Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   138 / 138
(#) Pali79 válasza szbalogh hozzászólására (») Hé, 7:39 /
 
Idézet:
„Ja, 4 vezetékes a 3 fázis. Akkor a negyedik nem föld hanem semleges és simán mehet akkor arra az adapter?”

Mit jelent nálad a semleges? A 3 fázisú csatlakozókból jellemzően 2 félét szokás használni. Az egyik az 5 pólusú, amiben az egyik a védőföld, a másik a nulla és a maradék 3 a fázisok.
A 4 pólusúban nincs nulla, csak a 3 fázis és a föld.
(#) szbalogh válasza Pali79 hozzászólására (») Kedd, 13:57 /
 
Köszönöm szépen és szsrobert-nek is!
Valóban nem nagyon értek hozzá így jobbnak láttam, ha nem bolygatom meg a dolgot. Az adaptert külön a fali konnektorba tettem.
A negyedik vezeték földként van bekötve de akkor az marad is úgy
(#) stenzi hozzászólása Pé, 18:26 /
 
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy kicsi kompresszor (STIER Kompressor LKT 260-8-24) aminek a henger(feje) sérült, törött. Kérdés az lenne, hogy honnan tudnék beszerezni eme kinai csodához alkatrészt itthon? Köszönöm ha tudtok segíteni.

IMG_2761.jpg
    
(#) pipi válasza stenzi hozzászólására (») Pé, 19:42 /
 
Mennyire törött, megvannak a darabjai?
Autó hengerfej javítókat kérdezd meg, meg tudják-e hegeszteni.
(#) pap balint hozzászólása Pé, 20:18 /
 
Sziasztok
Van egy régi 200 literes kompresszorom még 15 éve ajándékba kaptam és idő közben elgyengült most már nagyon lassan tölti fel a tartályt de szét szedtem és a hengerek is kopottak meg a szelepek is. Bármelyik légtechnikai céghez fordulok mindenki elhajt a francba hogy ne újítsam fel inkább vegyek egy új pumpát ajánlanak is 170 000 ért abac ot. Azt tudom hogy az abac jó de nekem nem kellene rá profi pumpa láttam a jófogáson craft & dele márkájú pumpákat eladót az a kérdésem hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a márkával kapcsolatban másik kérdés kb mekkora pumpa kell egy 200 literes tartályra értem ez alatt a légszálítást sajnos a régi pumpán nincs tábla amiről kiolvashatnám az adatokat asztalos műhelybe lenne a gép max 10 bar nyomás 200 literes tartály ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm esetleg itt egy kép a craft & dele kompreszorról https://www.jofogas.hu/budapest/Uj_Kraft_dele_KD1407_kompresszor_90...04.htm
(#) szsrobert válasza pap balint hozzászólására (») Pé, 21:35 /
 
Hazudnak.
Az uj dragabb mint furas, dugattyuk , gyuruk. Ha elkopik az autojuk gumija akkor autobol is ujat vesznek?
(#) stenzi válasza pipi hozzászólására (») Pé, 21:58 /
 
Megvan a darab. Ott van a tetején, csak nehéz észrevenni, mert beleolvad...
A hegesztés szerintem nem játszik, nagyon vékony az anyag és elég silánynak is tűnik. Ezért volna jó beszerezni egyet. Amugy zsír új a gép, csak leesett és pont rá esett.
(#) erbe válasza stenzi hozzászólására (») Pé, 22:10 /
 
A töréssel ki is lyukadt, vagy csak egy borda törött le róla?
Ó, már látom. A pereme törött le. A képen éppen szemközti oldalon.
Semmit nem kell tenni vele.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:12
(#) stenzi válasza erbe hozzászólására (») Pé, 22:17 /
 
Még nem szedtem szét, de holnap lehet lehuzom a fejet és belekukkantok. Sajnos a két műszer is megmakkant, szóval azokat is cserélni kell. Holnap töltök fel még képet a sérülésekről. Persze az olaj is kifoly és tiszta maszat minden Be még nem mertem dugni A burkolat is tuningra szorúl, de az a legkevesebb...
(#) Pali79 válasza pap balint hozzászólására (») 7:13 /
 
Kimondottan ezzel nincs tapasztalatom, de nekem is van noname kínai kompresszorom. Ha az olajra odafigyelsz, meg arra, hogy ne melegedjen túl az is hosszú évekig kiszolgál. Egyébként egyetértek a javítókkal, csak drága és jó minőségű kompresszort éri meg felújítani.
(#) Pali79 válasza szsrobert hozzászólására (») 7:18 /
 
Idézet:
„Ha elkopik az autojuk gumija akkor autobol is ujat vesznek?”
Ez nagyon rossz példa. Az autó gumija a kompresszor ékszíjával van kb pariban. Mondjuk egy 250.000 értékű autó motorfelújítására nem biztos, hogy költenék 100-at.
(#) Tomi111 válasza erbe hozzászólására (») 8:29 /
 
Én a képen úgy látom, hogy végigrepedt teljesen. Nem? Alul a réz idomtól keresztben át a túloldalig. Ha jól látom. Így viszont kuka. Vagy nem jól látom?
(#) erbe válasza Tomi111 hozzászólására (») 9:58 /
 
Amit én látok, hogy a pirossal keretezett részen hiányzik a hengerfej széle. Ennek a darabnak a hűtésben van csak szerepe, tartása nem volt. A lényeges részek nem sérültek. De talán majd a tulajdonos is fűz hozzá néhány szót.

Hengerfej.jpg
    
(#) stenzi válasza erbe hozzászólására (») 17:35 / 1
 
Persze, hogy fűzök
A történet a következő. Kicsomagoláskor a készüléket felborították, lelökték valahonnan (passz, nem fog kiderülni sosem), az akkori tulaj szépen visszacsomagolta és visszaküldte a boltba, mondván kinyitotta és össze volt törve. A bolt meg hibásként árusította ki. Na itt kapcsolódtam a képbe. Megvettem látatlanba (kb.:7000 Ft-ot kockáztatva). A leirásban szállítási sérülés, törött müszerek, burkolat....
Ma reggel nekiestem és kicsit helyre pofoztam. Ahogy írtátok, csak egy kis hűtő borda törött le, a műszerek kicsit összenyomorodtak, de kikalapáltam, burkolat meg lett patkolva néhol. Szerintem itthonra jó lesz nekem kifujkálni a pc-t
Ami sajnos nincsen meg, elveszett valahol az a levegő szűrő komplett és az olajbetöltő nyillás kupakja.
(#) Tomi111 válasza erbe hozzászólására (») 17:45 /
 
Oké, igaz, rosszul láttam. Már látom. Csatoltam a képet, hol láttam én repedtnek. (kékkel jelöltem)

Hengerfej.jpg
    
(#) stenzi válasza Tomi111 hozzászólására (») 18:34 /
 
Na ja, elég xarul fotoztam
Az olajat lecseréltem, olyan állott fingszagú volt. Kapott kompresszor olajat, szép lilát. (ennek friss fing szaga van) Szerzek tömlöt meg valami pisztolyt a poroláshoz, oszt had szóljon....

IMG_2779.jpg
    
(#) pipi válasza stenzi hozzászólására (») 18:54 /
 
Hali!
Ha nem akarod meghegesztetni, lehet venni alu forraszt, amivel házilag is (gázlánggal) vissza tudod forrasztani a letört darabot. A hűtést javíthatná, úgy látom nem kis darab ami letörött
(#) pap balint válasza Pali79 hozzászólására (») 19:39 /
 
Hát igazából sajnálom az eredetit szerintem nem lehetett az olyan rossz a maga idejében valami ihs a márkája lehet vagy 80 éves de már semmit nem találok a gyártóról a szelepeket meg a szeleplapokat emlegették a boltban hogy azokat már sehol se lehet beszerezni hozzá meg lehetne fúratni meg gyűrűzni meg a főtengelyt felújítani de a szelepeket nem lehet hozzá sehonnan beszerezni. Mondjuk rugó acél szeleplapok vannak benne a fele el van törve azt sem tudom hogy merre keressek ilyeneket honnan lehetne beszerezni vagy csináltatni ilyeneket. Ha mondjuk egy ifa kompresszor lenne ahhoz még lehet kapni után gyártott szelepeket 2 -3 ezer forintért De szerintem megkockáztatom ezt a kraft & dellet még nem tudom hogy hozom össze a tartállyal és később lehet felújíttatom a régit tartaléknak de még azt sem tudom mekkorát vegyek 200 as tartályhoz hogy ne keljen fél órát várnom hogy feltöltsön vagy esetleg van erre valami képlet ami alapján ki lehet számolni hogy mondjuk egy 300 liter légszállítású pumpa kb mennyi idő alatt tol tele 6 vagy 8 bar ra egy 200 literes tartályt?
(#) Pali79 válasza pap balint hozzászólására (») 20:27 /
 
Idézet:
„van erre valami képlet ami alapján ki lehet számolni hogy mondjuk egy 300 liter légszállítású pumpa kb mennyi idő alatt tol tele 6 vagy 8 bar ra egy 200 literes tartályt?”
Persze! 200*8=1600 liter. Ennyi levegő van a tartályban. 1600/300=5,333 perc, elméletileg. De minél nagyobb a nyomás annál alacsonyabb a légszállítás.
Következő: »»   138 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu