Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MiDi - PC összekötés
 
Témaindító: Ryder007, idő: Feb 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 6
(#) Ryder007 hozzászólása Feb 8, 2009 /
 
Hellósztok! Sikerült beszereznem egy MIDI Gameport - Din kábelt és van hozzá megfelelő szintetizátorom is egy Yamaha SY-35 képében. Sajnos, sehogy sem tudom összehozni a PC-mel. Ha valaki leírná a folyamat lépéseit, nagyon hálás lennék. A hangkártyám SB Live. Előre is köszönöm.
(#) Action2K válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Szia.
Én a MIDI kábel megépítésében tudtam volna segíteni. De ha már megvan a kábeled, akkor ezzel inkább egy zenész portálon kéne érdeklődnöd, vagy az
Idézet:
„[ OFF ] Pihenő pákások témája”
topikban kellett volna.
(#) quite válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Mi van SOS??? Vagy mi?

Erre a témára már van topic, és ott ma 14:40-kor már feltetted ugyanezt a buta kérdést, minek kellet ezért a hülyeségért új topicot nyitni???

Ha nemtudod összekötni egy gyári kábellel a szintit a Game port-tal, akkor már ne is folytasd ezt a tevékenységet!

Ugyanis ez már annyira bagatel egyszerű ahhoz képest, ami ezután vár rád, hogy na!

Ha már ilyen apróság is gondot okoz, akkor az már elég gáz!

Következő kérdés mi lesz? Hogy kell zenélni?
(#) kaszarobert válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 8, 2009 / 4
 
A szinti angol nyelvű manualja itt:

Bővebben: Link


Mindenképpen a midit kezelő szoftverben az "Uart" kimenetet használd az a gameporté. Jobb szoftverek, jelzik midi esemény érkezését pl egy leddel, esetleg a csatlakozón lehetne. A szinteteizátor beállításait is át kellene nézni, Midi Lokal off, vagy hasonló paramétereket, a vételkor a megfelelő midi csatornára vagy e állva stb. Külön külön kipróbálni, esetleg másik pc-vel, csatlakozóval , szintivel. Esetleg felcserélted a midi outot az innel?


Én is támogatom, hogy-e topik a fent említett topik része legyen inkább, persze ez csak egy vélemény...
(#) besi99 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Egy két apróság nem hangzott el, milyen szoftvered van, és mire szeretnéd felhasználni (mármint amit lehet is vele)
Én a lányomnak csináltam összekötő kábelt, hangkártya hasonló, végül összehoztuk Szintén Yamahája van, öreg már , 5-6 éve ért nyolcvanezret. Vett egy lábpedálosat, de azt nem tudom, hogy kezeli e PC
(#) besi99 válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
szóval rád is vonatkozik,, milyen progid van, és mire akarod használni
A yamahákom kellene lenni egy midi gombnak, de szoftver nélkül nem megy Én az Encore progit használtam, azt kicsit kofigurálni kell, és megy
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Mikor az Encore-ral összekötöttük, a PC-t, a lányom játszott a Yamahán, két sorban kiirta a játszottakat, két sor kottában :jobbkéz és bal kéz. Nagy segítség, hogy nem kell lekottázni körmölni, csak felzongorázni, Viszont pontosan kellett a ritmust tartani mert a kotta azonnal eltolódott, és nyűgös volt kijavítani. Jobb volt lassu tempót venni Ha már ott volt a kottában a kész mű, onnan vissza lehetett játszani, rögziteni .mid fájlként Lehetett transzponálni, tempót változtatni, azaz zenei alapnak használni, félplaybackot csinálni stb. Lehet, hogy még sokkal több tudománya van a proginak, de én ennyit ismerek. Persze ennél sokkal komolyabb szoftverek is vannak, egy bennük a közös: pénzbe kerülnek
(#) Ryder007 válasza besi99 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Üdv! Először is köszönöm a segítséget mindenkitől és sajnálom, de csak most értem rá (Az "SOS" helyzet már megszűnt.)
Elsősorban egy Synthesia nevű program miatt szeretném a kapcsolatot megvalósítani, amivel a zongorázást szeretném gyakorolni. Elméletben úgy képzeltem, hogy egyszerűen összekötöm a szintit és a gépet majd a programban input eszköznek kiválasztom a MS GS-hullámt. szintetizátort vagy valami MIDI Mappert és kész. Lehet hogy a terv rossz vagy a szint. beállítása, de mindenesetre nem működőképes így az ötlet.
A szint.-on a MIDI Local ON-ra van állítva, ill. a kábelek a helyükön vannak. Azt szeretném tudni hogy szükség van-e esetleg valamilyen driver-re vagy hasonlóra vagy valami fontosabb beállításra a szintim ill. a számítógépen. Az Encore-ra, mint programra a GVOX termékére gondoltál? Milyen szoftvereket tudnál még ajánlani amivel sikerülhet az összehangolás?

OFF:
"quite" hozzászólását válaszra sem méltatom. Ellenben magyarázatként a topiknyitásra, azzal tudok szolgálni, hogy az előző topik igencsak halott volt. Bizonyíték erre, ott még mindig nincs válasz...
(#) Zoli_bácsi válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Hello.
A szintin a LOCAL on, az a szinti hangbankra vonatkozik. Ez lehet OFF is nyugodtan. A PC-MIDI kábelt honnan vetted? Ha ilyen olyan boltból, akkor az tuti nem fog működni. Ha hangszerboltból akkor működik csak. Ugyanis az egyes gyártók kifelejtenek alkatrészeket ezekből a kábelekből. Ha viszont hangszer bolból vásároltad és úgy sem szól, akkor vidd vissza és cseréltesd ki egy olyanra, amiben a GAME portban elektronika van. Ezzel működni fog.

Programok közül a Cubase, vagy Reason, Fruity Loop's ezeket ajánlom én. Nálam Reason van, és nem baj ha pontatlan a feljátszás, a Quantize funkció egy pillanat alatt helyrerakja.


Szerk: A midi programban be kell állítani, hogy mi lesz a midi bemenet. Pontosabban az adott midi-s szoftver midi beállításában kell megjelölni a hangkártya Game portját, mint kommunikációs midi portot.
Üdv!
(#) Ryder007 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
A kábelt faterom, hozta nem tudom honnan, de nem tűnik gagyinak. A gameport csatlakozók sem egyszerűek, hanem nagy "krumplik". De mind1 mert közben rendeltem egy újat az ebolt.hu-ról. Ez megfelelő vajon?
(#) Zoli_bácsi válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Épp ezt kellet volna elkerülni. Hangszerboltban kellene venni, az tuti jó lesz. Mert egy hangszer boltban figyelnek az ilyen "apró" részletre is. Mi az hogy "krumplik"? Ezt nem értem.
(#) besi99 válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Bármily mulatságos, de a Media Marktban kapható is működőképes volt amit 3 éve vettünk a lányom barátnőjének, ,Amit meg be kell még állítani az a csatornaszám, és lehetőleg nem elcserélni az in out kábeleket
(#) kaszarobert válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Szia!
Szerintem is keversz valamit! Az ms-gs szintetizátor nem lehet a bemeneted! Az a mikroszoft hangkészlete ami az oprendszerrel települ. Az pont, hogy kimenet. Bemenetként valami olyan neve kell, hogy legyen, hogy "Uart", ez vonatkozik a hangkártya game portjára. Ez a kimenetek között is ott van, ilyenkor átmegy a gépen a jel, és a szintid hangkészletét használod. Egyébként a programok általában alapból felismerik az aktiv bemeneteket: pl Cubase.

Nincs led az átalakítón? Villog? Van Uart nevű a bemenetek, ill kimenetek között?


Ha Live!-od van, és támogatja az Emu10k-t próbáld ki a Kxproject drivert. Megdöbbentő, különbség lesz opciókban a gyári driverhez képest. Az elején meg kell szokni, aztán meg zavar, ha nincs! Persze a problémád ettől független.
(#) besi99 hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Majd egy hétig szöszögtem az Encoreval, még 4 -5éve. Uart nem szerepelt se in, se out formában, de halványan megjelentek a válaszhatók és a kb 20 féle kombinációból végén ráleltem egy jól működőre. Mivel a lányomé, és ő használja már rég elfelejtettem.
(#) Ryder007 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Krumpli = Nagy ormótlan csatlakozó
Nincs led, ami okból nem is villog. És semmilyen Uart-ot nem találok. Ezt csatlakoztatás után egyből látnia kéne? Nem lehetséges hogy a MIDI port le van tiltva, vagy ilyen ügyben ne is keressek?

Miféle kombinációk?
(#) Inhouse válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Anno én uncsitesónak csináltam egyet netes rajz alapján, az ment az egyik irányba, kaptam egy gyárit az meg a másikba, persze ugyanazokkal a beállításokkal...

Valamiért kicsit nagy a szórás...

A Live!-hoz kell a kxproject drivere, mert különben a gyárival késésben lesz a midi!

Üdv
Inhouse
(#) kaszarobert válasza Ryder007 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ez nem olyan mint a pendrive, nem jön buborék.

Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Audio: Midi zene lejátszása, nézd meg mi van itt!
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
A működő Média Martktos Midi felület szép szolíd kicsit hosszabb mint a sima game port, de a különbség 10mm-se volt
(#) Magic válasza Ryder007 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Szerintem mindegy, hogy honnan van a kábel, persze a hangszerboltos lehet minőségibb (boltja válogatja), de olyannal, amin ledek lennének, még nem találkoztam. Bár láttam néhány házi készítésű barkácsot, amit se a PC-mbe, se a hangszerembe nem tennék...
Esetleg rá van írva, hogy "MIDI" vagy "Roland", de előfordul, hogy nincs ráírva semmi, csak a két DIN csatlakozóra "IN" vagy "OUT". Természetesen az "OUT"-dugót teszed a hangszer "IN"-midicsatlakozójába, az "IN" dugót a hangszer "OUT" midicsatlakozójába.
Ha jól tudom, ez a hangszer támogatja a midit (fel van tüntetve a hangszeren a GM, GS, vagy General Midi felirat) de volt már Yamahám, amit csak más hangszerekkel lehetett csatlakoztatni, de PC-vel nem, mindezt megtalálod a gépkönyvben.
Szerintem a kipróbálás legegyszerübb módja, ha a PC-re feltelepíted a "vanBasco" nevű -a neten megtalálod, legális, és már van magyar nyelven is- midilejátszó progit, a setup-ban beállítod a kimenetet MPU-401-re, és elindítasz egy midifájl lejátszást. Ha a hangszer átveszi az adatokat, megszólaltatja a dalt, akkor már csak az általad használt progit kell beállítanod. A bemenet és kimenet mindig MPU-401 vagy Midiport legyen.
Sok sikert!
(#) mosolygósgyilkos hozzászólása Márc 7, 2009 /
 
Szervusztok!
Midis zongoráról és pc-re történő felvételhez kérném a segítségeteket.
A zongorának (Casio CDP-100) dim midi ki- és bemenete van, ehhez vettem egy midi-usb átalakítót (viszonylag a gagyibb fajtából, 5000 HUF volt kb.).
A konverter szerint no driver required, az illesztőprogramot felrakja, ahogy bedugom. A probléma, hogy egyetlen proginál se jelenik meg bemeneti eszközként (Sound forge, Acid pro, Guitar pro).
Az eszközkezelőben megjelenik a cucc "usb audioeszköz"ként. A konverteren kigyullad a kék led, ha játszok valamit, tehát jel is van ott.
Amivel próbálkoztam:
eszköz eltávolítása az eszközkezelőben, majd vissza,
más számítógépen kipróbáltam, eredménytelen.
Kezdő vagyok a témában, nem tudom, egyáltalán működnie kell-e az adott hardverkörülményekkel, esetleg gagyit vettem, ...
Előre is kösz a segítséget!
Peti
(#) benjami válasza mosolygósgyilkos hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Először teszteld le valami MIDI monitor programmal (pl. a google: midi monitor első találata ez). Ha ezzel már látszik akkor próbálj meg valami MIDI-s programot használni (cakewalk, cubase, reason stb.) mert amit te felsoroltál az egyik sem igazán az.
(#) mosolygósgyilkos válasza benjami hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Kipróbáltam a belinkelt midi monitort, ugyanez a probléma.
"No MIDI in device found, this application can't be start!"
(#) mosolygósgyilkos hozzászólása Márc 9, 2009 /
 
azt nemtom, nem kell ,hogy midit támogasson valami? hangkártya? mert csak bedugtam egy usb-be. Vagy mindegy?
(#) benjami válasza mosolygósgyilkos hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Eszközkezelő/Hang, video és játékvezésrők/USB audioeszköz látszik ha bedugod az USB-Midi átalakítót ?
A Midi monitorban akkor is látszania kellene ennek az USB-s cuccnak ha nem lenne semmilyen más Midi eszköz a gépben.
(#) mosolygósgyilkos válasza benjami hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Igen ott van... USB audioeszköz. Illesztőprogram (windows szerint) rendben, az eszköz emgfelelően működik...
(#) benjami válasza mosolygósgyilkos hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Everestel megnézve midi in eszköz is tartozik az USB-hez ?
(#) mosolygósgyilkos válasza benjami hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Az usb eszközöknél feltüteti, hogy midi eszköz
[ USB Midi (USB Midi) ]
Eszköz tulajdonságai:
Eszköz leírása USB Midi
Eszköz azonosítója 01FF-0100
Eszköz osztály 01 / 01 (Audio Control)
Eszköz protokoll 00
Termék USB Midi
Támogatott USB verzió 1.10
Jelenlegi sebesség Full (USB 1.1)
de a multimédiában semmi nyoma midi in eszköznek...
(#) benjami válasza mosolygósgyilkos hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Ezt az everest írta róla ? Nincs a cuccnak valami neve ?
(#) mosolygósgyilkos válasza benjami hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
igen, az everest írta.
Nevet (gyártót) sehol nem láttam feltüntetve, a konverteren se...
A multimédiánál nincs midi in eszköz.
Az usb fülnél találtam meg
(#) benjami válasza mosolygósgyilkos hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Hát passz, ahhoz hogy működjön szerintem a windows audio-ban is ott kellene lennie. Még egy utolsó ötletem van, az USBlyzer nevű progival részletesebb infót lehetne kapni róla.
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem