogy talán az.
Bár az is igaz, hogy amikor fogdosom a belső hőmérőt, egyből elkezd többet mutatni, tehát nem egyértelmű.
(#) Atka15 válasza GZoli7 hozzászólására (») Szept 9, 2010 / 1
 
A külső szenzor szerintem jó, mert találkoztam már olyannal ami rossz volt, de akkor a hűtés sem indult el.
Szerintem a belső szenzort próbálgasd, mert ha a külső szenzor volna a hőfokállító, akkor a napra is melegedne(ha rátűz a kültéri egységre). Előtte fűtött rendesen vagy már eleve így volt.?
(#) GZoli7 válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Hát nem túl régi, nyár elején vettem, azóta csak hűtésre használtam, azzal nem volt gond, most akartam fűteni vele a hidegben.
Mondom, fűt is, csak piszok hamar eléri a beállított hőfokot. Esetleg a teremhőmérőjét kéne megnézni, de az hol lehet? Csak ezt az egyet látom/férek hozzá.
(#) kaqkk válasza GZoli7 hozzászólására (») Szept 9, 2010 / 2
 
Nem lehet :hogy túl magasra van szerelve a beltéri és
megszorul fölötte a meleg levegő ? Próbáld meg talán egészen lefelé állítani a légterelőt .
(#) GZoli7 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
De sajnos elég magasra van szerelve, próbáltam már azt is, hogy teljesen lefelé fújattam, nem sok minden változik.
(#) tibibalogh520 válasza GZoli7 hozzászólására (») Szept 9, 2010 / 1
 
Szia!
Én is kaqkk véleményét erősíteném, tehát valószínű, meg szorul a levegő ott ahová fel van szerelve, az-az a kifújt(meleg) levegő jelentős részét vissza szívja.
(#) GZoli7 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Elég valószínű, amit írtok, a belső hőmérőjét kicsit "leszigeteltem", és lefelé fújatom a levegőt, így most pár fokkal feljebb állítom és elég jól bemelegíti a szobát.
Köszönöm mindenkinek.
(#) Macsek71 válasza GZoli7 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Kicsit "besegíttettem" a csillárventilátorral a klíma fűtésekor. (szerintem nem tud eléggé "lefelé" fújni.) Így egyenletesebben lett meleg a szoba...
(#) probegt hozzászólása Nov 4, 2010 /
 
Sziasztok! Ötletekre volna szükségem mielőtt megpróbálom szétszedni a klímám! Drága kisfiam valami oknál fogva azt találta ki hogy milyen jó ötlet a klímát ki-be kapcsolgatni, na ettől szerencsétlen gép kiakad és azóta a RUN feliratú zöld led csak villog rajta de a gép semmire nem reagál. Konnektorral van szerelve így áramtalanítottam egy kis időre de nem segített. Amikor vissza dugom hallani belőle egy kis időre valami búgást, a zöld led gyorsabban villog aztán egy folyamatos lassú villogásba kezd, a piros power led világít folyamatosan. A gép egy: Vinchi AC9-1.

Válaszokat előre is köszönöm.

István.
(#) kaqkk válasza probegt hozzászólására (») Nov 4, 2010 / 1
 
A távirányítónak nincs véletlenül gyerekzár opciója ?
nem lehet hogy az lett "véletlenül "bekapcsolva ?
Először nézd át a kezelési utasítást , és ha igazam van akkor a gyerekzárat kikapcsolva megjavul a gép !
Ha nincs benne ilyen opció akkor talán egy reset segíthet
mostanában a legtöbb távirányító tartalmazza ezt a lehetőséget . Valahol találsz egy picike lukat a távirányítón (vagy a gombok között az alsó részen vagy a távirányító hátulján , ide egy gyufaszálat betolva resetelhető minden beállítás és alapra áll a készülék .
(#) probegt válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Köszi a gyors választ. Nincs a távin gyerekzár de a reset-et megtaláltam, le is resetelte a távit de a klímán nem változott semmi. Ami biztos hogy csak ki- be kapcsolgatta mást nem nyomkodott rajta. Ha bármilyen gombot megnyomok a távin csipog a klíma de csak villog a zöld led és semmi, ez kikapcsolt állapotban sötét, bekapcsoltan pedig folyamatosan világít normális esetben.
(#) Atka15 válasza probegt hozzászólására (») Nov 4, 2010 /
 
Hello probegt!
Próbáltad már, hogy nem a távirányítót, hanem a klímát reseteled le? Általában nem a távirányító, hanem a klíma szokott "behülyülni" az ilyesmitől. Nyisd fel a műanyagot a beltérin, és keress rajta egy kis fekete lyukat reset felirattal, vagy egy gombot. Ha egyik sincs akkor azt kell hogy mondjam, hogy szét kellene szedni hozzá a klímát. De általában szokott ilyen lenni a klímákon. Remélem segítettem.
Következő: »»   1 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu