Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézervágó
 
Témaindító: kriszlord, idő: Okt 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 11
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 6, 2018 /
 
A kék lézer hatásosabb valami oknál fogva mint a piros meg a zöld igy a kéket választanám.
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 6, 2018 /
 
Itt a két cél állomás. igen jól elkerüli a talajt és a pára is kevesebb fentebb. esélyes lehetne bőven. a 3. pont meg az alacsonyabbhoz közelebb van igy adódik a lehetőség.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2018
(#) Gabcsi68 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 6, 2018 /
 
az a gyertyaláng nekünk nem elég.
tényleg lézer kell.
(#) elektroncso válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 6, 2018 /
 
Idézet:
„pontos magasságpontokkal rendelkező telep”

Ez érdekelne, hogy sikerült kialakítani? Mert én komoly problémát látok a föld egyenetlenségében ha a három "rúd" azonos hosszúságú. Ha viszont a föld egyenetlenségét is belevettétek a "rudak" kialakításába akkor pedig természetes lesz az, hogy a lézer fénye mind a hármat érinteni fogja. Ebből szerintem semmilyen helyes következtetést nem fogtok tudni levonni.
Ráadásul legjobb tudomásom szerint a lézer fénye csak vákuumban terjed nyílegyenesen minden más közegben (pontosabban a különböző sűrűségű közegeken való áthaladáskor) megtörik. Ebből következik, hogy a lézer fénye sem egyenes és minél nagyobb távolságból figyeled annál "görbébbnek" tűnik.
(#) kaqkk válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 6, 2018 /
 
Ugye nem azt akarod bizonyítani hogy a föld lapos,és nem gömbölyű ?
(#) elektroncso válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 6, 2018 /
 
Vagy pont egy laposföldhívő barátjának akarja bebizonyítani, hogy gömbölyű. De ez lényegtelen.
A felmerülő műszaki problémákra rámutatunk, a többi meg az Ő dolga.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2018
(#) otvenkilenc válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
"A kék lézer hatásosabb valami oknál fogva" Mert nagyobb a frekvenciája. E=h*f h=Planck állandó értéke= 6.63*10-34 joule*sec
Ebben az esetben minél nagyobb a frekvencia annál nagyobb energiával rendelkezik.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
(#) otvenkilenc válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
"Ráadásul legjobb tudomásom szerint a lézer fénye csak vákuumban terjed nyílegyenesen minden más közegben (pontosabban a különböző sűrűségű közegeken való áthaladáskor) megtörik. "

Nem csak vákumban hanem a levegőben is egyenesen terjed. Amiről Te írsz az a fénytörés ha más sűrűségű közeghatárához ér. Onnan kezdve újból "nyíl" egyenesen terjed tovább.


"Ebből következik, hogy a lézer fénye sem egyenes és minél nagyobb távolságból figyeled annál "görbébbnek" tűnik."

Na hogyan is van ez? A fény nagyon erős gravitációs térben hajlik el. ami itt a földikörülmények között nem adatik meg. Tehát nem görbül..
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
(#) elektroncso válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Azt tudom, hogy azonos sűrűségű közegben egyenes vonalban terjed a fény. De...
Mondjuk vegyünk egy olyan közeget amiben 3-4 sűrűségváltozás van 100km-en belül. Akkor a lézersugár 3-4 helyen megtörik. Eredmény, hogy a lézersugár nem lesz egyenes ha az egészet nézzük. Persze a sugár nem ívesen fog haladni, de egyenes sem lesz, pont a törések miatt. Ezért is tettem a "görbébbnek" kifejezést idézőjel közé.
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Megy az ívesen is, ha a törésmutató folyamatosan változik...
(#) otvenkilenc válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
A földi viszonyok között a légkörben nincs olyan jelentős űrűség változás ami számottevő lenne. A széttartás nagyobb gondot jelent. Amiről te írsz az is fénytörés csak többszörös.
(#) elektroncso válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Tudom, hogy fénytörés. Viszont minél több törés van benne és minél "kisebb felbontásban" nézed (távolabbról) annál inkább ívnek tűnik.
A levegő ilyen jellegű behatásáról nem tudok nyilatkozni, nincs vele tapasztalatom. De mivel a kérdező "mérni" akar így sok olyan dolgot is figyelembe kell vennie amire esetleg nem gondol. Valójában feldobtam egy labdát, amiről lehet beszélgetni.
(#) ktamas66 válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
A pára feljebb több, ezért úsznak fenn a felhők. (Ugye a nedves levegőnek kisebb a fajsúlya, ezért esik a barométer, ha eső közeleg.)
(#) Gabcsi68 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Szia. Nos az a helyzet hogy két dologról beszélünk. Adott egy gömb 6372 km sugárral adott annak egy tengerszint jellegű adattól számított helyszíni magassága beleértve a készülék magasságot is. ugyanezt a paramétert a másik két helyen is meg lehet találni. HA A két alsó pontot összekötjük az meghatározza a harmadik pont magasságát egy mértani egyenes mentén. Nos ezt a pontot kell megkeresni hogy mennyivel tér el az optimális egyenestől és ha igen mennyiivel stb Rengeteg új információ keletkezik iígy.

Azt tudjuk megbízható forrásból közvetlen hogy a lézer fénye az elvártakkal ELLENTÉTESEN nem lefelé fog görbülni a tudományos álláspontokat figylembe véve hanem FELFELÉ. BAromi érdekes mikor a lézer mögé állsz és belenézel az útba és az FELFELÉ hajlik nem törik hajlik. ennek okát is tudjuk ez a levegőben levő pára mennyiségétől függ a hőfoktól nem annyira hisz ezt mínusz fokokban is látták. Igy nem kifejezetten hőfokfüggő. tehát ha a gömb rendszer szerinti szerkesztési metódusban ahol a felület "lehajlik " 77 km-en mondjuk egy tengerszintnél 465 métert tehát a Balaton hosszában kb ennyi a lehajlás. ( nem elírás tényleg matematikailag ennyi és ha a legörbült felület szerint lehet megtalálni a pontot akkor gömb ha ugyanezt egy egyenes alapfelület mellett lehet megtalálni akkor pedig lapos. nos ezt a 40 km-t már meglőtték víz felett és ott 95 méter lehajásnak kellene lennie tehát egy "PÚPNAK" kellene lennie de és NINCS . Ezt több esetben több helyen is megmérték és NINCS . Itt a víz felett nagy a pára ezt küszöbölném ki a szárazföldi méréssel.
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
Köszönöm a segítségeteket és folytajuk az agyalást szívesen mesélek a dolgokról és a tapasztalatokról. Pontosan a saját tapasztalat az ami számomra mérvadó.
A "tudomány" tudja hogy az eltérő közegnél törik a fény és a sűrűbb felé törik. ezt az alaptételt cáfolta meg a víz feletti mérés. 40 km is. Ott főképpen bejátszik a vízpára igen nagy sűrűsége ami érdekes módon pont ellenkezőleg hat a lézerre. felfelé görbíti nos ezt a felfelé tartó irányt ha végig gondolod hogy ha a partról látták ( mondjuk nem a lézer közepét ) akkor az igen gáz mert nem elég hogy nem egyenesen látni de ha a felület legörbült volna a kkor a felfelé tartás még jobban feljebb vitte volna a lézert a 95 métrenél is de nem volt kitakarás látható volt a lézer.. erre varjatok gombot.
(#) Gabcsi68 válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
A pára lennt a több ott ahol keletkezik a víz felszínén vagy a zöld növényzet felett. felfelé ritkul. viszont a felhő az egészen más. A felhő a felfelé tartó pára összegyűléséből adódik besűrűsüdik igy az nem azonos szerkezetű a felszíni párával és nem azonosak a tulajdonságai sem.

A nedves levegőnek kisebb a fajsúlya a száraznál. ha valamiben víz vízpára van az nehezebb egységnyi térfogat az ugyanolyan de vízpára nélkülinél....nemde?
(#) Gabcsi68 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Köszönöm és szívesen veszem a beszélgetést. Azt kell tudni hogy én is jártam iskolába tanultam a gömbrendszert és érdelekt is ugy minden. Ertettem is a dolgokat amit tanítottak holott nem tapasztaltam. Arra támaszkodtam amit más mondott az oktatás mondott.
Aztán szembe jött az hogy egynes a víz felülete. Nos az meg lehetelen ha a gömb létezik. nede? Főképen ha newton is kiszámolta hogy a pocsolya is görbül csak mikronokat.. igy ha víznek mindig görbülnie kell és elfogadtam Csak hát ki akartam mutani de nem sikerült. igy kezdetm aztán jött a többi mese amire rájössz hogy átvernek. Szóbakl engem a tények érdeleknek és a saját tapasztalatnak 100 x nagyobb realitása van mint egy tanított elvnek főképpen ha a lézert látod felfelé menni és a vízet nem látod görbülni mert 40 km-t átláttál akkor hiányzik a 95 méter púp ami kitakarja a lézert.
(#) kaqkk válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 / 1
 
Idézet:
„ha víznek mindig görbülnie kell és elfogadtam Csak hát ki akartam mutani de nem sikerült”

Akkor miért van az hogy a vízen a közeledő hajónak a vitorlája hegyét látod először azután ha közelebb ér akkor az egész vitorlát majd csak legutoljára látod meg a hajótestet ? Ha sík lenne a víztükör akkor az egész hajót kéne látnod csak piciben ha távol van .
(#) Gabcsi68 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
A széttartást kolliminátorrral megoldották a profi gépen ( 1,5 misi volt a lencse Japánban csimnálták) igy jobbak voltak az eredmények. na most ha azt is elmondom hogy a lézert az állványon ugy tudják mozgatni a készüléken egy síkban hogy 70 km-en 50- 60 CENTIT megy csak arrébb. és fejlesztettek rá egy szoftvert ami a túlodali helyzsni GPS koordinátákta ismerve rááll a célra. igy nem kell órákat bolyongani hogy meglássák a sugarat.

Én ilyen profit nem tudok és nem akarok építeni én megállok egy olyannál ami távolra elvisz maximum léptetem a síkban még ha nem is ilyen profin de egy stabil egységenként nagyobb mérteben. Ezt szeretném összeállítani saját magamnak hogy ne kelljen a fél világon át utaztatni a nagy lézert. meg ez a sajátom lenne ami nem kis dolog. számomra.
(#) Gabcsi68 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
vártam a kérdést. itt nem tudunk kérdez felelek játékot játtszani igy én kérdezek és váaszolok rá mert te is ugyanezt aválszt adnád ha felteszem ismered a fizikát.
A pára egy létező dolog? IGEN.
a pára a víz felszínén keletkezik? IGEN ( mármint a víz feltti páráról beszélek )
A víz felszínén ott a pára a legsűrűbb pára akkor a víz felszínét a végtelenségig fogod látni? NEM.
HA nem látod a víz felszínét akkor azt a pára takarja el? IGEN
A pára egy távolság után azt eredményezi hogy nem tudsz átlátni rajta? IGEN ez a távolságtól és a sűrűségtől függ.
HA a pára alul a legsűrűbb felfelé ritkul akkor felfelé nézve a látási távolságod növekszik? IGEN.
nos akkor foglajuk össze. a víz felszínét egy távolság után ELTAKARJA a pára igy azt konkrétan a víz felületét nem fogod látni. tehát a hajó alját NEM a víz görbülete takarja ki mert azt már nem láthatod mert a pára eltakarja. Akkor mi takarja ki a hajók alját? A pára felszínén ott abban a sűrűségű közegben amin már nem látsz át egy távolság után azon a felületen egy TÜKÖRRÉTEG alakul ki. Ez fellehető 12- km felett a víz felszínén és ehhez sem kell a meleg. Sőt ez a tükörréteg nem egyenes felületet alkot hanem egy emelkedő tendenciát pontosan az miatt hogy a feljebb levő rétegekben távolabb látsz el igy ott egy nagyobb magasságban alakul ki ez a tükörréteg. Szóval a tükörrétek felemelkedik a víz felszínétől . Ez a felemelkedés bőven lehet nagyobb mértékű. én már láttam kb 7 métret kiatakarni. szóval ez felemelkedik és ahogy a hajó távolodik a látszati képe egyre kisebb lesz a tükörrétegben először az alja veszik el majd ahogy távolodik a tökörréteg egyre feljebb ér a hajó oldalán igy egyre többet takar ki belőle aztán a hajó annyira kicsi lesz hogy elveszik a tükörréteg alatt igy már semmit sem látsz. Ezt nehéz igy elsőre megérteni is de elfogadni még nehezeb.. Hidd el rengeteg videót és több 100 óra beszélgetést tudok magam mögött én is .
(#) elektroncso válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Azért azt ugye tudod, hogy a GPS egy műholdhálózat a gömbölyű Föld körül. Ugyanis ha nem gömbölyű volna akkor egyszerűen nem tudnának a műholdak fennmaradni. Ha a műholdak nem "repülnek" elég gyorsan akkor a gravitáció egyszerűen visszahúzza őket a földfelszínre. Vagyis a műholdaknak folyamatos mozgásban kell lenniük, ehhez pedig az szükséges, hogy gömb alakban körözzenek.
Mellesleg a tudomány jelenlegi állása szerint a Föld nem gömbölyű. A centrifugális erő miatt enyhén elnyújtott. Pont ezért a Föld sugara is csak egy bizonyos ponton értelmezhető pontosan, ráadásul ott is hozzáadódik a tengerszint feletti magasság. Viszont ugye a nullpontnak vett tengerszint sem pontosan ugyan annyira van a Föld közepétől, pont a visszább leírt tojás alaknak köszönhetően.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
Ez a metódus azt mutaja hogy alul egy rövidebb távot látsz be felfeé ha nézel egyre nagyobb távot tehát egy "tölcsér" alakban fog a láthatósági távolságod alakulni.
(#) kaqkk válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Ha mindent meg lehetne magyarázni a párával akkor a tavak felett csak ködöt látnál , tiszta időben is a pára nem takarja el a hajót csak ködös időben de akkor is egyszerre sejlik fel az egész hajó ha annyira közel ér hogy már átlátszik a párán ...
És igen a műholdak amiről elektroncső írt (lehet hogy félgömb alakban mozognak a lapos föld felett? ) És a föld másik oldalán laknak a gnómok-törpök-sárkányok ?
(#) Gabcsi68 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
értem amit mondasz hidd el.
A műhold... voltunk egy sorosban Montenegró felé ahol tényleg gyönyörű a kilátás és egy út volt a két település között olyan 40 km- en. egy hágó tehát eltévedni nem lehet és csodák csodájára NEM volt gps jel és mikor megláttad a hegy tetején a tornyot máris volt GPS jel. Nem furcsa kicsit? de beszéltünk radarosokkal is akiknak a saját gépük egy maga 1600 km-t látott el. nem hálózatba kötve CSAK EGY GÉP: nos az lehetelen. mikor elmondtuk a csávónak hogy azt amit a monitoron lát azt a görbület miatt nem láthatná majd fél órát röhögött hogy mégsem gömb és eddig ott ült és azt sem gondolta hogy milyen információn ül rajta
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
nem saját képem sajnos de a srác megesküdött hon nem manipulálta. itt látható a hajó alján a piros vonal a merülési szint.
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
itt a hajó alján a szövegnél annak az aljánál látható az a tükörréteg mettszési sikja ami az alatt van azt nem fogod látni. A tükörréteg jelenléte a betűkön is fellelhető meg a hajón is elöl. ez az eltűnt magasság kb 8 méter kiszámoltam-
(#) kaqkk válasza Gabcsi68 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
És ez a kép mit bizonyít ? Maximum annyit hogy kicsit billegett a hajó , vagy ha nagyon ragaszkodunk a látványhoz akkor csak görbe a tengerszint ami éppen a te elméleted ékes bizonyítéka
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
itt a szöveg kinagyitva értelmezve
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
itt is fellelhető a tükörréteg felső síkja ha kértek videót is tudok betenni ahol ez a jelenség szépen fellelhető
(#) Gabcsi68 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
Ez a párán való átlátási metódus vázlata
Következő: »»   8 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem