Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   174 / 174
(#) VIM válasza zed0918 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Idézet:
„A tartályból nem, de a töltőágból és a kompresszorból elmegy a nyomás a lefújószelepnek köszönhetően a nyomáskapcsolón keresztül.”
Ez eddig rendben is van DE ha elsőre nem tud beindulni, felpörögni a motor akkor a nyomó szakasz nyomás alatt marad a sikertelen indításból odasűrített levegő mennyiségtől, így a következő indítás már nem lesz tehermentesen kezdve. A nyomó csöved nem megfelelő erre a feladatra. Nem PA csövet kell használni nyomó csőnek, mert annak keresztmetszete jelentős szűkületet okoz a kimeneten és idővel a sűrített levegő fel fogja forrósítani ami miatt deformálódni fog, majd megtörik egy íven és csak ront a helyzeten. Legalább 3/4"-os réz csövet kellene használni és gondolni a levegő lehűtésére a tartály és a kompresszor között. Amit Bkrisz mondott motort arra gondolt ami "IMI 1.1kW-os 1400-as körüli fordulattal" van megadva. Addig ne is próbálkozz tartályra nyomni a hajtással amíg nem találod meg az ideális motor és fordulat összhangot ami a kompresszornál 900f/p-re adódik. A kompresszor kimenetet hagyd szabadon ne legyen rajta még csatlakozó sem és így próbálkozz amíg be nem indul, addig felesleges bármit is tovább építgetned rajta.
(#) Humeszan hozzászólása Aug 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Építettem egy kompresszort, ami 2 db 2 hengeres KMG típusból ál. Azt hiszem ezeket szerelték a csepel teherautókba. Az egyik kompresszor, annyira nem volt használva, hogy a forgattyúsházakban lévő m22x1,5 anyacsarakok helyén múanyag kupak volt méh. Ennek ellenére mind a 2 sürítő nyomja az olajat. Ha a nyomócsőhöz egy kedndőt teszek, akkor az 10 mp belül elszineződik. Mind a 2 kompresszor rossz lenne? Mi az ötletetek?
Olaj kb a főtengely aljáig van van töltve, mint a két kompresszornak az esetében.
Ha mégis szét kell, hogy szedjem, honnan tudok alkatrészt találni hozzá?
Előre is köszönöm.
(#) VIM válasza Humeszan hozzászólására (») Aug 6, 2022 /
 
Szia! Szerintem nem szellőzik a karter és az olajszint is túl magas benne. Nem értem azt a fémhengert összecsövezve a karter alja és felső része között. Az alsó volna a nívó ellenörző szintje a felső pedig szellőző lenne. A forgásiránynak nem az olajszint/beöntő/ellenőrző és szellőző felé kell vernie az olajat. Bővebben: Link Nálan ez a felállás már bizonyított.
(#) Humeszan válasza VIM hozzászólására (») Aug 16, 2022 /
 
Köszi szépen a hozzűszólást.
Rengeteg helyen olvastam, hogy majdnem a főtengely vonaláig kell önteni az olajat. Persze attól még ez lehet hülyeség. A forgásirány most az óramutató járásával megeggyező. Azon lehet változtatni. Mennyiségre kb hány deci olaj kellhet bele?
(#) Humeszan válasza VIM hozzászólására (») Aug 16, 2022 /
 
Egyébként a fémhenger egy kis olajtartály. Bele van vezetve mind a 2 olajcső, ami a sűrítőből jön ki. Üzemben majdnem telenyomja az alsó csőből érkező olaj, aztán ha leáll , akkor visszafolyik. Pedig az olaj, éppen hogy csak a főtengely alját éri, ha éri egyáltalán.
(#) VIM válasza Humeszan hozzászólására (») Aug 16, 2022 /
 
A lényeg hogy szellőznie kell a karternak témát nyitottnak kell lennie.
(#) dB_Thunder válasza Humeszan hozzászólására (») Aug 16, 2022 /
 
Csak a hajtókar aljának kell belevernie egy kicsit az olajba!!
(#) adamka199 hozzászólása Aug 21, 2022 /
 
Sziasztok! Nem tudom itt a fórumon kibogarászni hogy most a Zil 130 sűrítőnek mekkora a még megengedett legnagyobb forgási sebessége olajnyomás és vízhűtés megléte mellett. Valamint 10-bárig szabad ezekkel tölteni? Köszi, Ádám.
(#) dB_Thunder válasza adamka199 hozzászólására (») Aug 21, 2022 /
 
3000-ig elforgathatod, de én nem erőltetném se a 10bárt se a magas fordulatot!
Rossz lesz neki a hatásfoka nagyon!
Vagy több lépcsősre kell megcsinálni, vagy több/nagyobb kompresszorral!
(#) adamka199 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 21, 2022 /
 
Értem, köszönöm. Most itt a fórum olvasása közben több adatot találtam a hozamára többféle fordulat mellett.
Itt olyannal valaki kísérletezett többlépcsős fokozatban, példaként a zil feltermeli a tartályt 8bar-ra, majd elősűrít mondjuk egy kéthengeres hűtőkompresszorra ami tovább növeli a nyomást a tartályon mondjuk 20 bar-ig.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2022
Következő: »»   174 / 174
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem