Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIDI kontroller épités javítás
Lapozás: OK   11 / 11
(#) Rober_4 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
Ez tényleg gáz, hogy egy host kell hozzá. Gondolom le kell kommunikálnia, hogy ő milyen eszköz az USB porton...
Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 25, 2024 / 1
 
Gáz meg szomoru. Az egyik srác is hösködött, hogy milyen hangokat tud a 50 euros dobozbol kivarázsolni, de azt csak a film végén mondta el, hogy €600-t ért a környezö szerkezetek ára. Ennyire hülye nem vagyok. Remélem a Behringer hamar kitalál valamilyen elfogadhato megoldást.
( vagy sikerül kibogoznom a kodot és megirom magam).
(#) Rober_4 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 29, 2024 /
 
Tuti van fent githubon erre megoldás, csak nehéz megtalálni...
(#) Massawa válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 29, 2024 /
 
Van egy, csak azt szégyen használni. ( a hobbytronics DIY Hostja többe kerül mint JT)
Nem tudom milyen zseni lehetett aki ezt a USB MIDIt megálmodta. Két eszköz közé kell egy majdnem komplett PC, mert annak kell kiválogatnia az USB MIDIböl melyik adatcsomag a MIDI, merre megy és milyen irányban. Ezt az analog világban elintezte 2 darab filleres DIN dugo.
Most ez ember vesz egy 50-60 euros kütyüt és vehet hozzá egy computert, még hobbi celokra is az alkatrész ár 70 euronál kezdödik csak azért, hogy pár gombot kezelhessen a kütyün és ha több ilyen kütyü van, akkor mindegyikhez egyet stb. vagy nem kerülhetö ki a Mac vagy PC.
Azt hallani, hogy a Behringer is meghallotta a panaszt es tervez kihizni valami filleres HOSTot ( állitolag 30 euro körüli. Ha az lesz, annyit még költök rá de többet biztos nem. ( annyiért meg egy Tinyt vagy málnásat sem kapni a SW- röl nem is beszélve.
Pedig ugy örültem, hogy megint épithetek valamit a hangszereimhez.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2024
(#) benjami válasza Massawa hozzászólására (») Feb 29, 2024 /
 
Az stm32f401 és az stm32f411 is tud USB host-ot. Egy ilyen chip-et tartalmazó blackpill board nem is kerül túl sokba. Csak írd meg hozzá a programot. Kiindulási alapnak stm32f407-re itt egy példa. Ez a project a virtuális hangszerhez USB-n fogadja a midi adatokat egy USB-s midi kontrollertől. Nézd meg a github-os oldalon levő belinkelt yt videót róla.
(#) Massawa válasza benjami hozzászólására (») Márc 1, 2024 /
 
Kösz, pillanatnyilag abbahagytam a projektet. Az analog kontroller megvan ( majdnem készen), csak nem kompatibilis a JTvel meg a Korggal. Nagyon elvette a kedvem, hogy a sok munka ( és kiadás) teljesen felesleges volt. ( én voltam a hülye, mert nem tanulmányoztam elöre az USB MIDIt, mert fel sem merült, hogy igy el…ták a jo 40 év ota müködö rendszert).
Mint irtam, közben kaptam azt a Hobbytronic modult, ami elméletileg tudja a HOSTot a kod is jár hozzá ( microchip proci van rajta), gondolkodtam, hogy ezt valahogy hozzáillesztem a nem befejezett analog kontrollerhez ami további hardwaret igényel, és teljesen fejreállitja az eredeti koncepciot, mert ha jol értem ez a HOST csak egy USB midis szerkezetet tud kezelni, azaz minden USB midis berendezéshez egy kell. Még mindig nem világos például, hogy akkor milyen szerepet játszik a sima DIN—USBMidi kábel. Ilyenböl van 2, de csak a HOSTal használhato.

IMG_7127.jpeg
    
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem