Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   520 / 570
(#) Sanya62 válasza VIM hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Szia!

Köszönöm a választ és utána nézek!
Arra is gondoltam, hogy nem e a lemezes hőcserélő lyukadt át és beledolgozik a rendszerbe a központi víznyomás!?! A tágulási tartályt sem egyszerű ellenőrizni, mert amint látom, lekell venni hozzá a kazánt!?! Hagyhattak volna hozzáférhető helyen egy töltő szelepet!!!

Persze a feltöltő csappal kezdem, az mégis csak olcsóbb!
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2022
(#) Sanya62 válasza VIM hozzászólására (») Jún 6, 2022 / 2
 
Üdv!
Meglett a hiba és meg is oldottam!
3 O gyűrű van a feltöltőcsapon és az egyik, a csap végén 2 darabba jött ki. Sajnos nem pontosan olyan O gyűrűm volt, de míg a Fó-Ka Plusz BT - től meg nem érkezik a komplett tömítés készlet, kibírja!?!
Köszönöm a segítséget - a tippet!
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2022
(#) ádinka hozzászólása Jún 19, 2022 /
 
Sziasztok!

Erdeklodni szeretnek, hogy valaki talalkozott-e mar hasonlo problemaval, esetleg tudhatja-e a megoldast!

Adott egy Saunier Duval Renova Star turbo kazan, ami random idokozonkent kiall hibara. Amit eddig eszrevettem, hogy nyaron majdnem meg tobbszor kiall, mint telen tette. A kazanszerelo anno gazszelepre vagy vezerlopanel cserere gondolt, hamarosan vissza akarom hivni, hogy ha az ideje engedi, vizsgalja ki ujra a helyzetet, de gondoltam egy probat itt is teszek.

Mindenkinek koszonom szepen a valaszat!
(#) Gafly válasza ádinka hozzászólására (») Jún 19, 2022 /
 
Előtte mit csináltok vele?
Nálunk olyankor szokott előfordulni, ha hosszú kéjes zuhanyzás van előtte. Majd nincsen fűtés, mert kiállt hibára. De ez ugye tipikusan nem nyáron fordul elő...
Gondolom még ez is olyan, hol nincsen hibakód, csak egy piros LED...
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2022
(#) ádinka válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2022 /
 
Igen, ez is olyan, hogy nincs hibakod, csak piros led... :/

Legtobbszor tudod mi tortenik elotte? semmi pl; reggel elmegyunk munkaba, semmi, hazaerunk, es var a piros led most nyaron is, mikor ugye a futes nyilvan nem kapcsol be
(#) Sanya62 hozzászólása Jún 19, 2022 /
 
Sziasztok!
Még egy kis gondom volna ezzel az Ariston Genus One 30 kombival!?
Miért van az, hogy elég sokszor megy az "Égő fagymentesítő funkció"? Váltogatja a váltószelepet és sokat fűt is. (A HMV - nél a kazán "ordítva" megy és csak később szabályozza le a lángot. Fűtésnél nincs gond.)
30 fokos víznél teszi ezt, aztán kiáll 104 nem megfelelő keringéssel hibára. RESET - et kér és hiba megoldva!?
Lemezes hőcserélő, tükör tiszta, szűrők, szivattyú a múlthéten tisztítva. Elsődleges hőcserélő is tisztítva a https://www.centralbolt.hu/chthermoclean szerrel. Olykor a fűtésoldali előremenő NTC hibát is dob.
Az év elején lett cserélve a vezérlőpanel, egy 24 - es típusúra, de azt mondta az eladó, hogy nincs különbség csak a tároló teljesítményét állítsam a 30 - as értékre és rendben fog működni (2.2.9)!?
Szerintem azóta, a panelcsere óta nincs valami még beállítva!?!?
Igen, de mi?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) mtamas92 hozzászólása Jún 20, 2022 /
 
Sziasztok!

Egy Junkers ZW20 KD23 kazánnal kapcsolatban kérnék segítséget. Amikor nem hideg vagy forró vizet engedünk, hanem langyosat, a kazán elkezd kattogni, rosszabb esetben kialszik az őrláng. Ha nincs használatban, a nyomás leesik 0 bar-ra.
A kazánban tudomásom szerint pár éve ki lett cserélve a váltókapcsoló, viszont takarítva már régebben volt (pontos információkat erről nem tudok, nem saját készülék).
Van valami ötletetek, hogy mit érdemes tenni, vagy ha csak a szerelő a megoldás, akkor mire érdemes figyelni?
Köszönöm a segítséget!
(#) jpuskas99 válasza mtamas92 hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Szia! Valószínűleg a kezelési utasításban jelzett, 93 tételszámú vízmennyiség-szabályozó lehet a hibás. Vagy ott, abban a hmv-blokk-ban lévő egyéb alkatrész. (Ahogyan írtad, a nyomás leesik 0 bar értékre, szerintem ilyen nem lehetséges, mert akár a fűtőkörben, akár a hmv-körben nagyobb nyomásnak kell lennie.) Megoldásnak én inkább a szerelőt javasolom.
(#) Tulip82 hozzászólása Júl 3, 2022 /
 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Saunier Duval Renova Star kombi kazánom amiben hőcserélőt kellene cserélni, ami ugyebár újonnan 200.000 körül van. Mivel egy 18 éves kazánról van suó és nem egyszer volt már javíttatva félő, hogy 1-2 év múlva más probléma jön majd elő. A lehetőségek hogy veszek egy ugyanilyen tipusú használt kazánt amiben jó a hőcserélő. (Valameddig), a többi része pedig megmarad alkatrésznek. Vagy berakatok egy új de szintén nyílt égésterű kazánt. Tudom nem szabályos de még mindig olcsóbb, mint a harmadik lehetőség, egy kondenzációs kazán ami kb 1.000.000 forintba kerül cakk-pakk. Viszont nem vagyok meggyőződve arról hogy az annyival jobb is lesz. Hozzáértők vélemyényére, tapasztalatára lennék kíváncsi. Számomra az lenne a fő szempont hogy ne legyen vele probléma, ne kelljen 2 évente szerelőt hívnom, mert megint valami baja van, de ha mégis akkor ne kerüljön horror árba az alkatrész és a javíttatás.
(#) jpuskas99 válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 4, 2022 /
 
18 év hosszú idő, az élettartam pedig véges. A donor kazán alkatrészei időlegesen megoldanák a problémádat. Én a helyedben új kazán vásárlása mellett döntenék, de előtte megkérdezném a fórumtársakat, hogy mely gyártmány, típus az, mely a legmegbízhatóbban működik és alacsony a szervízigénye. Én sajnos jó szívvel nem tudok neked olyat javasolni.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2022
(#) Tulip82 hozzászólása Júl 4, 2022 /
 
Köszönöm a választ. A kérdés az, hogy ha már új, akkor kondenzációs vagy nyilt égésterű legyen. Az utóbbi kb fele annyiba kerül szereléssel együtt. Mint írtam nem vagyok meggyőződve arról, hogy a kondenzációs valóban annyival jobb is, mint amennyivel többe kerül. Szóval ezzel kapcsolatban és típust illetően is várok még vélemenyeket.
(#) JZoli válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Itt még lényeges kérdés az is, hogy milyen fűtési rendszered van. Réi öntötvas, vagy tagos lemezradiátor, vastag acélcsövekkel, meg ehhez hason anyagokkal, vagy már az fel lett újítva. De igazából teljesen megbízható kazánt nem nagyon lehet az olcsó kategóriában ajánlani, mert egyszerűen olyan nincs.
(#) Tulip82 hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
Lemezradiátorok vannak, henco csövekkel, nappaliban és konyhában pedig padlófűtés.
(#) JZoli válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Hát az egy-millió, barátságos ár, ahhoz, hogy kazánt, csövezést kéményt is át kell alakítani, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni rajta. De azt is vedd számításba, hogy azt éves szinten mindenképpen karba kell tartatni. Ha van gázkészülékszerelő ismerősöd, akkor szinte semmi gond.
(#) VIM válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Szia! Én ebben a szakmában dilettánsnak számítok és csak gondolat ébresztőnek szólnék hozzá a problémádhoz. A hosszútávú tervek nem szólnak a gáz felhasználása mellett, erről mostanában elég sokat lehet olvasni. Az új építésű házakhoz már be sem fogják vezetni a csövét.
A kazánod élettartamát tekintve elég szép kort ért el eddig mire fődarabot kell rajta cserélni azt is csak azért mert nem lett minden adandó alkalommal elvégezve rajta a vízkőmentesítés ami ennek a bitermikus hőcserélőnek a velejárója főleg az idő előrehaladtával. Ha új hőcserélő kerülne bele akkor a "tizenhúsz" éves elektronika (ami még megbízhatónak is mondható) el fogja addig "hajtani" amíg még kapható lesz gáz.
Ha mégis új készülékről születne döntés akkor az ne legyen a 45. szélességi fok alatti gyártótól, tehát déli országok, gyártók nálam biztosan ki lennének zárva. Így marad a német technika valamelyike. Hát ha megnézed azoknak az árait még jobban el fogsz gondolkodni a döntésed kimeneteléről.
(#) Tulip82 hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
A Westen Pulsar Green 24-en gondolkodom. Esetleg valakinek tapasztalat, vélemény?
(#) VIM válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 5, 2022 / 1
 
Ha azt vesszük alapul, hogy a hőcserélője nem bitermikus hanem lemezes, már nyertél rajta, főleg ha ennyiért új kazánt lehet kapni. Az ide vonatkozó gázos beüzemelési szabályokat nem forszíroznám. Ez a típus (szerintem) mintha üzembiztosabb lenne mint az sd-k. Az alkatrész ellátottság is jobb.
(#) jpuskas99 válasza Tulip82 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Szia! Csak egy lehetséges továbblépésre is szeretném felhívni a figyelmedet. Egyrészt az én kazánom is 15 éves, ilyen korban már minden várható, másrészt a gázzal való hosszútávú üzemeltetés lehetséges problémái miatt (ahogyan VIM kolléga írta), a múlt hónapban a feleségem unszolására én is léptem egyet, a meglévő 1 db mellé még beépíttettem 3 db kimondottan a fűtésre optimalizált klíma készüléket. Megpróbálok a télen azzal fűteni, a melegvizet a korábban kikapcsolt elektromos bojler biztosítaná. (Hozzátenném, a feleségem a hűtés miatt kérte a klímát, de én a több költséggel is már a fűtésre gondoltam.)
Tekintsd úgy, hogy ez csak gondolatébresztő részemről!
(#) antiktelefon hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
Üdv, nem pont kazán, de erősen hozzá kapcsolódik.
Használati melegvízhez ki milyen márkájú tágulási tartályt ajánlana? 3l vagy 5l kéne és olyan, ami nem lukad ki 3 év alatt vagy kapható hozzá valóban cserélhető belső.
Milyen néven van az a vízáramlat terelő T idom betét, amivel a tartályt illik bekötni? Vagy ilyen kicsinél nem fontos, mert úgyis mozog benne a víz?
Illetve ha már úgyis piszkálom, gondoltam a flexi csöveket gebo csőre cserélni, van bármi hátránya? (Illetve valaki Bp-n tud 3db 1/2-es csövet csinálni, persze nem ingyen?)
(#) jpuskas99 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 8, 2022 /
 
Ez gázkazánhoz kapcsolt hmv-tároló? Ugye nem elektromos fűtésű?
(#) antiktelefon válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 8, 2022 /
 
Nem értem mire irányul a kérdés, de gáz kombikazán és nincs HMV tároló külön, HMV víz-víz hőcserélő van benne, kb 25l lehet, így a 3l tágulási is kicsit sok. A bemenő szerelvényben nincs visszacsapószelep vagy bármi, egy külön nyomáscsökkentő van előtte, ami egyben visszacsapó szelep is, csak tartály kéne, mert kezd elkoszolódni a biztonsági szelep a sok nyitogatástól és nincs kedvem pucolni meg cserélni emiatt folyamatosan.
(#) jpuskas99 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 9, 2022 /
 
Nem volt világos számomra a probléma, csak ezért kérdeztem. Most már értem. Utólag elnézést kérek a hozzászólásomért!
(#) antiktelefon válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /
 
Nem kell elnézés kérés, inkább válasz a kérdésekre
(#) VIM válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /
 
Legalább már van aki érti ezt a helyzetet anélkül is, hogy konkrét kazántípus közölve lett volna.
Vadászkutya legyek ha értem. Talán érthetőbb lenne számomra ha ismertetve volna a típus de még akor is csak vakarnám a fejemet. Az említett "gebo" cső az már kezd olyan lenni mint a szigetelőszalag, hogy az mindenre is jó.
(#) antiktelefon válasza VIM hozzászólására (») Júl 10, 2022 /
 
Saját szakmámban utálom, ha sokadik kérdésre sem közlik a kérdés megválaszolásához szükséges infokat.
De most ti nem tudtok olvasni, a kérdés egyértelmű és abszolút nem szükséges kazántípus.
(Még azt is leírtam, hogy kiszámoltam, 3l vagy ha nincs, 5l-es modellre van szükség, de azt is írtam, hogy kb 25l HMV-ről van csak szó.)
A kazánban van fűtési tágulási tartály és köszöni szépen, jól van, a kérdés használati melegvíz tágulási tartály hozzáadásáról szól!
Vagyis nincs benne, nem is volt és nem is lesz, a kazán elé van kötve (és személy szerint soha nem láttam még kombikazánt beépített HMV tágulási tartállyal).
A gebo cső meg teljesen jogos kérdés, ahol csövezni kell, ott rendesen rézzel, forrasztva csináltam még évekkel ezelőtt, nem press fitting meg flexibilis hulladék. Konkrétan a 30 centis bekötő flexicsövek esetleges kiváltására írtam, mert ezek elvben nem tudnak eldurranni idővel.
Vagyis az érdekelne, hogy hangosabb-e, mint a flexicső, idővel elkezd-e szivárogni stb.

Tudom, bunkón jön le, de légyszi olvasd már el az eredeti kérdésem, az összes információ szerepel benne, csak félreértettétek és utána leszóltál.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
(#) jpuskas99 válasza VIM hozzászólására (») Júl 10, 2022 /
 
Én sem értem teljesen a problémát, rossz, hiányos, kevés a probléma meghatározása, de a békesség kedvéért inkább elnézést kértem.
(#) antiktelefon válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /
 
Ember, légyszíves olvasd el a kérdést, nem hiányos és nem rossz a meghatározása, viszont baromira sértő, ahogy írsz és lenézel.
Nincs probléma, kérdés volt, de úgy tűnik, mindenki szeret kötekedni és mellébeszélni:
Akkor teljesen lebutítva a kérdést:
1. kérdés:
Ilyen kell. HMV. TÁGULÁSI. TARTÁLY. Kazántól függetlenül. Van ennél jobb márka? Van aminek cserélhető a membránja, hogyha kilukad (és valóban kapni is lehet hozzá)?
2. kérdés:
Flexi bekötőcsövet cseréljem GEBO csőre? Igen/nem, miért?
3. kérdés:
Valaki tud-e GEBO csőre véget préselni pénzért Bp-n?

De ezek után már nem igazán érdekel a véleményed, inkább megkérdezek valakit, aki nem néz hülyének, miután az összes szükséges infot leírtam.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
(#) 444Tibi válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 12, 2022 /
 
Vagyis az a kerdes, milyen tartalyt vegyel?
Szerintem tokmidegy. Nalam valami piros van a falon, flexicsovel bekotve 9 eve.
Annyi hogy a visszaterobol van a leagazas igy nem a forro vizet kapja.
(#) Tulip82 válasza VIM hozzászólására (») Júl 12, 2022 /
 
Na és a Saunier Duval Thema Classic c18/24-lc? Ez és a Westen Pulsar Green 24 között filózom. Gondolva arra is hogy mivel a mostani is Saunier Duval (amivel nagyon nem voltam megelégedve) vajon nem-e fog valakinek feltűnni, (kemenysepro) hogy totál más kazánom lett és ebből valami hátrányom származhat.
(#) Tulip82 hozzászólása Júl 12, 2022 /
 
Mi a véleményetek a Saunier duval c18/24-ről? Állítólag megfelel az Erp-s szabályoknak és beköthető nyílt égésterű helyére. Nem tudom mennyire megbízható például a Westen Pulsar Green kazánnal szemben. Melyik lenne a jobb választás?
Következő: »»   520 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem