Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Közös beszerzés, alacsonyabb ár
Lapozás: OK   2 / 21
(#) san398 hozzászólása Aug 23, 2009 /
 
Közvélemény kutatás: Amarton cikkében AT-s PC táp átalakítása szimmetrikus feszültségű labortápnak INA193-at használt amit itthoni elektronikai boltokban nem lehet beszerezni. A Farnell-nél lehet rendelni, ha 100db összejönne akkor 360Ft/db-ra jönne ki + szállítás + ÁFA (összesen kb 500Ft/db) Ha lenne elég érdeklődő akkor rendelnék 100db-ot. Várom az érdeklődőket akár ide, ha a moderátorok nem haragszanak meg vagy az adataimnál lévő e-mail címre.
(#) san398 válasza san398 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /
 
Jöhet privát üzenet is!
(#) Moderátor hozzászólása san398 hozzászólására (») Aug 23, 2009
 
Célszerűbb volna, ha privát üzenetben, vagy e-mailben menne a megkeresés, nem ebben a topicban.
(#) san398 válasza (») Aug 23, 2009 /
 
Tökéletesen igazad van! Így utólag belegondolva ez a jobb és járhatóbb út. Ne itt ezt a témát tegyük olvashatatlanná az érdeklődésekkel.
(#) Vandor76 válasza (») Aug 24, 2009 /
 
Egyetértek, jobb lenne ha átlátható maradna a topic. Annak viszont örülök, hogy a maga a kérdés idekerült (hisz ezért nyitottam a témát)

@san398 : esetleg később beírhatnád majd hogy hogy áll az ügy (pölö : már csak 38 jelentkező kell, stb)
(#) Frankye válasza Vandor76 hozzászólására (») Aug 24, 2009 /
 
Ez teljesen rendben van. (Bár ott tartanánk... )
(#) san398 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Eddig nem tolong a jónép az INA193 megszerzésére. Sajnos Frankye eddig ketten vagyunk, 4-4db. Így sokára jön össze a 100db!
(#) Action2K válasza san398 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Ha ennyire nehézkes a beszerzése, akkor ajánlom, hogy az adatlapja alapján műveleti erősítőkből építsd meg. Kicsit nagyobb lesz a panel, kicsit kalibrálni kell, viszont nagyon beszerezhetőek az alkatrészek a későbbiekben is hozzá, az esetleges meghibásodás esetén.
(#) helektro válasza san398 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
4db INA193 engem is érdekelne, ha nem hosszútávú a beszerzés (max. hetek és nem hónapok).

10db-tól már van INA193AIDBVT 1.9€/db-ért.
Ez ugyan nem 360Ft/db, hanem inkább 560Ft/db, de már ez sem olyan rossz.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Szept 3, 2009 /
 
Sziasztok!!
70Ft-ért tudok szerezni 74LS47-es IC-t, csak az a baj, hogy 14 a Minimum rendelhető mennyiség... Akinek kell az jelezzen, és majd ha lesz elküldöm neki utánvétben...
(Nekem 4 db-ra van szükségem...)
Üdv.: Litldákk
(#) sándor hozzászólása Nov 7, 2009 /
 
Sziasztok! Sokan keresünk itt a fórumon nyák vasaláshoz használható papírt, többnyire kapnunk egy-két papírbolt elérhetőséget - ahol kiderül hogy csak nagyobb tételben éri meg rendelni a magas, sokszor 2-3 ezer forintos szállítási költség miatt. Ezért gondoltam hogy néhányan összefognánk, és közösen megrendelnénk, amit utána az egymáshoz közel lakók személyesen a többiek postán kapnának meg. A postaköltség így nagyságrendileg kisebb 5-10db. A4-es lap esetén.
(#) kiskacsa2009 válasza sándor hozzászólására (») Nov 7, 2009 /
 
Én B1-es méretben tudom beszerezni, abból kijön 9 ív A4-es, és ha kell akkor majd postázom! Én az árát nem tudom megmondani, mert nem találtam meg. De amint megtudom, akkor majd megírom
(#) tepizoli hozzászólása Feb 15, 2010 /
 
Sziasztok!
Az az ötletem támadt ,hogy mi elektronika rajongok és örökös barkácsolok úgy segíthetnénk egymáson ,hogy pl. aki közel lakik elektronikai alkatrész bolthoz és esetleg valakinek szüksége lenne alkatrészre az megvehetné és elküldhetné puffancsos borítékban. Illetve ha éppen van neki otthon olyan alkatrésze amit keresnek és eladná akkor abban is megegyezhetnének. Az ötlet azért jutott eszembe mert pl. most nekem kellene 2db FET nevezetesen BF244A. Próbáltam kutatni a neten alkatrészboltok után akik vállalnak postázást de amiket találtam 1300-1500Ft-os áron vállalják a postázást .Ez szerintem nevetséges mert a két FET kb. 150Ft-be kerül. Szerintem puffancsos vagy ilyen kevés alkatrésznél esetleg sima borítékban meg lehetne úszni 300Ft-bol. És természetesen egy ORIÁSI KÖSZÖNÖM-ből annak aki vette és elküldte. Utánvétel lehetne postázni /alkatrész ár+postaköltség/. Mit szoltok van aki segitene?
(#) tepizoli hozzászólása Feb 15, 2010 /
 
Valamint megragadva az alkalmat szeretném a véleményeteket kérni arrol a kapcsolásról amibe a fetek kellenének.Ezt a kapcsolást az automba szeretném beépiteni és elvileg arra szolgál ,hogy a bemenetre /~250mV/ egy dvd lejátszó van kötve a kimenetre pedig erösitő. Alapesetben a dvd-ről szól a zene de amikor a gps megszolal /gps kimenet 3,5mm stereo jack/ akkor a kapcsolás ezt érzékeli és a zenét lehalkitva a gps hangját rakja az erösitőre.Szerintetek müködni fog? Érdemes megépiteni? Sajnos bár hogy is kutattam nem találtam kapcsolást sehol ami hasonló célt szolgálna.
(#) ha6pc válasza tepizoli hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Szia!
A kapcsolás mindenképpen működőképes.
A FET-et kiválthatod pl. optocsatolóval is.
( D=C,S=E;a LED pedig az egyenirányítóra,ami a mikrofonerősítőt követi)
Sok kapcsolás létezik,ami neked jó lehet,csak át kell kicsit alakítani.
Keress olyan kapcsolásokat,hogy dinamikakompresszor!
(Ez valami olyasmi,hogy a kimenőjel egyben önmagát szabályozza-visszacsatolással. Neked ezt a visszacsatolást kell megszüntetned és a beavatkozóelemet kell vezérelned a GPS felől.)
(#) Action2K válasza tepizoli hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Van már ilyen topik: Közös beszerzés, alacsonyabb ár, de már az sem olyan látogatott.
Sajnos az ilyen 1-2 alkatrészt nehéz olcsón, kis szállítási költséggel megszerezni. Egyébként a többi alkatrészt honnan szereznéd? Onnan nem tudnál Ilyen FET-eket, vagy a helyettesítőjüket szerezni?
(#) greatman válasza tepizoli hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Szia!

Hát, nem tudom, hogy mennyire lenne életképes az ötlet. Lehet, hogy 1 - 2 kivételes alkalommal működhet, de gondolj bele. Aki el tud menni az alkatrészüzletbe, mást sem csinálna, mint járna a boltba, postázna, aztán a költségek megtérítésével is küzdene. Aztán mi lenne a felmerülhető problémák esetén. Elveszlik a csomag, vagy nem találja otthon a postás a címzettet és visszaküldi a feladónak, nem pont olyan alkatrészt kap a boltba, hogyan döntsön, vegye - ne vegye stb.. Szóval rendkívül körülményes lenne a dolog. Szerintem nagyon kevesen vállalnák fel ezt a dolgot. Én biztosan nem. A postaköltség is relatív. Pl. Én egy vidéki városban lakom, a kb. 20 km -re lévő nagyvárosban van alkatrészüzlet. Hetente járok arra, mégsem ott vásárlok. Miért? Mert 2 - 3 alkatrész pl. FET vagy IC esetén olyan nagy árréssel dolgoznak, hogy ugyan annyiba kerül, mintha a neten megrendelem és kifizetem a postát. egy 150 Ft -os FET -et képesek 5-600 Ft -ért is adni, aztán még be is kell utazni érte, stb.. Én azt a módszert szoktam alkalmazni, hogy szépen összeszedem azokat a dolgokat amit meg szeretnék venni, aztán mondjuk havonta 1 vagy 2 alkalommal hozatom, de szerintem a legtöbben így csinálják.
(#) tepizoli válasza Action2K hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Szia!
Sokat épitek és javitok ugyhogy a többi alkatrész mind megvolt itthon.
(#) SALáta válasza greatman hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Talán nem egerre gondolsz városként? (hasonló a tapasztalat irf 540 550 ft hestoreben meg 150)
(#) Cavalier válasza tepizoli hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
A HESTORE-ban 480 a postaköltség, ha átutalással vagy kártyával fizetsz. Az utánvétel a postán drága.
Ja, és mivel bolt, ezért megrendeled, küldik, nem kell szívességet kérni, vagy arra várni, hogy mikor jut el a boltba vagy postára az illető.
(#) sprofan válasza SALáta hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Ja, és akor az még a jobbik eset Nálunk gyöngyösön egy vacak LM317T 330Ft, Hesotre-ban meg 100Ft sincs... és akkor ez még az olcsó alkatrész kategória. A Wolf-os kéminai ónozó 1500Ft...
Ráadásul mindenből a nagyobb teljesítményű van neki, mert azt drágábban tudja eladni, ha meg valakinek nagyon kell azt mondja hogy jó ez is, csak kicsit nagyobb teljesítményű, tűrésű, feszültségű stb...
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Feb 17, 2010 /
 
Nekem régen volt fent egy hirdetésem is, de nem nagyon érdekelte a népeket:
Idézet:
„Szívességi alapon vállalok Budapesti üzletekből alkatrészbeszerzést, és ezek postai úton való elküldését.

Vidéki jónépeknek vállalok bérvásárlást Bp-területén. Így ha pl 3 cégtől rendelnél dolgokat és megoldható a személyes átvétel is, akkor megspórolsz 2 postaköltséget, ha esetleg nekem sem esik útba, akkor legyen nekem is egy kis benzinpénz, még úgy is kb 2 postaköltség jön rá a termékre. Ami mindig jobb, mint a 3!
www.lomex.hu
www.chipcad.hu
www.arwill-elektronic.hu

Aktív-passzív alkatrészek, na-perszulfát, kémiai ónozó, UV ledek, nyákok...”

Idézet:
„Benzinpénz-ről annyit, hogy a sulibamenet 3 elektronikai bolt esik útba, hazafelé 1. Ezeknél benzint nem számolok. Nyáron meg robogóval rohangálok, így az meg nem sok Kb. két hetente járok suli felé.”

HE-ről nem sokakat érdekelt, főleg a HEStore miatt, de akik nem ismerik az oldalt, azok között ismert vagyok Itthoni alkatrész készletem is jelentős, bár elég célspecifikus...
(#) szamóca hozzászólása Nov 1, 2010 /
 
Ha esetleg valakiket érdekelnek ilyen aranyozott csatlakozók, akkor össze lehet állni a vásárláshoz.
(#) PICer hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Mi lenne ha valakinek épp szüksége van valamilyen alkatrészre és az az alkatrész pont abban az üzletben a legolcsóbb ahová te úgy is jársz. Akkor miért is ne vásárolhatnád meg annak akinek szüksége van rá?
Persze a dolog akkor egyszerű, ha környékbeli az egyén akit megkérsz hogy vegye meg azt amire szükséged van.

- Ha többen vásárolnánk egy bizonyos alkatrészből, az olcsóbb is lehet!

Pl.: Nekem szükségem lenne 5db xtal-ra, amely a HAM bazárban a legolcsóbb 200Ft/db
máshol 270ft fölötti áron vásárolható meg...
Úgy hogy ha valaki épp járna arra...
(#) ludus válasza san398 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /
 
Üdv!
Végülis lett ebből valami?
(#) Dániel X hozzászólása Aug 9, 2011 /
 
Üdv!

Kinek kellene rajtam kívül sellak? Politúrozáshoz használják.
1kg nálunk 4000 Ft. Kisebb kiszerelés nincs és nem is tudnak kisebb menyiséget szerezni. Akinek kell az írjon és a továbbiakat megbeszéljük.
(#) szabo.tivadar hozzászólása Szept 15, 2011 /
 
Vennék egy PicoScope 5204-est. A legolcsóbb, amit találtam, a Farnellnél van, nettó 573 eFt. Ha már legalább ketten vennénk, akkor 516 eFt, öten már 459 eFt lenne darabja. Erre keresek jelentkezőket, hogy összeállva olcsóbban megkapjuk.

Kértem még árajánlatot 2 magyar disztribútortól, de egyelőre ők nem válaszoltak.
(#) Ghoost válasza szabo.tivadar hozzászólására (») Szept 15, 2011 /
 
Szia!
Szerintem keves AMATORNEK van 500e forintocskaja egy ilyen masinara.
Ne nekem legyen igazam kivanom.
Sok sikert es jo "vadaszatot".
(#) szabo.tivadar válasza szabo.tivadar hozzászólására (») Szept 15, 2011 /
 
Mondjuk az 5203-as se lenne rossz PC-s oszcilloszkóp nak, ott 1 db: 382 eFt, 2 db: 343 eFt, 5 db: 305 eFt. Annyi, hogy 128M sample helyett 32M-t tud, de ez még mindig marha sok szerintem és az ár máris csökkent 33%-ot az ára.
(#) Action2K válasza szabo.tivadar hozzászólására (») Szept 15, 2011 /
 
Ha már 32M-val is megelégedsz, miért nem veszed meg inkább ezt a 40M-ásat? PC sem kell hozzá, de van USB-je. Bővebben: Link
Következő: »»   2 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem