Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   155 / 180
(#) Beni3432 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Igen, hülyeség volt.
Honnan lehet új dugattyút és gyűrűt beszerezni? Hengerfej felújító szakműhelybe lehet kapni?
Az új gyűrűket kínából lett rendelve. Ha nem kerül sokba akkor itthon vennék meg.
(#) ati790731 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Szerintem a gyűrű hornyot szúrták nagyobbra. Az nem olyan nagy probléma..
(#) btamas81 válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
A hengert minek, meg hogy esztergaltátok meg?
Nem inkább a dugatyút? Ha a dugót esztergáltátok akkor nincs nagy vész. Csak mostmár akkor belevaló gyűrűt kellene keríteni.
Csak ahhoz pontosan kellene tudni a dugattyú meg a henger átmérőjét.
(#) dB_Thunder válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Én is a gyűrűhoronyra gondolnék, te félrevezető az írás! Illetve a gyűrűhoronyba kellene egy stiftnek lennie, ami nem engedi forogni a gyűrűt.
Első sorba a gyártóját próbálnám megkeresni, hátha ad hozzá pótalkatrészt! Vagy valaki aki szerviz hátterét adta.
Ha ez nem megy, akkor le kell mérni a dugót! Átmérő, és csapszeg magasság nagyon fontos!!
Aztán keresni valami nagyon hasonlót! Másik kompiba valót.
Ha nincs valami közeli amiből lehet csinálni, akkor még mindig vannak dugógyártók:

https://veteran-autoalkatresz.hu/index.php?route=product/list&keyword=dugatty%C3%BA&description=1

https://www.paldugattyu.hu/szolgaltatas.php

Azért elgondolkoznék a fúrások is, ha már új dugó megy bele!!
(#) Beni3432 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 10, 2021 /
 
Elnézést kérek mindenitől, rosszul írtam le. A hengert nem lett hozzá nyúlva, csak a dugattyú lett esztergálva gyűrű vastagsága miatt.
13 éves nem olyan neves gyártó kompresszorról van szó,így nincs hozzá semmilyen alkatrész.
Felvettem a kapcsolatot hengerfelújító céggel, holnap viszem hozzá a 2 hengeres motort. Lemérnek, utána mondanak árat. Szerintetek csak az alkatrészek 2 db dugattyú és a gyűrűk mennyibe fognak kerülni?
Elgondolkoztam azon, hogy inkább hagyjam az egészet ha nem éri meg pénzbe, még a tartályról sem tudni milyen állapotban van.
(#) btamas81 válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 10, 2021 /
 
10ezer környékére tippelek. Te figyelj. Ez egy nagyon jó kis kompresszor a képek alapján. Ilyet 70ezer alatt most nem kapsz. Én biztos rászánnám a pénzt és rendbetenném.
Nekem kínai 2hengeres 50literes van. 8éve biztos megy gond nélkül és elég sokat, pedig az jóval bóvlibb mint ez. Szóval én tuti megcsináltatnám a helyedben.
(#) VIM válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 10, 2021 /
 
A fejszelepek jól zárnak mindkét hengernél? Ezek az olajos (mert van olaj nélküli is) kompresszorok sokat kibírnak, persze ez függ attól, hogy milyen környezetben használják. A gyűrű hézag az nem volt olyan vészes, hogy hozzá kellett volna nyúlni.
(#) dB_Thunder válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 10, 2021 /
 
Nekem nemrég fúrták a Zil-t! 12 ezer volt a fúrás! (2x6000) Dugó, darabja 5000-től akármeddig. Új kompresszorfejet értelmeset nem kapsz 100ezer alatt!! (ABAC)
Zil felújítva 60-70ezer, de nem mondanám korszerűnek!

Tartály, LPG gáztartály 10e ami lejárt, de mivel 30 báros, meg soha nem látott vizet belülről, garantáltan kiszolgál.
Ezekkel számolhatsz!
(#) csavarkulcs válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 11, 2021 /
 
Apám kompresszora abac, egy kis aranyos darab, de nincs arra szó amivel le tudnám írni hogy az a háztartási kompresszor mennyit ment már.
Azon kellett fengerfejtomitest cserélnem. Tízen-huszon pár év után. Lecseréltem az olajat is. Szerintem még a gyári volt benne, elég lerakódásos volt. Nagyon szépen jár, nem véres a torka mint az aldis workzonnak, aminek szikrát szórnak a szénkeféi 8 bárnál.
A ZIL tényleg jó. Nekem is megy szépen, örök mint a nyomorúság.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2021
(#) Beni3432 válasza btamas81 hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Nézegettem az új kompresszorokat 70-100 ezer ft közötti ársávban. Ami nekem jónak tűnik az a Scheppach HC 53as típusú kompi.
Ma leadtam a hengerfelújító szakműhelybe a dugattyút és az eredeti gyűrűket, jövő héten jelezni fognak ha be tudnak szerezni. Fúrással nem tudnak intézni, mert kicsi, 75mm-től tudnak.
(#) Beni3432 válasza VIM hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Hozzányúlás előtt se volt jó, sokáig töltött a gép. Akkor nem néztem a szelepeket. Egyből kezdtük bele dugattyút felújítani, hiba volt. Majd jövő héten kiderül.
Szelep lapokat mivel lehetne le cserélni? Vághatok bele méretre lemezből mérettel és vastagsággal megegyezve?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Feb 12, 2021 /
 
Sziasztok.

Egy is segítséget szeretnék kérni tőletek. Körülbelül két hete sajnos szó szerint leéget a "kis" Lidl-ös kompresszorom. Aztán egyik rokonom szólt, hogy van egy egyedi kompresszora, amit nem használnak már s odaadja nekem. A csatolt képeken ez a kompresszor látszik. Ami feltűnt, hogy nincs rajta légszűrő, ezt pótolni szeretném (Kérdés hogy ide mit ajánlanátok, milyen menet van ebbe, mert a 3/4"-os vizes toldó nem passzolt bele) A másik amit orvosolnék, hogy nincs nyomásszabályzó, hanem csak egy lefújószelep. (Jó kérdés, hogy mennyi bárnál fúj le) A Lidl PKO 270 A3-as nyomásszabályzója jó lehet ehhez? A másik hogy a csövek (idomok) hegesztettek, amit cserélnék. A tartály, ha jól sejtem IFA levegő tartály? Hol érdemes ilyen idomokat keresni neten? Az első két képen bekarikáztam a tartály, és a kompresszor vízhűtési csatlakozóinak a helyét, ezek milyen menetűek? A második képen a bekarikázott "elem" az micsoda? Én visszacsapó szelepnek gondoltam.
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) VIM válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Hát pedig azzal kellett volna kezdeni nem szétszedni, mert ez a lelke meg a visszacsapó szelep. Az olajos kompresszorok nem kopnak olyan vészesen túlméretesre ennyi idő alatt, hogy a dugóval legyen a probléma. Bővebben: Link
(#) VIM válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Szia! Ez a gép azért ilyen olajos, mert a karternak nincs szellőzése az az zárt. Így az olajat felhordja a dugó fölé ami pedig a tartályon keresztül a csövekbe. A felső szintjelző csavar volna az amit ki kellene fúrni vagy az helyett csövet tenni és a forgásirány pedig NE arra (felfelé) csapja az olajat. A lefújó szelep a biztonsági szelep aminek a lefújási értéke a feszmérőről olvasható le, hogy mikor nyit a zárás az pedig adott a rugó modulusa miatt cca. 1.5 bárral kisebb nyomásnál mint a maximum. Ha eddig vizet nem használtak a hűtésre akkor az ezután sem fog kelleni ha nincsenek nyomás termelési problémák. Jó lesz hozzá minden olyan alkatrész ami a másikban jó működött de ebben hiányzik.
(#) csavarkulcs hozzászólása Feb 12, 2021 /
 
Eladtam a kompresszorom, elotte még belenéztem, hogy mi hogy van megoldva. A kis műanyag cucc a szuszogó. Egy csepp olaj nem jött ki rajta üzem közben.
(#) Beni3432 hozzászólása Feb 13, 2021 /
 
Jövő héten lesznek az új dugattyúk, addig felújítom a kompresszor többi részét.
Bele kukantam a 100 literes tartályban lyukon keresztül.
Nem tudom, hogy látni lehet a képen. Olyan vizes sár van az alján. Hosszú dróttal bele kapartam. Szerintetek ezt el kell dobni, szét van rohadva az alja?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2021
(#) blasz válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Nincs az elrohadva,ki kell takarítani és kész.Az olajsár,attól nem rohad.
(#) Beni3432 válasza blasz hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Milyen módszerrel lenne a legjobb kitakarítani? Valamilyen erős oldószerrel feloldani az olajat és félig feltölteni vízzel, hagyni ázni egy éjszakára?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2021
(#) alex0 válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Brigecol D3 kell bele legalább egy liter, azzal lehet lötyögtetni, de akár apró köveket is szórhatsz bele, az segít felszedni. Ha úgy látod, hogy kész, akkor kiöntheted a folyadékot egy flakonba. Mivel ez vizzel oldható zsíroldó, utána forró vízzel gyönyörűen kimosható. A folyamatot meg is lehet ismételni, csak a használt anyagot le kell ülepíti. A folyamat hatékonysága melegítéssel javítható. Valamilyen korrózióvédelmet is alkalmazhatsz, ha már tiszta.
(#) csavarkulcs válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Fújd ki kompresszorral XD

Brigeciol, melegvizes magasnyomasu.
Önkiszolgáló autómosóban van olyan.
(#) Beni3432 hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Köszönöm mindenkinek.
Sikerült kitakarítani. Olaj lé helyett tiszta víz jött ki belőle. Nem lett jobb a belső látvány, tele van vékony kisebb lemez darabokkal. Ezt már nem menthető a tartály.
(#) blasz hozzászólása Feb 17, 2021 /
 
Ma kíváncsiságból lemértem hogy a két ifa kompresszor mennyi idő alatt tölti fel a 80L tartályt nulláról tíz bárra.még én is meglepődtem,2 perc 24-másodperc.
(#) Beni3432 válasza blasz hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
Az jó idő. 6-8 barra mennyit mér?
Érdeklődésképpen hogy ha megtartom a 2 dugattyús kompreszort és át rakom 100 literes tartályból kisebbre körülbelül 50 literesre. Akkor gyakrabban fog bekapcsolni? Kevesebb kimenő légszállítása lesz? Érdemes-e?
Nézegettem használtan, nem nagyon találtam jókat. Így újban godnolkodok, csak a 100 literes sokba kerül.
(#) csavarkulcs válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Igen, gyakrabban fog bekapcsolni. A nyomasszabalyzon lehet állítani, nálam a minimum a másfél bár különbségnel kapcsol be. De ez lehet több is.
Szerintem nem éri meg a kisebb tartályt, hacsak nem a szállít hatóság miatt. Vagy mert olyan van kéznél. De én a helyedben egy nagy aluminium gázpalackot hasznalnek, nem rohad el könnyű, és 50l.
A legszallitas értelemszerűen nem változik. Az fordulatszám, és löketterfogat függő. Persze ha kifúj a gép vagy nem zárnak a szelepek akkor kevesebb.
(#) Beni3432 válasza csavarkulcs hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Nem rossz ötlet az alumínium tartály. Van egy ismerősöm aki alumíniumot tud hegeszteni.
Az 50 literes térfogata az 23 Kg-os PB gázpalackja? Van más palack ami 50 literes vagy több?
Még a 2 hengeres kompresszorra még nem kaptam választ a hengerfelújító szakműhelyről. Remélem jövő héten megkapom az információt.
(#) dB_Thunder válasza Beni3432 hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
Minek azt hegeszteni?
(#) Beni3432 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 18, 2021 /
 
1 csavaros menete van a tetején, ide megy a nyomáskapcsoló.
Gondoltam kell oda hegeszteni egy menetes csavaros vízleresztő, meg egy kompresszorból befele a tartályba levegő termelés.
Rosszul írom?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2021
(#) Gafly hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Ugyan nem épités, de egész korrektnek tűnik.
(#) Plero válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
"Kevés karbantartást igénylő, olajmentes motor"
(#) csavarkulcs hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Igen a 23kilós palack 50l. A másik lehetőség a keg hordó, az saválló. Kocsmától tudsz venni üresen14e.

Megcsináltam az indítás segítő szelepet:Bővebben: Link
Nehezen indult a kompresszor, lassan pörgött fel, emiatt keletkezett terhelés a nyomóágon, ezt hivatott kikönnyíteni ez a szelep. Csak akkor zár, ha elérte a motor a maximális sebességet. A szelep döntésével lehet szabályozni hogy mikor zárjon.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2021
Következő: »»   155 / 180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem