Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   122 / 122
(#) Stewe válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 18:01 /
 
A hő a kompresszorban is keletkezik. Ha megfigyeled a gyári darabokat akkor vagy folyadékhűtése van, ami egyenletes hőeloszlást és mérsékelt hőmérsékletet ad, vagy a hengerfal vastag és bordázott a léghűtés miatt, esetleg jó hővezetésű hűtőfelület van a vékony acélhengerre öntve/sajtolva, ami egyszerre elvégzi mindkettőt.
Nem azt mondtam, hogy nem működhet nélküle, de az élettartamnak biztosan nem használ.
Ha fel van töltve bármi folyadékkal, már jó, de visszább írtam, hogy ha csak a beszívott levegő ezen a téren is átáramlik, akkor már sokat segítettél.
A másik fele a dolognak indokolás mellé: nem akarhatunk okosabbak lenni a gyártónál...
(#) Stewe válasza enree hozzászólására (») Sze, 18:03 / 1
 
Az egy használható megoldás, sokkal jobb, mintha üres lenne.
(#) zolika60 válasza Stewe hozzászólására (») Sze, 20:17 /
 
Nekem mindegy mit gondolsz róla. Ha lassan húsz éve megy nem lehet rossz. A gyártó autóra tervezte. Ahol eleve magasabb a környezeti hőmérséklet. Az olajozását is onnan kapta, ami újabb hőforrás. A hűtés ezt csak szinten tartotta. Ha magában egy villanymotorral használod sosem lesz olyan meleg mint az autóban hűtve.
(#) szikorapéter válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 20:19 /
 
Csak hiszed.
Egy 2 hengeres sűrítő már igen komoly hőmennyiség termelésére képes,átlagosan a villanymotor által rendszerbe befektetett mechanikus teljesítménnyel egyenértékű. Most ha meghajtja egy 4KW-os motorral akkor a 4000W-ot te bent hagynád egy egyszerű tágulási tartályban? Kell neki egy hűtőkör, de sima gravitációs vízhűtő kört nyílt tágulási tartállyal.
(#) zolika60 válasza enree hozzászólására (») Sze, 20:29 / 1
 
Képek.
(#) szikorapéter válasza enree hozzászólására (») Sze, 20:34 / 1
 
Ami biztos hogy a kijövő levegővel semmi esetre se próbáld meg hűteni magát a sűrítőt!
1 amikor kijön a levegő forró,nem sokat segítene neki
2 a külső víztér amit hűtésre találtak ki nem viselné el a sűrítő maximális nyomását amin használod a kompresszort.
Mindenképpen építs ki neki egy vízhűtőt , amennyiben nem , számolhatsz idő előtti erős kopással. Kompresszor szerelőként dolgozok láttam már 2W-os kompresszort is, de melóztam már 470KW-os kompresszorral is. A hűtés igen is elengedhetetlen. Lehet nehézkes picit kiépíteni de amennyiben ha kimarad akkor eléggé meg tudja rövidíteni a sűrítő használható élettartamát.
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Sze, 20:35 / 1
 
A 4000W nem lesz mind hő. Talán csak a 20-30%-a, de ez sem biztos. Annak a nagy része a nyomott oldalon lesz és kimegy a tartály felé. Már írtam, kéz melegnél sosem volt melegebb, még nyáron sem.
(#) szikorapéter válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 20:40 / 1
 
A sűrítődnek mekkora a maximális fordulata? Te mekkora fordulaton használod? Mekkora a kivett nyomás? Beszívott légteljesítménye? Hasznos szállított légmennyisége? Kíváncsi lennék mennyit is kopott az évek során. És NEM hülyeségből irkálom hogy TILOS hűtő nélkül használni mert volt olyan idős úr aki úgy hozott be hozzánk épített kompresszort amit nem hűtöttek és szétkopott. Mázilsta volt hogy csak kopott és nem tört,mert azért az olajat nem hagyta ki belőle így a hajtókar túlélte a dolgot kis hajlással, de a gyári felületek ahol a film olaj rétegnek ki kell alakulnia már szét voltak kopva. És igen dugattyúsnál a bevitt energiamennyiség közel 80%-a hővé lesz. Pár éve nyomom már nem kicsiben először én is nevettem rajta, később már nem. Volt olyan kompresszorunk amit összesen 6 és fél perc használat alatt hoztak vissza hogy cseréljük ki garanciába mert hibás. Kiderült hogy fordítva kötötték be nem figyelve a forgásirányra. A kompresszort termelt, viszont mivel a lapátok ellentétes irányba fújták a levegőt a sűrítő elég gyengén volt hűtve, a többit nem kell leírnom gondolom.
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Sze, 20:46 /
 
2800-as fordulaton megy. Kicsit gyors, de ilyen lehetőségek voltak itthon. 8Bar-nál kapcsol ki. Egy 60l-es autógáz tartályt tölt.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:53
(#) enree válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 20:50 /
 
Köszönöm a képeket! Illetve mindnyájatoknak köszönöm a hasznos tanácsokat, igyekszem megfogadni őket! Amint elkészül a szerkezet, megosztom veletek! Addig nem megenni egymást!
(#) merlingerin hozzászólása Pé, 18:10 /
 
Sziasztok!

Van egy 50L kínai (Einhell, vagy Budget, vagy mi..) kompresszorom, amit egy ismerős kölcsön kért, eddig nem használtam azóta, most meglepődve tapasztaltam, hogy a fenekén a víztelenítő "szelep" hiányzik.. Gondolom leengedte a vizet, aztán elfelejtette...

Mi ennek a pontos neve, illetve mérete? Hol lehet ilyet venni? (Akár ebay is jó.. Sőt.. Nem sürgős, ráéer a posta.) Csak nem tudom, mire keressek...

Illetve azért lett most aktuális, mert ebből kettő is van nekem, így szeretném párhuzamosan dolgoztatni őket. Vagyis a két légtartályt egy csővel összekötném. A tartály végén van egy "vak csavar". Ezeket milyen megnevezéssel, mérettel kell keresni, hogy gyorscsatlakozót tudjak beletekerni? A linken is az elején látható csavarról beszélek, a tartály közepén.
Bővebben: Link

Köszönöm!

1.jpg

2.jpg
   
(#) szikorapéter válasza merlingerin hozzászólására (») Pé, 18:55 /
 
Szia, oda egy kondenzátum leeresztő hernyócsavarocska kell. Össze lehet kötni , de én már nem szövetet hanem a légszállítás és terhelés végett hidraulika csővel oldanám meg na meg annak a fittingjei nem eresztenek kb soha.
(#) Stewe válasza merlingerin hozzászólására (») Pé, 19:46 /
 
Ez egy előfeszítő rugós kis kúpos zárószelep.
A menetes furatba egy kis hüvely való, benne egy kúpos tányérral szerelt laza csappal. Alaphelyzetben a nyomás (és egy kis előfeszítő rugó) a kúpot rászorítja a hüvely peremére. A csap végén egy furatban egy gyűrű szokott lenni, ha ezt oldalra meghúzod, akkor a keletkező kis résen a nyomás kipréseli a kondenzátumit. Elengedve pedig magától visszazár. A menetet nem tudhatom, de lehetséges forrás.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:49
(#) merlingerin válasza Stewe hozzászólására (») Pé, 22:03 /
 
Szia!

Ebben valami kitekerős volt.. teljesen kimkellett tekerni...

Ezek egyfajta menetemekeféssel léteznek? Átmérő ok, azt meg tudom mérni... De a menet típusa kérdés számomra...
(#) Stewe válasza merlingerin hozzászólására (») Pé, 22:07 /
 
Nehéz ügy, mert nem európai gyártású... A réznek látszó darabot ki kell szerelni és el kell vinni a teherautó alkatrész boltba...
Vagy egy szomjas esztergályosnak
Az átmérő egyébként mérhető, a menetemelkedés pedig több menet méréséből osztással egész pontosan meghatározható, merikus menetnél 0,25 a lépésköz ebben a tartományban.
Összehasonlításjént az M6 :1 mm a gyertyamenet emelkedése 1,25
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:12
(#) szikorapéter válasza merlingerin hozzászólására (») Pé, 22:52 /
 
Amit írtam olyan volt benne.
Következő: »»   122 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu