Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdvözlök mindenkit.Most került elő a kb 20 éve lomtalanításból megmentett kis orion typ 511 rádió.Már rég terveztem, hogy nekifogok a restaurálásának.Nagy buzgalommal nekiálltam,hogy beszerezzek hozzá dokumentációt,de sajnos nagyon kevés amit találtam róla.Ha valaki rendelkezik eme kis készülék kapcsolási rajzával vagy valamilyen doksival és megosztaná megköszönném.Még egy kérdés a skála üveg aránylag jó állapotba van csak össze van repedezve lehet ezt lakkal vagy valamivel fixálni hogy ne sérüljön tovább.köszönöm
A skálára hátulról átlátszó öntapadós fóliát szoktam ragasztani. Az UY21 láthatóan törött, cserélni kell.
Köszönöm a gyors választ és a rajzot.Sajnos más hiányossága is van a rádiónak .Hiányzik a hátlapja, a hálózati vezeték.az egyik gombja törött,a hangszóró szakadt stb.az uy csö az törött de már valamikor javítva van egy diódával,de megpróbálom eredeti állapotba hozni.
Sziasztok!
Kaptam egy 1964-es katonai LB rendszerű telefon roncsot. Működik a csengője, és a generátora is. A mikrofonja, és a hangszórója nincs meg, de a kagyló egyben van. A kérdés az, hogy mennyire muzeális a készülék? A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Semennyire. Katonai felszerelést árusító boltokban, vagy bolhapiacon kaphatsz hibátlant is.
Szia, szerintem muzeális. Ha egy 1964-es rádiót, autót láthatsz múzeumban, akkor egy telefon is lehet az. Egyébként ez örök vita, hogy mi számít annak.
Szia!
Régi vágyam egy ilyen kis készülék. Szívesen átvenném. Üdv: Krisztián
Üdv mindenkinek!
Visszarajzoltam nagyjából a kapcsolási rajzot de nekem elég kuszának tűnik.Valószínűleg egyszerűbb lesz teljesen újra építeni a rádiót.
Üdv
PV100-as egyenirányítóhoz mekkora puffer kondenzátort lehet maximum rakni? Sajnos az eredeti kondenzátoroknak nem látszik az értékük.Most jöttem rá hogy túl nagy volt a kép mérete és ezért nem tudtam feltenni az előző hozzászólásomhoz. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Hibás a rajz, a visszacsatoló forgó a tekercsel nem párhuzamosan, hanem sorba kell legyen, igy az anódot lezárod a tekercsen keresztül a testre. Én a 2+1-es ekbe 2X20 µF-ot (450V)szoktam tenni, a régi kondi házába. A 20 K utáni hidegítő kondi is lehet 1-5 uF.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Köszönöm a segítséget!
![]() ![]()
Üdv Mindenkinek!
A PV 100-as elektroncső bekötése nincs meg valakinek véletlenül? A google nem adta ki csak a PV 200-as csövet.
Üdv!
Ezt találtam, a lényeg az látható! http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_pv1002000.html remélem segítettem!
Köszi!
Ezt én is megtaláltam, nekem nem jó. Valahogy kisilabizálom a bekötést. Még egyszer köszi a segítséget.
Ha neked a PV100/1000 van(ami nem átlátszó ballonos), annak is ugyanaz a bekötése.
Üdv mindenkinek, most egy Orion mod 441 rádiót újítok fel, de nincs hozzá a skálahúrozásról rajzom ha valakinek lenne az kérem ossza meg
![]()
Köszönöm, de ebből nem látszik, hogy a mutató melyik állásában hogyan áll a forgókondi.
Hmmm. Thomson képlet? Számoló itt az oldalon? (Fix tekercs, pl. 173uH, változtasd a kondi értékét 100-500pF közt, nézd a frekvenciát).
Emlékeim szerint csukott forgó közeli állapotban jön be a Kossuth (KH sáv alja). Vagy fordítva (?)
![]()
Köszönöm a segítséget, holnap megcsinálom, remélem szilveszter előtt kész leszek a rádióval
![]()
Üdv
Nekem átlátszó burájú van a tetejére annyi van írva hogy PV 100 és ennek csak alul van 4 lába.
Ohmmérővel mérd ki melyik 2 láb a fűtés, és a másik kettő az anód.
Hát akkor sajna: passz! Marad Janó bᡠismét bölcs tanácsa.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Szia! Ha megvan a két fűtés lába, akkor már minden rendben. A másik kettő az anód. A fűtés egyik lába lesz majd a plusz. Mintha egy AZ1 cső lenne. 4 voltos fűtése van.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Közben megoldódott a bekötés.Megzavart engem az hogy a két anód össze volt kötve. Egyutas egyenirányítás volt kialakítva. A tápegység most már jól működik, és a végfokozat is működik. Az első cső körül van még egy kis gubanc mert az audion nem indult be. Holnap szeretnék a végére járni.
![]()
Üdv.
Adós maradtam a Siemens 349 kész képeivel, most mellékelem A gombok egy régi Tavasz TV forgató gombjaiból lettek átalakítva, a selyem méterárú boltból való. Csak skálahúrozni, meg hangolni kellett a már leírtakon kívül. Szépen szól, jó ránézni. BUÉK mindenkinek.
Az a HELLKSENS elkó megdobogtatta a szívemet. Neked is BUÉK és még sok rádiót
![]()
Szép lett,mint mindig!
![]()
Ismét egy mestermunka.
![]() Boldog újévet kívánok mindenkinek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |