Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   147 / 147
(#) ati790731 válasza Payne09 hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Szia! Nem melegszik fel nagyon a visszacsapó és környéke?
(#) Payne09 válasza VIM hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Szia! Kihasad a cső a jelölt helyen. Megcsinálom és szinte az első üres újratöltésnél már el is durran a cső. Gondolkodtam, hogy teszek oda rézcsövet, mert ez borzasztó, hogy mindig oda lesz. Nem tudok dolgozni vele, mert állandóan szerelni kell.

ati790731: Nem néztem, hogy mennyire melegszik, de akkor a hollandernél durranna el, nem másfél centire tőle. Szerintem. De az is lehet, hogy tévedek. Mondjuk ha nagyon melegszik, azzal mit lehet kezdeni?
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
(#) VIM válasza Payne09 hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Akkor azzal csővel lesz a probléma. Csak SHPI PA cső kell oda és nem más öt milliméteres cső. Ha a hibás cső nem bír el nyolc bárt sem akkor az nem oda való.
(#) Payne09 válasza VIM hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Az enyémen 6/4-es cső van. Akkora a hollander a nyomáskapcsolón is és a visszacsapón is.
Igazából nem tudom milyen cső, SKF-ben vásároltam.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
(#) VIM válasza Payne09 hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Ez a cső legfeljebb szívószálnak jó, mert poliuretánból van. Az eladó nem volt tisztában azzal, hogy ez alacsony nyomású csőrendszerekhez jó. A poliamid az pedig nagy nyomású Bővebben: Link. Már csak a csövet kell kicserélned és jó lesz a kompresszorod de ha elég erős a motorja, hogy tehermentesítés nélkül is elindul, addig vakold le a kimenetét a visszacsapón. A nyomáskapcsolón nem kell, mert az amikor lekapcsol, akkor nyitja ezt a visszacsapó és a kompresszor nyomó ág közti szakaszt, az az leüríti a nyomástól.
(#) Payne09 válasza VIM hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
A kompresszorok működésével tisztában vagyok, azért is szereztem be mindent hozzá, mielőtt elkezdtem építeni. Köszi a segítséged, megpróbálok megfelelő csövet szerezni itt helyben valahol, mert itt sajnos nem sok lehetőség van.
(#) VIM válasza Payne09 hozzászólására (») Jún 26, 2020 / 1
 
Jut eszembe nálunk is az SKF-ben lehet ilyen csövet kapni és mindenféle levegős "cuccot". Lehet, hogy Neked egy nem éppen hozzáértő eladó adta ezt az alacsony nyomáshoz való csövet, vagy csak mellényúlt a polcon, mert ebből több volt éppen. Szerintem próbáld meg újra ugyanott kérni ezt a csövet csak az már poliamid feliratú legyen.
(#) gruppenfamily válasza VIM hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Azért gondoltam erre mert a gyáriakon is réz van. Nézegettem én azt a csövet aminek a linkjét küldted, csak a mérések után láttam hogy rövid nekem nagyon az az 1 méter. Vagy esetleg az a kék műanyag levegőcső?
(#) Epu2 válasza gruppenfamily hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Azért réz, mert ahol a nagyobb nyomású, forró levegő megy, előbb utóbb minden műanyag és gumicső megadja magát.
(#) dB_Thunder válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Nekem is műanyag 6os cső megy a nyomáskapcsolóhoz, lefújás céljából. Bírja!
A kompresszor fejet gumitömlő köti össze a tartállyal, így vettem, de oda már inkább fém cső dukál.
(#) VIM válasza gruppenfamily hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Leméred, hogy milyen hosszú kell és a következő méterre kerekített hosszút kérjél, mert szerintem csak egész méterre kerekített darabokat vágnak le a tekercsből. Poliamid legyen ráírva, mert az a nagynyomású cső.
(#) VIM válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Szia! Ezen a képsoron jól látszik a gumicső és rajta a felirat. A tehermentesítőhöz a kék csövön már nem olvasható a felirat de az poliamid anyagú és bírja a strapát. Ez a kompresszor is azzal lett bekötve és ez 10 báron ment a tesztek idején, hogy kijöjjenek a konstrukciós hibák de csak a visszacsapó szelep nem bírta amit már azóta megjavítottam.
Következő: »»   147 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu