Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   141 / 259
(#) Josi777 válasza kotovics hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
Ha tiszta, akkor nem megy tönkre, száradás után sem tapad össze. Arra kell vigyázni, hogy mosogatószer ne érje, mert attól "egybeáll". Jól mosd át tiszta vízzel, úgy rakd el, az első mosogatáskor (üresen) majd regenerálja a gép.
(#) Josi777 válasza Spacemonkei hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
Ahogy kollega is mondja, szivattyút ellenőrizd, de az is lehet, hogy szegény kilehelte a lelkét és idegen tárgy nélkül se megy már. Ha szerencséd van, akkor csak belekerült valami, ez a mosótér irányából is kivehető (elvileg).
(#) Josi777 válasza negeru hozzászólására (») Márc 9, 2016 / 1
 
Ennél a panelnál gyakori a táphiba (a nagy szürke kondi), de az alapján, amit írtál, nem valószínű. A villogás nem a program vége, hanem hibajelzés (ilyen értelemben vége a programnak ). A villogások száma adja a hibakódot. A "programválasztó" pedig egy 10K-s trimmer. Azért nem reagál semmire,mert előbb törölni kell a hibát, a gomb folyamatos, 5 másodpercen túli nyomva tartásával. Ekkor kikapcsol a led és a szivattyúzás befejeződése után indítható a kiválasztott program.
(#) Josi777 válasza attase hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
A Gorenjének elvileg az E6 a hőérzékelő hiba. Vezeték szakadás vagy zárlat (kis valószínűséggel értéke megváltozott). Te döntöd el, hogy vacakolsz-e vele. Új gép vásárlásánál lehetőleg ne "egzotikus" márkájút vegyél és ne is a legolcsóbbak közül, mert azok hamar kukaérettek lesznek. Whirlpool, Indesit jól javítható, van alkatrész elfogadható áron.
(#) Josi777 válasza tibec hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
Mi a terved a géppel?
(#) Dino71 válasza tibec hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
A panelon a táp résznél körbenéztél? Kondik táp ic....
(#) botesz válasza kotovics hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Én fent tárolom a padláson Őket lezárva.Úgy nem lesz bajuk.De ha nincs rajta a fedél az sem baj csak ne hulljon bele kosz.Igazából állásába nem megy tönkre.
(#) negeru válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Köszönöm. Hét nem tudom mi logikája van az egésznek de bejött. A gép remekül működik. Köszi megint...
(#) negeru válasza Josi777 hozzászólására (») Márc 10, 2016 / 1
 
Köszi a segítséget. Igen kondi hibás volt. A nagy szürke ki lett cserélve és helyre jött
(#) botesz válasza negeru hozzászólására (») Márc 10, 2016 / 2
 
Például az hogy ahogy kapcsolgatja a dolgokat esik a fesz ami már kevés a procinak amitől ujraindul az egész.Újra és újra.
(#) negeru válasza botesz hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Ez gyors válasz volt és érthető. Logikus
(#) Dino71 válasza negeru hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Szívesen! botesz leírta a miértjét .Bekapcsolni még be kapcsolgat de ha már a reléket kapcsolgatja már nincsen elég fesz/áram a procinak.
(#) tibec válasza Josi777 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Szia! Éppen nemrég végeztem vele! Végül mégis sikerült helyrehozni! Az NTC-t kellett cserélni, mert az volt a bűnös! Kaptam segítséget, hogy hol keressem a hibát, meg is találtam, ki is cseréltem! Az egész innen kezdett számomra dühítővé és egyben komikussá válni! Sajnos, mivel nincs nagy tapasztalatom, meg is szívattam magam! A hibakeresés során mindent tudtam ellenőrizni, csak a panelt nem, mert nem vagyok műszerész, azt inkább átadom annak, aki jobban ért hozzá. Végül kiderült, a panel is jó volt, de mivel aki átnézte, azt nem mondta, hogy a hibakódot ki kell kiütni! Amikor összeraktam, ugyanúgy hármakat villogott és semmi nem indult! Kínomban nem tudtam mit tenni, elkezdtem a gombokat nyomogatni, minden kombinációba! Addig nyomkodtam a gombokat, amíg sikerült elérni, hogy megszűnjön a három villogás! Amit nem tudtam és mai napig sem tudom hogy milyen gomb kombinációval kell a hibakódot kiütni, sajnos, nem figyeltem meg, de megoldódott! Ezután szépen végigvitte a programot. Most már tudom, hogy feltehetően resetelni kell, mert, ha hibakóddal áll le, akkor hiába javítom ki a hibát, ha a hibakód benne marad, nem indul el! Na, ezt a többszöri nekifutást és a sokszori szétszedést és összerakást nem kívánom még az ellenségeimnek se!
(#) tibec válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Köszi a segítséget, megoldódott! Ez egy jó lecke volt, meg is tanultam!
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Márc 11, 2016 / 1
 
Ebből is látszik, nem egyszerű az úttörő élete Mindég mondom, akik hozzám fordulnak hasonló hibával. Ne mókecold az elektronikát, ne barmolj bele semmibe! Mérjél, hallgasd meg amit mondanak!! Ne te döntsd el, hogy a tanács jó, é mert te nem úgy látod ! És OLVASS!! Manapság rengeteg dolgot megtalálni a hálón, pl itt is, és eszerint cselekedni Gratula !!
(#) gyarmati1980 hozzászólása Márc 12, 2016 /
 
SziasztokKis segítséget szeretnék kérni.Van egy bauknecht gfsk 2525 auto mosogatógép egyik mosogatàs közbe megàlt F1 es hibakoddal.Keresgélés a neten talàltam külföldi fórumon hibakod NTC hiba gépbe megkeres kiszed rendelek egyet (igaz az olcsobb untàngyàrtottat) .Megjött betesz minden t helyrerak ugy tünik ok .Elinditt elindul vizet besziv mosogat kisziv párszor eljátsza 5perc utàn megàl FA hibakoddal. probàlok keresni neten hobakodot kijön wasserindikator. Na azt cseréltem ki egybe van az ntc vel.Valakinek ötlete ?
Itt a gèp
(#) gyarmati1980 válasza gyarmati1980 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Kis segitsèg

Bauchnet.pdf
    
(#) botesz válasza gyarmati1980 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Nem folyat a gép valahol?Az alsó tálcában nincs víz?Emlékeim szerint van ebben egy nyomáskapcsoló alul a fűtőbetét környékén.Mondjuk lehet hogy ehelyett van a hőérzékelő beépítve mert ez újabb.
(#) gyarmati1980 válasza botesz hozzászólására (») Márc 12, 2016 /
 
Szia köszi a vàlaszt nincs viz alul azt a kapcsolot megtalàltam egyszer kiiktatam F2 hibàt ir arra.
Mem folytat a gèp csak resetre reagàl akkor szivatyuz egyet azt kiirja end. Utàna ràinditok ismèt 5 percig megy azt megint FA hiba
(#) Josi777 válasza gyarmati1980 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Az FA hibakód sajnos az OWI, azaz a Water Indicator hibája. Miután új az alkatrész és tételezzük fel, hogy éppen ezért jó is, a csatlakozót ellenőrizd. Egy kölcsön OWI megoldaná a hibakeresést.
(#) gyarmati1980 válasza Josi777 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Szia köszi a vàlaszt
kölcsön owi nem megoldott nem ismerek olyat itt a környèken akinek lenne is.
Csatlakozon mit nèzzek? Rànèzèsre jonak tünik meg azt se tudom hova megy abba a pokhàloba.
Lehet hogy a gyàrit kelletem volna megvenni az utàngyàrtott helyet de most nem merem 10 ropièrt megvenni.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Szia!
Igen, igen, nem is vitatom, tényleg nehéz! Viszont nem reménytelen! Valóban sok mindent megtalálok a neten! Az is tény - és nagyon szépen köszönöm is - hogy sok segítséget kapok innen és Tőletek is tanulhatok! Remélem, nekem is lesz alkalmam másoknak segíteni! Azért én is értek egy-két akármihez! Például, tudom, hogy az áram az olyan, hogy a vezetékbe felfele is folyik!
(#) tibec válasza gyarmati1980 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Szia!
Azt a csatlakozót nézd, ami az owi-ra megy. Nekem már volt szerencsém cumizni egy hasonló csatlakozóval. A vezeték a csati érintkezőjének a végén egy v alakú pengébe nyomódik bele, ami elvágja a vezeték szigetelését és érintkezik az érrel! Jó esetben!!! Mivel én nem nyomtam be megfelelően a műanyag fedelet, az nem pattant a helyére, ezért nem nyomta be rendesen a vezetéket! Amikor mozgattam, érintkezett, de amint elengedtem, megszűnt az érintkezés! Futottam pár kört, mire rájöttem, hogy mi a gond!
(#) Balaton hozzászólása Márc 13, 2016 /
 
Üdv, egy régebbi Boschnál a maradék idő számláló nulla, de a gép megy tovább. Szépen elmosogat, csak nem áll le.
Szerintetek miért?
Köszönöm előre is!
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Ehhez kéne egy típus.Lehet hogy kicsúszik az időkorlátból....vagy szoftvergond.
(#) livan hozzászólása Márc 15, 2016 /
 
Whirlpool ADG6240 beépíthető mosogatógéppel kapcsolatban kérnék segítséget. 1 év használat után nem akarja mosogatás után leereszteni a vizet, e1 f8 hibajelzést dob ki. Szűrő tiszta, cső nincs megtörve, szifonból is kihúztam leeresztő csövet, nem szivattyúzta ki úgy sem. Mi lehet a gondja?
(#) botesz válasza livan hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Lehet hogy van valami a szivattyúban.
(#) livan válasza botesz hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Amatőrként hozzá merjek kezdeni? Könnyű szétszedni esetleg?
(#) botesz válasza livan hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Nem nehéz szétszedni.Írod hogy egy éves.Én a helyedben akkor igényelném a garis szervízt ha van ha nincs akkor döntsd el a hátára és vedd le az alját ott lesz a szivattyú.
(#) szabro147 válasza stenglt hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Szia!
Hasonló hibával küzdök én is. Most találtam meg - ezt a nem túl friss - bejegyzést. Én az optikai szenzorra gyanítok de az ára miatt nem vettem még meg. Kérdezném , hogy sikerült-e a géppel dűlőre jutnod és ha igen, mi volt a megoldás.
Köszönettel : Robi
Következő: »»   141 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem